Citiraj zrinka prvotno napisa
ocito se i ove preprouke vidim krivo tumace
one ne idu u smjeru da se dohrana MORA poceti s 4 mjeaseca nego se kao preproucuje dohrana od nekog do nekog tjedna /negdje od 4. mjeseca ziviota pa do 6.), ali mnogi lijecnici nisu sigurni u ove preprouke jer ih WHO jos nije priznala...

sto set ice cajeva od rodjenja, to je sasvim krivo...

znaci, granica MOGUCEG pocetka se po jednoj organizaciji pomakla, ali to ne znaci da sad svi trebaju poceti od 4. mejeseca

iznenadjuje me spremnost nasih pedijatara kako brzo prihvacaju ovu preporuku a onu od 6. nisu jos usvojili

samo me zanima da li slusaju preprouku o dojenju do 2 i vise godina, ta im je prepouka ocito promakla

ono sto je novo bitno sto se tice novih preprouka, koliko ja znam, jest da je granica blaza i da je tablica blaza...
ali to nikako ne znaci uvodjenje sokica od rodjenja i sl....
Koliko ja znam s relevantnih mjesta, dakle jednako stručnih sastanaka na kojima sam sudjelovala, ono što ove preporuke zapravo znače nije da dohranu treba započeti s 4 mjeseca. Već da, ako se iz nekog razloga započinje ranije, prije je preporuka bila da se prije šest mjeseci daje adaptirano kao nadohrana, a sada je da se može davati "prava" nadohrana.
Ukoliko mama doji, sve je ok i dijete lijepo napreduje, još uvijek stoji da nikakva nadohrana prije 6 mjeseci nije potrebna