Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Zavjese iliti kako sam se razočarala....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Zavjese iliti kako sam se razočarala....

Sama sam si kriva! A mislila sam si da bi mi se to moglo dogoditi ...

Ovog ljeta promijenili smo vanjsku stolariju i sad sam ja lijepo uzela nove karniše i zavjese. (Prije u kuhinji nisam karnišu ni imala, a u sobi su visile neke koje po dimenzijama nisu odgovarale).

Dobro sam to zamislila, ali kad sam u Pevecu našla na njihovoj metraži neke koje su mi se dopadale (bijele s uzorkom za kuhinju, bijele s bordurom za dječju sobu) učinilo mi se da budu se morale peglati... NISAM odoljela. Svejedno sam ih kupila i fino sašila... Kuhinjske čak imaju i onaj lančić od olovnih kuglica na dnu, da bolje padaju. Izgledaju krasno, ALIIII kaj se dogodilo - dvije neugodne stvari:

- Nisu se do kraja oprale sive crte (od prašine kako je zavjesa stajala u bali) ni u drugom pranju... Morat ću kupiti neku specijalnu sol za zavjese ili nešto slično.

- Moram ih peglati (ne puno, ali ipak...) A nisu čak bile ni bogznakaj jeftine.... Grrr, baš sam ljuta na sebe. Sve samo zato jer su morale visiti baš ovaj tjedan, a ne za 2 ili 3 tjedna.

Kokošja pamet+nestrpljivost=dodatni kućanski poslovi!

Kaj mi je to trebalo, ne znam ni sama... No, nek vise godinu-dvije, dok ne otkrijem kako da ih perem i izbjegnem peglanje. Možda dupla količina omekšivača pomogne...

Daklem, pripazite pri kupovini zavjesa! Ja sam sebi sad natrpala dodatni posao i gnjavažu u slijedećih nekoliko godina, do kupovine novih zavjesa, a te budu bile mrežaste.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisu se do kraja oprale sive crte (od prašine kako je zavjesa stajala u bali) ni u drugom pranju... Morat ću kupiti neku specijalnu sol za zavjese ili nešto slično.
    Mislim da ih radi ovoga možeš reklamirati i tražiti nove.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nisu se do kraja oprale sive crte (od prašine kako je zavjesa stajala u bali) ni u drugom pranju... Morat ću kupiti neku specijalnu sol za zavjese ili nešto slično.
    Mislim da ih radi ovoga možeš reklamirati i tražiti nove.
    Ja bi definitivno tražila nove.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

traži nove (ja bih sigurno) a ako ti se ne da onda ovako -

soda bikarbona otopljena skupa s praškom za bijelu robu u toploj vodi preko noći će riještiti sive crte... bar bi trebala...

zatim ih operi i stavi dosta omekšivača... osuši do pola, da se više ne cijedi i ne štrapa s njih ni malo ali da još uvijek nisu suhe i objesi ih na bonagracju... njihova vlastita težina bi ih trebala ispeglat...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja zavjese iz mašine direkno na karnišu stavim.

Budu malo pogužvane ali dok se posuše i izravnaju se.

Imam 5 velikih francuskih prozora u d.boravku i kuhinji, mislim da bih potrgala zavjese kad bih ih morala peglati.
    a one preko tih u boji moram malo popeglati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala na savjetima!

Kasno mi je sad za reklamaciju, iako dobro razmišljam o tome da im napišem neku primjedbu u knjigu žalbi i da dignem galamu oko toga... Baš mi se i ne da nanovo šivati, aliiiii razmislit ću još jednom.

Probat ću ja to najprije u sodu, ovako kako štrigica kaže - nisam se usudila ni s čim agresivnim. A ako se raspadnu, eh, ONDA ih definitivno nosim na reklamaciju.

Drugi put ću bolje paziti - to mi je za brzopletost, a i odstupila sam od svojih principa kojih se inače držim (tipa "bolje slonovača nego bijelo" ili "bolje mrežasto nego glatko" ili "bolje s uzorkom nego jednobojno").

Ubuduće ću se truditi da sama sebe podsjetim na to! To mi jec i kazna jer sam radila kad je moja svekrva po dvaput prala bijele zavjese da bi joj bile bijele!

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. beckman sredstvo za pranje zavjesa za fleke. stvarno bljesnu, pogotovo bijele.
    a iz mašine direkt na bonograciju (karniš), izravnaju se dobro.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja u pevec ne idem ni po kvačicu. Nekoliko puta sam se opekla , posude za cvijeće su curile sa svih strana , tanjuri nakon dva pranja doslovce se raspali. .
    A zavjese ja perem običnim praškom i dodam 1 žičicu denke mit (kak se već piše) zelena okrugla kutija iz dm-a . Nakon pranja odmah na karnišu da ih ne moram peglat.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam za spavacu sobu prije nekoliko godina kupila komad nekog tankog pamuka koji uopce nije bio namjenjen za zavjese al se meni svidjela boja i tekstura i ja sam to morala imat

i sasila zavjese od toga, bez olova u rubu, prala na 60 u masini s obicnom bijelom robom, susila bez nekog posebnog pazenja, stavljala natrag na bonagraciju bez sekiranja. nisam peglala (osim ono vrijeme dok sam jos peglu posjedovala , al od 2003. nisam majkemi ) i uopce me nije "peglalo" sto su zguzvane ko sto tanki pamuk bude nakon pranja...

bas su takve morale bit

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj pa svima se moze desiti,gledaj stvari ovako:
    pokusaj ih dovesti u red a sljedeci mjesec kupi si nove zavjese(jeftinije,da se nepeglaju a da ti se svidaju) i uzivaj,jedan mjesec
    koristi jeftine a drugi mjesec skupe

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Peterlin, ja isto imam bijele kuhinjske pristaklice, neka prozračna bijela mješavina sa lanom, ne moram ti uopće pričati kako se gužvaju i teško peglaju, ali mene to previše ne zabrinjava jer to ionako radim dvaput godišnje, kada me opako stisne PMS .

Popeglam ih onako skroz mokre, sveukupno mi treba možda dvadesetak minuta, pa nije to takva tlaka ako nisi kao moja majka pa "osvježavaš" zavjese svakih desetak dana...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja zavjese iz mašine direkno na karnišu stavim.
    Ovako i ja. I stavim puno omekšivača pa mi cijela soba miriše.

Ali ipak obožavam moje drvene venecijanere. Samo s vremena na vrijeme pobrišem prašinu s njih i ko novi su. :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja čak prekinem centrifugiranje zavjesa, onda budu mokrije nego kad perilica završi centrifugiranje, ali se ipak ne cjede i vješam.

fritulica1 drveni venecijaneri ??? :? Može slika ili link?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja bojkotiram Pevec

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja bojkotiram Pevec
    xxx

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja kupila u wtc u u rijeci u semeraru na 4 katu 2xbijele i 2x plave 100cmx240cm cca svaka 50 kn ...pamjenjm mjesecno boje a za sobu 2x bijele i 2x cca narancaste super se peru (na ruke) malo na strik pa na bonagraciju i to je to....preporucam ih svakako jedino ove u boji prati zasebno je PUSTAJU boju ali samo dok su mokre.....

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato ja nemam zavjese.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Zato ja nemam zavjese.
    ni ja!
    uzela samo maloj u sobu na rolu, winnie pooh, jer je prozor sa ceste!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jasno, jasno.... i ja bih tako da sam u nekoj novogradnji, ali ne uklapa mi se u klasičnu koncepciju. Možda jednog dana....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja kao i moje gore navedene kolegice ne peglam zavijese, vec ih samo mokre objesim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Inače ja u stanu imam samo jedna normalan prozor, svi ostali su krovni pa na tim krovnim imam samo one rolo zavjese ili kak se to već zove.
    A u kuhinji taj normalan prozor imam mrežastu zavjesu koju samo objesim kad operem.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ček, ček... propustila sam očito negdi... jesi riješila one zavjese iz prvog posta? jesu upotrebljive?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    ček, ček... propustila sam očito negdi... jesi riješila one zavjese iz prvog posta? jesu upotrebljive?
    Ma jesu, siva crta se skoro i ne vidi, morala sam fest tražiti gdje je. (Kupila u Lidlu neko sredstvo koje se dodaje prašku, mislim da se zove W1 - u kućici je slično kao Vanish, ali za pol manje para).

Objesila sam one u dječjoj sobi bez peglanja, nije grozno, malo se vide nabori (više kao da je zaležano, a ne zgužvano) ali mislim da ću ih prije Božića ipak baciti u pranje još jednom. I izvaditi nakon 3 min centrifuge, pa odmah objesiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •