MOzda djecja znatizelja i uvjeti o kojima pricas nisu kompatibilni? Iskreno receno, meni se uopce ne cini prekasno poceti s dohranom ni u devetom mjesecu. Djeci je ionako mlijeko glavna namirnica tijekom citave prve godine, sve ostalo je isprobavanje i navikavanje. Koliko samo djece ima problem sa stolicom i onda roditelji daju kojesta kako bi se spasila stvar, a dovoljno je samo prestati davati dohranu na koji dan? KOliko djece odbija dohranu u pocetku jer se cini "nasilno provodjena", po sistemu posjedni i hrani, djeca pljuju, roditelji se nerviraju itd...Nekako mi se najprirodnije cini situacija u kojoj npr. femili sjedne za stol da jede, beba pokaze interes, dobije u ruku nesto da proba (po mogucnost zdravo), gricne tu i tamo, pljune ili proguta i to je to. Ja sam sa prve dvije kceri bila dosta striktna po pitanju dohrane, ali sa trecom se nisam mogla zamisliti da npr. tjedan dana pravim kasu od mrkve i onda je posjednem i pokusavam uvaliti zlicu u usta. Vidis da jedemo mrkvu, hoces probati...ok, evo ti komad u ruku i grickaj.