-
Kapica
Drage mame! Zanima me kada stavljate kapice svojim bebama? Evo, sad je neko cudno vrijeme, malo puse, malo je vrlo toplo i ja nisam sigurna kako da se postavim? Da li kapica samo ako je hladan vjetar ili opcenito vjetar? Ako je recimo 10-15 stupnjeva i nema vjetra da li treba kapica? Ne bi htjela dijete stavljati pod stakleno zvono a opet ne zelim biti neodgovorna
-
ja stavim onu trakicu za kosu preko usiju da ih zastitimo i kad nije bas hladno a ni hladan vjetar.
i ja sam nesigurna..al nekako blje da se ne znoji nepotrebno..
ima i onih tankih pamucnih kapica..
al javit ce se vec neka iskusnija mama.
-
Ja obično maloj obučem neku jaknicu ili trenirku s kapuljačom, pa malo gore, malo dolje s njom. Ovisi jel puše, zima je i tako. Još nismo trebali neku debelu kapu. Bojim se da se ne preznoji i opet nije dobro.
-
Osoblje foruma
Na 0 stupnjeva u kombinaciji s burom.
Imam je uvijek u dzepu ako nas negdje kisa ulovi da ga zastitim (pamucnu kapicu).
-
Ja sam svom L uvijek stavljala kapicu jer je mali ćelavko pa da se ne prehladi. Nakraju se prehladio jer se preznojio.
Sada je već veliki dečko pa sam skida što god mu stavim na glavu - koristimo jaknice i majce s kapuljačom umjesto kapa.
-
uvijek je kapica na glavi a kad joj je vruce sama ju skine ali cim pocne malo puhati ili padne moc a mi smo vani stavim kapicu bez razmisljanja
-
-
Ja stavim uvijek laganu pamučnu tanku kapicu, neka bude. U njoj se ne oznoji, i ja sam mirnija tako.
-
mi stavljamo kapicu samo ak puše i ak je jako hladno
inače, treba strogo paziti da se dijete ne zaznoji i ak se tada skine kapica još se gore napravi
-
Ja očekujem roditi svaki dan,i muči me kapica,pripremila bi je za izlazak iz rodilišta,pa da mi muž može donijeti.Koji broj kapica nosi novorođenče?Imam jedni br.38 na kojoj piše od 0-1 mj i ne znam je li to maleno.onako od oka mi se čini da je o.k jer je pamučna i rastezljiva.Imam i jednu od 3-6 mj ne piše br.ali činim mi se velika.Viđala sam po dućanima brojeve 38,40,42.....koji broj kupiti?
-
Andrej ima samo malo kosice pa mu stalno stavljam kapicu bez obzira da li puse ili ne. Malo me strah zbog fontanele jer mu je prakticki odmah ispod koze mozak pa se boji.
On kapicu mrzi i cim je stavim pocne vristati, ali se smiri u kolicima. Tamo mu jos stavim i kapuljacu od skafandera ako je ispod 1-4 stupnjeva. Ali ja sam hipohondar mene ne slusajte
-
nogomet- meni se ova prva čini da ti je ok. meni su sve kapice izgledale malo minijaturno a su mu najmanje svejedno bile velike. rodio se sa 36 glavom.
sad nosimo kapicu skoro uvijek ali pred mjesec dva i nismo, prema potrebi ako puše a toplo je laganu, ako je hladnije deblju i preko uha. prije par mj nisam ni mogla naći neku suvislu a malu, ne predebelu a da ima ono za uha dolje
-
-
Jedino ako je jako hladno i uz to puše bura, inače bez ičega. Mislim da nije dobro navikavat bebu nepotrebno na to jer se može dogodit kontra učinak,kad je jednom ne stavite prehladit će se. Moja svekrva kaže da je kćeri kako maloj curici oblačila dočevite i kad ih je jednom skinila ona je stalno ´vukla´ upalu grla.
-
Kapica
Posto je vec prosinac i po cijele dane hladno i kisa, mi obucemo vunenu toplu kapicu, šal, toplu jaknicu i na noge čizmice.. i omotamo se dekicom.
-
Mi bez kapice ne izlazimo iz kuće, ipak je moja mrvica još jako mala,3 mjeseca i jednostavno za svaki slučaj bolje da je kapa na glavi...
-
-
uh, moj bebonja ne voli kapicu, stalno miče glavom i uspije je skoro pa sasvim ili skinuti ili nabiti na oči, a tek ima mjesec dana
-
Administratorica
-
moja je bila opsesivna skidačica kape, a sad najednom sa 16-17 mj treži kapicu čim se spremamo van, lupka se po glavi. Zbilja smiješno. Ali stavim samo laganu, ako uopće stavim, jer kod nas je ipak dosta topla klima, osim kad je bura. Ne želim da se previše navikne.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma