Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Sve što kažeš može se iskoristiti protiv tebe

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Sve što kažeš može se iskoristiti protiv tebe

Jedna jučerašnja anegdota.
    Pitam ja moju U,koja je krenula u jaslice pre tri nedelje,kako je bilo u vrtiću.
    Kaže ona meni - Da te nisam čula!,-vičući.
    Ja ti Šerlokholmsovskom metodom zaključim da se to njoj vaspitačica obratila tim rečima što je ona i potvrdila.Znam da se vasp žali na puno dece,gužvu,takođe je i moju U stigla zakasnela reakc na adaptaciju te plače kad je ostavim - ali ne bi mi pravo da na tugu mog deteta neko šalje takvu poruku
    .
    Danas ja dolazim po malu posle 3,5h,obuvamo se a u smenu dolazi dotična vasp i javlje nam se.A moja će U njoj ni 5 ni 6 - Da te nisam čula!
    Teti bi neprijatno i počne da vrda da je to ona vikala na drugu devojčicu koja je dugo u vrtiću i bespotrebno se dere.
    Sve u svemu,obaveštena je da U sve cinkari što čuje u vrtiću te se naivno nadam da će birati pedagoškije rečenice.

Znam da je nekada bila tema - Da li vam pričaju šta se događa u vrtiću - ali nije zgoreg da priupitam da li i vi imate decu koja uzvrate istom merom?

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Obavezno ponavljaju ko papige. Svejedno od koga su čuli.
    Moja omiljena poštapalica je "i točka!" jer onda znaju da više nema rasprave nakon toga. A čula sam ju da govori to svojim klincima u vrtiću. Ono što rade u vrtiću baš i ne prepričava, moram to izvlačiti iz nje.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja kod J. čujem naše poštapalice, pa ponekad ne znam da li bi se ili jer stvarno sve pokupe ( i kad smo uvjereni da ne čuju ili ne razumiju).
    Što se tiće vrtića sve mi prepričava, nekad ga moram pitati, ali uglavnom sam priča.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni moj ništa ne priča, šuti ko zaliven a ako je raspoložen za priču reče mi što je ručao :/
    Od sve djece spominje samo jednog dječaka i to opsesivno a od njega je pokupio i sve moguće psovke.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja puno toga saznam, odnosno moja kći puno priča šta se događalo u vrtiću, od toga tko se posvađao, tko se upiškio, tko je novi na ritmici, šta je teta kome rekla itd. I neka, meni je to baš dobro. Jedino nikad ne saznam šta je ručala, uvijek je pire i meso.
    Psovanje nikakvo nije pokupila, mislim da djeca u njenoj grupi baš i ne psuju, ali je pokupila poštapalicu "Bože", i baš bih htjela da prekine s tim.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Jedino nikad ne saznam šta je ručala, uvijek je pire i meso.

I kod nas: mesa i krumpira
    Samo moja zna i one fore: Reci osam. Nos ti p*****

I da...dosta toga mi prepriča.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kod nas je uvijek varivo.

al zato nam prepričava tko je s kim dobar, tko se s kim igra, šta je rekla za sada najvažnija curica u grupi. i tko se kome sviđa.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    kod nas je uvijek varivo.

al zato nam prepričava tko je s kim dobar, tko se s kim igra, šta je rekla za sada najvažnija curica u grupi. i tko se kome sviđa.
    ot, moja kći još uvijek sa skoro pet godina uopće nema taj koncept muško-ženskog sviđanja, što se toga tiče totalna je beba. I nikada se ne želi igrati s dečkima. :?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Samo moja zna i one fore: Reci osam. Nos ti p*****
    Možda nije smiješno, ali moja je znala MM (svima, ali najkomičnije mi je kad je njemu) govoriti: "Ajde reci lanac!" - a tata alkoholičar , jedva sam je odvratila od toga.

Ispriča ona redovito što, tko, kako i zašto, a čula sam i ovu: "Tišina! Neću da čujem ni muhu, spavanje!", i to fajn zapovjedničkim glasom, no, odmah zatim mi je rekla da je njoj ta teta fora i da je jako voli.

Nije uvijek sve strašno kako se u prvi mah čini...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja meni vecinom sve preprica.... Ne imitira bas tete iz vrtica li zato je cujem kad se igra s drugom djecom kako ponovalja sto je cula od mene (u to spada i ono i tocka i jos puno toga )...

Ma to je normalna faza odrastanja.

A sto se tice rucka, moja ga nema u vrticu jer je na poludnevnom, ali ona je dugo mojim roditeljima uvik govorila da smo jeli mesa i kumpira.

I kad je jednom u mame dosla na rucak pitala je di su kumpiri.

Kaze baka: ma tu su, zgnjecila sam ih pa ih ne vidis. A ona ce : a tako, ij a mislim, kakav je to rucak bez kumpira....

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

"Tišina! Neću da čujem ni muhu, spavanje
    O daa, ja sam čula "ne vrti se, spavaj, dobit ćeš po ritici." (ritica mi apsolutno nije u vokabularu, i od dnevnog spavanja sam davno odustala, pa...)
    No njene tete su jako dobre, ali ih ona baš puno ne doživljava, nije se baš vezala uz njih, ali zato za djecu jest, baš jako.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam jedan odredjeni period znala po rukavu njene majice sta je bilo na jelovniku jer je do nje za ruckom uvijek sjedio jedan decko koji je tako brisao usta,pa je i ona to pokupila.
    Prestala je kad sam joj objasnila da ce njena omiljena majica na rukavu imati ruzne fleke koje se ne mogu oprati pa ce zavrsiti u smecu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja se non stop igra s vlakovima po njenom.
    jede juhicu, meso i krumpir.
    svaki dan.
    i mandarine.

a na bazenu se spusta nz tobogan iako tog puta nisu stavil tobogan u vodu. ali nema veze, kad se vrati doma veli kako je plivala, ronila i spustala se niz tobogan.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čovjek bi reko da im doma kuhamo samo krumpira i mesine.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj je svaki dan u vrtiću imao juhu i paštu šutu

kod nas je bilo isto ovako -

No njene tete su jako dobre, ali ih ona baš puno ne doživljava, nije se baš vezala uz njih, ali zato za djecu jest, baš jako.
    ali je nekako ipak teta u u vrtiću sve znala što se kod nas doma dešava. i da je mm bez posla i što radi i što je rekla baka, što nona - ma sve.

a najsmješnije je bilo kad je jedan period mm bio bez posla - i fakat ništa nije radio, osim što je išao s frendovima na nogomet. i baš u tom periodu pitala teta njih u vrtiću što su im roditelji po zanimanju, a juraj ko iz topa - moj tata je nogometaš

dođem ja po njega u vrtić, a ona me nekako čudno gleda, kao pita se što ne potpomognemo malo vrtić kad već imamo tatu nogometaša.
    a možda joj ja nisam baš ličila na manekenku pa je bila ipak zato sumnjičava

e da, ima još jedan smiješan detalj - trebali su nacrtati aparate koji roditelji najčešće koriste - mm se skoro naljutio na mene kad je došao s njim iz vrtića. svi tate pored bušilica, a on pored štednjaka

sorry na ot, ponijelo me...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa šta, bolje nego da je nacrtao npr. daljinski

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa šta, bolje nego da je nacrtao npr. daljinski
    pa i ja kažem. nemam pojma zašto se ljutio. i to na mene :?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    nemam pojma zašto se ljutio. i to na mene :?

Možda zato što se stalno prijetiš kupiti ribu i napraviti brudet, a na kraju on to učini, ha?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nije, majke mi, i ja kuham

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dobro, čekam onda sutra (najdalje prekosutra) da nam na Štrigičinom topicu preneseš dio radne atmosfere iz svoje kuhinje, dok muž bude na nogometu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Dobro, čekam onda sutra (najdalje prekosutra) da nam na Štrigičinom topicu preneseš dio radne atmosfere iz svoje kuhinje, dok muž bude na nogometu.
    ma, radi tebe ću prekršiti svoje pravilo, i sliku ću okačiti na topik

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

.
    A to je jedino što ja saznam Na moje pitanje šta je bilo u vrtiću nabroji mi cijeli jelovnik tog dana. I uvijek je točan, naime provjerim na ploči i točno u bobu,
    Na moje pitanje šta mu se najviše sviđa u vrtiću odgovor kao iz tope je bio-hrana!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •