Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Velika nužda u kahlicu - spremnost?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Velika nužda u kahlicu - spremnost?

Moj maleni (16 mjeseci star) več neko vrijeme kad kaka to i najavi. Znači, veli kaka nekoliko puta i nakon toga slijedi akcija punjenja pelene. Da li to znači neku vrstu spremnosti za obavljanje velike nužde bez pelene, ili smo još jaaaako daleko od toga? Znam da je to još dosta prerano u ovoj dobi. Mislim, očito najavi s razumijevanjem, jer riječ kaka rabi samo za kakanje. Ima li smisla sad več uvesti kahlicu kod takvih najava, ili se čekaju još neki drugi znakovi? Znam da je još daleko od izbacivanja pelene, ali sam mislila da li se može izbaciti samo za kakanje?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni to očekivanje spremnosti baš ne drži vodu :/

Tia je počela kakati u WC sa nekih 14 mjeseci, sa 17 smo skinuli pelene. Još ima noćnu i za popodnevno spavanje.
    Zašto ne ponuditi mu tutu?
    Čega se bojiš?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi koristimo kahlicu za kakanje već više od 2 mjeseca, a malena ima tek 9 mjeseci. :shock:
    Jednostavno nije htjela kakati u pelenu, žalila se, plakala, pa sam je stavila na kahlicu i to joj je super. kad joj se kaka (ponekad i kad je već počela ) kaže ka ka (nikad to ne govori ako joj se ne kaka) i ja je stavim na kahlicu. jedva sam nabavila tako malu...

mislim da nikad nije prerano, pitaj bespelenaše

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Anemona misli da treba da slusas svoje dete. Ne vidim razlog zasto bi kakao u pelenu ako vec najavi da hoce kakati. Mi smo imace skinuli pelenu sa 14 meseci i jako smo srecni zbog toga.
    Dakle samo napred u kahlicu :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja mislim da se malo pretjeruje s tom "spremnosti". Kaj mora dijete biti nekaj posebno spremno da se pokaka. Moja Paula ima godinu dana i kaka na kahlicu od nedavno, od 8 mjeseca redovito piša.

Jednostavno je ostala malo dulje sjediti kod jutarnjeg pišanja, stisnula i pokakala se. Inače vidim kad joj se kaka, pa ju stavim na kahlicu, ako neće obavi to stojeći i nikakvih problema tu nema. Niti ju forsiram a niti ne želim čekati da napuni tri godine i veli sama da hoće na kahlicu.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ja mislim da se malo pretjeruje s tom "spremnosti". Kaj mora dijete biti nekaj posebno spremno da se pokaka. Moja Paula ima godinu dana i kaka na kahlicu od nedavno, od 8 mjeseca redovito piša.

Jednostavno je ostala malo dulje sjediti kod jutarnjeg pišanja, stisnula i pokakala se. Inače vidim kad joj se kaka, pa ju stavim na kahlicu, ako neće obavi to stojeći i nikakvih problema tu nema. Niti ju forsiram a niti ne želim čekati da napuni tri godine i veli sama da hoće na kahlicu.
    Moja sestricna kaka u tutu otkako je prosjedila. Ima 13 mj. i uopce ne povezuje kakanje sa pelenom. Piski vecinom u pelenu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj ima 16 mjeseci, a od godine kad kaka to i kaže. Al kad smo ga pokušali staviti na tutu bunio se i odbijao, pa smo odustali. Sada kad ga stavim za vrijeme ili nakon doručka na tutu (to je 1. dnevno kakanje), ne buni se, ali nakon minute se diže i od kakanja ništa do daljnjega

Bitno da nas obavijesti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja kaka van pelene od kad je napunila 10 mj
    ali nece ni u tutu

ustvari, ona najradije ne bi uopce kakala da se nju pita
    kaka svako nekoliko dana (3-5), stolica je normalna, ali ona ne da van. bori se i bori dok to ne postane jace od nje i izleti van.
    kako da je "opustim"? meni dode plakat kad je vidim kako trci gore dolje sa prestravljenim izrazom lica. mazim je i pokusavam opustit na sve nacine, cak smo i teletubise jedno vrijeme gledali na tuti, al nista ne pali. ona ima 15mj sad.
    sve je pocelo kad joj se stolica pocela konkretizirat. imala je i razdoblje nakon proljeva kad je desetak dana svaki dan kakala u tutu bez ikakvih problema.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj, da napisem nekaj ili bolje da sutim?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ćuti

Koliko pratim okolinu, ekipa često sa tim "čekanjem znakova" totalno zbuni dijete i napravi si dupli posao. Stoga, kahlicu na sunce :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa da, od rodenja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H kaka na tutu od 13 mj. Sama je trazila, samo 2 nezgode, kada se jako zaigrala pa je trazila u zadnji cas.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koliko vidim po klincima u okolini, najviše problema ima s onima koji su prvi put u životu vidjeli kahlicu s cca. 2 godine jer ne žele sjesti i onda ih godinu dana nagovaraju jer djeca "nisu spremna na to". Mislim da je manje problema kad se počne čim ranije jer onda beba to prihvati kao normalno. Moja beba zna da se u hranilici jede a na kahlici piša i kaka, i nema tu velike filozofije.
    Ne kužim čega se ljudi boje kad ne žele dijete staviti da sjedne prije određene dobi ili nekih specijalnih znakova.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja curica kaka u lonku od prije navršene godine (mogu na prste nabrojati njezine pokakane pelene odonda). Čim je pošteno prosjedila i kad sam uvidjela kako joj radi metabolizam stavljali smo je da kaka - drugog se ni ne sjeća. Bilo je par faza namjernog kakanja u pelene, ali su brzo prošle.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Onda danas kupujem kahlicu. Ma nije da se nečeg specijalno bojim, ali ne bih htjela našto forsirati. Mada nema tu forsiranja, ako probamo. Jedino je mali problem što kaka uglavnom u jutro, kad ju čuva baka (s još 2 unuka), pa ne znam da li će ga ona stići staviti na kahlicu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ju čuva baka = GA čuva baka.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Čini mi se da smo tutu kupila sa cca 5 mjeseci ..
    počeli smo sa npr . sjedenjem na tuti nakon buđenja ili nakon jela /za kakanje/...u ostalom potpisujem sirius black..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kada smo već načeli tu temu, voljela bih da se javi neko tko zna objasniti komentar "bolje kasnije nego prerano". Više puta sam dobila komentar da ne smijem djetete prerano staviti na tutu (što god to značilo), da to nije dobro iz možda nekih psiholoških razloga ili što već, a kada smo mi skinuli pelenu sa 20 mjeseci nekoliko puta su mi rekli da je prerano.
    Mislim, kako može biti prerano nešto što dijete samo napravi. Pa kako sam je mogla naučiti da traži tutu, ako nije bila spremna i sposobna na to. Da nije bila spremna, mijenjala bih joj gaćice kao pelene i to bi bio znak da nije spremna.
    Zaista mi ti komentari nisu jasni, a par njih je došlo od ljudi medicinske struke.
    Zato, da li itko može objasniti što znači : "bolje kasnije, nego ranije" kada je u pitanju odvikavanje od pelena ????

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sne prvotno napisa
    Kada smo već načeli tu temu, voljela bih da se javi neko tko zna objasniti komentar "bolje kasnije nego prerano". Više puta sam dobila komentar da ne smijem djetete prerano staviti na tutu (što god to značilo), da to nije dobro iz možda nekih psiholoških razloga ili što već, a kada smo mi skinuli pelenu sa 20 mjeseci nekoliko puta su mi rekli da je prerano.
    Mislim, kako može biti prerano nešto što dijete samo napravi. Pa kako sam je mogla naučiti da traži tutu, ako nije bila spremna i sposobna na to. Da nije bila spremna, mijenjala bih joj gaćice kao pelene i to bi bio znak da nije spremna.
    Zaista mi ti komentari nisu jasni, a par njih je došlo od ljudi medicinske struke.
    Zato, da li itko može objasniti što znači : "bolje kasnije, nego ranije" kada je u pitanju odvikavanje od pelena ????
    fakat ne kužim?! po ovome bi trebalo djetetu stavljati pelene dok samo ne kaže: mama daj nabavi kahlicu, ne da mi se više nosit pelene?!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ni ja ne kužim. Moja ljetos nije više htjela pelenu i sama je odlazila na wc. Sa sekom Nije to išlo u tri dana, ali nismo više vraćali pelenu.

Kad bi ljudi vani kužili da ona nema pelenu, komentirali bi da oni to ne bi nikad tako rano forsirali

Kao, ja sam terorist nad tutom

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    uperiš pištolj u dijete i kažeš: obavi ili pucam!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To je vrlo vjerojatno utjecaj proizvođača pelena koji šire informacije da bi djeca trebala nositi pelene do 3 god. a ako ih se prije slučajno stavi na kahlicu da će imati doživotne traume.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Otprilike tako. Ja sam "popila" komentar da previše forsiram svoje dijete :?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    uperiš pištolj u dijete i kažeš: obavi ili pucam!!!
    morala sam

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma bila je neka metoda nekog amera ( ) u kojoj su djecu "silili" da se prazne u odredeno vrijeme, pa je to na jadnoj djeci ostavilo traume. koliko se sjecam (hvala bogu slabo, mozak potiskuje potresna saznanja) stavljali su ih u odredeno vrijeme na tutu i nisu ih pustali dok ne bi obavili. ma strasno nesto.

ja, on the other hand, mislim da su djeca spremna od rodenja, i to i prakticiram. zasad mi se teorija samo potvrdila. sto vise djece imam, to mi se vise potvrduje

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja jedva cekam sledece pa da pocnemo od rodjenja :D .

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja zelim krenut sa odvikavanjem ali su decki toliko zivi da jednostavno nemaju vremena "najavit" sta slijedi... kako rijesit taj "problem"?

mislim da su "spremni", ali kako krenut sa 2 rakete koje se gase samo kad spavaju

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

[quote]Anci (napisa):

Otprilike tako. Ja sam "popila" komentar da previše forsiram svoje dijete

I ja isto..pelenu skinuli sa 20 , a koketirali puno prije..ali, komentari tog tipa su mi stvarno bljaki...a dolazili su od nekih bliskih ljudi/rodbine/..
    iz principa nisam htjela ulaziti u rasprave , ali znali su mi doći i reći kako su pročitali članak u novinama da djecu ne treba niti pokušavati na tutu do 2 godine...mislim, svako čita šta mu paše :/

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Anci (napisa):

Otprilike tako. Ja sam "popila" komentar da previše forsiram svoje dijete
    I ja isto..pelenu skinuli sa 20 , a koketirali puno prije..ali, komentari tog tipa su mi stvarno bljaki...a dolazili su od nekih bliskih ljudi/rodbine/..
    iz principa nisam htjela ulaziti u rasprave , ali znali su mi doći i reći kako su pročitali članak u novinama da djecu ne treba niti pokušavati na tutu do 2 godine...mislim, svako čita šta mu paše

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uh, raniću se pištoljem na vodu....sorite na raznim kvotanjima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •