Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Razmislite prije kupovine CHICCO AS!!!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Razmislite prije kupovine CHICCO AS!!!

Jučer ja tako vezujem Švrkicu za vrtić i stinem pojas (između nogu) i išćupam ga! Ja, 170cm/60 kg, uspila sam pukniti zakovicu koja bi moje dijete trebala držati u sigurnom položaju pri, nedaj bože , sudaru. Stolica je CHICCO Key1 i stara je 2,5 g. (prvi vlasnici). Nazovem dućan u Splitu i kažu mi da AS imaju 6 mj garancije i da nazovem servis u Rijeci. U Rijeci kažu imate sreću naš je serviser danas u Dalmaciji. I tako da skratim. Serviser kaže, a gospođo i auta koja koštaju par stotina tisuća eura znaju imati grešku. To vam možemo popraviti u RI. Ali gospodine ja nemogu bez AS 7-10dana, meni onatreba svaki dan. On meni kako to može popraviti bilo koji limar koji ma pištolj za zakovice!?! A, piče o atestiranju! Kupujući ovu stolicu nadala sam se da će mi "izvući" Švrkicu i još bar jedno dijete, kad ono......... Dobro razmislite pri kupovini Chicco AS!

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a da pošalješ mail direktno i Chicco?

i nadodaš komentare ljudi iz njihovog servisa kao začin?

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi takodje imamo key1. :/ Zasad jako zadovoljni.
    Nije mi jasno da li oni svaku sjedalicu testiraju ili to onako serijski jednu iz mase, pa na osnovu nje svima atest?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Mi takodje imamo key1. :/ Zasad jako zadovoljni.
    Nije mi jasno da li oni svaku sjedalicu testiraju ili to onako serijski jednu iz mase, pa na osnovu nje svima atest?
    za standard ECE R44/03 je bila obaveza proizvođača testirati prototip

za standard ECE R44/04 je obaveza testirati neki uzorak, ne znam koji točno. znači svaku x-tu sjedalicu. i postoji mogućnost kontrole odnosno testiranja neke autosjedalice slučajno uzete iz nekog dućana.

napisati pismo bi svakako bilo poželjno. ko zna možda se i dobije neki konkretan odgovor što se u takvoj situaciji smije, a što ne :/

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Razmislite prije kupovine CHICCO AS!!!

Citiraj ZJENA prvotno napisa
    Nazovem dućan u Splitu i kažu mi da AS imaju 6 mj garancije.
    mene ovih 6mj dosta smeta. to je zapravo jadno i čudno :/

inače, greške stvarno jesu moguće. ja sam imala grešku sa našom romericom. uredno mi je zamjenjen dio unutar tjedan dana. nema govora o servisiranju.
    maxi cosi je imao liniju tobica sa greškom na postolju i uredno su ljudima mjenjali školjke.

samo hoću reći da greške na svim proizvodima jesu moguće pa tako i na autosjedalicama

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kome napisati pismo? I ja znam da se greške događaju. Ali nisam, stvarno, očekivala da će se to dogoditi na skupoj auto sjedalici koja čuva glavu mog djeteta! E da, serviser mi je još rekao da su oni jedini od svih dilera koji imaju servis!?! Jeli to moguće? Kako se uopće može prodavati nešto šta nema osiguran servis?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

razlog zašto nema servisa je taj što se autsojedalice u pravilu ne servisiraju nego mjenjaju kad nešto ode.

ukoliko je u garantnom roku u trošku proizvođača, ukoliko je izvan o trošku korinika.

pismo bi mogla napisati službenoj adresi (mail npr) chicca :/

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ali nisam, stvarno, očekivala da će se to dogoditi na skupoj auto sjedalici koja čuva glavu mog djeteta!
    što se tiće sigurnosne opreme u prometu

greške se znaju, recimo, događati i kod zračnih jastuka. postoje situacije kada se oni nisu otvorili (iako je putnik bio vezan), kada su se otvorili iz čistog mira i kada su se otvorili iako su isključeni (zbog recimo as na prednjem sicu).

sve je to malo :/

u americi postoji 'baza' autosjedalica sa greškama. znači sa određenom serijom i određenim vremenom proizvodnje i određenom greškom. tada se ljude poziva da autosjedalice zamjene.

u europi toga nema.

(isto kao što postoji i kod automobila neke serijske greške pa proizvođači pozivaju kupce baš tih automobila da se jave u servis)

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mi smo baš danas gledali i isprobavali Chicco New Zenith AS (0-18 kg)

I evo što nađoh guglajući: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2964450.stm

''Chicco Zenith'' ima ozbiljnu manu u dizajnu,

Pa ne vozimo krumpire nego bebe!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pravi je Anđeo prvotno napisa
    ''Chicco Zenith'' ima ozbiljnu manu u dizajnu,
    ne znam dal su nešto popravili na oj sjedalici ali znam da je bio neki problem s kopčom, i da nije prošla na testiranjima, tj. dobila je negativne ocjene. to je bilo prije 4-5 godina, nemam pojma dal su je redizajnirali :?

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja citirala BBC vijesti, nemam iskustva sa tom AS, nadam se da ni neću

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sad gledam datum vijesti, 2003., e jesam u toku

ali danas sam gledala Chicco New Zenith, ne znam baš da bih je kupila nakon ovoga, da su je sto puta redizajnirali

a i naši prodavači ništa o tome ne bi znali pa ih nema smisla niti pitati :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Razmislite prije kupovine CHICCO AS!!!

Jučer ja tako vezujem Švrkicu za vrtić i stinem pojas (između nogu) i išćupam ga! Ja, 170cm/60 kg, uspila sam pukniti zakovicu koja bi moje dijete trebala držati u sigurnom položaju pri, nedaj bože , sudaru. Stolica je CHICCO Key1 i stara je 2,5 g. (prvi vlasnici). Nazovem dućan u Splitu i kažu mi da AS imaju 6 mj garancije i da nazovem servis u Rijeci. U Rijeci kažu imate sreću naš je serviser danas u Dalmaciji. I tako da skratim. Serviser kaže, a gospođo i auta koja koštaju par stotina tisuća eura znaju imati grešku. To vam možemo popraviti u RI. Ali gospodine ja nemogu bez AS 7-10dana, meni onatreba svaki dan. On meni kako to može popraviti bilo koji limar koji ma pištolj za zakovice!?! A, piče o atestiranju! Kupujući ovu stolicu nadala sam se da će mi "izvući" Švrkicu i još bar jedno dijete, kad ono......... Dobro razmislite pri kupovini Chicco AS!
    Moguce da je doslo do greske u proizvodnji, trebas javiti proizvodacu tako da oni mogu ispitati jel to jednokratna greska ili je mozda doslo do greske u seriji.

Takoder kontaktiraj naseg distributera kako bi mogla dogovoriti zamjenu ili popravak. Tijekom naseg dosadasnjeg rada Chicco distributer je uvijek promptno i korektno reagirao na upite, bar od strane Rode. Posalji im mejl na info@chicco.hr.

Ostale kontakt informacije su:

Chicco - sjedište
    Chicco uprava i veleprodaja - Rijeka
    Lužine 1, Rijeka

Veleprodaja: ++385 51 673 523
    Maloprodaja: ++385 51 673 524
    Fax: ++385 51 675 385
    Bio je negdje medu postovima i upit o autosjedalicama i njihovom testiranju pa da objasnim...

Sjedalice koje se nalaze na policama u trgovini NISU fizicki testirane. Da su testirane onda bi se morale i baciti jer se testiranjem stresiraju i time gube svojstva sigurnosti. Kao sto ne smije koristiti autosjedalicu nakon sudara, tako i ne koristimo sjedalice koje su testirane (jer prolaze, izmedu ostalog, i kroz simulirani proces sudara).

Model autosjedalice se testira po striktno odredenim parametrima. Ako model zadovoljava odredbe, onda se pocnu proizvoditi autosjedalice po tom istom modelu. Periodicki (svakih 5.000 ako se dobro sjecam) povuce se po jedna ili vise s "trake" i testira.

Nekad se dogodi da dode do felsa u procesu pa odreden broj sjedalica dode na trziste s tim felsom a da nije skuzeno. Zato je vazno, kad se fels (ili neki problem) otkrije, javiti proizvodacu, a pozeljno je i nadredenoj ustanovi koja dodjeljuje certifikat (koji je broj pored slova E na oznaci atesta na sjedalici?), kako bi oni mogli istraziti problem sa svoje strane i osigurati da se rijesi ako izgleda da se odnosni na jedan dio serije.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma slazem se s tobom Ancica. Upravo sam to i napravila kontaktirala distributera u Rijeci. I oni su me kako i napisah uputili na svog servisera koji je baš taj dan bio u Dalmaciji. Ali njegov stav i odgovori su bili takvi kakvi jesu. Provjeriti ću koji broj stoji uz E pa da vidim tko je proizvođač. Ali eto podjelih s vama moje iskustvo. Baš me zanima da li je netko imao sličan problem s AS drugih proizvođača i kako je to rješeno?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i meni se danas to dogodilo sa autosjedalicom
    zna li netko koliko može stajati popravak? naime posuđena je,pa sad ne znam dali da platim polovnu ženi ili popravljam ovu?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo se stvarno ne bi smjelo dogadati s ovakvom frekvencijom. Jel mozes kontaktirati Chicco u Hrvatskoj s upitom kako rijesiti situaciju pa nam javi sto si saznala?
    Chicco - sjedište

Chicco uprava i veleprodaja - Rijeka
    Lužine 1, Rijeka
    Veleprodaja: ++385 51 673 523
    Fax: ++385 51 675 385
    E-mail: info@chicco.hr

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo ću reć da sam ja već odavno rekla da ništa ne može garantirati da vam je sjedalica 100% ispravna.....prilikom transporta, u skladištu, prilikom stavljanja u prodaju isprobavanja...može se oštetiti!!!!!!!!!!!
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 12.03.2011. at 12:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •