Da li neko zna, postoji li neki zakonski rok sto se tice obrade za posvojenje ?
Ili me mogu "razvlaciti" koliko zele.![]()
![]()
Da li neko zna, postoji li neki zakonski rok sto se tice obrade za posvojenje ?
Ili me mogu "razvlaciti" koliko zele.![]()
![]()
A joj , nisam čula da postoji .A koliko te već zavlače ??
Postoji - prema članku 135. obiteljskog zakona rok je dva mjeseca od zaprimanja zahtjeva.
Puno je posvojitelja dugo čekalo na obradu. Neki normalan rok bio bi 2 mjeseca, ali ako su u centru inertni, fali im osoblja općenito ili napr. psiholog dao otkaz, a nisu našli novog, može potrajati jako dugo. Nekima skoro i 10 mj.
Nema druge nego dosađivati telefonom i osobno.
Ja sam nakon sedam mjeseci čekanja osobno došla tamo pitati ih koliko ćemo još dugo čekati. Sve se odvilo sljedećeg tjedna.
Skoro 3 mjeseca od predaje zahtjeva je proslo, a mi do sada obavili samo 2 razgovora sa psihologom. A gdje su jos dodatni testovi, razgovor sa soc. radnicom, dolazak kuci, razgovori s rodbinom i prijateljima.
U malom sam mjestu i sve mislim da ce to nekako brze ici, ali varam se. Nema mi druge nego se naoruzati strpljenjem i jakim zivcima, zvati ih i cekati.
od podnošenja zahtjeva do konačne obrade (znači razgovori, posjeti psihologice, razgovori kod psihologa) mjesec dana ako ti se čini da vas odugovlače zovi centar i pitaj, sretno![]()
Upravo tako. Zvrcni ih svako toliko da ih podsjetiš. Sretno još jednom!mala Ina prvotno napisa
razgovor sa rodbinom i prijateljima?mala Ina prvotno napisa
stvarno?
prvi put čujem?!
Mi smo očito imali i te kakve sreće jer je naša obrada trajala manje od mjesec dana od kada smo se pojavili u centru. I nije bilo razgovora sa prijateljima i rodbinom, samo sa užom obitelji.
mi smo predali molbu za obradu 12.01. i gotovi smo ovaj tjedan seljemo centrima.isto smo u malom gradu.zovi ih i podsjeti,to je moj savjet.sretno!