Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Samoklistiranje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Samoklistiranje

Smiješan naslov, znam, ali imam pitanje.

naime, neki dan kad sam s doktorom potegnula temu plana poroda, nije ni htio čitati papir, rekao je da sve zna (od prošlog poroda), ali da me samo moli da pristanem na klistir i to radi higijenskih razloga i tako. Neću sad potezati priču o tome , ali frendica koja je rodila u Varaždinu mi je danas rekla da su ih istu stvar molili tamo na tečaju i rekli da se makar same doma isklistiraju. da medicinske sestre to tako rade, same, doma.

mene sad zanima, kako?

mislim, znam, možeš uzeti tablete, čepiće i sl, ali nisam sigurna jel se ovdje radi o tome ili nečemu drugome.
    Jer kad počnu trudovi, nije da se ima puno vremena čekati da npr tablete počnu djelovati

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad krenu trudnovi, krene ti i prirodna potreba za praznjenjem i sam se ocistis bez ikakvog pomagala.....
    to je priroda tako i napravila
    i da, sva relevantna istrazivanja smatraju klistir pri porodu nepotrebnom intervencijom
    ali to vec i ptice na grani znaju (bar ove ptice koje se s rodom druze )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa da. a kad te pitaju jesi li se klistirala, ti kazes--jesam.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

he da, da
    ili dodjes u rodiliste vec prilicno otvorena, oni kazu ***iga, kasno je za klistir i ne dobijes ga i nista, ni ne pokakis se a oni se cudom cude

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A da zamoliš muža da ti pomogne, pa oponašate ono što rade u bolnici s vodom?

Inače, vezano za samoklistiranje....evo ja svaki dan trčim na wc, a danas na dan termina i 2x i sve se mislim: aha, krenut će, kad ono ništa...
    A možda je sve od DonatMg-a kojeg pijem za žgaravicu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto, a ja bila pred porod zaštopana (uostalom kao i celu trudnoću) I ne da mi se nije omekšalo, nego mi je posle klistira trebalo dobrih 45 min. da odem na wc da ispustim tu sapunicu iz sebe :/

OT Indi, a da se ti ostaviš Donata?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

branka

popiješ red bull na prazan stomak u jutro rano i ne samo da dobiješ krila.

mada, ja da sam na tvom mjestu bih puna g.... otišla u porodilište. budi gavrilo princip. to je baš cool.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    kad krenu trudnovi, krene ti i prirodna potreba za praznjenjem i sam se ocistis bez ikakvog pomagala.....
    i da, sva relevantna istrazivanja smatraju klistir pri porodu nepotrebnom intervencijom
    ali to vec i ptice na grani znaju (bar ove ptice koje se s rodom druze )
    Da, da, sve ja to znam, za tu prirodnu potrebu i za nepotrebnu intervenciju i sve, ali eto, zanimalo me konkretno da li to stvarno netko radi na neki drugi način. tnx

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

inače, zrinka, na prošli porod sam došla u pola 7 navečer skroz otvorena (nakon što sam u 11,30 otišla iz rodilišta otvorena 6 cm, a u 14 sati se doma najela lazanja ) i nije im valjda palo napamet mi dati klistir, nisu stigli. I niš se nije dogodilo. Dapače, mislim da još danima poslije

A nedavno je jedna cura pisala da je došla u 23,40 u rodilište, dali joj klistir, a ona rodila u 00,10 i sve izašlo zajedno s bebom. ja mislim da se nije imala vremena isčistiti, to mi je onda još gore, bolje da joj ga uopće nisu davali, ne bi to možda ni potakli i možda se ništa ni ne bi dogodilo

Indi, i ja svaki put kad idem na wc, a u zadnje vrijeme me malo i probava muči, pomislim - aha, eto, krenulo je prirodno pražnjenje, sad će uskoro i trudovi

MC,

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

branka 1, zar već :shock:
    jesam ja nešto pomiješala ili si ti farmaceut?
    pa što nema u ljekarnama za kupiti klizme, pojedinačna jednokratna pakiranja, mikroklizme?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A70V, vidiš, to mi UOPĆE nije palo napamet. A kaj da ti kažem, treća trudnoća, znaš ono o IQ-u u trudnoći i sl.

Da, bogme već.
    Danas mi je kao termin, iako ja mislim da je kasnije, a namjeravam dočekati 12. pa da sve tri curke budu rođene 12.
    A ako se to dogodi, kaže MM onda definitivno idemo na četvrto i to ciljajući 12.02. pa da imamo pokrivena sva 4 godišnja doba, kako bi rekla Felix , makar me morali šivati ili inducirati
    A ljudi ga pitaju - kaj stvarno idete na četvrto? Onda ja moram ulijetati jer ne razumiju svi njegov smisao za humor

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kada sam rađala Ivu na SD prošle godine, nisam se mogla načuditi kako me oni uopće nisu htjeli klistirati i kada se naravno na porodu desila "nezgoda" samo su govorili "Sve je u redu, sve je to prirodan tok poroda i zaravo dobar znak"
    Eto!

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se to isto desilo prirodno, ali imam u obitelji nekog to se klistira bar jednom mjesečno. Al nikad mi nije palo na pamet pitati kako to radi, sigurno ne uzima čepiće i tablete jer ne konzumira nikakvu kemiju.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="zrinka"]kad krenu trudnovi, krene ti i prirodna potreba za praznjenjem i sam se ocistis bez ikakvog pomagala.....
    to je priroda tako i napravila quote]

kod mene nije tako bilo. uopće nisam imala potrebu za pražnjenjem :?
    dali su mi klistir u bolnici

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi imala indukciju za porod? mozda nije bilo vrijeme za porod? trudovi mogu biti i lazni
    kad se radi o potpuno prirodnom porodu, stvar uglavnom tece ovako...
    eda, ako se i ne ocistis, ne znaci da ces pri porodu

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo jedna zanimljivost: vidite mi lokaciju.... kad sam 2005. rađala, klistir se nije radio.
    Med. sestre su komentirale da je tadašnji šef ukinuo obavezno klistiranje kao nepotrebno...
    Baš ću se raspitati kako je sad

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo za mostar!
    cujem da imaju i pravo baby friendly rodiliste :D

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, ti argumenti da ako ne dobijes klistir sve izadje van s djetetom su mi

u zadnjih 25 godina, kad pogledamo brojna istrazivanja o rutinskom brijanju i klistiru, ni jednom jedinom se nije dogodilo da bi istrazivanje pokazalo da imaju smisla. ni jednom. sva kazu da su rutinsko brijanje i klistir: nepotrebni, potencijalno stetni, neugodni, povecavaju mogucnost infekcije.

zamislite par stvari (sori sto sam ovako direktna):

1. ne napravi se klistir. sadrzaj debelog crijeva je tvrd. izgon djeteta ne utjece na praznjenje debelog crijeva. ako nesto i izadje, malo je i tvrdo i odmah se odvoji od tijela.

2. napravi s klistir. cijeli sadrzaj debelog crijeva se pomijesa s puuuno vode i jelte razgnjeca dio izadje van. dio ne izadje i s tiskanjem sve lijepo iscuri van, vodenasto i bljakavo, lijepo se razlije po nogama.

sto bi radije? ja svakako ovo prvo.

nina 20, nisam ni ja imala potrebu na wc (porod je spontano krenuo), i nista nije izaslo van u izgonu (a trajao je 45 min).

branka, nebudluda, sto ces se gnjaviti klistirom... ako izadje, izadje, sta sad. a sanse su da nece nist izac. klistirom ih samo povecavas.

ana.m, lijepo je cuti da se stavovi na sv.duhu mijenjaju!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    2. napravi s klistir. cijeli sadrzaj debelog crijeva se pomijesa s puuuno vode i jelte razgnjeca dio izadje van. dio ne izadje i s tiskanjem sve lijepo iscuri van, vodenasto i bljakavo, lijepo se razlije po nogama.
    to se meni desilo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovako je meni bilo. Ali nisam tad znala da je to prirodno, već da je od straha

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ovako je meni bilo. Ali nisam tad znala da je to prirodno, već da je od straha

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jesi imala indukciju za porod? mozda nije bilo vrijeme za porod? trudovi mogu biti i lazni
    kad se radi o potpuno prirodnom porodu, stvar uglavnom tece ovako...
    eda, ako se i ne ocistis, ne znaci da ces pri porodu
    nije bilo indukcije. došla sam tamo sa svojim trudovima. možda sam prerano došla. možda da sam još malo čekala bi došlo i to. neznam

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam se prvi put fakat doma iščistila, sama, prirodno. Kak su krenuli lagani trudići, tak sam ja svako malo išla na wc.

Ali drugi put ne. Ni bu ni mu. Trudovi krenuli već u nedjelju popodne, u ponedjeljak ujutro sam išla zadnji put na wc, u utorak mi ode sluzni čep ujutro i krene plodna voda malo iza podneva, oko 16 pukne jače, oko 18 se izlije sto na sat. Na wc ni jednom (produktivno) a trebam, osjećam da bu mi lakše. Kad mi je u 20,30 dala klistir, pa kad me pustila samu :D

I fakat mi je bilo lakše.

Jest da Iana nisam istisnula (ma znate, i on je vađenko) ali tih nekih 5 - 6 sati tiskanja bi me ubilo da sam morala trpiti puna crijeva.

Vjerojatno bi svaka žena trebala malo osluhnuti svoje potrebe u tom trenu i tako reagirati - ako osjećaš potrebu dobro, ako ne - još bolje

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa u tome i je stvar - da nije rutinski i obavezan za sve. ako bas zelis, ok. ali da ti nitko ne namece i sugerira da izbjegavanjem toga cinis ogromnu stetu svom djetetu :/

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa u tome i je stvar - da nije rutinski i obavezan za sve. ako bas zelis, ok. ali da ti nitko ne namece i sugerira da izbjegavanjem toga cinis ogromnu stetu svom djetetu :/
    joj to mi je najgore kad počnu na taj mlin

ono, da - neznamkaj će mu se sve dogoditi ak se ja na silu ne pokakam.
    sori, malo me frustraju.

ali sad kad već branka1 spominje, meni tkđ pada na pamet da bi mi bilo lakše da sam si to još doma sama, onak u miru

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Branka, zadavit ću te!

Potaknuta ovim topikom kupim ja sebi danas malu klizmu, dječju, od 65 cc, jer već danima nisam kakača napravila i osjećam da me to smeta, a i reko, da vidim kak zgleda to klistiranje.

Nije prošla minuta odkad sam je ušpricala i mene primili takvi užasni grčevi da sam klela i skidala sve svece i klizmi i tebi i sebi i svima po spisku
    Nije dugo trajalo, možda 10 minuta sve skupa, al sam mislila da ću riknut kolko je to bilo bolno i neugodno, ma kaj neugodno, grozomorno, fuj, bljak, užas!
    Ko mi se u rodilištu približi s tim vragom, dobit će ga u svoju g...jer ja u svoju ne dam i točka

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na zalost, ne svakome.
    Ja sam ovaj put imala izuzetno tvrdu stolicu cijelu trudnocu i trudovi mi nisu ni najmanje utjecali na prirodno praznjenje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    to se meni desilo
    To sam i ja doktoru rekla prekjučer na pregledu, kad je opet spomenuo klistir, da je veća vjerojatnost da se rodilja ne stigne skroz iščistiti prije izgona, a ovako, kad ne bi dobila klistir i vrijeva bila potaknuta, možda ništa ne bi ni bilo

Ali znate kaj mi je super, da od svih intervencija "inzistira" baš na tome (iako ne znam zašto, prije nije to spominjao, možda su stvarno imali neki incident, a on gadljiv ).
    Ali ipak je to manja šteta od dripa, epija i sl
    Mislim, nekak mi je to ipak pomak općenito

KloKlo , mogu si misliti kako si me proklinjala. Ja nisam probala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    to se meni desilo
    i meni također na drugom porodu
    pa sam bila posebno sretna sto nisam popucala niti bila rezana, te sam se mogla ići oprati čim sam stigla u sobu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •