Evo mene i mog nevelikog iskustva - testove dobijem na uvid na tjednim informacijama. Nikada nisam trazila, uvijek me docekalo. Mislila sam da je to do uciteljice, ali i drugi sin je krenuo u istu skolu - i kod njega je tako! Pokazu mi testove (trudim se doci na informacije svaka 2 tjedna ili cesce) i sve mogu dobiti sto god treba. Torbu ne vidim kroz tjedan, nego petkom, ali unutra nema testova - imaju posebne fascikle s testovima koji stoje u skoli i koji nas docekaju na informacijama. Tko dodje, moze (a kojiput i MORA to pogledati).fegusti prvotno napisa
Sto se ocjena tice, uciteljica uvijek objasni "skalu" po kojoj se ocjenjivalo, osim ako nije nesto turbo jednostavno (iako sam primijetila da nekim roditeljima treba i to objasnjavatiali to je druga prica...).
I da, ponekad i nase uciteljice primijene postotke (npr. na inicijalnom testu na pocetku skolske godine) da imaju bolji uvid u situaciju. I te testove smo dobili na uvid (tko je htio) a bilo je o tome i zajednicke diskusije na roditeljskom. Sve se moze dobiti. Vecina toga cak i bez pitanja. No, kad citam postove drugih roditelja, fakat mi se cini da smo u raju tj. da smo pogodili zaista dobru skolu. :D