Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: očevi na porodu?

annabella

Početno očevi na porodu?

da ili ne? Kakva su vaša iskustva?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ima već jako puno topika na ovu temu, ali mi se ne da tražiti :/

inače, moj odgovor je "DA"! ja sam se osjećala ugodnije i sigurnije, MM se osjećao razdragan i presretan što je i on bio tu da dočeka našu bebicu - on ju je čak i vidio prije mene, što uvijek napominje i strašno je na to ponosan.

annabella

Početno

ma ja bih voljela da moj MM može biti prisutan na porodu i pročitala sam nekoliko postova na tu temu s većinom dobrih iskustava, ali sam isto tako čula i za padanja u nesvijest itd.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam za padanja u nesvijest čula samo i jedino od doktora, kojima je to, btw, jedan od glavnih argumenata za neprisustvo oca pri porodu i onda time plaše buduće mame i tate ... nijedan "stvaran" takav slučaj nije došao do mojih ušiju

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam za padanja u nesvijest čula samo od očeva kojima je neugodno reći da ne bi na porod, pa onda imaju spiku: čuo sam da se jedan srušio u nesvijest, bojim se da mi ne pozli...itd.
    također ne znam ni za jedan takav slučaj, iako nije isključeno, jer fakat ima škvadre koja se automatski ruši čim vidi krv.
    ali takvih je jako malo i ne treba im porod za padanje u nesvjest; vjerojatno im je dosta da ih komarac pikne.

MM je bio prisutan i totalno je fasciniran time; evo, još uvijek, nakon 11 mjeseci, ne prođe ni jedan jedini dan a da on ne priča o tome.
    kaže da ga adrenalin još drži.
    i on je bojana vidio prije mene i kaže da mu je to kao da ga je on rodio.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja ne mogu prežaliti što mi nismo imali tu mogučnost.
    a da padne u nesvijest,ja bi ga klepila tako da se još jednom skljoka.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem andreu

kod nas je na tečaju jedan budući tata zveknuo u obilasku rađaone dvalj:

ali to mi nije nikakav argument. i ja padam u nesvijest na sam spomen krvi pa sam išla u rađaonu. :namig:

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja potpisujem dolegu

mislim da nikad necemo prezaliti sto nismo imali mogucnost u rodilistu u nasem gradu da mm prisustvuje porodu

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Annabella, ni sekunde se nemojte premišljati, ako imate mogućnost neka dragi svakako bude s tobom, pamtit će to divno iskustvo cijeli život, vjeruj mi :O)
    Da ti ne duljim puno, pročitaj moju priču s poroda

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=145&Show=714

annabella

Početno

Jučer sam nažalost saznala da moj MM neće moči prisustvovati porodu, jer u Sl. Brodu preuređuju rodilušte i nemaju uvijete za to! A baš mi je žao!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj prijatelj koji je jako "njonjast" što se tiče krvi, bolnice i svega što ima veze s tim, bio je na porodu sa svojom ženom i priča to kao super iskustvo. U jednom trenu mu je bilo malo slabo, ali može izaći iz rađaone kad god i opet se vratiti, prema tome...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj annabella prvotno napisa
    u Sl. Brodu preuređuju rodilušte i nemaju uvijete za to! A baš mi je žao!
    Kakvi uvjeti trebaju biti ispunjeni da bi otac bio prisutan na porodu?! Daju čovjeku kutu, kapu i šlape i puste ga da stoji pored svoje žene. Ili se možda varam?
    A odgovor na pitanje iz naslova je DA. MM-u nikad nije ni palo na pamet da bude negdje drugdje, rodili smo u Ri upravo zato jer mu je bilo bitno da OBOJE možemo biti s bebačem 24h i nakon poroda. Moram priznati da mi je povremeno strašno išao na živce tokom poroda, ali mu ipak nisam dala da se makne ni metar od mene (eh, te rodilje i njihovi hormoni )))

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je najviše od svega značilo to što MM može biti sa mnom na porodu. I bio je cijelo vrijeme, i kad su me ostavili samu (a dežurna ekipa se pobrala gledati finale rukometa na olimpijskim igrama, bio je zadnji dan!)
    Kad se samo sjetim da su ga sestre poslije, kad je sve završilo, pitale: I vi ste cijelo vrijeme bili s njom? Niste išli gledati utakmicu?
    A on je doslovce prodisao svaki trud sa mnom. Ma ne znam ni sama što bih da ga nije bilo - vjerojatno bih poludila od straha. Ovako me uopće nije bilo strah.
    Inače, u Merkuru, kao, puštaju očeve na porod, ali gledaju svaku priliku da ih istjeraju van. Mi smo imali žnoru pa su ga pustili, a i taj dan im nije bila gužva u rađaoni.

annabella

Početno

Zbilja neznam da li im je to samo izgovor ili ne, ali jako mi je žao zbog toga. Toliko sam se radovala tome, kad na kraju ništa! I mislim koliko jedan čovijek više u rađaoni može zauzeti mjesta?

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Rađaona u Brodu nije u mogućnosti primiti tate da sudjeluju pri porodu jer nije najsretnije uređena.Naime,postoje dva boksa za rađanje koji su odvojeni sa zidom širine možda metar i pol tako da se s jedne i s druge strane može ući u boks,tj.sve je povezano tako da se čuje sve a i može se vidjeti šta se dešava u susjednom boksu-ali,promijenit će se to....nadam se

Zvac

Početno

Meni je stvarno koristilo prisustvo MM-a na porodu. Najviše zbog komentara koji je nabacio kada je sve bilo gotovo "Gle kak radimo zgodnu djecu. Mogli bi na treće." To je, naravno, bila šala, ali nikada neću zaboraviti izraz lica babice i doktora u tom trenutku!
    Lijepo je kada možeš taj predivan osjećaj rođenja djeteta podijeliti s čovjekom kojeg voliš...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj martinovamama prvotno napisa
    Rađaona u Brodu nije u mogućnosti primiti tate da sudjeluju pri porodu jer nije najsretnije uređena.Naime,postoje dva boksa za rađanje koji su odvojeni sa zidom širine možda metar i pol tako da se s jedne i s druge strane može ući u boks,tj.sve je povezano tako da se čuje sve a i može se vidjeti šta se dešava u susjednom boksu-ali,promijenit će se to....nadam se
    Time si odlično opisala većinu rodilišta općenito, kao i ono na SD gdje sam bio na porodu. Nisam bio posebno sretan zbog nedostatka privatnosti, posebno kad sam trebao prolaziti (ipak je cijela parada potrajala par sati), ali mi se čini da se ostale rodilje baš i nisu previše živcirale oko toga :smajlić koji se čudom čudi:

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

baš sam i ja htjela napisati da na SD nije puno drugačije, a vjerujem ni u ostalim rodilištima.
    također se može vidjeti cijeli odjel, kad se ulazi u boks, a o zvučnim efektima da ni ne pričam
    ali mene i MM to nije ni najmanje smetalo, pošto sam u boksu bila nekakvih pola sata, nisam gledala ni ko ulazi ni ko izlazi, ni ko se dere, bila sam sretna da sam uopće stigla do boksa; jer sam skoro u hodniku rodila.
    otprilike sam znala kakvo je stanje u rodilištima, pa nikakvu intimu nisam ni očekivala; ipak mi je najvažnije bilo da MM bude unutra.

Macak2

Početno

Ja samo mogu reci da je odgovor DAAAA! Meni je bilo puno lakše jer nisam bila sama, ali i jer me u trudovima zalijevao vodom (šteta da nismo imali šmrk kod sebe! ). Nisam pila naravno ali me ugodno hladilo i umanjivalo bol. Ali curi koja je rodila sat prije mene muž je pao u nesvjest i to kad je sve bilo gotovo. Tako da to puno ovisi o njemu. Moj je pak vikao ide glava, ide glava! Izljubio ju odmah, onako neopranu i rasplakao se. Ide opet i na drugi porod, kad god taj bio

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •