Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: beba 3 mj.-proljev

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno beba 3 mj.-proljev

Starija je dobila visoku temperaturu i proljev. OD jučer i malena ima proljev. JAko se muči, stenje cijelo vrijeme, ima česte obilne tekuće i sluzave stolice. Dok je presvlačim i operem, njoj sve jadnoj i dalje curi sluz..Temperature nema i dobrog je općeg stanja...bar za sada..

Isključivo je dojena i ja je stavljam stalno na cicu i užasno se bojim da ne dehidrira. Ne bih trčala odmah kod doktorice ali me zanima da li osim učestalnog dojenja mogu još nešto za nju napraviti? Kada je uputno otići liječniku a da naravno ne čekam da joj bude loše ili što...

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Osim dojenja joj možeš davati Rehidromix, za svaku proljevastu stolicu cca 50 ml.
    Oprez: dojenče je (zbog svoje fiziologije) puno sklonije dehidraciji nego veće dijete ili odrasli!
    Odi do dr ako se javi bilo kaj od ovoga: temp., odbijanje obroka, podočnjaci, suh jezik ili koža, pospanost ili iritabilnost, oskudnije mokrenje, nervozan ili tih plač, bljedilo, hladne ruke i noge, neaktivnost, mlohavost, ubrzano disanje...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

puno hvala Becky na odgovoru

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Loonalee kako je prošlo s malenom,jer dobila temperaturu ili je jednostavno prošlo. Danas sam primjetila kod malog (navršava 5 mj.) također sluzavu stolicu koja je i za vrijeme presvlačenja samo curila iz njega. Nema temperaturu i normalnog je raspoloženja za razlikou od juče kada je gotovo cijelo poslijepodne preplakao. Jesi joj davala Rehidromix ili je samo dojila?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije dobila temperaturu. Samo sam je dojila. Nije pokazivala nikakve druge simptome dehidracije ili bilo čega. Sada je ok, iako mi se čini da se dosta zna napinjati kao da "reži"..Možda je trbušćić malo boli..Inače, jučer pak uopće nije imala stolicu :?

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Inače, jučer pak uopće nije imala stolicu :?
    To se zna desiti. Organizam proljevom izgubi dosta kalija, a manjak kalija može dovesti (između ostalog) do kratkotrajne i prolazne "paralize" crijeva (namjerno sam stavila ovu riječ pod navodnike jer se ne radi o pravoj paralizi nego samo "lijenosti")

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Danas mu se nastavila sluzava stolica,ali je i dalje dobrog raspoloženja i bez temperature. U utorak idemo na redovnu kontrolu pa ako do tada ne prođe vidjet ćemo što će mi savjetovati. Znači ako kojim slučajem mali sutra nebi imao stolicu ne moram brinuti. Cure hvala .

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hm.. moj mali jučer u dva navrata a danas 4 puta imao proljevastu stolicu :/
    Cijelo vrijeme je veseo, aktivan, sve 5. Temperature nema. Odbija dohranu i non stop ciki.
    Zna li netko što je to?
    Brijem da nema straha od dehidracije jer stalno ciki a i pije vodu kad god ponudim. Ima li još nešto što mogu učiniti?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo moj mali ima već šest dana proljev tj. nešto sluzavo. Prije dva dana bila sam kod doktora i ona je utvrdila da se radi o tzv. Rota virusu. On je i dalje dobrog raspoloženja i nema temperaturu. Pedijatrica mi je za dehidraciju rekla da uzmem Rehidromix (neki voćni okus) i čaj od šipka,a za proljev Prolife. Doduše naglasila je da tu najbolje pomaže da se dijete doji i to što češće. Jer stolica vaših klinaca sluzava?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

je, sluzava je bila jednom-dva puta danas. Na cici je non stop.
    I mi danas bili kod pedice i dobili Prolife i rehidromix. Dakle, ista nam je dijagnoza 8)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Još uvijek ima proljev,stanje isto kao i na početku znači prije deset dana. Danas je dala uputnicu za analizu stolice. Prekjuče mi je i kčer dobila proljev tako da je na dijeti + naravno Prolife.
    Majuška kakvo je stanje kod tebe?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kaj bebi od 3 mjeseca se moze dati prolife?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

btw. mi nemamo više proljev, ali kaka jednom dnevno a ponekad uopće ne. Jako je to muči, sva se grči i rezi i kad se naposlijetku pokaka to je jako gusto, kašasto, ko zdrobljena banana :? , puno guste sluzi i čini mi se kao da smrducka :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nakon dva tjedna proljeva moj mali je završio na infuziji 24 sata jer je lagano dehidrirao. Inače je to dobro podnio,eto sada opet dobro jede,lijepo kaka i nije nervozan. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •