Ivarice i Zdenka, svaka cast na iskrenosti. Pitam se kako cu ja kada moje dete krene u skolu.

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
da sam se maksimalno trudila ne prenijeti mu te moje osjecaje cak i na nacin da sam pretjerivala u suprotnom smjeru
ovako je i moja mama
uvjeravala me od jutra do sutra kako su ocjene glupost i kako njoj ne bi nimalo smetalo ako bih ja dobivala lose ocjene
i sve je to bilo lijepo i krasno dok sam bila odlikasica
a onda kad sam na faksu prvi put pala na ispitu, imala je doslovce slom zivaca, ponasala se kao da svijet propada i ja odlazim u nepovrat s njim
a ja sam bila uzasno uzasno u nju razocarana jer me zapravo lagala sve te godine
to mi je bilo i ostalo jedno od najvecih razocaranja vezano za roditelje :/

to ja kao upozorenje, radije mu pokazi da ti je stalo do dobrih ocjena, nego da forsiras kako ti je svejedno
Tvoja je mama onda sjajna glumica, kada je nisi provalila sve te godine. Bez obzira sto si bila odlican ucenik, svejedno te nije dodatno opteretila dok si bila dete, tako da je njeno laganje ipak imalo svrhu.

Na tvom primeru se vidi da, u stvari, nije tacno da deca shvate neiskrenost. Eto, da nisi pala na tom ispitu, jos bi i danas zivela u zabludi

A kako, oni kojima je stalo do dobrih ocena, na primeren nacin to da pokazu detetu?