Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Eko povrće u Rijeci i Opatiji

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Eko povrće u Rijeci i Opatiji

Ajmo istu stvar samo za Rijeku i Opatiju....i okolicu...
    Za Rijeku ne znam i to je ono šta me zanima....
    U Opatiji imam tetu Jagodu na placi; sve dobri i zagarantirano domaće, uvijek samo sezonsko, izgleda onako pravo prljavo i zemljano, zdravog je okusa, ali naravno cijena visoka!!!! Žena svako malo otvara vrata svoja imanja za posjetitelje tako da svi mogu vidjeti kako se i šta tamo radi!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja imam jednu tetu kraj robne kuce na vezici... ponuda je sitna, uvijek nesto malo od svega, cijene ok, dobijem strucak cvijeca....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajmo riječke placarice, gdje ste? koliko se meni čini u rijeci ih ni nema, iako mi se to čini nemoguće....možda je netko pronašao u nekom kantunu...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

E da li znate za kakvu na rjeckoj placi?

Ja kombiniram jer nesto malo uzgoje moji koji zive van Ri i to dobije An ali vecinu godine smo osudjeni na milost i nemilost place. Pokusavam kupiti od nonica i povrce koje nije lijepo na oko ali nekako mi se cini da svi imaju na neki nacin tretiran uzgoj.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kupujemo isto u Opatiji a nešto sitno uzgajamo i sami

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam za bio na riječkoj placi, nisam se posebno ni raspitivala jer je to po meni jako relativan pojam. Ali smiješno mi je bilo jednom kada sam kupovala mladu kapulicu. Kaže placarica "Šinjorica, prava domaća je, s Donje Vežice..." A ja slučajno znam jednu kuću na D. Vežici ispred koje miriši po kapuli koliko je krcat vrt (ne znam je li to kuća baš te tete), a kuća na glavnoj prometnici po kojoj prolaze cisterne, šleperi i turisti iz Finske koji eto idu u Dubrovnik. Svejedno sam kupila kapulicu s Vežice jer je ipak domaća he he.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo javno priznajem da na placu najčešće ide MM ili . On uvijek kupuje kod nonica jer da mu on izgledaju domaće i neiskvareno, a kako voli čavrljati uvijek dobije po boljoj cijeni.

Poznata mi je ta kuća na Vežici, prođem skoro svaki dan kraj nje i uvijek razmišljam o tom povrću, no više me zabrinjava povrće s Gornje Vežice. Upravo sam zbog toga zabrnila MM da kupuje povrće iz prve zone.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

He he, u neznanju je spas. Da znamo od kuda je sve ostalo što nam nude ništa ne bismo kupili niti jeli... Ovako izbjegavamo samo Vežicu i ostale poljoprivredne kvartove našega grada i uvjereni smo da nonica govori istinu i samo istinu i da se hranimo izuzetno zdravo, bio i ekološki. Isto mi je dobra fora s jagodama. Na placi sve iste, prekrasne, upravo pristigle iz Španjolske, a zija jedna nona "Kupite grobničke jagode, prave domaće (izgledom identične ostalima)" i pun štand kupaca :shook: Naravno da je zavidna "susjeda" podbola i rekla "Da, ako je Grobnik u Španjolskoj" he he.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Za one koje namjeravaju kupiti kod tete Jagode u Opatiji, ona nije pokraj ceste, sve je bio-eko, neonečišćeno smogom i smradom....koliko je to danas uopće moguće....

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Moja teorija je kupuj bodulsko. Znaci Cres, Rab Krk jer oni nece dati puno novaca za kemiju
    ali njih i nema puno na placi a i vaga i cijena im je bodulska.
    Ponekad kupim i dalmatinsko ali izbjegavam Kastela zbog zagadjenja, pa ako mi kazu od splita ja produzim. Iako to nije nikakva garancija da nisam kupila bas neki drugi shit.
    Inace smo s s tzv. domacim kastavskim, pehlinskim ili vezickim vec opekli pa to zaobilazim u velikom luku.

Jos pazljivija sam otkada An ima alergiju pa stvarno posvetim paznju sto cu kupiti - imala je i reakciju na mrkvu, ali ako je mrkva stvarno iz bio uzgoja reakcije nema.

Jos i ovo: u pasazu u Krizanicevoj ulici je otvorena EKO oaza. Za sada je moguce samo degustirati ali gospodja planira prodavati i ekoloski uzgojeno voce i povrce te standardnu "zdravu" hranu.
    Krizaniceva vam je ona ulica sto od Konta ide prema Zavodu za zaposljavanje a EKO oaza je obicno otvorena od 17 - 20.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dodje mi da dam otkaz i posvetim se poljoprivredi....

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nemoj - nije profitabilno.

Ja sam nagovorila moje strace da posade nesto u vrtu - za svoje najdraze unuke. S obzirom da svih muci kicma (cak su i operacije prosli) moji su kupili motokultivator i preorali 20 kvadrata vrta. Sada mama uzdise da svi moramo pljeviti a svi to nekako izbjegavamo- a i stvarno nemamo vremena. Omiljena mi je izjva da je zdravije ako je raslo s korovom

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    .... Omiljena mi je izjva da je zdravije ako je raslo s korovom

prava si pametnica....

HELI

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    .
    Krizaniceva vam je ona ulica sto od Konta ide prema Zavodu za zaposljavanje a EKO oaza je obicno otvorena od 17 - 20.
    Bila sam s frendicom već nekoliko puta tamo, a i ona sama i nikad nije nikog bilo.Nažalost ni u vrijeme kad piše na vratima da rade.
    Izvana dučančić super izgleda i čini se da imaju zanimljivih stvari, još samo kad bi mogli unutra...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da EKO oaza je dosta dugo bila zatvorena ali u zadnjih nekoliko mjeseci je svako popodne otvorena od 17 - 20 i moze se besplatno degustirati caj - stvarno je odlican i hrana - isto tako odlicno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •