Vidi rezultate ankete: Da li u kriznim situacijama uzimate ikakva sredstva za smirenje?

Glasači
1092. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • a) DA

0 0%
  • b) NE

0 0%
  • 1,092 100.00%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Sredstva za smirenje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Sredstva za smirenje

Eto, gore sve piše. Da li u određenim situacijama posežete za sredstvima za smirenje (sedativi, biljni pripravci, bilo što jače od kamilice i toplog mlijeka )? Ne morate previše ni objašnjavati ako ne želite, zanima me samo nekakav postotak.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Molim da se isprave "siruacije" u siTuacije

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne, nikad mi to nije ni palo na pamet, vjerovatno nisam nikad ni bila tak jako uzrujana :/ i nadam se da neće tako skoro doć do toga

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam glasala DA - a odnosi se na kapi valerijane.

imala sam jedno vrijeme napade panike i te kapi su mi bile kao suho zlato, što se reče. čak sam ih jedno vrijeme uzimala tri puta dnevno bez obzira kako se osjećam - čisto preventive radi, jer me je sama pomisao da bi mi mogao doći napad panike dovodila do napada panike.

uh, nadam se da je to vrijeme iza mene, nisam ih imala od kad sam ostala trudna s jurajem, ali bilo je gadno. tri put sam bila i na hitnoj jer sam mislila da imam srčani udar. i da ću umrijeti. e da, onda su mi dali i apaurin.

a što se tiče ovih redovnih kriznih situacija, koje imaju neki razlog (i napadi panike, vjerojatno, u pozadini imaju neki razlog, ali nesvjesne prirode), ne pada mi napamet piti bilo šta. jer mi nije potrebno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne
    ne volim tablete itd...

prošetam, skoncetrirano dišem, držim jezik za zubima (jer ak ga pustim biti će štetete)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cvijeta, ne znam ni zašto bi bio toliko bauk uzimati sedative ili bilo što ako je potrebno. Baš me zanimaju odgovori jer ja sam nedavno morala piti normabele radi nekih zdravstvenih problema pa sam tako kroz priču sa ljudima saznala da svaka druga osoba pije nešto od toga, pogotovo majke. I kućanice . Pa mi je jedan roditeljski forum di sudjeluje najviše majki idealno mjesto za umiriti znatiželju

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nikada, iako sam imala priliku
    par puta sam bila na hitnoj radi bolova i vjerujem da su mi tada dali nešto za smirenje, ali mislim da se to ne računa

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj njumi prvotno napisa
    par puta sam bila na hitnoj radi bolova i vjerujem da su mi tada dali nešto za smirenje, ali mislim da se to ne računa
    Ne. Mislila sam na uzimanje tableta kad kužiš da lagano pucaš pa spriječiš na vrijeme, bez obzira na razlog pucketanja , jesu to djeca, posao, stres ili bilo što drugo.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, uz moju, prije problematičnu štitnu, sada je nemam vise bi nastetila svom organizmu da nepopijem 1-2 mg apaurina, povremeno. Ne zagovaram kljukanje tabletama, ali u slučajevima jačeg stresa ili kod nekih hroničnih bolesnika, po mom skromnom misljenju lijek to sve lijepo izamortizuje, "da ne bi otišlo" na srce, želudac, sećer itd.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Joj, kak Trina voli ankete

Uzimala, u jednom izuzetno teškom životnom periodu, kada sam vidjela da više ne mogu. Odabir je bio Aktivin H jer je prirodan lijek. Inače nikada ne uzimam lijekove za smirenje, ovo je bila iznimka. I ja prošetam, tražim mir i skockam se, ali ima situacija kada to ne spašava. Mislim da nije bauk uzimati lijekove za smirenje, ali ih nikako ne bi uzimala za "akutne" boljke. Tada radije legnem i odspavam.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Joj, kak Trina voli ankete

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne, nikada, sva stanja sam, do sada, uspijevala shendlat bez ikakvih medikamenata

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj njumi prvotno napisa
    Ne. Mislila sam na uzimanje tableta kad kužiš da lagano pucaš pa spriječiš na vrijeme, bez obzira na razlog pucketanja , jesu to djeca, posao, stres ili bilo što drugo.
    onda definitivno ne
    sva stanja sam odradila "na suho"

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne.
    Čak ni kamilicu ili toplo mlijeko.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glasala sam ne, ali da sam u nekim trenucima imala išta takvoga u kući vjerojatno bih uzela. Čak i sad, s odmakom od par mjeseci/godina, mislim da bi mi bilo bolje da sam nešto uzela. Imala sam par napadaja panike, par situacija kad sam se jako iznervirala i bojala, nisam mogla niti spavati, mislim da me to dosta uništilo, a moglo se spriječiti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, kako imam kifozu i skoliozu kralješnjice po preporuci doktora da ne dođe do uklještenja i smanjenja bolova povremeno 3-4X godišnj koristim kombinaciju normabela 2 mg i analgetika.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Glasala sam ne, ali da sam u nekim trenucima imala išta takvoga u kući vjerojatno bih uzela. Čak i sad, s odmakom od par mjeseci/godina, mislim da bi mi bilo bolje da sam nešto uzela. Imala sam par napadaja panike, par situacija kad sam se jako iznervirala i bojala, nisam mogla niti spavati, mislim da me to dosta uništilo, a moglo se spriječiti.
    Slažem se s tobom Audrey. Ponekad je možda bolje uzeti, takva naša stanja mogu uvelike naštetiti nama samima, ali često u tim situacijama pate i našim najbliži i odnos s njima (velika pusa MM za strpljenje )

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ovako i ja. I kad sam zbog gubitka bebe od psihijatrice dobila tablete za smirenje i spavanje nisam ih bas koristila jer se sa problemima zelim suocit sama a ne se naviknut da ih ublazim tabletama.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

u kriznim situacijama ne, radije to odradim pri punoj svijesti...

ali povremeno koristim apaurin od 2 mg, na recept neurologa za opuštanje mišića kod glavobolja koje dugo traju (više od 1 dana)... za ove nekolikosatne ne pijem ništa - ne volim tablete...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Odgovorila sam ne.
    Ne trebaju mi, za sada sam sve situacije pregrmila bez pomoći tableta.
    Nisam nikada niti pomišljala da bi mi trebale.

Jedino sam u trudnoći uzimala Normabel 2 mg. zbog hipertenzije, ali niti to mi se nije sviđalo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja mogu pregrmiti sve situacije bez tableta, tipa kao kad mi je muž ostao bez posla, a meni trbuh do zuba (i to svaki put ).

ali, fizičke manifestacije, kad misliš da ćeš isti tren umrijeti, a nemaš pojma zašto...uf, protiv toga, uz najbolju volju i najveću autosugestiju (nakon što sam saznala na hitnoj o čemu se radi i da mi je srce zdravo) u stilu - ma ništa ti nije, smiri se, nemoj misliti na to - nisam mogla boriti, nema šanse.

a što je najbolje, u vrijeme tih napada panike nisam imala nikakvih bitnijih problema, niti sam bila nešto posebno zabrinuta. bila apsolvent. :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cvijeta ne znam što bi napravila i za što bi se odlučila u takvoj situaciji.
    Nije mi se nikada dogodilo a i nadam se na neće.
    Nisam protiv tableta (ikakvih pa i te vrste) tako da ne isključujem mogučnost korištenja ako za tim bude potrebe.

Trenutno, ovakva kakva sam sad - ne trebam ništa i ne razmišljam o tome.
    Mada mi život nije bajan (barem iz moje perspektive), bavim nekako i bez nekih "kriza".
    Što će biti u budućnosti, ostaje mi da vidim. :/

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ponekad koristim normabele od 2 mg. Ustvari jako rijetko, ali volim znati da ih imam ako me ulovi neka huja.

Inače moj je dojam da sam u manjini :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Ja ponekad koristim normabele od 2 mg. Ustvari jako rijetko, ali volim znati da ih imam ako me ulovi neka huja.

Inače moj je dojam da sam u manjini :/
    Tek je 30-ak ljudi glasovalo. Ja mislim da nisi u velikoj manjini. Jer ako ispadne da ovdje 10 od 100 ljudi povremeno uzme apaurin ili nešto slično, stvarno ću pomisliti da na ovom forumu sudjeluju vanzemaljci

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, većina cura ne koristi, pa populacija foruma su u velikoj mjeri trudnice i dojilje. Oko mene puno ljudi koristi nešto za smirenje na svakodnevnoj bazi :/ .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

trina, ja uzimam apaurin ali ne u kriznim situacijama :/ kako sam trebala glasat?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Da, većina cura ne koristi, pa populacija foruma su u velikoj mjeri trudnice i dojilje. Oko mene puno ljudi koristi nešto za smirenje na svakodnevnoj bazi :/ .
    Pa nisu samo trudnice i dojilje, ima tu puuno mama sa stanjenim živcima

Štrigice, kako misliš ne u krznim situacijama, nego? Ili ga uzimaš zbog fizičkih smetnji?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    a ja još uvijek ne idem nigdje bez mojih kapi u torbi. nisam ih već dugo popila, al' nek se nađu, zlu ne trebalo. :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne, jedva da se nagovorim popiti tabletu za glavu kad me rastura a kamoli da bi pila nekaj za smirenje...
    Ne volim tablete.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne uzimam nikada ništa (osim mlijeka u kavi ).

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nikad ništa, općenito nevolim tablete.
    A uzrujam se jako i često. Radije vičem

U drugoj trudnoći gin. mi dala normabel od 2mg i to 3x2

Samo jednom sam popila 2 ono za probu i odustala.
    Tamo me zamantalo i uplašila sam se do daljnjeg.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ni ja nista. dojim jos, inace bih koji put dosla u iskusenje.

inace, u mojoj familiji (onoj roditeljskoj) se to naveliko konzumira - pa racunam da cu i ja jednom doci do toga. za sad se jos opirem.

a te kapi valerijane - kak to djeluje? i jel ima nuspojave?
    (jel se kuzi da sam zainteresirana?)

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da ali samo valerijanu. Doduše nisam je pila skoro godinu dana ali uhvati mene jednom godišnje jedan period kad bih se lansirala na Mesec :/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ali, fizičke manifestacije, kad misliš da ćeš isti tren umrijeti, a nemaš pojma zašto...uf, protiv toga, uz najbolju volju i najveću autosugestiju (nakon što sam saznala na hitnoj o čemu se radi i da mi je srce zdravo) u stilu - ma ništa ti nije, smiri se, nemoj misliti na to - nisam mogla boriti, nema šanse.

a što je najbolje, u vrijeme tih napada panike nisam imala nikakvih bitnijih problema, niti sam bila nešto posebno zabrinuta. bila apsolvent. :/
    Joj cvijeto, vratila si mi ocajan osjecaj. Tri puta mi se ovo dogodilo pred odlazak na histeroskopiju, uzasan, uzasan osjecaj i strah. Na svjesnoj razini nisam shvacala da se bojim ili da sam pod stresom, ali ispostavilo se da ipak jesam. Lupanje srca, neki trnci kroz tijelo, osjecaj da vise nisi priseban, da se nesto grozno s tobom dogadja... Sto je najgore, jos ponekad osjetim zacetak tog stanja - ne znam ni ja zasto ni kako - kao da sam odjednom postala svjesna smrtnosti :/ Pokusavam se razumno izvuci iz toga, potpuno isto kako i ti pises, pa nekako uspijem. Cudno mi je jer sam optimist, vesela po prirodi, nemam neki problem ili poseban stres u zivotu...

Ali nisam nista ni pomislila uzimati. Nije mi jednostavno ni palo na pamet, zapamtit cu ova sredstva koja spominjete, zlu ne trebalo. Nitko iz obitelji ne uzima takva sredstva, pa mi je strano.

Inace, kad sam uzrujana, ja se dobro izderem, opalim par puta u nesto (ne nekog ), vicem, psujem i prodje...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne. Uzela sam par tableta Persena kad mi je tata umro. Ali zato glavobolju ne mogu podnijeti bez tablete Neofena.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

glasala "da"....hvala bogu na trudnoci jer mi je ona puno pomogla s napadajima panike,ali mi je zato oduzelo dojenje i to nemogu prezaliti.sto puta si kazem kakva sam kukavica bila kad sam dopustila da me to svlada uzmem xanax ali samo kad mi je stvarno stvarno jako lose,za sada se super osjecam i nije mi nista potrebno.....

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne uzimam nikada nikakva sredstva za smirenje, ali možda bih trebala prije leta avionom, zadnji puta sam imala lagani napad panike... :/

Ili da možda drmnem duplu vodku?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pošto cigarete nisi ubrojila u "smirijuća" sredstva glasala sam -ne-.
    u kriznim situacijama ja dimim ko lokomotiva i urlam. to su mi bolji ispušni ventili nego sedativi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, uopće ne oklijevam uzeti sredstvo za smirenje u kriznim situacijama, kao što ne oklijevam popiti tabletu kad me boli glava.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

odgovorila sam "ne" jer nisam nis uzela otkad sam zatrudnila s malim. hm, da si pitala bi li voljela uzeti nesto, odgovor bi bio veeeliki "da"

dok sam bila mlada sam znala u kriznim situacijama (i ne samo u kriznim ) zapaliti j. umjesto tableta. eto, ja ko obama. i ko ono od nasih.. racan?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

[quote="summer"]
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

Joj cvijeto, vratila si mi ocajan osjecaj. Tri puta mi se ovo dogodilo pred odlazak na histeroskopiju, uzasan, uzasan osjecaj i strah. Na svjesnoj razini nisam shvacala da se bojim ili da sam pod stresom, ali ispostavilo se da ipak jesam. Lupanje srca, neki trnci kroz tijelo, osjecaj da vise nisi priseban, da se nesto grozno s tobom dogadja... Sto je najgore, jos ponekad osjetim zacetak tog stanja - ne znam ni ja zasto ni kako - kao da sam odjednom postala svjesna smrtnosti :/ Pokusavam se razumno izvuci iz toga, potpuno isto kako i ti pises, pa nekako uspijem. Cudno mi je jer sam optimist, vesela po prirodi, nemam neki problem ili poseban stres u zivotu...

Ali nisam nista ni pomislila uzimati. Nije mi jednostavno ni palo na pamet, zapamtit cu ova sredstva koja spominjete, zlu ne trebalo. Nitko iz obitelji ne uzima takva sredstva, pa mi je strano.

Inace, kad sam uzrujana, ja se dobro izderem, opalim par puta u nesto (ne nekog ), vicem, psujem i prodje...
    Ovo se meni dešavalo pre svake anestezije ali nekako drugačije - mozak je bio bistar i smiren ali zato čašu nisam mogla držati u rukama koliko sam se tresla, kao da sam u najogoroj groznici. A imala sam dovoljno anestezija u poslednjih desetak godina da mogu slobodno da izjavim da mi se telo užasava bilo kakvog agresivnog zahvata na njemu. Glava ćuti i vozi (inače sam tip koji kroz najveće stresove prolazi kao da sam u nekoj paralelnoj domenziji, kao da se meni ne dešava - mene sitnice izlude) ali telo razume :/ Neverovatna situacija :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne volim tablete, čak ni one protiv bolova ne uzimam ako nije prijelom ili baš raspad sistema.
    Ne mogu reći ni da mi trebaju, ne doživljavam da je uzrujavanje nešto nenormalno, a nisam baš lako pobudljiva, tj. ne doživljavam probleme i krize tragično.

Normabel sam uzela 2x u životu- prvi put kao srednjoškolka kad smo dečko i ja prekinuli, mama mi dala od 2 mg, ja spavala ko top satima- nije mi se to baš svidjelo. Drugi put uzela pola kad sam 4. put izlazila na vozački (tj.prije 10 god.).

Ne smatram da je bed kad netko uzima, imam klijente koji su tako pomažu. Dožiljavam tablete kao štake, nekad ti trebaju da možeš hodati i to je bolje nego ležati, ali je ipak dobro naučiti hodati svojim nogama. Dakle, ne svidjaju mi se tablete za smirenje kao trajno rješenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, koji put za spavanje normabel, ako mi je buka pod prozorom da se lakše opustim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali, po meni sve je to slično - neko će popit malo alkohola, neko zapalit, neko tabletu popit, a neko neće ništa od navedenog nego će neku skroz zdravu stvar - tipa gore navedene šetnje. Ja sam i inače relativno laka na obaraču za tablete (i kad me boli ne čekam da prođe ili tako nešto), pušila nikad nisam, a volim popit medicu s vremena na vrijeme.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne, nikad nista.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Navela sam ne, mada prje dok sam bila pušač, cigareta u takvim situacijama je bila obvezno sredstvo za smirenje. Ne znam da l' se to ubraja, pa eto...

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne, ne volim tablete.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nikada nisam ni pomislila na takvu vrstu ljekova.
    dok me nešto fizički ne boli ne uzimam medikamente.
    spadaju li tu analgetici?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako sam vec 6 godina ili trudna ili dojim ili oboje, ne pada mi na pamet uzimati tablete/ kapi
    a kad mi se zivci stanje do kraja, zatvorim se u kuhinju, izvadim iz frizidera bavariu 0,0 alkohola, i jos ni cep ne odvrnem vec sam blazeno smirena
    upalim si neki dobar stari cd, pijem pivo iz flase, i gledam kako mi djeca već znaju napamet neke stvari od eelsa, manic street preachersa i ekatarine velike
    gust ih je gledat

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da. mada ne volim uzimati tablete, jedino što uzimam su tablete za spavanje, kad znam da se trebam naspavati.

no, ponekad bih znala učiniti fatalnu grešku i odgovarati na još jedan mail ili pp u takvom stanju - koji raspašojs.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •