Jesam ja jedina imala uzasnu uciteljicu pa me ovo ne cudi?

Moja od prvog do cetvrtog osnovne je jednoj stidljivoj curici kad bi ju ispitivala a ova od straha ne bi nista smjela reci govorila: "Otvori ta usta, usmrdit ce se sva. Reci nesto." I na to bi nanizala jos krasota.

Toj istoj curici nesto nije bilo u redu sa suznom zlijezdom i pravio joj se krmelj pored oka. Sad zamislite dijete od 7, totalno ukoceno, nista se ne usudi reci niti uraditi kad se jednom opusti, zaigra i na par sati zaboravi obrisati oko. Naide uciteljica, vidi je takvu 'gadnu' i dere se na nju da obrise taj uzas jer je se ne moze gledati. Mala jadna se samo skupi, umiri i vidis je kako se raspada od srama i sakriva lice maramicom.

A da ne kazem da je najslabije dijete u razredu, jednu mentalno zaostalu curicu stalno samarala, vukla za usi i urlala na nju da obrise nos.

Kod moje uciteljice u razred je dosta prije mene isao stariji brat jedne moje prijateljice i njihovi roditelji su ga prebacili u drugi razred ali je bilo puno svade u cijelom tom procesu i znam da je ta njegova sestra ponekad govorila da njeni starci kazu da je ta uciteljica bila luda i da nikad nije trebala birati taj posao. Vecini ljudi koje sam tada znala se to cinilo pretjerano (druge uciteljice se nisu drasticno razlikovale od ove) i na kraju su ti starci zavrsili kao cudaci.