Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: problemi sa poslodavcem nakon porodiljnog

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno problemi sa poslodavcem nakon porodiljnog

Da vam se malo požalim, vraćam se u ponedjeljak na posao sa porodiljnog i danas se čujem sa šefom da se sve točno dogovorimo i dođe mi da pošizim od njegovog ponašanja.
    Prije šest mjeseci sam bila kod njega na razgovoru da vidimo da li ostajem i dalje kod njega, i kažem mu tada da ću se vratiti ako mi poveća plaću i on pristane na to i ja naravno na to računam i ne tražim novi posao.
    A danas on meni kaže da mi ne može povećat plaću jer da nema sad love (moš mislit, a sebi kupio novi auto i zemlju na Braču) , pa da ne može obećat nešto što poslije neće moći ispuniti, nego da mi plaća ostaje ista, a formalno idem na kao viši položaj.
    Luda sam sad, ne da mi se niti vraćat tamo, a drugi posao nemam.
    Šta bi vi napravili da ste na mojem mjestu?
    Razmišljam o tome da si otvorim bolovanje ili samo da dam otkaz, ali onda sam bez love dok ne nađem nešto drugo.....
    ne znam , stvarno sam u komi

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: problemi sa poslodavcem nakon porodiljnog

Citiraj llella prvotno napisa
    Da vam se malo požalim, vraćam se u ponedjeljak na posao sa porodiljnog i danas se čujem sa šefom da se sve točno dogovorimo i dođe mi da pošizim od njegovog ponašanja.
    Prije šest mjeseci sam bila kod njega na razgovoru da vidimo da li ostajem i dalje kod njega, i kažem mu tada da ću se vratiti ako mi poveća plaću i on pristane na to i ja naravno na to računam i ne tražim novi posao.
    A danas on meni kaže da mi ne može povećat plaću jer da nema sad love (moš mislit, a sebi kupio novi auto i zemlju na Braču) , pa da ne može obećat nešto što poslije neće moći ispuniti, nego da mi plaća ostaje ista, a formalno idem na kao viši položaj.
    Razmišljam o tome da si otvorim bolovanje ili samo da dam otkaz, ali onda sam bez love dok ne nađem nešto drugo.....
    idi logikom. vrati se na posao i kopaj dalje.
    Sretno!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Ovisno koja si struka i koliko ti vremena treba da nađeš novi posao?
    Ako ga možeš naći u roku od mjesec dana, baci se na potragu za novim poslom i naravno što prije daj otkaz

mamma san editirala dio posta koji je u suprotnosti sa pravilima ponašanja na ovom forumu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I meni dođe da pobjegnem sa svog posla, ali ipak živim od te plaće. Zato radim i javljam se na sve natječaje koji me zanimaju.
    Ovisi da li si možeš priuštiti bit bez posla.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

koliki ti je otkazni rok?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako te tjesi, ja imam najmanju placu u firmi. Ispod minimalca. Povisio je osnovnu placu, znaci i oni koji tek dodu radit imaju vecu placu od mene. Jer sam ja bila na porodiljnom...
    A sef nije uspio naci vremena za razgovor samnom, porucio mi je preko poslovode da ce poslje nove godine bit korekcije place

Datum pristupanja
    Nov 2003

Razmišljam o tome da si otvorim bolovanje ili samo da dam otkaz,
    a kako misliš otvoriti bolovanje ako si zdrava ?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako sama daš otkaz nemaš pravo na naknadu s burze.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I da nadodam, ja si recimo nebi mogla priuštiti mjesec-dva bez plaće, znaći morala bi sa jednog posla odma na drugi. Uzmi u obzir koliki ti je otkazni rok, kojeg si dužna odraditi. Na koga je dijete prijavljeno?
    Ja bi rađe krenula radit bez obzira na sve, jer nije nikome od nas baš bajno, a onda usput tražila dalje. Mada svi kažu da tek kad nemaš posao, tražiš onako ozbiljno drugi.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma mislim da me uopće ne bi tražio da odrađujem otkazni rok (koji je mjesec dana), jer mu se ne bi isplatilo (morao bi me platiti za taj mjesec), a ne bi mu bila od neke koristi velike jer je posao takav da se nakon godinu dana dosta toga izmijenilo, pa sam skroz ispala iz toga i treba mi barem mjesec dana da se ponovno ufuram.
    a financije su nam takve da bi izdržali mjesec dva bez moje plaće.
    samo kaj je meni to nekak tak nepojmljivo da sam bez posla, osjećala bi se koma.
    ma vidjet ću idući tjedan kako će biti, i ako stvarno bude grozno, jer sam čula od kolega da je atmosfera ne baš bajna- ostaje se jako dugo, ponekad i do deset, jedanaest navečer, a od jutra, a što ja sa bebom koja još cica ne mogu i ne želim (a i to je bio jedan od mojih uvjeta za povratak) otići ću i tražiti nešto drugo.
    a i ovako sam u svakom slučaju počela tražiti dalje.
    ne mogu vjerovat da me doveo u takvu situaciju, stvarno sam ljuta

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a dijete je prijavljeno na tatu

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ako te tjesi, ja imam najmanju placu u firmi. Ispod minimalca. Povisio je osnovnu placu, znaci i oni koji tek dodu radit imaju vecu placu od mene. Jer sam ja bila na porodiljnom...
    A sef nije uspio naci vremena za razgovor samnom, porucio mi je preko poslovode da ce poslje nove godine bit korekcije place
    ne možeš vjerovat kakvih ima sve ljudi, našim šefovima je stvarno poslovni odnos i etika na visokoj razini. blago nama s njima

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja bi se na tvom mjestu vratila na stari posao ali bi odmah počela tražiti nešto novo.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sama ćeš sebi napraviti najbolji deal tako da se zaista vratiš na posao i tražiš u pozadini novo radno mjesto.

Inače, neka ti bude škola da drugi put staviš dogovor na papir i dobiješ potpis. Danas nažalost više niš ne znači data riječ.

Ono na što se moram osvrnuti, jer ispalim na takve primjedbe, je tvoj komentar kako si je šef kupio novi auto i zemlju na Braču... jako je ružno od tebe da to na taj način komentiraš; otvori si ti firmu i vodi je uspješno pa si kupi novi auto i zemlju na Braču.
    Nemoj se ljutiti, ali me stvarno takvo što uzruja upravo iz razloga što i mi čujemo iza leđa slične komentare: svi vide samo što se ima, što se vozi, što se kupuje, a nitko se ne bi osvrnuo na to koliko se 'krvi popiša' svakog dana za firmu, djelatnike i nas same.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@n@, čovjek je nešto obećao i sad se vadi da ne može
    pa je legitimno primijetiti da neke druge stvari može

i ja se pridružujem pitanju kako se to otvara bolovanje ako nam se ne sviđa na poslu

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, shvaćam da je čovjek prekršio obećanje i ne opravdavam ga. Daleko od toga. Ali je besmisleno raspravljati o tome što si je čovjek kupio ili pribavio radom svoje firme od nekoga tko nije spreman skočiti u vatru i otvoriti svoju firmu.

Što se tiče otvaranja bolovanja ako ti se ne sviđa na poslu, nadam se da će se na temi oglasiti i moderator pdf-a.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

@n@ za onu primjedbu za auto i zemlju, ne bih ništa rekla da mi on nije imao obraza u lice reči da nema sad novaca, niti mogučnosti dati mi dogovorenu plaću.
    To su njegovi novci i može sa njima raditi što želi, ali ako se nešto dogovori s nekim, onda se po meni tog dogovora treba držati, a ne nešto obećavati, a u isto vrijeme ulaziti u neke izdatke zbog kojih se možda to obećanje neće moći održati.
    stoga mislim da sam ga s pravom tu "prozvala" za taj auto i zemlju.

A za bolovanje, to sam napisala u afektu, ni sama ne znam kako bi to ostvarila, ispričavam se ako je to protiv pravila ovog foruma

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jesi sigurna da ti možda neće kroz koji mjesec povisiti plaću na dogovorenu? Mislim, teško mi je vjerovati da bi baš bio takav gad (ipak, ne poznajem ga, a ima nas svakakvih...).

U svakom slučaju ti želim sreću, ako stvarno atmosfera u firmi nije neka sreća, možda je i bolje da odeš negdje drugdje, da počneš iznova.
    Sretno!

PS: Nemoj se ljutiti na mene, nisam te htjela ni uvrijediti ni naljutiti. Samo mi je žao kad čujem takve komentare, a često su tu samo iz ljubomore i zlobe. No, shvaćam da si to komentirala iz ljutnje, donekle i jesi u pravu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da li imas Ugovor o radu na odredjeno ili neodredjeno?
    Sto ti tocno pise u Ugovoru?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Razmišljam o tome da si otvorim bolovanje ili samo da dam otkaz,
    a kako misliš otvoriti bolovanje ako si zdrava ?
    S obzirom da sam imala tehničkih poteškoća oko pristupa forumu, sad reagiram:

Dakle, ne samo na pdf Pravni savjeti, već i na svakom dijelu ovog foruma, nije dozvoljeno traženje niti davanje savjeta koji su protivni zakonskim propisima.

Također, bolovanje se može otvoriti samo zbog određene medicinske indikacije. Bilo kakvu "crnu" praksu oko otvaranja bolovanja, na ovom forumu se neće priznavati.

Stoga molim sve prisutne na ovom topicu da ovo upozorenje uvaže. Naslovni post nije korigiran upravo zbog ovog upozorenja.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadalje, kako i ovaj topic ne bi završio samo kao ventilana koja će se brzo zaključati, molim da se postavi konkretno pitanje na koji se traži odgovor.

Mislim da smo se svi složili oko toga da:

1. Najbolje se vratiti na posao i onda tražiti novi.

Nadalje, da je meni neko došao, ili ja svojem šefu nakon porodiljnog / bolovanja na ovaj način:

A danas on meni kaže da mi ne može povećat plaću jer da nema sad love (moš mislit, a sebi kupio novi auto i zemlju na Braču) , pa da ne može obećat nešto što poslije neće moći ispuniti, nego da mi plaća ostaje ista, a formalno idem na kao viši položaj...........
    Ne znam niti sama što bih rekla, ili kako bi se moj šef postavio. Vjerovatno slično kao i tvoj, jer bi bio ucijenjen ("ako" situacije).

S druge strane, možda stvarno ti ne može povećati plaću, ali ti je ponudio drugu zadovoljštinu, kroz položaj u firmi. Možda i to znači da će ti jednom povećati plaću.

Ako imaš konkretno pitanje, molim te da ga ovdje postaviš kako bih znala što da učinim sa topicom.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mamma san još se jednom ispričavam radi bolovanja, kao što sam već i napisala, to sam napisala u afektu.

Kaj se tiče topica, može se i zaključati, zapravo sam samo trebala, da tako kažem, potvrdu svoje odluke, da vidim kako bi se drugi postavili u mojoj situaciji.

A u odnosu na to da sam ja svojim traženjem povišice "ucjenila" šefa moram reči da je taj razgovor prije šest mjeseci inicirao on, i pitao me pod kojim uvjetima bi ja ostala kod njega i kako sam zamislila našu daljnju suradnju, a na sve što sam ja tad tražila, on je pristao kao na razumno. Napredovanje je bilo dogovoreno već i prije.
    Ako se on na bilo koji način osjećao ucjenjeno mogao je to reči tada, ili nakon mjesec dana, a ne čekati zadnji tren.

Hvala svima na odgovorima .
    @n@, naravno da se ne ljutim, znam da nije niti lako biti šef.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja samo znam - ma kako stručna u svom poslu bila, kad sam zaposlena kod nekog onda se prema poslodavcu ponašam s određenom dozom mudrosti i poštovanja. Naime, sigurno neću šefu postavljati ultimatume, prijetiti odlaskom i slično. Može se to puno suptilnije reći

Osim toga poslodavci općenito vole kad su im ljudi vješti u komunikaciji, pa se taklo i na mudrije načine znaju izboriti za sebe.

S druge strane, kad sam ja u ulozi poslodavca, naravno da pazim da su mi zaposlenici zadovoljni ali sigurno gledam i da ne trošim šakom i kapom. Pa kad bi mi netko zamjerio bilo kakvu kupnju bilo čega s mojim novcem, mislim da bih ozbiljno razmislila koliko mi ta osoba treba.

Ovo sve pišem zato jer zapravo dojam o nekome ovisi kako se ta osoba postavi.

Ja bih na tvom mjestu otišla raditi a svom šefu bih na fini način dala do znanja da ili očekujem bolje ili odlazim na bolje.

Ili pak ako ti nije ugodno se tamo vraćati - nemoj. Ni lova nije najvažnija stvar na svijetu zar ne?!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ja samo znam - ma kako stručna u svom poslu bila, kad sam zaposlena kod nekog onda se prema poslodavcu ponašam s određenom dozom mudrosti i poštovanja. Naime, sigurno neću šefu postavljati ultimatume, prijetiti odlaskom i slično. Može se to puno suptilnije reći

Osim toga poslodavci općenito vole kad su im ljudi vješti u komunikaciji, pa se taklo i na mudrije načine znaju izboriti za sebe.

S druge strane, kad sam ja u ulozi poslodavca, naravno da pazim da su mi zaposlenici zadovoljni ali sigurno gledam i da ne trošim šakom i kapom. Pa kad bi mi netko zamjerio bilo kakvu kupnju bilo čega s mojim novcem, mislim da bih ozbiljno razmislila koliko mi ta osoba treba.

Ovo sve pišem zato jer zapravo dojam o nekome ovisi kako se ta osoba postavi.

Ja bih na tvom mjestu otišla raditi a svom šefu bih na fini način dala do znanja da ili očekujem bolje ili odlazim na bolje.

Ili pak ako ti nije ugodno se tamo vraćati - nemoj. Ni lova nije najvažnija stvar na svijetu zar ne?!
    ma naravno da ja nisam niti prijetila odlaskom, nego smo mi jednostavno došli u takvu fazu naše suradnje gdje zakonski nije bilo moguće da ja ostanem kod njega u istom položaju kao do tada, odnosno kao pripravnik, pa smo dogovarali naš daljnji odnos, a mislim da je normalno da i ja kao zaposlenik tražim povišicu, a šef ako se ne slaže s tim, može odbiti, a ne postupiti kako je on sada postupio i doveo me pred gotov čin.
    a naravno da ja nisam njemu niti predbacila kupnju bilo čega, a niti mu ne predbacujem sada, samo smatram da se ne možeš s jedne strane vaditi na nedostatak novaca, a sa druge preda mnom pričati o tome kako kupuješ novi auto.
    i ako nešto obećaš onda valjda gledaš da to obećanje i ispuniš. sigurna sam da je npr. imao za platiti neki kredit, koji ne bi mogao platiti da je kupio novi auto, da ne bi išao kupovati taj auto nego bi otplatio kredit.
    i rekla sam mu da se mi tako nismo dogovorili, da je dogovor bio veča plaća, na šta je on rekao da je plaća takva, a sad baš nisam u poziciji reči da to neću, jer kako sam rekla drugi posao nemam, nego počinjem tek sada tražiti

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma malo mi smeta što se llelli spočitava nedostatak poštovanja i mudrosti u komunikaciji s šefom, to što si je ovdje dala oduška ne znači da joj je takav to bio i dok je razgovarala s njim. Propušta se poanta, a ta da joj je šef dao RIJEČ, a na osnovu toga je ona planirala svoju budućnost i egzistenciju svoje obitelji. E sad, je li riječ dovoljna, je li ona to trebala tražiti napismeno (bi li se njen šef tek tada uvrijedio), da li si on u poslovnoj komunikaciji sa svojim KLIJENTIMA dozvoljava da ne održi svoju riječ ili je to 'pravo' rezervirano samo za zaposlenike...

Ako sam dobro shvatila, šef je opet nešto obećao - napredovanje odmah, veća plaća iza Nove godine. E pa nije ni ta Nova godina tako daleko, ako smatraš da posao nije tako loš, a osim u ovoj situaciji ni šef nije bio, možda da mu daš drugu šansu, ponašaj se kao da ništa nije bilo i čekaj da vidiš hoće li održati obećano. Paralelno traženje posla je mudra ideja, ako ispadne da je na starom poslu krenulo nagore sasvim sigurno je bolje što prije se početi raspitivati o novom. A tko zna, možda nađeš baš ONAJ posao, posao iz snova, kojeg nikad ne bi našla da nije bilo ove situacije.
    Dati otkaz, pa tražiti posao, po meni je najgora solucija - nikad ne znaš koliko će ti trebati da nađeš drugi posao, možda to potraje predugo pa upadneš u krizu s financijama, možda popustiš panici, prihvatiš prvo što ti se ponudi pa dođeš na još lošije radne uvjete... A i ne znam koja sve radna prava možeš izgubiti ako imaš prekid staža, raspitaj se i o tome.

Želi ti da se sve brzo i pozitivno razriješi !

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala Audrey, ali nije sad obećao povečanje plaće nakon nove godine, nego da ostajemo na istom, prvotni dogovor je bio da bi se plaća povečala iduće godine, a taj dogovor je pogazio.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da li bi mogla funkcionirati varijanta mirovanja radnog odnosa dok dijete ne napuni 3 g., s obzirom da bi na to imala pravo jer završava porodiljni?Jedino pretpostavljam da je prekasno, koliko sam shvatila to treba tražiti mjesec dana prije?

Što se tiče dane Riječi, ja sam već imala nove vizitke odštampane, pa nisam to unapređenje vidjela još jako dugo. i to u velikoj ozbiljnoj firmi.

Ali njegov auto stvarno nema nikakve veze. Firma ima svoju blagajnu, a vlasnik kao privatna osoba drugu. Može biti bogataš a da firma nema ni kune. On brine svoju brigu, ti moraš svoju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajme, sorry, sad tek vidim datum

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •