Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: ayurvedska pomoć neplodnosti

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno ayurvedska pomoć neplodnosti

zahvaljujući shanti koja mi je dala ideju i poticaj
    kao i svojoj potrebi da s vama, kojima je ta
    informacija najpotrebnija zavrtim temu o ayurvedskoj terapiji koju sam
    isprobala:
    naime, izbjeći ću reklairanje i taj dio informacije svima koje zanima šaljem na pp

prvo, ja imam 40 mm45, theratozoospermija, moj sužen jajovod,
    2 neuspjelaAIH i na ovom IVFu uz 22 gonala dobila 11 js od kojih se 8 0plodilo, tri vraćene uz pohvale da su 2 čak savršene a naknadno dobili još 2 blastice za na led....
    računam da je tom uspjehu doprinjela i ayurvedska terapija.
    e još nešto...prije 10 godina sam upoznala ayurvedu zbog učenja transcendentalne meditacije koju sam zapustila a ovih dana intenzivno prakticiram i uopće nemam one valunge oko čekanja bete jer sam kao u nekom zaštitnom omotaču...
    dakle, slučajno sam doznala da u zgb dolazi svakih par mjeseci na tjedan dana jedan indijski ayurvedski liječnik koji pulsnom dijagnozom skenira stanje oko ravnoteže doša (kappa, pita i vata), da preporuke oko prehrane i prepiše preparate i terapiju...
    on dolazi 18.11. pa ako treba broj i adresa na pp...
    iz svog izvora sam doznala da su kod njega riješili problem neplodnosti...
    dao mi je za mm i mene biljne preparate na bazi himalajskih biljaka u maslu ili u tabletama i prepisao za jačanje maternice terapiju abyange i rasayanabath u prijevodu prekrasna masaža sezamovim uljem kao detoksicirajuća priprema za biljni klistir koji je isto detoksicirajući i oporavljajući pa valjda zato donji organi mogu biti i ojačani (slobodni prijevod)....
    ljekovi se naruče i stignu za 8 do 14 dana a ako netko nije iz zgb šalju poštom, za broj i adrese onda na pp....
    ja sam isprobala na tone alternativnih stvari u rješavanju ovog problema
    i kad je riječ o prirodnim preparatima koji nas zapravo malo pomaze i pomognu da lakše prođemo kroz postupak koji ostavlja traga na tijelu
    i našem zdravlju, odmah sam za, pa sam eto i ovo isprobala...vama želim da same vidite što ćete s ovom informacijom
    puno ljubavi i pozdrav od anći

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Draga ana,
    ayurvedu sam isprobala isto prije kojih 5 godina ali mi na zalost nije bilo moguce provesti ju kompletno. Ubrzan tempo zivota mi to nije dozvoljavao.Doktor(austrijanac) koji ima cetrifikat za ayurveda-medicinu,ustanovio je odmah dijagnoze i kod mene i kod MM i dao nam upute za prehranu,ciscenje organizma i lijekove u obliku tableta i paste(koju nisam uspjela do kraja pojesti jer mi je uzasno dizala zeludac).Nisam uvidjela puno pomaka nakon svega toga a znam i zasto..
    Ayurveda mora bit kompletna! Meditacije,masaze,ishrana i dodatni lijekovi ustrajano se moraju koristiti da bi doslo do poz. rezultata.

Tebi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da uspijes do kraja!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

draga naša shanti
    hvala na ovim informacijama anći
    ako i kada bude trebalo, znam koga pitati

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ana39, puno ti hvala!

Molim te još neke detalje terapije, tj. kad si s njom započela (koliko prije postupka), koliko dugo si je primijenjivala, koliko prije postupka s njom prestala...

Alkemicar

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čuj nismo imali previše vremena prije postupka ali sam
    7 dana terapije (abjange i rasayanabath) završila 4 dana prije 1dc za postupak, bila sam krasno iscijeđena i stanjene figure zbog gubitka tekućine i mučnine koju je pratilo čišćenje iznutra....
    MM je uspio trošiti preparate 30 dana (preporuka je bila 60 dana), prestao je nakon aspiracije pa će nastaviti ako bude trebalo mada je bitan kontinuitet, ali kad se odvagne cijena preparata, nepreglednost situacije onda smo tako odlučili...
    (negdje sam pročitala da se spermići i jajašca stvaraju 4 mjeseca a možda je utjecalo i pred kraj, tko će znati)...
    ja sam preparat trošila do prve injekcije gonala (treba prestati kad je postupak), sve skupa oko 20 dana, opet kraće, ali....

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bebomanka podsjetila si me na jedan
    odličan ayurvedski savjet koji dijelim oko sebe čim su sezone gripa
    i viroza a pogotovu je za one koji nemaju vremena bolovati....
    dakle čim osjetite peckanje u grlu i zujanje oko ušiju,
    blago preznojavanje još i zbog muke "evo je dolazi" brzo po svježi korijen đumbira....treba manji komadić, velićine pepermint ili cedevita bombona, može bez kore, u ustima pomalo grickati i otapati tako da se sokić slijeva niz grlo, sve dok posve ne nestane...paziti da nije na prazan želudac, ili na nedaj bože bolan želudac, isto tako treba paziti ako je trudnoća ili nakon transfera jer đumbir pojačava cirkulaciju pa da nešto ne izazove kod ove posebno osjetljive skupine

djeluje trenutno a može se primjenjivati u tramvaju putem na posao, na poslu, samo ne ležećki da ne skrene u krivu ulicu itd...
    i još nešto... prekrasni žuti začin turmerik ili kurkuma je prirodni antibiotik, može se grgljati ili piti u čaju kad je grlo upaljeno...
    pozdrav svima

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana hvala

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

O ayurvedi ne znam ništa, ali đumbir je zakon! Imam ga u prahu - protuupalno djelovanje, nešto poput češnjaka. Stavljam ga u salate i razna druga jela (navodno je dobar za endometriozu).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •