Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 129 od 129

Tema: Krvarenje i beta 11

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čula sam se sa doktorom,rekao da sutra ponovim betu u drugoj labotaroriji, pa da se čujemo.
    Ja sam je uradila danas 229,ništa se nije desilo od juče.Ona stoji,znam da to nije dobro

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

beba, zelim ti svu srecu ovog svijeta...ti si jako hrabra zena

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

beba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Doktor kaže da prekinem sa terapijom, da čekam da prokrvarim i da eventualno ponovim betu u ponedeljak ili utorak.
    Na UZ tek posle krvarenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

POčela da krvarim sa nesnosnim bolovima u stomaku,a beta 344.
    U petak je bila 229.
    IZLUDEĆU

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Beba, kada treba da ides kod doktora?
    Mislim da je bolje da odes sto pre, da se sprece ev komplikacije neke nedajboze vanmatericne trudnoce. Ne bih da te plasim, ali bolje biti oprezan...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a joj beba stvarno ti nemam neki savjet za dati, ali ti moram poslat
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da sve bude ok!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj beba prvotno napisa
    POčela da krvarim sa nesnosnim bolovima u stomaku,a beta 344.
    U petak je bila 229.
    IZLUDEĆU
    Beba, ne želim te plašiti ali tak je kod mene bilo kad sam imala vanmaterničnu. Krvarenje, beta je ludovala, malo se duplala, pa stala, pa pala, pa opet narasla, pa malo pala... Jaki bolovi na jednoj strani (desnoj, koji je jajovod i prsnuo). Odi doktoru, da se to detaljno pregleda...
    Žao mi je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage moje,ukratko samo na blic da vam se javim.
    Danas sam stigla iz bolnice,bila sam 9 dana.Pisaću vam opširnije šta se dešavalo,a sada samo u par reči.Kod mene je posle opadajuće,stojeće i lagano rastuće bete bila u pitanju van materična trudnoća sa dva ploda.Završilo se sve laporaskopskom operacijom.
    Malo ću se odmoriti pa ću vam se javiti i sve deteljno napisati.
    Pozdrav i hvala vam na brizi.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

beba

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

beba tek sam sad procitala ovaj tvoj topic od-do u jednom dahu.Prica je zaista nevjerojatna od pocetka do kraja.Citajuci je toliko sam se nadala drugacijem zavrsetku od ovog.Mogu samo zamisliti koliko ti je tesko bilo proci kroz sve ovo. te i sad se doooobro odmori i obavezno pisi o tome sto ti se dogadjalo u bolnici.Iskreno mi je zao sto se bebe nisu ugnijezdile tamo gdje su trebale.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

beba tako mi je žao

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

beba žao mi je

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

draga žao mi je i želim ti brz oporavak.

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

beba-draga zao mi je

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

beba želim ti brzi oporavak

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

beba ma kud baš vanmaternična

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

beba jako mi je žao .

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

beba žao mi je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo drage moje da vam napišem šta se dešavalo kod mene u nadi da će nekome pomoći da posle mog iskustva ne prođe kao ja.Kao što znate beta je krenula pravilno da se duplira,posle toga je pala i onda je krenulo njeno ludovanje.Sa 603 na 230, 229,340, 430, 650,pa790.Sve je to bilo u roku od nedelju dana.Kada se popoela sa 229 na 340 ja sam još uvek bila kod kuće.Na predlog dr Z.Stankovića ponovo počinjem sa utrogestanima i progesteronom(koje mi je dva dana pre toga ukinuo).POsle podne počinju jaki bolovi sa desne strane u predelu jajnika i taj bol se skroz spuštao niz nogu (kao da se noga kočila) krvarenja je bilo,ali ne mnogo.Na moje insistiranje da odem na UZ u Jevremovu dabijam odgovor od sestre da je dr. Stanković otišao,a na moj predlog da me pregleda bilo koji drugi lekar, sestra mi kaže da NEMAJU STRUJE VEĆ DVA SATA I DA NE MOGU KOD NJIH DA OBAVIM PREGLED(???????)i još dodaje da pokušam u Pančevu u bolnici ili negde privatno,a ako se ne snađem da ih pozovem pa će mi oni srediti u Višegradskoj ili u GAK-u(izgleda da nisu imali struje ni u ordinaciji u Jevremovoj ulici).Bolovi su bili ne izdrživi,mislila sam da neću izdržati da odem do Pančevačke bolnice,a ne da čekam da mi oni sređuju pregled u Beogradu.Odlazim kod mene u bolnicu i lekar mi kaže da moram da ostanem da ležim da me prate.U materici nije bilo ploda,a u trbušnoj duplji je bilo dosta tečnosti kao i u Dauglasovom prostoru.Doktor R.Vasić iz Pančeva koji me je vodio 7 dana je pratio moje stanje.Bolove nisam imala,levi jajnik je bio uvećan,tečnost se povećavala.Vasić je od prvog dana posumnjao na van materičnu trudnoću i predlagao laporaskopiju.Obaveštavala sam dr. Z.Stankovića svaki drugi dan šta se dešava,od prvog dana je kategorički isključio van materičnu,sa objašnjenjem da kad je beta 1000,2000 ukazuje na to i da do pucanja dolazi kada beta dođe do 6000,7000.Laporaskopiju je takođe odbacio,sa obrazloženjem da doktori iz Pančevačke bolnice nemaju iskustva sa tim(sa ICSI i sa eventualnim komplikacijama posle njega)i predlagao je da se uradi kiretaža.
    Nakon 7 dana praćenja Dr Vasić odlučuje da mi radi laporaskopiju.Imala sam dva ploda sa leve strane,u tubi koja je prilikom operacije odstranjena,nije uspeo da je spase.Posle dva dana izlazim iz bolnice i evo me sada sam kod kuće na oporavku.
    ET ovog puta nije bio praćen UZ,to sam i primetila.Nekad ga prate,a nekad ne,ne znam od čega to zavisi.
    Zaista je tužno kad shvatite da je došlo do trudnoće,ali na pogrešnom mestu.
    I šta sada reći za tretman pacijenata?Ja sam inače u Jevremovoj klinici već četiri godine,da ne spominjemo koliko sam im para ostavila do sada.
    Da li je trebalo da mi bude urađen UZ 9. dana od ET kada sam i počela da krvarim (i to mnogo)?
    Toliko pitanja i toliko dilema....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

beba pa to je strasno.Ne smijem ni misliti sto se sve moglo dogoditi da ti nije napravljena laparoskopija.Steta je sto tuba nije spasena ali sta je jedna tuba naspram tvog zivota i buduceg reproduktivnog zdravlja.Odmori se dobro uzmi si vremena koliko treba i pokusaj ponovo, mozda na nekoj drugoj klinici, cujem da dr. Vlaisavljevic iz Maribora dolazi i u Beograd ali ne znam tocno na koju kliniku pa da mozda pokusas kod njega.U svakom slucaju zelim ti od srca uspjeh slijedeci put i skolsku trudnocu.Znam da ti vise nikada nece biti isto i da ces u svaki slijedeci postupak ulaziti sa dodatnom dozom straha zbog ove vanmatericne ali pokusaj biti jaka i vjerovati da ce bas slijedeci pokusaj biti onaj dobitni jer nije zanemariva cinjenica da si ti bez obzira na sve ipak uspjela ostati trudna.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa
    beba pa to je strasno.Ne smijem ni misliti sto se sve moglo dogoditi da ti nije napravljena laparoskopija.Steta je sto tuba nije spasena ali sta je jedna tuba naspram tvog zivota i buduceg reproduktivnog zdravlja.Odmori se dobro uzmi si vremena koliko treba i pokusaj ponovo, mozda na nekoj drugoj klinici, cujem da dr. Vlaisavljevic iz Maribora dolazi i u Beograd ali ne znam tocno na koju kliniku pa da mozda pokusas kod njega.U svakom slucaju zelim ti od srca uspjeh slijedeci put i skolsku trudnocu.Znam da ti vise nikada nece biti isto i da ces u svaki slijedeci postupak ulaziti sa dodatnom dozom straha zbog ove vanmatericne ali pokusaj biti jaka i vjerovati da ce bas slijedeci pokusaj biti onaj dobitni jer nije zanemariva cinjenica da si ti bez obzira na sve ipak uspjela ostati trudna.
    potpisujem Ruzicu
    koliko sam uspjela pohvatati iskustva cura s vanmatericnom nakon IVF ovdje na forumu - sve su nakon toga ostale trudne, pa i tebi zelim isto, cim se oporavis za naredni postupak

ne znam da li se ista moglo drugacije napraviti - beta jeste bila mala, a stadij trudnoce premalen da bi se plod ranije vidio u jajovodu... u nekim situacijama nazalost nema dobrog rjesenja, samo manje loseg.

zelim ti brz oporavak i urednu i laganu narednu trudnocu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

RuzicaSB,ja sam pacijent Jevremove klinike gde i dolazi dr Vlaisavljević i sada sam bila na ET kod DR Z.Stankovića koji radi sa njim.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj beba prvotno napisa
    RuzicaSB,ja sam pacijent Jevremove klinike gde i dolazi dr Vlaisavljević i sada sam bila na ET kod DR Z.Stankovića koji radi sa njim.
    To stvarno nisam znala. :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga bebo, i ja sam bila pacijent dr Vlaisavljevića i dr Z. Stankovića. FET sam radila isključivo kod dr Stankovića i tu traumu od pola godine nikad neću zaboraviti. Kad sam videla kako oduševljeno pišeš o njemu na početku, prosto nisam imala nijednog razloga da te razuveravam, niti srca da ti rušim poverenje u njega (iako sam ja ovde mnogo redova o njemu ispisala) a i mislila sam da je greške pravio samo u mom slučaju... Posle tog iskustva s njim, tog iskazanog njegovog neznanja, koje doduše nije naškodilo mom zdravlju, samo nervnom sistemu, I TO POLA GODINE, nogom više nisam kročila u tu kliniku. Nemam šta drugo da ti kažem, nego zaboravi ih.
    i oporavi se što pre, biće bolje sigurno!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sta znaci beta 9,04 uradili 11. dan nakon transfera???
    ima li jos uvijek nade za blizance??????????????

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ne znam, bojim se da za blizance i nema

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kod niske i nepravilno rastuće bete doktori u Vinogradskoj su rekli: pratiti rast, nastaviti terapiju i odmah u bolnicu ako se osjete bilo kakvi bolovi u donjem dijelu trbuha jer vanmaterična može biti i uz niske vrijendnosti bete.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •