-
I mene su zbog spontanih pobačaja uputili na neke pretrage koje se ovdje spominju i ovih sam dana dobila nalaze, ali nisam sigurna je li to sve što bi trebalo napraviti, pa molim cure koje više znaju o tome ili su prošle isti tip pretraga da mi pomognu.
Dakle, dobila sam nalaz koagulacijskih pretraga koji uključuje: protrombinsko vrijeme, APTV, fibrinogen i Lupus antikoagulant. Lupus antikoagulant je nagativan, APTV unutar vrijednosti, fibrinogen na gornjoj granici, a protrombinsko vrijeme malčice iznad gornje granice.
Pored toga, radila sam pretrage za FV Leiden, FII 20210 GA i MTHFR. Dobila sam nalaze u kojima piše da točkasta mutacija FV R506Q i točkasta mutacija FII 20210A nisu dokazane, a nije utvrđena ni mutacija MTHFR 677T.
Na uputnici su još stajale kratice FDP i ACA, ali te nalaze još nisam dobila (ili sam toliki idiot da ne znam prepoznati kraticu u gore navedenim nazivima). Pretpostavljam da se ACA odnosi na antikardiolipinska antitjela, a za FDP ni otprilike ne znam što znači.
Zanima me jesu li to te "imunološke pretrage" , jesu li iste kao i vaše i ako nisu po čemu se razlikuju? Prije nego krenem u novu trudnoću zaista bih htjela isključiti sve uzroke pobačaja, pa mi je važna ta usporedba.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma