Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 134

Tema: prvo ročište

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vlatkapeno ne znam da li ću nešto krivo reći ti u ovom teškom trenutku za tebe (a i ja sam u istoj situaciji bila), ali evo kako je bilo kod mene: dogovorili se da se odseli i on ništa 2 tjedna tako, ne može naći smještaj. Velim mu idi kod staraca svojih - neće, velim mu idi kod frendova - neće. I onda sam rekla: imaš rok za iseljenje do 01.12. I tako je bilo. Možda da mu dadeš rok. Oprosti što te ovo pitam, ali nisi li ti ona cura koju je muž udario, negdje na ljeto ili se ja to krivo sjećam?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    vlatkapeno ne znam da li ću nešto krivo reći ti u ovom teškom trenutku za tebe (a i ja sam u istoj situaciji bila), ali evo kako je bilo kod mene: dogovorili se da se odseli i on ništa 2 tjedna tako, ne može naći smještaj. Velim mu idi kod staraca svojih - neće, velim mu idi kod frendova - neće. I onda sam rekla: imaš rok za iseljenje do 01.12.
    ovako bi i ja, a ako ne bi iselio onda bi ga dočekala nova brava na vratima. vlatka mislim da si bila dovoljno tolerantna i fer prema njemu, koliko pratim tvoju priču, ali sve ima svoje granice.

i potpisujem emsin post.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drage moje evo da vam se malo javim . Dans sam od ranog jutra u pokretu i mogu vam reći da mi to paše jer sam sa svojim sinom . Bili na vježbicama u shoppingu on sada spava a ja uživam u miru itišini . Da definitivno sam MM rekla da iseli nakon ročišta ali sada kad sam proćitala neka vaša razmišljanja mislim da ču nršto pomaknuti . Ako se on sma ne iseli ja ču mu spakirati sve što ima i ostaviti ispred vrata ali sada za ozbiljno . Više me uopće nije briga što će i kako će .
    Tri godine nije našao zaposlenje niti se potrudio , dala mu rok da se zaposli ili usvarši zanat do božića ništa pa ja sam starno pre dobra prema njemu e sada mi je prekipilo , moj sin i ja zaslužujemo lijep život.
    Svima vam velika hvala na svemu i svim rijećima potpore .

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vlatkapeno, mislim da ne bi trebala razmišljati što ti činiš ili si činila za njega, nego što činiš i što ćeš učiniti za sebe i dijete. Ja sam eto u fazi takvog razmišljanja, pa mi bude lakše. Evo malo tebi i malome ovoga Da vam bude bolje.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

draga eline puno ti hvala na potpori , da u pravu si ja previše brinem o mom mužu umjesto da brinem o sinu i sebi na žalost to je jedna od mojih mana da više brinem o drugima i što će drugi reći a naj manje o sebi i svome malom anđelu kojeg sam toliko dugo čekala .
    Ovih dana ču nazvati B.aB.e da vidim kakao mogu dobiti besplatnu pravnu pomoč .
    Evo sada popodne sam malo konaćno živnula i opustila se .

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    draga elin puno ti hvala na potpori , da u pravu si ja previše brinem o mom mužu umjesto da brinem o sinu i sebi na žalost to je jedna od mojih mana da više brinem o drugima i što će drugi reći a naj manje o sebi i svome malom anđelu kojeg sam toliko dugo čekala .
    Ovih dana ču nazvati B.aB.e da vidim kakao mogu dobiti besplatnu pravnu pomoč .
    Evo sada popodne sam malo konaćno živnula i opustila se .

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vlatkapeno, nije mana brinuti o drugima, dapače, smatram da je to jedna lijepa osobina koja nas čini posebnima.
    I ja sam neko vrijeme brinula što će on i kako će on i to nakon što mi je napravio grdu stvar, a sad još imam oscilacija raspoloženja od tuge do normale, ali je bolje. I tebi će biti jednog dana, glavu gore. Pusa i drži se.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bok svima !

evo da se malo javim s obzirom da je ostalo još samo osam dana do prvog i nadam se posljednjeg ročišta :D :D :D :D :D :D :D :D
    MM je na žalost još tu sa nama ali moj sinko i ja smo si uredili život kao da njega i nema odnosno kao da mi je potstanar . Dana se nešto malo igrao sa malim grlio ga a kada je primjetio da ja dolazim u sobu spusto ga je na pod :? .
    Povremeno se duri na mene a kada sam tužna kaže mi " pa koji ti je ku... tebi bu bolje . "
    Ponekada pomislim možda ipak postoji šansa za pomirenje ali onda mi se vrate sve ružne stavri i rijeći koje mi je izgovorio i tada si kažem ; " ma dosta je više želim novi i kjepši život , želim svome sinu pružiti sretno dijetinjstvo a možda i nekom drugom priliku da mi bude potpora ."
    Znam da me čekaju teška vremena ali već sam si napravila neki koncept kakao si olkšati.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

još samo osam dana do prvog i nadam se posljednjeg ročišta...
    kako to misliš posljednjeg?
    na ovom ročištu će vas uputiti czss-u na posredovanje, a tek kada czss donese mišljenje o tome da je brak neodrživ sud na drugom ročištu donosi rješenje o razvodu.
    to je tako u slučaju da su supružnici suglasni sa svim prijedlozima, a ukoliko netko još nešto želi dokazivati ili osporavati proces traje i puno duže.
    sretno!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje evo da vam se malo javim. Upravo mi je bila patronažna sestra u posijeti , bila u susjedstvu pa svaratila . Razgovarale smo o malome a onda me pitala gdje mj je suprug i kaako je sa nama , rekla sma joj za rastavu e tada me tako opako pogledala i izgrdila kao da radim nešto nažao svom sinu , doslovno me optužila da oduzimama sinu oca i da bi me zbog toga mali mogao zamrziti . Pokušala sma joj objasniti razlog rastave no ona je i dalje nalazila hrpu izgvora za ponašanje mog muža prema meni . Po njezinom problem je u tome što MM nije imao ljubav od svojih roditelja pa nezna dati ljubav, mužkarci ne izražavaju osiječaje , i takve stavri . Kada sma joj rekla da sam u više navrata došla u napast nauditi sebi ali i malenom ( to mi se stavrno i dogodilo , jednom sma pomislila otvoriti plin i ugušiti maloga i sebe ) znam da zvući starhovito ali više nisam imala snage za sve što me snašlo . Kao što rekoh kada sam to spomenula žena se sabrala i rekla da napravim ono što je naj bolje za maloga i mene . Za maloga i mene je naj bolje da se MM makne što prije od nas jer smo tako se ja mogu psihićki oporaviti i biti sretna sa svojim sinom .
    Oduvijek sam željela imati uz sebe osobu koja će me razumijeti , biti mi potpora u svemu ali na žalost nisam ja te sreće , no kada već nemogu iamti nekog da mi bude potpora onda bolje da smo moj sin i ja sami , snaći ćemo se.
    Pozdrav svima i hvala na svim potporama.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hallo !

Evo stigla prije sat vremena sa suda , gotovo je prvo ročište , fala bogu sve prošlo kakao spada gospon nije radio nikakve probleme . Sud je meni dodjelio skrb nad Janom -Renatom ( pa kad on nem ani krov nad glavom ) iako me forsirao da ne taržim uzdržavanje ipak mu je sud odrediio uzdržavanje u visini od 822,97 no sumljam da ču vidjeti i polovicu od toga , sutkinaj mu je rekla da se oko njegovog doprinosa za uzdržavanje dogovorimo međusobno. Određeno mu je da jednom tjedno ima pravo viđati maloga / srijedom od 16-18 sati / i na to je on imao komentar da ga vrlo vjerojatno neče moći dolaziti viađti zbog "posla " i dva puta tjedno . To što se tiće viđanja nisam baš sigurna da će doalziti , možda povremeno ali samo kaako bi meni radio probleme .
    Gospodin je cijelo vrijeme bio jako fin što me žaćudilo . N aputu do kuće nije niti rijeći progovorio samnom . Sad sam mu rekla da se izvoli što prije iseliti iz stana uprotivno ću ga ja iseliti a samo neka pokuša bilo što razbiti ili uništiti , na što mi je on odgovorio " ako nešto razbijem trazbit ću ono što sam ja kupio"
    Darge moje neznam kakao da vam ovo kažem aali osjećam se fenomenalno a kakao ću se tek osjećati kada sve bude i zvanićno gotovo , biti će to tulum do zore .
    SVIMA VAM VELIKO HVALA NA PODRŠKAMA AKO SMA BILA DOSADNA I ZAMORNA NEMOJTE MI UZETI ZA ZLO .

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vlatka, drago mi je da se tako veseliš, ali moram priznati da mi nikako nije jasno kako ste na prvom ročištu sve ovo završili - mi smo imali sporazuman razvod, ali unatoč tome što smo sve bili dogovorili, morali smo ići u Centar za socijalnu skrb po mišljenje (odnosno, "mirenje").
    Jeste li vi uopće bili na centru?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

po novom zakonu (od 2006.) se na to mirenje tj posredovanje ide između dva ročišta, a ova sadašnja odluka suca da se dijete povjerava vlatki je (po meni) samo privremena.

ako se ne varam u sljedećih 15 dana bi oboje trebali ići kod nekog posredovatelja. :? a za nekih 60 dana onda bi trebalo biti drugo ročište (pa makar se radilo o sporazumnom razvodu braka)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drage moje puno vam hvala na daljnjim informacijama , sada mi je malo lakđše i ovo što me ćeka lakše će ići jer sam naj teži dio prošla ( sud ) što se tiće mirenja tu nema što , mi se ne želimo pomiriti i to je toćka tako da se na centru za soc , nemaju puno oko žćega mućiti , što se tiće skrbi za maloga po svemu sudeći ja dobivam skrb jer MM nema niti financijski sređenu situaciju , mena stan , a i onako ga niti ne želi a to je sve kadar izjaviti i u centru. :shock: . Samo se nadam da će sve ovo biti gotovo što je ranije moguće da mogu zatvoriti ovu crnu knjigu i otvoriti jednu ljepšu u koju već neko vrijeme zavirujem .

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mirenje (posredovanje) bi trebalo biti obvezno kod parova koji imaju zajedničko dijete :/ bez obzira je sporazumno ili ne...
    Sad, u kojoj fazi dolazi, što je tu mijenjano ne znam...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    po novom zakonu (od 2006.) se na to mirenje tj posredovanje ide između dva ročišta, a ova sadašnja odluka suca da se dijete povjerava vlatki je (po meni) samo privremena.

ako se ne varam u sljedećih 15 dana bi oboje trebali ići kod nekog posredovatelja. :? a za nekih 60 dana onda bi trebalo biti drugo ročište (pa makar se radilo o sporazumnom razvodu braka)
    upravo tako.
    nakon primitka zahtjeva czss je dužan u roku 3 mjeseca sprovesti i okončati posredovanje i donijeti svoje mišljenje na osnovu kojeg sud donosi konačnu presudu.
    sve do tada je odluka o skrbništvu i visini alimentacije samo privremena.

vlatka, na osnovu čega su odredili visinu alimentacije? da li ste imali priložene potvrde o primanjima? pitam jer su od nas tražili da te dokumente pribavimo za drugo ročište.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[quote="fegusti"]
    vlatka, na osnovu čega su odredili visinu alimentacije? da li ste imali priložene potvrde o primanjima? pitam jer su od nas tražili da te dokumente pribavimo za drugo ročište.
    i kod nas isto tako.
    prvo rociste, pa CZSS i zatim sljedece i zadnje rociste.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno je to neki zakonom odredeni minimum buduci vlatkin uskoro bivsi muz ne ostvaruje prihode

(ne znam ovo, samo mi logicno)

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    vjerojatno je to neki zakonom odredeni minimum buduci vlatkin uskoro bivsi muz ne ostvaruje prihode

(ne znam ovo, samo mi logicno)
    čini mi se da nema zakonski reguliranog minimuma ni maksimuma, tek prijedlog/preporuka o visini od 1.500 kn za pretškolsko, odnosno 1.700 kn za školsko dijete.

p.s.
    mislim, iznos od 822,97 - đe ga nađoše?!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pretškolsko = predškolsko

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sud je odredio iznos sukladno Podatcima o minimalnim novčanim iznosima potrebnim za mjesečno uzdravažanje djeteta (NN 36/08). Copy pastam sa stranice:

Sukladno odredbama Obiteljskog zakona minimalni novčani iznos koji je dužan platiti roditelj koji ne živi s djetetom iznosi:
    – za dijete do 6 godina 822,97 kuna,
    – za dijete od 7 do 12 godina 968,20 kuna,
    – za dijete od 13 do 18 godina 1.065,02 kuna.

Vlatkapeno sve najbolje.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

o.k. ne kužim kako sam uspjela umetnuti smajlić, a htjela sam broj NN u kojem je objavljeno. Dakle ispravak: NN 36/2008

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bokić svima !

Evo ovako glasi zapisnik

" Predlagatelji ostaju kod sporazumnog zahtjeva za razvod braka Predlažu da mldb, dijete živi sa majkom das e susreće sa ocem svake srijede od 16-18.30 sati , te po dogovooru roditelja , te da otac doprinosi za njegovo uzdržavanje minimalni novčani iznos određen zakonom a što iznosi 822,97kn , s obzirom da je isti nezaposlen . "

RJEŠENJE

Određuje se Centar za socijalnu skrb Ured Črnomerec za posredovanje prije razvoda braka starnaka temeljem čl.46 st.1-4 obiteljskog zakona

Odluka o izboru posredovateljadostaviti će imenovanom centru primjerak ovog zapisnika i zahtjeva

----------------------------------------------------------------------------------
    Eto darge moej ovako vam to stoji u zapisniku koji smo dobili nakon
    rasprave . Ovih dana ću otići u centar az soc, skrb ispuniti folmular za posredovanje .
    Moram vam reći da mi je sad malo lakše još samo da mi se muž iseli iz stana a ako on to ne napravi dobrovoljno u nekom kratkom periodu morat ću zatržiti pomoć mjerodavnih institucija.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

o.k. ne kužim kako sam uspjela umetnuti smajlić, a htjela sam broj NN u kojem je objavljeno. Dakle ispravak: NN 36/2008
    zato što si iza 8 stavila ) pa si dobila 8)

eto, dobro je znati za ove minimalce (a i za činjenicu da 8 + ) čine . 8))

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uuuu, koje pare, ma hebeš ti tisuću kuna, nego ovih 2 lipe!!! pa to je cijelo bogatstvo!!! pobogu, kako ih nije sramota ovakve cifre pisati ?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    zato što si iza 8 stavila ) pa si dobila 8)

eto, dobro je znati za ove minimalce (a i za činjenicu da 8 + ) čine . 8))
    svakako, svakako :D :D Ma, da, tak sam se nekaj i mislila da se dogodilo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje evo mene nakon male stanke , malo sam u gužvi .prije par dana smo predali zahtjev za posredovanje ( mirenje) našem centru za soc , skrb. MM je rekao da će na tom posredovanju reći da on ne želi višđati maloga i da ne želi doprinoiti za njegovo uzdržavanje na bilo koji naćin , što znaći da se ga on faktički odriće , isto tako mi je rekao da će mi dati suglasnost da malome mogu mijenjati prezime jednom ako se ponovo udam :shock: :shock: :shock: :shock: . No to sam mogla i oćekivati , kada sam ga pitala zašto se tako ponaša rekao je da je to naj bolje za maloga , da nezna za oca jer ne želi da ga sve ovo samo
    sputava. Također se izjasnio da se on osjeća samo kao davaoc sjemena da bi ja ostala trudna jer on to maleno biće nije nikada niti želio pa mi sada neće stajati na putu .
    :shock: :shock: :shock: :shock:
    Iako je sve to izgovorio prilićno uvjeriljivo on je i dalje u stanu samnom .
    Ovih dana se osjećam jako loše s obzirom da sam ponovo bila na hitnoj neurološkoj i da je MR pokazao daljnje napredovanje cerebralne hipertenzije / da mi se moždani tlak i dalje povisuje, što nije dobar znak /
    Pokušavam se odmarati kolko je to moguće i što manje naprezati .
    Samo da se sve ovo završi biti će meni bolje , prošla sam ja i gore stvari i opstala.
    ANĐELI SU UZ MENE

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka,

tvoj M se želi izvući od plaćanja alimentacije i to je sve.
    nije li on morao potpisati neki dokument kad ste išli na IVF vezan za sam postupak?
    tko pričuva malca kad moraš na hitne preglede?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga Marći !

Koliko se ja sijećam da smo oboje potpisali suglasnoat za Ivf postupak i tu nije radio probleme niti prvi niti drugi puta . Što se tiče ove alimentacije odnosno uzdržavanja neznam kaako će to ići ja više nemama snage se sa svime tim boriti jer mi je zdravlje od svega ovoga jako loše . Kada moram u bolnicu zbog hipertenzije ako je kući uskoći mi susjeda , ponekd seka , sve u svemu snalazim se kako znam . Trenutno se borim da maloga smjestim u jaslice jer bi voljela poćet radit svoj honorarni posao da što manje ovisim o roditeljima s obzirom da mi oni na žalost više odmažu nego pomažu .
    Oprosti što ću sada zvućati depresivno ali ponekada poželim da se nisam niti rodila jer se osjećam odbaćeno od obitelji , muža a ponekada i prijatelja samo zato što nisam kaako bi oni željeli .

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga vlatkapeno,

nemoj se ti srećo uzrujavati oko uzdržavanja. Uzdržavanje nije dano na volju TM, nego je to njegova zakonska obveza.

Sretno

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uuuu, koje pare, ma hebeš ti tisuću kuna, nego ovih 2 lipe!!! pa to je cijelo bogatstvo!!! pobogu, kako ih nije sramota ovakve cifre pisati ?
    pored dvije lipe, meni smiješno kako je od 7-12....toliko, a od 13-18....toliko+100kn zar se dječja potraživanja u tih godinu dana baš tako drastično povećaju

e i od 6-7 i od 12- 13 je valjda prazan hod

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje !

Evo javljam vam se nakon nekog vremena . Mene ulovila viroza , sve me živo boli , pijem lupocete na žalost nema šanse za odmor . MM je na moju žalost još sa mana i uopće se niti ne trudi maknuti . ja nemam snage se sa njim natezati ionako sma sva smoždena . Čekamo da na spozovu u centar za soc. skrb na posredovanje čisto me zanima što eć pametnjaković tamo izjaviti
    Meni i dalje govori da ne želi viđati maloga niti sa njim komunicirati .
    Više zaista nema snage za sve ovo zdravlje mi je totalno otišlo k vragu .
    Ovih dana ionako moram u centar za soc. skrb pa ču vidjeti dali se što može ubrzati , jednostavno više nemam snage za natezanja.
    Eto smo sam vam se htijela malo javiti .
    Pozdrav

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vlatka,
    a kako on planira ne viđati maloga ako se ne žali iseliti iz stana u kojem vi živite?
    nažalost ne možeš nikog prisiliti na kontakt s djetetom, ako to ta osoba ne želi.
    dobro, misliš li ti njega napokon iseliti iz stana?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    nažalost ne možeš nikog prisiliti na kontakt s djetetom, ako to ta osoba ne želi.
    Da. :/
    Citiraj gitulja prvotno napisa
    dobro, misliš li ti njega napokon iseliti iz stana?
    Ne znam kako to po zakonu ide, ima li pravne osnove da bi se vlatkinog M-a iselilo iz stana prije nego što završi brakorazvodni postupak?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

draga vlatka, nakon takvih riječi on je već trebao biti pred vratima. daj ga konačno deložiraj, ako mu nije stalo ni do tebe ni do djeteta, a NIJE, on samo BESPLATNO stanuje i usput UNIŠTAVA tvoje zdravlje. stvari pred vrata i bok! granice si rastegla unedogled...

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Na žalost, te neodgovorne očeve nitko ne može prisiliti da viđaju djecu ali ono što takvi očevi sigurno ne mogu-ne mogu se odreći djeteta.
    Inače, da je situacija drukčija, bojim se da bi se svi oni neplatiše alimentacija išli riješiti "problema " tako da ga se odreknu, pa se zbog toga ne brini..
    Što se tiče iseljenja, neznam, namami ga, nudi mu neplaćanje alimentacije npr.12mj.ako se odmah odseli ili nešto slično, ako ga izbaciš iz stana a unutra bude njegovih stvari, to bi bilo bespravno iseljenje, pa ako tako nešto planiraš, prvo njegove stvari preseli negdje..
    Ponudi mu negdje plaćen smještaj prvo vrijeme, znam da nisi pri lovi, ali u to se isplati uložiti..

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj petraa prvotno napisa
    Što se tiče iseljenja, neznam, namami ga
    Svakako bi bilo najbolje da vlatkin M ode dobrovoljno, tu se slažem.
    nudi mu neplaćanje alimentacije npr.12mj.ako se odmah odseli ili nešto slično
    :shock: Ovo ni nije po zakonu.
    Ponudi mu negdje plaćen smještaj prvo vrijeme, znam da nisi pri lovi, ali u to se isplati uložiti..
    Ne bih ja, dosta ju je izrabljivao.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje !

Evo javljam se nakon nekog vremena iako baš nism naj bolje ulovila me ova grozna gripa. Čudovište od MM-a je još uvijek tu ,nije se niti potrudio naći si stan , a da mu ja platim stan samo da se iseli ne dolaži u obzir , odakle , od moje invalidnine koja mi na žalost nije dovoljna niti za normalan život .
    Više stvarno nemam snage natezati se njim . N ažalost istina je da sam "slaba" , ma saad ne samo da ima problema s anjim već i sa svojim starcima , koji bi naj radije da ja doćem živjeti sa njima pa da me mogu kao i prije psihićki zlostavlajti . Ja kao da ne zaslužujem sretan život . Više mi nije do nićega , na žalost danima već razmišljem o onom naj crnjem , na žalost što mi drugo preostaje .

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

draga moja Vlatka,

ovo je moje mišljenje. Sretan život se ne zaslužuje, svako si ga stvara sam.
    Na najcrnije misli zaboravi, sad imaš dijete i misli na njega. Što bi bilo s njim da tebe nema? Sad si mama i na crnjake više nemaš pravo, kao ni ja.
    Svom si mužu puno previše dopustila, i normalno da on sad rasteže granice dokle god ide.
    Gledaj ako se stvarno misliš rastati, netko od vas mora otići. Pa ako on neće možda bi stvarno morala razmisliti da se ti preseliš nekud do okončanja parnice.
    Tvoj odnos s roditeljima je tvoja stvar, ali po ovom što pišeš čini mi se da ti se ponovno događa i u braku. Stalno imaš osjećaj da netko gazi po tebi. Jesi li pomislila na to da ti to dopuštaš?
    Sama sebi reci - dosta je. A onda reci i drugima.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga Gitulaj !

Ne kužim zašto bi ja sa dijetetom izašla van i iz svog stana . Da možda bi bilo bolje za maloga i mene ali kamo , da ja plaćam potstanarski stan od svoje mizermne invalidnine , kaako . Otići kod neke od mojih prijateljica mi nije ni na ktraj pameti , one sve imaju svoje obitelji i ne traba im još dva člana .
    Malo čudno razmišljaš kada kažeš da se ne želim rastati da je tako nebi predala zahtjev za razvod zar ne a to što ne tjeram muža iz stana je samo odraz moje nesigurnosti i staha da mi se ne poćne osvećivati a znam da je u stanju to napraviti .

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel ti imaš neku osobu koja bi mogla razgovarati s tvojim mužem? Neku neutralnu koja bi mogla imati utjecaja na njega? ja čitam sve ovo i ne mogu vjerovati. Ja bi mu već odavno, prvom prilikom kad izađe iz stana, spakirala stvari i zaključala vrata. I doviđenja. Jedino ako se ne radi o agresivcu kojeg te strah, onda možda i nije najsretnije riješenje takvo nešto.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga trina !

Evo upravo si pogodila , radi se o jednoj jako komfuznoj osobi koja je u stanju bijesa ućiniti svašta , razbijati sve do čega dođe a da ne kažem da mi je u stanju napraviti velika sra..... jer nemože podnijeti da je izgubio bitku , nekako slićan mom ocu .
    Evo i jućer sam mu lijepo rekla da se izvoli odseliti no na žalost bacila sma rijeći u vjetar. Sa njim nitko ne želi razgovarati jer se nitko ne želi miješati da ne ispadne po...... ili da bude još gore .
    Još ima zadnji atom tolerancije do mirenja a nakon toga ako ne izađe sam učinit ču to sama ali uz prisustvo policije tako da mi nemože nauditi .
    Naravno malenog ču u tom slućaju dati susjedi da ga prićuva da mi maleni ne gleda sra........ .

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

draga vlatka,

rekla sam da ti izađeš zbog tvog mira, dijete treba smirenu mamu. po mom, puno previše snage trošiš na to što je tvoj muž rekao, što si ti njemu rekla. ako si odlučila da je kraj, onda netko mora otići. nema tu pobjednika i gubitnika između vas dvoje. možete izaći kao pobjednici tako da se raziđete mirno i priuštite djetetu da ima oba roditelja, u većini slučajeva to ne ide.
    ja se neću javljati neko vrijeme jer me iskreno tvoja situacija počinje živcirati.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a nakon toga ako ne izađe sam učinit ču to sama ali uz prisustvo policije tako da mi nemože nauditi .
    Draga vlatka, slažem se, samo bih ja pričekala rješenje o razvodu braka, tako da TM više nema pravo biti u stanu.
    Naravno malenog ču u tom slućaju dati susjedi da ga prićuva da mi maleni ne gleda sra........ .
    Slažem se.

Samo pokušaj do tada ostati smirena zbog sebe i svog Jana-Renata.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Draga Vlatka! Pratim tvoje postove i evo prvi put da ti napišem par riječi...
    slažem se s gituljom....od "ja rekla...on rekao" nema ništa...
    ja sam imala drukčiju situaciju...živila sam s BM u njegovoj kući...srećom nismo imali djecu....ali...dokle god je bilo prepirki ništa pametno se nije dogodilo.....kad sam se JA sredila sama sa sobom nitko me više nije mogao izbaciti iz takta....dakle...suma sumarum živila sam s njim u istom stanu 8 mjeseci bez ijedne progovorene riječi i sve je bilo za 5....onda kad sam odlučila da sam spremna onda sam i otišla....dakle ne navrat nanos nego kad sam znala da imam gdje....predala papire za razvod i otišla....bez nervoze, sa smješkom na licu i totalno cool bez grižnje savjesti ili nešto slično...
    dakle mislim da ti trebaš samo sama sa sobom raščistiti što želiš i sukladno tome odraditi ovo do kraja...od velike govorancije nema ništa...samo da ti kažem da je moj BM nakon tih 8 mjeseci došao kod mene kad sam se već odselila i pitao me da li bi išla kod bračnog savjetnika...mislim ono da pukneš...a zapravo je cijelo vrijeme valjda mislio da se ja šalim i da će me proći (kao on PMS...treba istrpiti pa će proći)....
    dakle prepiranja se ne broje...samo odluke i do kraja...ja ne bi čekala nikakve razvode, papire niti nešto slično.... onda kad se nešto odluči treba odgurat do kraja s tim da odluka ne bude ishitrena nego dobro promišljena s dobrom potporom....pripremiti teren i sprovesti do kraja....
    želim ti puno sreće, zdravlja i živaca da prođeš sve ovo....ali nakon provedbe ispravne odluke vidjet ćeš koliko je svijet zapravo ljepši....a koliko su problemi manji...nego iz kuta iz kojeg sad gledaš.... :D

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj deedeetee prvotno napisa
    ....ali nakon provedbe ispravne odluke vidjet ćeš koliko je svijet zapravo ljepši....a koliko su problemi manji...nego iz kuta iz kojeg sad gledaš.... :D
    nažalost, ona još uvijek nije u poziciji gledati iz drugog kuta. :/

vlatka, razvodom nećeš riješiti i pitanje stanovanja odnosno podijeliti bračnu stečevinu. za to ćeš trebati pokrenuti novu parnicu ili se s mužem dogovoriti i sročiti ugovor ovjeren kod bilježnika.
    bojim se da ga prije te podjele niti policija neće moći izbaciti iz stana.
    ali... mi ti ovdje samo pokušavamo pomoći iz naše nestručne perspektive.
    mislim da bi trebala potražiti pravnu pomoć zbog rješavanja problema oko podjele imovine jer samo tapkaš u mraku i pred sobom ne vidiš konkretno rješenje.
    trenutno je situacija takva kakva je - živite u istom stanu jer trenutno nije moguće drugačije. s tim se pomiri i nastoj izbjegavati sukobe. djeluj u pravcu da tu situaciju čim prije raščistiš i imaš osnovu za njegovo deložiranje iz stana.
    sve ostalo je gubitak živaca i vremena.
    i ja se trenutno borim sa sličnom situacijom ali koračam malim koracima prema rješenju.
    prvo razvod, pa podjela imovine, pa deložacija.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Fegusti, super post.

Jedino mislim da stan glasi na vlatkine roditelje, pa ona neće morati čekati podjelu bračne stečevine.
    Hm, sad mi je palo na pamet, u tom slučaju se NJM-a može deložirati i prije, samo bi trebali doći njeni roditelji, kao vlasnici stana, i pozvati policiju? Onda vlatka i maleni u tom trenutku ne moraju biti tamo.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja kao laik mislim da policija nema pravo nikoga deložirati bez nekakvog rješenja.
    prvo treba u rukama imati neki dokument na osnovu kojeg je utemeljeno prisilno iseljenje.
    ma neće tu biti sreće bez pravne pomoći.

vlatka, mislim da ti je prvi zadatak naći odvjetnika koji će te uputiti što da činiš kako bi konačno imala crno na bijelo što mu pripada pa se onda odlučila hoćeš li ga isplatiti, prodati stan ili što već.
    do tada ne gubi živce i glavu, usmjeri se prema djetetu... budite što više van kuće, u šetnji, kod prijatelja...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na žalost danima već razmišljem o onom naj crnjem , na žalost što mi drugo preostaje .
    već nekoliko dana mi tvoje riječi ne izlaze iz glave. ne znam jesu li napisane u afektu, kao floskula ili stvarno misliš najcrnje misli. da se ne bojim za tebe, rekla bih ti onako kako to ja znam (zdravoseljački): ništa ti drugo ne preostaje nego živjeti, jer imaš malog jan-renata o kojem se netko treba brinuti! jan-renato ima pravo živjeti i ima pravo na sretnu majku i sretno djetinjstvo!!!

no nisam sigurna da ćeš moj (dobronamjeran) savjet shvatiti na ispravan način (osjetljiva si, što nije ni čudo), pa te onda ovako molim, bez zezancije, da svoje misli podjeliš s nekim stručnim. nije ti lako, u užasnoj si životnoj situaciji, a ni zdravlje te najbolje ne služi - ranjiva si, dijete ti je malo. ljudski je da potoneš i da nemaš više snage. a kad tako duboko potoneš jako teško sama ponovo isplivaš (koliko god ti razum govori jedno, kamen na duši te pritišće). molim te da potražiš pomoć nekog tko ti je može dati. i da prihvatiš pomoć sviju koji su je spremni tebi pružiti (roditelji, rodbina i sl.) sve najbolje!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

draga moja !

Na žalost došla sam u jednu fazu kada mi se sve srušilo i kada padam u ponor a nema nikog da mi pruži ruku i pomogne mi izvući se ili barem ne psti dublje nego jesam . Na žalost na svoje roditelje se ne mogu osloniti jer oni me još manje razumiju , jedna meni draga i bliska osoba koja me do sad uvijek znala dići kada mi je bilo teško je na žalost zahvaljujući zlim ljudima i jezicima jako daleko od mene iako fizićki ne tako daleko ali opet daleko. Uz tu ososbu sam pronašla snagu za sve što sam do sada prošla .
    netko je bio tako bezobrazan ili možda i ljubomoran da je morao upropastit nešto naj ljepše što mi se dogodilo .Inaće sam jako osjećajna i emotivna osoba i staršno mi nedosatje lijepa i pozitivna rijeć , da ne kažem fizićki kontakt .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •