Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 134 od 134

Tema: prvo ročište

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vlatka, moraš prestati tražiti oslonce u ljudima oko sebe, nemoj tražiti snagu u drugima, snagu i optimizam moraš pronaći u sebi i svome djetetu, ali obavezno potraži stručnu pomoć koja će ti pomoći da se osloniš na svoje noge.
    Nema razloga da sada očajavaš, sada kada jedan loš period tvog života konačno završava, kroz koji mjesec biti ćeš slobodna, imaš dijete koje obožavaš, imaš svoj stan, naći ćeš si neki posao...hej, život je tek pred tobom!!!
    Sretno!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vlatka, pogledaj ovo
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...131&highlight=

puno je lakše kada brige i razmišljanja imaš s kime podijeliti ali u tvojoj situaciji je možda najpametnije porazgovarati sa stručnom osobom koja će ti pomoći da sagledaš probleme iz druge perspektive.
    izlaz postoji, sigurna sam, ali ga je teško vidjeti od šume problema.

ne kloni duhom i glavu gore!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka, moj savjet ti je da se javis svom podrucnom centru za soc skrb sto prije, vec ovaj tjedan

kako ti je lokacija u profilu, pretpostavljam da zivis na crnomercu pa je tvoj podrucni ured u ilici 259

JAVI SE U TIM ZA BRAK I OBITELJ

i to obavezno prije nego dobijete pOziv i ti i tvoj uskoro bivsi muz jer cete tada trebati doci zajedno i mozes propustiti priliku saznati sve o svojim pravima i dobiti pomoc jer neces pred njim moci slobodno pricati

sad imas priliku poci sama i na miru i sa prijateljskim ljudima saznati sve o svojim pravima, od tog kako dobiti besplatnog odvjetnika da te zastupa do tog da ti mogu mozda ponuditi neki smjestaj, uputit te u tvoja prava, ponuditi ti mozda neku jednokratnu novcanu pomoc za tebe i dijete
    njihov tim ima i psihologa pa ce netko strucan saslusati i pomoci ti usmjeriti osjecaje

ja sam ih nazvala za radno vrijeme, ne trebas se najaviti, samo dodji:

PONEDJELJKOM I CETVRTKOM OD 8 DO 14:30
    SRIJEDOM OD 8 DO 11:30
    ILICA 259
    CZSS - TIM ZA BRAK I OBITELJ

podji molim te vec u srijedu, zbog sebe, zbog sina i svih nas koje ovdje mislimo o tebi a ne znamo kako ti pomoci

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vlatka, dale su ti cure par savjeta kako krenuti pravno dalje, a i malo psihofizički se dignuti.

Ja sam već jako dugo u nekoj depresiji i na "čekanju", djece nemam i sva sreća u ovakvoj financijskoj i psihičkoj situaciji, ili to samo mislim...
    Ti imaš dijete, imaš i samu sebe - ovo ne smiješ zaboraviti, imaš sada jako težak period u životu, a da ne spominjem tvoje zdravstveno stanje koje se pogoršava radi ovakve situacije.

Trenutno ti je muž u stanu i ako ti ništa ne radi, tj. vjerujem da ti smeta njegova prisutnost, ali mislim da jako puno toga naš mozak sam radi. Nakupljamo bijes radi onoga "šta bi bilo kad bi bilo", a vidimo i osjećamo svoju situaciju koja nije ni približno onome što smo željeli sebi. Život je otišao u nekom nepredviđenom smijeru i što je najgore, sami smo se doveli u tu situaciju....
    Na Oprah sam čula: "Oprost je prestanak nadanja da je prošlost mogla biti drugačija" (ili nešto tako...ali se bit može shvatiti)
    Najgore je, a ovo i samoj sebi govorim, tapkati u mjestu nadajući se da će se nešto promijeniti samo, a još gore od toga je sam sebi puniti glavu raznoraznim scenarijima i mogućnostima i "zašto, pa kako, pa..." i tako u nedogled.

Pa ženo draga! Dijete ti se nije desilo...dijete ti je došlo nakon godina borbe i nešto si poduzela pod tim pitanjem, zar ne? Znači da imaš u sebi snagu, ali sada je samo malo opala, sakrila se...pronađi je!
    Prvenstveno za samu sebe, pa onda za svog sina...

Nadam se da ćemo i ti i ja se pokrenuti i psihički samima sebi uljepšati život, a to možemo malo po malo...kada osjetiš da RADIŠ NEŠTO ZA SAMU SEBE preporodit ćeš se!

Da se ne vraćam nazad pročitaj još jednom post žene koja je 8 mjeseci živjela sa svojim mužem, ali u tih 8 mjeseci je odlučila i krenula dalje, a on je ostao na istom mjestu...tako ćeš i ti!
    Javljaj nam se!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslušaj Ivaricu, kreni put czzs!

crne misli makni iz glave, imaš toliko željeno dijete i to je najveće bogatstvo ovog svijeta (sjeti se samo da nečija borba za toliko željenom dječicom još uvijek traje a da se konačni ishod ne zna). A ti si uspjela! To je veliki plus za tebe!!!
    Samo on i ti ste sada bitni i to je tvoja zadaća!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje !

Evo pročitala sam pozorno sve što ste napisale i zaista vam velika hvala na svim vašim podeškama .daraga Ivarice i marći vama posebno velika hvala na svim savijetima . U ponedjeljak ću obavezno posjetiti svoj centar za soc skrb i porazgovarati sa nekime iz tima za brak i obitelj s obzirom da ima nekih pitanaj vezanih za novćenu naknadu za uzdržavanje , jer ne vjerujem svom uskoro bivšem mužu . Ovih dana sma predala zamolbu za posao i drugi tjedan bi mi trebali javiti kaga da dođem na razgovor . Susjeda mi je ponudila pomoć u čuvanju Jana-Renata dok ne dobijemo mjesto u vrtiću a možda mi dođe i mama .
    Ovih dana sam malo bila tužna ali hvala bogu iam nekolicina ljudi koji mi dignu raspoloženje i vrate mi osmijeh na lice , naravno tu je i moje naj draže moj siko , maamina sreća naj veća .
    Još jednom hvala na svim podrčkama .

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka, jesi bila jucer u centru?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno RADOST NAJ VEĆA

Drage moje !

Samo da vam javim da je moj uskoro i službeno bivši muž dana 10.02 napustio moj stan odnosno stan mog oca , nakon jućerašnjeg kukavićkog pokušaja da se varti odnosno da me nagovori na mirenjer na što sma mu ja onako hladnokrvno i sa ponosom rekla , da nema nikakve žanse da je sve gotvo i da se zadnjim rokom 15.02 izvoli iseliti u protivnom će podijeti kaznenu prijavu za psihićko uznemravnje .
    Bila je to zaista burna ali burna reakcija s moje starne dok je maoj sda već bivši gospodin mirno sjedio i slušao , pvremeno se uacujući sauznim rpejćia , navodeći me na to da mu oprosti , izikoama da mu "nedostaje Janov mijeh" i kako je sve prazno bez Jana i da ja kao nema poima kao to boli ana što sam ja hladno odgovorila : " a dali znaš i dali si sviejsan kojiko je meen bolilo kada si ti bio pi...... prema neni , kada si mi u naj težim trenutcima okrenu leđa ." Nisam željela trošiti svoje ionako napola uništene živce , no naše odnosno više moje izlaganje potrajalo je do sitnih sati kada sam bez ijedne rijeći otiša spavati .Na žalost nisam oka sklopila jer mi se cijelu noć vrtio film svega što se izdogađaliu o ovih 11 godina . Zapala sam oko 4.00 nakon jedne tablete persena i probudilo me moje naj draže moj sin jedinac , moja sreća naj veća . Tokom jutra nismo rijeći progovorili , prićuvao je maloga dok sam otišla do dućana . Oko 13.00 nazvao me da mi kaže da je ostavio kljućeve od stana u kasliću .
    Nije pitao niti za maloga niti ga pozdravio ama baš ništa . Mislila sma da ću pasti u depru no osijećaj je sasvim suprotan što je iznenadilo moju prijateljicu . Ja sam bila sretna kao da mi je netko javio da sam dobila glavni zgoditak na lotu .
    Za tri dana idemo na socijalni rad a ja ću sutr ujutro otići tamo razgovarati sa pravnicima u vezi alimentacije i svega što mi pripada .
    Gospodin potražuje 14 000.00 kn koliko je uložio u stan ( u sanaciju instalacija i sanitarija ) a ostalo lkaže da neka mu se uzme u obzir kaod plaćanja alimentacije odnosno da mu se svota koja je uložena u namiješztaj i ostalo opremanje stana odbije od alimentacije .
    E sada mi je to velika nepoznanica , sutra ću na centru pitati pravnicu kaako se to može riejšiti . Pretopstavljam da če se raditi procijena imovine a onda on neće morati plaćati alimentaciju za maloga sve dok mu taj iznos ne prastane vriejditi .
    Nisam baš u to upućena .
    :D :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Drago mi je da je konačno izašao. nadam se da će se sve riješiti najbolje za sve vas, želim ti puno mira i radosti u životu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Gospodin potražuje 14 000.00 kn koliko je uložio u stan ( u sanaciju instalacija i sanitarija ) a ostalo lkaže da neka mu se uzme u obzir kaod plaćanja alimentacije odnosno da mu se svota koja je uložena u namiješztaj i ostalo opremanje stana odbije od alimentacije .
    E sada mi je to velika nepoznanica , sutra ću na centru pitati pravnicu kaako se to može riejšiti . Pretopstavljam da če se raditi procijena imovine a onda on neće morati plaćati alimentaciju za maloga sve dok mu taj iznos ne prastane vriejditi .
    Nisam baš u to upućena .
    nek se onda od toga što je uložio u stan oduzme i ono što je u njemu živio i koristio te iste instalacije, svih ovih koliko ono godina ?

da sam na tvom mjestu ne bih baš pristajala na to da on ne mora plaćati alimentaciju. jer alimentacija je djetetova. a ovo je podjela vaše imovine.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Točno tako kako MC kaže.
    Alimentacija je djetetova i on ju je dužan plaćati.
    Ne znam dal uopće postoji mogućnost ne plaćianja, tipa da ti ne tražiš - mislim da se to ne može jer to je djetetovo pravo i nitko mu ga ne može uskratiti (napomonjem i da je ovo moje mišljenje, ne znam kako je po zakonu).

Draga Vlatka!
    Nisam se javljala na temu, ali pratim te stalno ovdje na forumu.
    Neizmjerno mi je drago da ti je život na tom polju krenuo na bolje i želim ti svu sreću svijeta!
    Ljubi malog bombončića i uživaj u lijepim stvarima, a loše barem na neko vrijeme ostavi iza sebe

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje !

Evo da vam se javim jer mi traba vaša podrška .Naime danas je prvi dan da smo Jan-Renato i ja sami . Jutro nam je prošlo recimo super bila sam vedra i vesela , nisam ni sma mogla vjerovati da sam tako sretna , plesala sam po stanu , zezala se sa Janom -Renatom . Došla mi je frendica sa svojim tromjesećnim sinekom na kavicu i lijepo smo se isklafrale o svemu u svaćemu . Poslije smo Jan-Renato i ja otišli u šetnju i kupovinu . Vratili se kući , stavila sam malenog na spavanje . spremala sma raćune koje moram platiti i vidjela da moj muž nije platio dva raćuna za 1i 2 mj . Nazvala sam ga da mi donese lovu za raćune , Došao je za nekih pola sata .Prvi puta da smo sjeli i normalno razgovarali , mali je spavao pa ga nije vidio . Dao mi je novac za ta dva raćuna , razgovarali smo a onda je zaplakao i izlio dušu , pokušali smo razgovarati ja sma mu rekla da može doći viđati maloga kada got poželi na što mi je odgovorio da je to prebolno za njega i da je bolje da ga ne viđa .
    Na odlasku pitao me dali može uzeti jednu plastićnu žlićicu da ima sa čime jesti . Kada je otišao , napravila sma rućak za maloga i mene složila stol
    a onda me šuknulo " bože moj tko zna u kakvoj rupi živi , ima li što za jesti , ulovila me grižnaj savijesti , ja tu ima sve što želim a tko zna kako je njemu , u tom razmišljanju nazvala sam ga i rekla mu " dođi doma , ja ovo ne mogu , amli i ja te trebamo ." znam da ćete se sad ćuditi ali kada sam ga vidjela kako uzima plastićnu žlićicu nije mi bilo svejedno . Došao je u dosta kratkom roku . Kada sam ga vidjela napravila sma ono što možda nisam niti mislila da mogunakon svega , zagrlila sam ga i zaplakala moleći ga da se vrati . Razgovarali smo i uvidio je da to baš i nije smao tako da smo oboje imali kriva razmišljanja o životu osnosno krivi pogled na brak . Zakljućili smo da smo oboje iz razorenih obitelji i da smo oboje osobe sa manjkom samopouzdanaj . Razgovor je završio na tome da čemo za sada biti svako na svojoj strani pa čemo vidjeti što će biti dalje . Rekao je da će još navratiti ovih dana kada bude mali spavao .
    Ja ču sutra otići u centar za soc, skrb na razgovor sa nekime iz tima za brak da vidim što i kaako dalje jer fakat nisam više pametna . jan -renato je jako nemiran slabo jede i manifestira čudno ponašanje ( poćeo se izvijati u luk u sjedećem položaju , cendra i konstantno bi da ga nosim što prije nije radio . Malo me to moram vam priznati jako brine , čak sam razmišljala odvesti ga psihologu .
    Umorna sam i užasno iscrpljena ,
    :? :? :? :?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme Vlatka. U pet minuta vi ste shvatili smisao života, uvidjeli da ste suđeni jedno drugom a sve ono od prije je nebitno? Ja, kao i mnogi ovdje, pratim tvoju priču od samog početka ali ovo što si napravila ti je najveći zajeb koji si mogla. Pa što si mislila, da će takva osoba nakon svega igrati pošteno i ljudski? Pa on zna gdje si slaba, igra na grižnju savjesti i te fore sa žlicom i sa boli u vezi malog ( a di je dosad bio, od silne ljubavi nije guzicu mrdnuo dok je dijete živilo kraj njega) su strašne. Moje mišljenje je da si pogriješila, trebala si početi živjeti ispočetka kad si ga napokon uspjela izbaciti iz stana

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne vidim razloga dijete voditi psihologu (premali je), odvedi ga prvo pedijatru, pa onda defektologu il kome već. a nije ni za zanemarit vašu trenutnu situaciju u kući.

i meni je malo ta priča s plastičnom žlicom sladunjava. gdje si bio i što si radio svih ovih godina kad si ne možeš ni običan beštek obezbijediti. no, kako god - to je tvoja odluka.

nakon ovog preobrata u tvojoj priči savjetovala bih ti samo jedno: nemoj da te ponesu osjećaji sreće, jer će ubrzo splasnuti, kad se svakodnevica vrati, vratit će se i njegovo dosadasnje ponasanje (mislim na tvoga muža) a pretpostavljam i neko tvoje, a onda postoji realna opasnost da završite tamo gdje ste bili nedavno - pred sudom. tako da ako oboje mislite ozbiljno i ako ste stvarno željni spasiti taj brak - onda svakako morate krenuti bračnom savjetniku (a pogledajte i radionice koje se nude na ovom forumu o roditeljstvu). jer vas su sad ponijele emocije - a problemi koji su vas udaljili ostali su potpuno neriješeni. i dok ne riješite te probleme nemojte ponovo živjeti skupa (nek dolazi viđati malog, nek ga šeta i sl.). on treba usporedo izgraditi (ponovo) odnos sa tobom, a i poseban odnos kao otac sa malim jan-renatom.

raspitaj se u centru. sretno!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mogu samo potpisat Trinu i MC, mislim da je ovo najgore što si mogla napravit, u trenutku slabosti i usamljenosti zaboraviti sve ono loše od prije.
    Ali kad si već krenula u tom smjeru, želim ti da ovo završi na najljepši mogući način za svo troje.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

HAHAHAHAHAHAHA

prestrasno

zena nam svima ovdje kida zivce, mi ju svi ohrabrujemo i savjetujemo kako da muza izbaci iz stana ( JER TO ZELI ), a ona kada ga se napokon rijesila PLACE TOM ISTOM DA JOJ SE VRATI.

covjece, kakvo tracenje vremena.

Draga vLatka, tebi pomoci nema., sto se prije pomiris sa svojom katastrofalnom zivotnom sitacijom tim bolje. Apsolutno mi te nije zao, ni tebe, ni tvoje situacije nakon ovog događaja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otkud vama pravo da bilo kod osudjujete za to sto nije cvrst i odlucan i u stanju preko noci realizirati sve sto mislite da je pametno

vlatka ( svako drugi) ima pravo biti i slab, i nemocan i vjerovatno upravo zbog toga trazi podrsku i pomoc sto je vec prvi veliki korak da se pomakne

ne znam ni nju, ni njenog muza ni cijeli slucaj osobno, samo ovo sto vlatka napise ali pokusavam vjerovati u ideju da su ljudi naneki nacin jos uvijek dobri i da je mozda vlatkinom muzu ovo bilo zvono za uzbunu i da ec se mozda trgnuti

meni njegovo ponasanje ukazuje na depresiju i sve te nejgove izjave i gluposti su samoobrana jar takve stvari lupeta kad je stjeran u kut i onda lupeta kojesta

jos prije je vlatka pisala o tome kak je bila kod frendice i da je otac djeteta najurednije malog i naghranio i bavio se sa njim, sto meni nekako daje nadu da taj tip nije zadnje smece i da ako mu sae da odgovarajuca podrska i poticaj jos uvijek moze biti ok tata bez obzira na to kako ce izgledati njihov odnos u buducnosti

@vlatka, odite kod nekog obiteljskog terapeuta da pokusate nauciti komunicirati jer ti imas probmela sa komunikacijom, ti tom svojem muzu dajes ultimatume, komandiras i ucjenjujes a tu nema prostora za zdravu komunikaciju

oboje stvarno trebate pomoc, sama velis da dolazis iz disfunkcionalne obitelji sto znaci da se ni ti nisi bas di imala nauciti kako izgleda zdrava veza

sretno

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem stray-cat!

prvo što sam naučila savjetujući druge žene je da moram prihvatiti njihove odluke, koliko god meni osobno bile van pameti*. nije na meni da prosuđujem i da umjesto drugog izabirem njegov životni put. što god mislila o vlatki, njenom mužu i situaciji u kojoj se nalazi (uopće ne ulazeći u rasprave tko je koliko i kako kriv, jer samo djelić se može spoznati čitajući ove postove), njeno je da izabere put da bude sretna, al' i nesretna.

no, ne treba smetnuti s uma da bi stvarno bilo od prednosti da vlatka i njen muž krenu na bračno savjetovalište.

(disklejmer: *to se naravno ne odnosi na rodino-porođajne teme )

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    potpisujem stray-cat!
    Potpis.
    Vlatka, drži se.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpisujem i MC i stray cat. Svakako odite u bračno savjetovalište. Držim fige za najbolji mogući rasplet

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samamama, jako je bezobrazan tvoj post upućen Vlatki. Prvo sam ga htjela izbrisati, ali neću. Neka ti ostane ovdje da se smiješ sama sebi ako jednog dana budeš možda gazila ono što bi teoretski bilo najpametnije.

Ako nemaš nešto pametno za reći, molim te da preskočiš teme ljudi koji se na ovom pdf-u savjetuju.

Ismijavanjima ovdje stvarno nema mjesta. Je li netko donio ispravnu odluku ili nije to zbilja nije naša stvar. Na nama je da savjetom olakšamo nekome težak trenutak, da ga ohrabrimo, da kažemo svoje mišljenje o nečijoj odluci bilo ono pozitivno ili negativno. Za ismijavanje, širok ti bio cyber space, ali ovdje to nećeš činiti.

Vlatka, cure su te pametno savjetovale. Potražite pomoć.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje !

Evo da vam se i danas javim , mali i ja smo danas cijeli dan u pokretu , shopping , park , šetnja . spavali i sad čekamo da dođe moj otac pa kidamo nešto klopnut . E da vidim da vas ima jako puno koje me razumijete , no želim razjasniti smao jednu stvar pogotovo tebi sama mama jer mi se nimalo ne sviđa tvoj post . Ja nism palala na njegove suze da se odmah razumijemo , to što sma ja njemu dala vremena da se izjada ne znaći da sam mu popustila a ne pa znam ja što je ssve on ovih 11 godina meni napravio i koliko me povrijedio . Saslišala sma ga kao što bi svaki čovijek ta napravio ako je normalan a to što sma mu rekla da se vrati nije bilo zato što ga zaista želim natrag nego čisti test .
    No evo što se danas dogodilo nazvao me da pita kakao sma i kako je mali , ma znam ja da mu mali i ja ništa ne znaćimo ali htio se pokazati , trazgovarali smo i opet je on kao po starom dobrom obićaju plakao i isprćavao mi se za sve loše , ja sma ga naravno saslušala a onda sma mu rekla ali odlućno da se ne vraća osim ako je stavrno ali starno spreman napraviti promijene u svom ponašanju i razmišljenju , da ne želim ono što je do sda bilo . Rekla sam mu da moj sin i ja trebamo miran zivot , da ja trebam muža koji će se brinuti za obitelj , koji će meni biti podrška u svemu a moj sin treba oca u kojega će se ugledati , i da mi nesmijemo nikaao niti u bilo kojem slućaju stavljati teret na naše dijete jar mi nismo imali sjajno i divno dijetinjstvo i da neču dopustiti da moje dijete na bilo koi naćin bude da se tako izrazim upropašteno jer njegov otac ne zna što bi i kaako sma sa sobom .
    Rekala sma mu da mu dajem vremena koliko mu treba dasesredi i sabere sam sa sobom ako je potrebno neka traži strućnu pomoć .
    Ovih dana sma razgovarala sa psihologicom koja se bavi ovakvim problemima i žena mi je rekla da mu dam vremena do drugog ročišta a ako se do tada stavri ne pomaknu to drugo ročište je i zadnje .
    Ovih dana nisam stigla do centra za soc skrb , mali mi je nešto bubani i cendrav pa sam više uz njega no definitivno ću otići porazgovarati , prvenstveno me zanima to uzdržavanje ili alimentacija . Zašto njemu nisu odmah odredili alimentaciju nego uzdržavanje . Imam dosta pitanja za gospodu iz tima .
    Eto nadam se da sam svima odgovorila na neke vaše eventualne nedoumice oko mog razvoda .
    Još jednom velika vam hvala na svim podrškama .
    Pozdrav od Jana -renata i mene .

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Samamama, jako je bezobrazan tvoj post upućen Vlatki. Prvo sam ga htjela izbrisati, ali neću. Neka ti ostane ovdje da se smiješ sama sebi ako jednog dana budeš možda gazila ono što bi teoretski bilo najpametnije.

Ako nemaš nešto pametno za reći, molim te da preskočiš teme ljudi koji se na ovom pdf-u savjetuju.

Ismijavanjima ovdje stvarno nema mjesta. Je li netko donio ispravnu odluku ili nije to zbilja nije naša stvar. Na nama je da savjetom olakšamo nekome težak trenutak, da ga ohrabrimo, da kažemo svoje mišljenje o nečijoj odluci bilo ono pozitivno ili negativno. Za ismijavanje, širok ti bio cyber space, ali ovdje to nećeš činiti.

Prepisujem i potpisujem tweety od a - z

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa

Prepisujem i potpisujem tweety od a - z

ma i ja ju potpisujem.
    ali me cijela prica toliko isfrustrirala da je i ovo sto sam napisala najpristojnije sto sam mogla. pratim ovu pricu od pocetka i prozivljavam ju zajedno sa autoricom topica, barem u mislima.. pa me tooliko te stvari izbace iz takta, rastuze i razljute u isto vrijeme.
    Covjek bi pomislio da nemam i vlastitih briga da o njima brinem.
    Anyway.. kako je netko rekao, treba pustiti zenama da same donose odluke, pa makar i pogresne.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa
    Anyway.. kako je netko rekao, treba pustiti zenama da same donose odluke, pa makar i pogresne.
    Da, to moramo, iako je i meni to uvijek teško, i teško, teško, teško mi se ušutkati.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    Zašto njemu nisu odmah odredili alimentaciju nego uzdržavanje
    ono što mi u običnom razgovoru zovemo alimentacija ti zakon (a sud onda po zakonu) naziva uzdržavanje. Dakle alimentacija=uzdržavanje. Sud ju je odredio ako se ne varam, nisam sad išla čitati cijeli topic do kraja,ali mi se čini da je odredio ti me slobodno ispravi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Poštovanje !

Evo da vam se javim sa malo novosti , moj još uvijek sadašnji mužić me redovito jednom dnevno nazove , pita kakao sam i kakao mali , čak je predložio da se viđamo kao frendovi . Kaže da je svega svjesan svih svojih pogrešaka i da je kakao on kaže " zasrao motku do grla " Naš zadnji razgovor bio je danas popodne kada sam mu rekla da za sada ne želim da se viđamo osim onoga što moramo obaviti , želim da se ovo sve malo slegne i da se ja vratim u normalu jer se moram pripremati za posao .
    E da što se tiće alimentacije ( uzdrćžavanja ) razgovarala sam sa mojim ocem u vezi novaca koje moj muž traži od njega rekao mi je da mu neće taj novac dati već će taj novac biti umjesto alimentacije dok se on ne zaposli odnosno dok mu to ne istekne a onda mora nastaviti plaćati alimentaciju kako je propisano sudom .
    Ostala su još četiri dana do posredovanja pa ču vidjeti što gospodin ima za reći na ovaj prijedlog .
    Rekla sam mu da napiše sve troškove koji su do dana njegovog izlaska iz kuće napravljeni pa će se vidjeti kaako i šta sa tim novcem .
    Pozdrav .
    Molila bi nekog od vas ako imate slićnih iskuzstava da mi se javite na pp iskljućivo .

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drage moje evo molim vas za malo podrške , dansa me popodne primila neka depresije odnosno nostalgija za mojim još sadašnjim mužem .Neznam kako si pomoći, dosta stvari u stanu podsjeća me na njega .
    Kako smo zajedno adaptirali i uređivali stan kada got pogledam neki dio stana ili komad namještaja sjetim se kaad smo to radili ili sastavljali .
    Danas popodne sam sjela na kauć u boravku i gledala emisiju koju smo volejli gledati " odred za čistoću " dižem se i odlazim u kuhinji i radim dvije kave jer smo znali u to doba piti kavicu .
    Ponekada poželim da se pojavi na vratima a onda se sjetim svih ružnih stavri i rijeći koje mi je upućivao . uh osječam se užasno , borim se sa svime a na žalost nemam nikog tko će mi pomoći . Možda bi bilo dobro da se ukljućim u udrugu samohranih roditelja da se malo družim sa ljudima koji prokaze iste stvari .
    :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u redu je da proživljavaš to o čemu pišeš. treba vremena da se čovjek privikne na novu situaciju, ali nemoj zbog nostalgije pokleknuti.
    izvaži dobro razloge za ostanak u braku i one koji mu ne govore u prilog.
    samo u tebi leži rješenje. samo ti znaš kako se osjećaš i s kakvom ćeš se odlukom u budućnosti moći nositi.
    daj si vremena i mira da ispravno odlučiš.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno bravo ja

Evo da vam se danas javim , jako sam sretna i dobre volje . Jutros smo moj sinko i ja lijenćarili do 8.30 .Onda smo otišli kupiti mlijeko i krafnice za dorčak , maleni se pravio važan jer je hodao a ne kao obićno vozio se u kolicima ili kakao mi to zovemo ( toyota ) . Došli doma napravili si doručak , smazali . malo smo vježbali a onda i već nam je bilo vrijeme za našu uobićajenu šetnjicu pa mi krenuli . Kupili smo novu bravu koju sam uz malu telefonsku pomoć janovog krsnog kuma sma promijenila :D :D .
    opeglala veš , čekam das e micko probudi , idemo klopati rućak a onda mi dolazi susjeda na kavicu i kolaće .
    Sutra ima bliski susret sa onim bilmezom od mog muža .
    Čula sma od poznanice da već ima neku novu koko , nije mu dogu trebalo ili je to možda ona sa kojom se viđao do prije mjesec dana . .
    Ma tko ga šljivi neka radi što želi , ja konaćno ima svoj mir . :D :D :D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dobar vam dan !

Evo da vam se javim nakon malo stanke .Jučer sam bila na centru za soc. skrb odnosno na posredovanju . Moram vam reći da mi je bilo zaista grozno a da ne govorinm kliko me koštalo živaca i na žalost zdravlja . Ono čudovište od mog sada već u mojoj glavi bivšeg muža sasuo je na mene toliko optužaba maltene me proglasio da oprostite na izrazu kurvetinom . Ponašao se kao i obićno glupo i nezrelo . Socijalna radnica mu je ukazala na njegove dužnosti prema malenom / alimentacija / . No i opet me malo zabrinajva to oko alimentacije žena mu je rekla da mora doprinositi za uzdržavanje nasšeg sina i da se nas dvoje dogovorimo kako će to on raditi a ja znam da od njega neću vidjeti niti kune eventualno
    200 kn .Socijalna radnica je dala u zadatak mom suprugu da do sljedećeg susreta za tri tjedna posudi knjige na temu roditeljstva i da se malo infornira i educira o naćinu komunikacije i ophođenaj sa malim djetetom s obzirom da je žena uvidjela da on nema poima sa djecom .
    Čisto sumljam da če to učiniti ma njemui nije niti sztalo do maloga on se samo pravi brižan otac pred drugima a u stavri bi naj radije da njegovu ulogu oca prepusti nekom drugom jer kaako on kaže on nije naterijal za oca .
    Meni se socijalna radnica i psohologica preporućile da se malo posvetim osmosnaživanju odnosno da se javim psihologu da sa njim malo porazgovaram o svemu ovom jer su žene uvidjele da na žalost ima malo nisko samopoštovanje i slab obrambeni sustav , što bi znaćilo da se teže odupirem lošim utjecajima , da ja sam toga svijesna i stoga ču ovih dana potražiti pomoć strućnih ljudi .
    Ovih dana ču pokušati sa " svojim mužem " doći do nekog razumnog dogovora za uzdržavanje rbarem dok se ne zaposli što bi po njegovom tek bilo kada se sve ovo završi .
    Jućer sam bila sva iscrpljena , živćana , a danas sam kao da me pregazio brzi vlak ( stres mi jako škodi , oduzima mi iovo malo energije .)
    Na žalost jedna meni draga i posebna osoba koja me zna dići kada mi je naj gore nije u mogućnosti biti uz mene koliko bi mi trebalo .
    moja jadina i naj veća ljubav moj Jan-Renato je premalen da nosi moj teret ali ipak mi je nekako lakše uz njega , barem me nasmije i potsjeti kako je lijepo biti dijete . Željela bi mu pružiti što ljepše i sretnije dijetinjstvo nego je bilo moje .
    I opet po neznam koji puta vam od srca zahvaljujem na svim podrškama i zamolit ću vas da me ne osuđujete za neke eventualne krive rijeći ili misli .

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vlatka ja cu samo da te

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

imaš super soc. radnicu i vidi se da zaista zna svoj posao
    najbolje je da ju poslušaš i prvo pronađeš stručnu pomoć za sebe,a kad ti sebe osnažiš i središ sve drugo će biti nevažno
    sredi sebe i posveti se svome sinu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mija puno ti hvala , evo ovih dana nisam stigla po uputnicu za psihologa ali definitivno idem u ponedjeljak po nju a onda lrežćem sa da tako nazovem rehabilitacijom . Danas poslije podne dolazi moj suprug posjetiti malenog . pokušat ću sa njime postići neku nagodbu oko alimentacije , koliko bude mogao s obzirom da je još uvijek nezaposlen i ne namjerava se zaposliti u stalni radni odnos do Rujna .
    Nisam baš sigurna koliko će mi moći davati novaca za maloga sada dok ne nije u radnom odnosu ali da mi da i 300 .00 kn bilo bi dostatno za jedan dio Janovih potraba .
    Htijela bi sa njime ostati koliko je to moguće u prijateljskim odnosima ako ništa drugo da mali nema trauma .
    Jan-renato i ja smo fino ulovili ritam , ma nije se ništa posebno mijenjalo osim što sma ja daleko više smirena , vedrija i sretnija , što su primjetile i mnoge moje priajteljice .
    Napravila sam si koncept tako da imam vremena za maloga a i za sebe .
    Koliko mi je poznato moj još uvijek sadašmji suprug ponovo je u vezi sa jednom " damom " sa kojiom se viđao i prije nego smo se fizićki razišli .
    Osobno mi to ne smeta samo mi je bitno da ne zanemaruje našeg sina .
    Eto za sada samo tiliko od mene , pozdrav i svima velika hvala

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •