Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: ne znam što reći?

gea30

Početno ne znam što reći?

ja sam jedna od onih ljudi, koji se ne znaju snaći kad im neko stane na živac, pa se smetu i nikad ne znaju reći u određenom momentu ono što bi možda trebalo. dakle, već nekoliko puta, u razgovoru s roditeljima, kad spomenem da malena (stara niti godinu dana) spava s nama-izbeče oči i kao "ma daj, nemoj to..."
    mislim, svako ima pravo na svoje mišljenje, većina djece možda i spava u svojim krevetićima, ali otkud ikome pravo tako "bečiti oči" i držati pridike!?

ja ne sumnjam ni u kom slučaju da je ok to što mi spavamo skupa, zato i nisam ovo stavila u rubriku ap, nego dajte, roditelji, oni s malo više žice-što kažete, kako im začepit usta?!
    hm, baš sam ljuta!

lidac2004

Početno

ma,na jedno uho unutra-na drugo van.....oni neka pricaju a ti po svom...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    Slažem se, uglavnom se čude oni koji imaju malo stariju djecu,a jako brzo su zaboravili "gluposti" koje su činili sa svojima... :/

Početno

I moj bebak, od 14 mjeseci spava sa nama.
    I meni se do desava kad kazem da spava sa nama. Cude se svi i govore kako je to ruzno i da cemo ga navici i da ce tako biti stalno.
    Al ti isti te ne pitaju jesi li ti umorna i jesi li naspavana. Bas te briga!!!
    Vazno je da svi spavamo a kako???
    Sjutra je novi dan i treba snage da imas da pruzis djetetu.
    Amar spava u krevticu samo dok ja ne udjem u sobu. Cim udjem on se budi i trazi da ga prebacim kod nas. Cim ga stavim na krevet on zaspe i ne budi se do jutra. :D
    Svi smo odmorni, naspavani i spremni za novi dan!!!
    Zato sta te briga!!!
    Kad sam pocela da radim, Amar je znao u toku noci da mi legne preko grudi i da tako spava. E aj imaj srca pa ga makni!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I Borna spava s nama, na jesen će u svoju sobu (nadam se) i baš nam je fino :D

Zvac

Početno

Lara ima skoro 4 godine i još uvijek spava s nama. Alan je u kindiću pored nas. Ali popodne, kada smo nas troje sami doma, onda svi spavamo na našem krevetu i baš nam je dobro.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemoj reći ništa!
    Njihovo mišljenje nećeš promjeniti, samo će te uvući u negativne osjećaje i preispitivanje savjesti. Ma koga briga, DOK JE VAMA LIPO!!!!!!!!!!!!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ti takvim bečavcima :koje ime, hihihi: kažem onako kako je:
    Mi uživamo spavati zajedno, to mi je nešto najljepše na svijetu, kad se ta mala mirisna štruca stisne uz mene

I onda sažalno dodam (jer mi zaista je žao ljudi koji ne znaju uživati u toj formi bliskosti s djetetom):
    "Stvarno mi je žao što ste to propustili/propuštate, vi ste na gubitku, ne mi "

Ako i dalje drve da ćete je naviknuti:
    "Pa, falabogu i želimo je naviknuti, kad sama odluči da je dovoljno velika za svoj krevet dobit će ga!"

Razmazit ćete je!
    Što to znači razmaziti? Razmažena djeca po mojoj definiciji, se ponašaju zahtjevno u onom smislu da njihovi zahtjevi roditelje dovode u neugodan položaj i ne žele im udovoljiti, a misle da moraju.
    Ovdje to nije slučaj, svi smo sretni što spavamo zajedno, prema tome, nema govora o razmaženosti...samo ljubavi :srčeko:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gea, možda ćeš ovdje pronaći zanimljive ideje za začepljivanje :namig:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...682&highlight=

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ema ima 4 godine i spava s nama. Ja vise ni ne pricam o tome, ako bas netko pita ili komentira ja kratko odsjecem da nama tako odgovara i ne ostavljam prostora za raspravu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja ne kužim kak ne vide da djeca koja su "razmažena" obično ne dobivaju dovoljno pažnje, pa cendraju cijelo vrijeme i privlače pažnju na sebe, dok djeca koja osjećaju da dobivaju roditeljsku pažnju i ljubav odrastaju u samostalnije i sigurnije osobe. Ma ljudi su sve pomiješali. Što ima lošeg u tome da su roditelji bliski sa svojim djetetom?
    Ja obično ništa ne komentiram ni ako smatram da netko ima pogrešan stav, to jest ako mislim da moje mišljenje neće ništa promijeniti. Jednostavno radim po svom a oni nek trkeljaju. Imam već dobro razrađen autoput od jednog uha do drugog za takve komentare.

Početno

Zakolutam očima natrag i odvratim 'moje dijete, moj odgoj, vama ni iz džepa ni u džep'

Ako sam dobre volje. Ako nisam onda sam nepristojna.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nije ista tema, ali ja isto ne znam što reči!!! Pazite, dođem doktoru jer sam si porezala prst (skoro odsjekla) i sad se to sve nešto upalilo i doktor gleda i veli da će mi dati antibiotik. Je reko da sam dojilja. A on mene pita kolko je stara beba. Velim ja 7 mjeseci. A on izbečio oči i pita- I JOŠ DOJITE???
    I što reči?
    Kud ide taj svijet?

Početno

Ja bi mu opet izbečila oči u odgovor i rekla 'Pa NARAVNO, zar nije fantastično', kao da je on u biti to rekao u pozitivnom smislu...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, bas tak, odgovorit mu veselo: "Daaaaa i jako sam sretna zbog toga. Znate, meni je fakat neugodno kad vidim kolko ljudi nema poooojma da Svjetska zdravstvena organizacija preporucuje dojenje barem dvije godine...vidim da i vi srecete puno takvih neupucenih ljudi, pa ste se zacudili kako ipak postoje oni koji znaju sto je najbolje za djecicu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ti takvim bečavcima :koje ime, hihihi: kažem onako kako je:
    Mi uživamo spavati zajedno, to mi je nešto najljepše na svijetu, kad se ta mala mirisna štruca stisne uz mene

I onda sažalno dodam (jer mi zaista je žao ljudi koji ne znaju uživati u toj formi bliskosti s djetetom):
    "Stvarno mi je žao što ste to propustili/propuštate, vi ste na gubitku, ne mi "

Ako i dalje drve da ćete je naviknuti:
    "Pa, falabogu i želimo je naviknuti, kad sama odluči da je dovoljno velika za svoj krevet dobit će ga!"

Razmazit ćete je!
    Što to znači razmaziti? Razmažena djeca po mojoj definiciji, se ponašaju zahtjevno u onom smislu da njihovi zahtjevi roditelje dovode u neugodan položaj i ne žele im udovoljiti, a misle da moraju.
    Ovdje to nije slučaj, svi smo sretni što spavamo zajedno, prema tome, nema govora o razmaženosti...samo ljubavi :srčeko:
    E, bas tak, odgovorit mu veselo: "Daaaaa i jako sam sretna zbog toga. Znate, meni je fakat neugodno kad vidim kolko ljudi nema poooojma da Svjetska zdravstvena organizacija preporucuje dojenje barem dvije godine...vidim da i vi srecete puno takvih neupucenih ljudi, pa ste se zacudili kako ipak postoje oni koji znaju sto je najbolje za djecicu
    Kloklo, sad ja tebe moram potpisati u oba posta
    Pošto smo mi prešle prag od dvije godine, sad se grčevito držimo ovog barem 8)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M isto spava s nama iako ima svoju sobu i svoj veliki krevet.
    I ja od nekih ljudi doživim iznenađenje zbog čega tako veliko dijete ne spava samo. Ili slušam pohvale drugih mama kako su njihova djeca napredna i spavaju sama u svojoj sobi.

Ja se ne brigam oko toga jer znam da mi je nezamislivo leć u krevet bez djeteta.
    Ovako svo troje zakrmimo i spavamo do jutra bez buđenja.
    Ode M koji put u svoj krevet, sama inzistira na tome, ali dođe k nama tijekom noći.

Tada smo MM i ja izgubljeni. M u svom krevetu, mi u svom. I sad, umjesto da spavamo, mi zurimo u strop i ne možemo zaspati jer nam naše toplo mekano biće fali u sredini. Skoro došli u napast da je prebacimo k nama u krevet.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Tan spava s nama u krevetu, ponekad ga prebacim u njegov krevetić pa onda spava prvi dio noći tamo, a drugi dio je opet s nama. I naravno da čujem komentare (pogotovo moja mama, koja stalno govori kak to nije dobro da tak učimo dijete, da mi nikad nismo s njima spavale i bla bla bla... - dalje se ja isključim :cerekavi smajlić), ali ignoriram.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Matilda, sigurno ste u napasti otić u njenu sobu i lijepo ju odnijeti k sebi u krevet.
    Zamisli si kad uđe u pubertet: M hoće svoj krevet, sobu i kolko-tolko mira, a mama ulazi usred noći, prebaci prek ramena i nosi ju k sebi
    Moja kolegica s posla ima dvoje klinaca koji su uredno "naučili" spavati u svojoj sobi, a ona isto tako najčešće spava s njima u sobi... Mislim, stvarno, kaj im ne bi bilo ljepše da spavaju svi skupa :češe se po glavi:

malo morgen

Početno

Moj maleni ima dvije i pol i isto spava s nama...zapravo,ja se seljakam.jednu noc sam s dragim i sinekom, a drugu kidnem kod svoje curice u krevet.( ne stanemo svi cetvero :/ )
    Al ne kuzim te ljude,meni je s djecom najljepse spavat, naravno da ce mali jednom dobit svoj krevet, al ja znam da ce se opet uvuc kod nas. i da cu ja,dok god me kcer ne izbaci,doleprsat k njoj u krevet. tako smo svi sretni a to je najvaznije...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma joj, i moja je frednica, koja ima dvoje( blizanci), kad sam joj rekla da Janko spava s nama tak izbečila oči. Da nisam normalna, da ću ga naviknuti, da se mora znati red...ma svakakva čuda.
    A i dobivam "dobre" komentare i savjete za dojenje. Ma doji ti njega do 10. mjeseci to mu je dosta, kaj će mu više, bu ti cice tak istegnuo! Dođe mi da ekslodiram od bjesa na takve "savjete".Ili, moraš ga odviknuti do jaslica...Ili, pa kaj si si mislila da ćeš ga tako dugo dojiti(kad je imao 6.5mj).
    A kaj sam tek nedavno čula! ljudi moji, nema baš veze s ovom temom ali...
    Cura rodila i izjavila kak ona NE ŽELI dojiti svoju bebu zato da što prije ozdravi...Ljudi moji ja bih takvima zabranila imati djecu...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

! Krivo sam napisala, ne da što prije ozdravi nego da što prije SMRŠAVI! Malo žurim.
    Dao Bog da se rastelila ko krava i ostala takva cijeli život! S tonom celulita!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ana.m, potpuno te razumijem...i ja joj želim dabogda dobila 150 kila i nikad ih skinula

Ma, razumijem kad mama ima problema oko dojenja i što zbog neiskustva, što zbog "dobronamjernih savjeta" okoline ne uspije dojiti malo duže ili na žalost ne uspije uopće...tako mi je žao tih mama koje su zaista dale sve od sebe, a zbog nesretnog spleta okolnosti nisu uspjele...njih poželim grliti dugo,. dugo i jako jako i utješiti ih da nije sve u dojenju, jer jedino bez čega bebica ne može to je mamina ljubav

Ali ovakve spodobe koje svom djetetu unaprijed odluče uskratiti nešto najljepše što im mogu dati iz razloga toliko sebičnog i katastrofalnog, e njih bi stvarno trebalo sterilizirati

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kao i obično, potpisujem kloklo...

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    da što prije SMRŠAVI! Malo žurim.
    Dao Bog da se rastelila ko krava i ostala takva cijeli život! S tonom celulita!
    Pa i bude obzirom da je dojenje dokazano kao jedan od načina da se kile brže vrate u normalu...

Ako bi baš iz tako glupog razloga išla ne dojit svoje tijete, ja sam onda pravi kandidat - ja NE ŽELIM smršavit nakon poroda, naprotiv...

Samo mi ne pada na pamet takva glupost

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ću moga Frana pustit iz našeg kreveta tek kad si nađe curu!

Ne mogu zamisliti da ga nema kraj nas po noći, najslađi mi je kad ga onako bespomoćnog i usnulog ljubim a on se smješka u snu.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne pretjeruj ivančice

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamita, vratila si nam se! Bas sam si mislila jel te ona Kina ili sto vec progutala zauvijek Fino je vidit te opet (sorry za off-topic)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da sad ću malo brljati po otvorenom

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Daniel je kao mali bebač spaval kod nas, rijetko kad je zaspao u svom kindiću. Dok Andrei to nije bilo bitno.
    Ali sad kad su veći, on još uvijek izrazi želju da spavam kod nas. I Andrea bi ali je prevlada san.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bb prvotno napisa
    Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    Slažem se, uglavnom se čude oni koji imaju malo stariju djecu,a jako brzo su zaboravili "gluposti" koje su činili sa svojima... :/
    Ili nisu....pa ih muči grižnja jer su propustili taj divan dio rituala maženja prije spavanja i kad se tek probude kraj vas, ili jednostavno zaista ne razumiju kako je to zapravo divan osjećaaj.
    I ja uglavnom šutim na sve primjedbe i čuđenja na način odgoja MOG djeteta

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Ja ne kužim kak ne vide da djeca koja su "razmažena" obično ne dobivaju dovoljno pažnje, pa cendraju cijelo vrijeme i privlače pažnju na sebe, dok djeca koja osjećaju da dobivaju roditeljsku pažnju i ljubav odrastaju u samostalnije i sigurnije osobe.
    Posve se slažem s tobom.

Moja taktika u takvim slučajevima (zajedničko spavanje, dojenje i sl.) je uzvratiti čuđenje - zar vi niste spavali zajedno? i to još popratim totalno tragičnim izrazom lica.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma šta te briga. Ak je tebi tak dobro onda radi po svom. Reci im jedino neznate šta propuštate.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Fuf, od kada e ova tema... .
    Janko sad spava u svom krevetu u svojoj sobi, ali se ponekad došulja k nama pa smo u krevetu svi četvero i baš nam bude lijepo. A Iva nije ni jedne jedine sekunde spavala u kimbaču, uopće ne znam čemu mi taj kimbač služi, da nam nije ostao od Janka, edfinitvino bi mislila da smo bezveze bacili lovu :/ . I samo mi zauazima previše mjesta u ionako premaloj sobi... Držim u njemu veš za peglanje i novu robicu koja još nije oprana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •