Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 62

Thread: JELI TO PUNO KILA????

Default JELI TO PUNO KILA????

Dakle,imamo punih 6 mjeseci,isključivo dojeni,i to na zahtjev(puno puno puta i noću i danju).
    Rođen je sa 2750,a sada na pregledu sa punih 6 mjeseci ima 9300.
    I gledala sam tablice a on je čak iznad gornje granice za svoju dob.
    Pedijatrica ništa nije komentirala,već se samo nasmijala da su mu slatki ti svi "kolačići" po rukama i nogama.
    Onako cijeli je meden,ko mala bubličica,ali jeli to ipak malo previše.
    Sad smo se polako počeli učit na vične kašice.
    Pozdrav

icyoh's Avatar

L je imao 9500 sa 6mj - bivša pedijatrica je uvijek imala komentara kako je to previše (zato je i bivša)
    isključivo dojen do 6mj, cica mu je i dalje najvažnija "namirnica" (10mj)

Osoblje foruma leonisa's Avatar

iskljucivo dojena beba ne moze biti predebela

M.a.r.t.a's Avatar

Karlo je imao 9500 sa godinu dana!
    Sve je to individualno.
    Meni je bivša pedijatrica konstantno savjetovala dohranu, ali ja sam znala da je tako građen i točka.

Ma daaaaaaaaaaaaaaj - najbolje ga umjesto dohrane stavi na un-diet
    Nemoj se opterecavati glupostima...bice ti zao kad kolacici spadnu s njega cim se pocne aktivnije kretati.

Administratorica puntica's Avatar

na jednom drugom topicu je netko napisao da isključivo dojena beba od 2,5 mjeseca ima 9kg... Tako da 9300 sa 6 mjeseci sasvim ok.
    glavno da je bebica sretna i vesela i da dobro napreduje. :D

uostalom ima i nas odraslih svakakvih oblika 8)

6,841

Isključivo dojena beba ne može biti preteška. Jedino što onda u dohrani ne pretjerujete sa žitaricama, jer su one kalorijski bogate. Što ne znači, naravno, da dijete uopće ne jede žitarice.

moja L je rodjena sa 3660 a sad ima 7800 a nema punih sest mjeseci i isljucivo je dojena beba iako papamo i koju vocno kasicu i koju povrtnu.... nasa pedica ja rekla da super napreduje i da je sve ok...

piplica's Avatar

I moji su oboje imali oko 9,5 kila sa šest mjeseci, samo dojeni.
    Pedica je bila baš zadovoljna kako napreduju.
    Mali od susjede je bio na adaptiranom i sa šest mjeseci je imao 11,5 kila i morali su na dijetu.

PLASITE ME MOJ S 4,5 MJ IMA 9 KILA al na adaptiranom je. danas nas je doktorica poslala vaditi secer jer se brzo deblja :? :/

moj sin ima 9kg sa 2,5 mjeseca i doktorica to nije komentirala. on se meni ne čini debeo i nikad mu ne bi uskraćivala dojenje. mislim da dojene bebe ne mogu biti pretile. opasno je kad je beba na adaptiranom. moj sin ako mu je takav dan jede svakih sat vremena, a šta da radim, ne mogu pustit da plače od gladi

Mi smo juče bili na vaganju: 6mj i 8600g gol i sve 5. Isključivo dojen, počeli dohranu i on oduševljen.

manal's Avatar

Quote Originally Posted by LejLa22--
    moj sin ima 9kg sa 2,5 mjeseca i doktorica to nije komentirala. on se meni ne čini debeo i nikad mu ne bi uskraćivala dojenje. mislim da dojene bebe ne mogu biti pretile. opasno je kad je beba na adaptiranom. moj sin ako mu je takav dan jede svakih sat vremena, a šta da radim, ne mogu pustit da plače od gladi
    moj bebe uglavnom jede svakih sat vremena, ko normalno. imam feeling da samo jede a "zgoljo" je, ne znam ima li 6,5 kg sa 3,5 mj. bas me zanima sta ce vaga reci kad odemo kod doc. sa 4 mj.

tropical's Avatar

moj je sa 4,5mj bio 7550g. i doma i na pregledu. malo je buckast i ima krafnice i bebele obraščiće i isto je malo iznad krivulje, ali je dokica zadovoljna njime i općenito nas posve podržava da samo nastavimo ovako jesti i dojiti se na zahtjev. moj je plan da kad krenemo sa dohranom (sa 6 mjeseci ću razmisliti da produžim isključivo dojenje do 7 mjeseci) da mu ne dajem previše žitarica i ostalih debljajućih namirnica, već što zdravije a da jede sve... (naravno redom kako već ide to sa dohranom).
    al moj je pravi sisoljubac (jede i moje izdojeno mlijeko na bočicu kad ga netko pričuva ali sve više radi otpor tome) pa će sigurno više sisati nego jesti ostalo

koksy's Avatar

Moj je sa 4 mj imao 7 kg i u bolnici su napisali da je preuhranjen tj. da ima viska 2 kg :shock: A roden je s 4060 g. Znaci, po njima, u 4 mj. zivota, trebao je dobiti 1 kg! Ma gluposti, uopce se ne zamaraj, moj je bio pravi buco sa slauficima po nogama i debelim obrascicima i otkad je propuzao tj. prohodao visak je otisao samo tako.

KATALENIĆ's Avatar

Ništa ne brini. I od moje kolegice mali ima 6,5 mjeseci i 9,5 kg. Doji ga i sad je počela s laganom dohranom. Pedijatrica joj je rekla da je to o.k. Moj Sven ima 13,5 mjeseci i ima 9200g. Još ga dojim a i sve papa. Svako dijete je drugačije. Kao što mame kažu, kad jednom propuže i prohoda kile će ići dole. Sve 5!!!!

Quote Originally Posted by tropical
    moj je sa 4,5mj bio 7550g. i doma i na pregledu. malo je buckast i ima krafnice i bebele obraščiće i isto je malo iznad krivulje, ali je dokica zadovoljna njime i općenito nas posve podržava da samo nastavimo ovako jesti i dojiti se na zahtjev. moj je plan da kad krenemo sa dohranom (sa 6 mjeseci ću razmisliti da produžim isključivo dojenje do 7 mjeseci) da mu ne dajem previše žitarica i ostalih debljajućih namirnica, već što zdravije a da jede sve... (naravno redom kako već ide to sa dohranom).
    al moj je pravi sisoljubac (jede i moje izdojeno mlijeko na bočicu kad ga netko pričuva ali sve više radi otpor tome) pa će sigurno više sisati nego jesti ostalo
    tako sam isto i ja planirala, da se ne bi previše razvalio. nisam baš pobornik ranog uvođenja dohrane. ma da sve majke u mojoj okolini već sa 3,5-4 mjeseca kreću sa dohranom.

anitalu's Avatar

Moj bubamrac imao je 9220g u dobi od 4 mj.
    Sad ima gotovo 9mj i 9800g.
    Bio je tada kao što je i sada najdivnija beba u svemiru.
    Mene su ljudi izluđivali komentarima, povremeno sam se brinula, ali nastavljali smo isključivo dojiti na zahtjev.
    I nama su u bolnici napisali da je preuhranjen kada je imao 6 mj.
    Nek papaju djeca

Sto bi onda moj popisanko trebao
    Rođen 3630 g i 53 cm, s 4,5 mj ima 9 kg i 70 cm - iskljucivo dojen, ni vodu nije htio na bocicu.

Pedijatrica sretna, dala nam da krenemo s dohranom, al se V-u jos ne svidja

kikic's Avatar

Mi s 4 mjeseca 8250, pedijatar zadovoljan, isključivo dojen tj. na izdojenom
    I mi imamo krafnice po rukicama

pomikaki's Avatar

ako je samo na cici, ne treba se brinuti... evo jedna slična tema: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...906&highlight=

malo janje - ako je na ad, najbolje da se posavjetuješ s pedijatricom, ona će ti dati najbolji savjet. Vidjet ćeš kad stignu nalazi.

nalazi su super. dohranu necu mu stvarno davati mada je danas rekla doktorica neka pocnem s sokicima i vodom skupa,a zatim jabukom itd, rekla je da dam tvrdoglava jer sam rekla jos mj.dana cekati i da poslje nebu htio jesti jer nije upoznat s drugim okusima

6,841

Malo janje, svakako čekajte još s dohranom. Kad krenete, ne pretjeruj sa žitaricama, jer su one kalorijski bogate. Na tvom mjestu ja ne bih ni nudila sokiće, samo vodu za piti. Sokovi samo daju prazne kalorije, bez puno hranjivih tvari. I ostanite što duže na mlijeku br.1, koje god da koristite.

6,841

Sorry, ovo je trebalo ići na pp.

Loryblue's Avatar

Quote Originally Posted by LejLa22--
    moj sin ima 9kg sa 2,5 mjeseca
    Karlo je imao 9500 sa godinu dana!
    Moj Sven ima 13,5 mjeseci i ima 9200g
    svo troje ove dice je isključivo dojeno, je li tako?
    i vama ne upadaju u oči ove razlike u mjesecima, a skoro pa istoj kilaži :?
    sorry, ali meni je s 2,5 miseca previše imat 9 kg. pa bila to i samo dojena beba.

Neke mame brkaju pojam napredna i debela djeca. I meni je 9 kg za 2.5 mj abnormalno predebelo.

Čak i 8 kg za 4 mj je debelo. Mogu biti te kobasičice na rukama i nogama slatke, ali to ne znači da je to u redu i normalno. Sada ih volimo takve,a za par godina kad ih djeca u vrtiću budu zafrkavala kako su debeli neće nam biti svejedno.

Znam da ne ostanu sva djeca debela, ali dobar dio ostane i tko je onda kriv?

anitalu's Avatar

Quote Originally Posted by mama od formata
    Neke mame brkaju pojam napredna i debela djeca. I meni je 9 kg za 2.5 mj abnormalno predebelo.
    Oprosti, ali tko si ti da ustvrdiš da je nešto abnormalno???? I na temelju čega? Kojih to informacija/činjenica znanja?

i što bi savjetovala mamama tako abnormalno debelih isključivo dojenih beba? Da daju djeci manje obroke? Što?

Poznato je kako težina veća ili dosta od prosječne kod isključivo dojenih beba nije u korelaciji s gojaznošću u starijoj dobi? O čemu mi to pričamo?
    Znam da je ovo forum na koje se javljaju obični ljudi, ne moramo svi biti pedijatri itd...neđutim tako ustvrditi da je nečije dijete abnormalno debelo je meni malo previše.

Oprosti,ali i dalje stojim iza toga da imati 9 kg i 2 mjeseca je predebelo i vjerujem da bi se stim složila većina.
    Isto kao što je abnormalno debelo imati 100kg na 160cm visine.
    Imam pravo valjda na svoje mišljenje.

Možda sam trebala napisati previše debelo,a ne abnormalno,ali smisao ostaje isti.

anitalu's Avatar

Relacija ti uopće ne stoji, imati 100 kg-ova na 160 cm je neka sasvim druga priča. Ovdje ne pričamo o djeci koja jedu čvarke nego su isključivo dojena (i uglavnom na zahtjev).

Malo razmisli kako to zvuči i je li uredu napisati 3 posta iza mame na težinu čijeg si se djeteta referirala da je dijete abnormalno u bilo kojem smislu.

Ti možeš misliti što hoćeš, ja mogu misliti što hoću no sasvim nešto drugo je to reći na glas i to prilično neutemeljeno.

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

joj, abnormalno debelo?Užas.Pa ako pedijatar kaže da je sve ok, otkud nekom pravo reći da je dijete DEBELO, i još dodati riječ abnormalno u opisu nečijeg djeteta???
    Moje je dijete "abnormalno" od rođenja, tj. od 1.mjeseca, daleko iznad ljestvice i po visini i po težini, isključivo dojen, dohranjivan kasnije domaćom zdravom hranom, živahan, spretan, izuzetno napredan pa je sada s 3,5 zgodan ko mini Apolon.eto

kikic's Avatar

Čak i 8 kg za 4 mj je debelo. Mogu biti te kobasičice na rukama i nogama slatke, ali to ne znači da je to u redu i normalno. Sada ih volimo takve,a za par godina kad ih djeca u vrtiću budu zafrkavala kako su debeli neće nam biti svejedno.
    Potpisujem ANITALU.
    Zar bi im stvarno trebali uskraćivati obroke tj. majčino mlijeko da smršave?! Pa ovdje na forumu ima bezbroj primjera da djeca iza 5., 6.mjeseca i kasnije, kad se počnu kretati počnu slabije dobivati na kilaži. Zar stvarno misliš da dječica ostanu ista do vrtića, s tim kobasičicama?

Vidim da se hvatate na nepretnu i priznajem nepotrebnu riječ abnormalno.

Ako je dijete dojeno,ne može se okarakterizirati kao debelo nikad i ni pod kojim uvjetima? To nisam znala,a teško ću i prihvatiti.

Ako pedijatar kaže da je nešto dobro,onda je to tako.Složit ću se,ali koliko se puta baš ovdje niste slagali sa raznim pedijatrima?

Nema veze.Ispričavam se mamama koje sam možda uvrijedila i žao mi je što nisam napisala: Dijete od 9 kg sa 2 mjeseca po mojem mišljenju ima pretjeranu težinu ili ovako kako je sročila Loryblue.

anitalu's Avatar

gle, mama od formata...

i među pedijatrima ima svakakvih pedijatara, nerijetko susrećemo potpuno oprečna mišljenja među stručnjacima

primjerice naša pedijatrica za mog sina nikad nije rekla kako je debel, gojazan, preuhranjen ili sl...uvijek je pitala je li isključivo dojen i tu bi prestala svaka rasprava

na pedijatriji se druga pedijatrica izrazila u terminima preuhranjenosti, no ista ta mu je htjela dati jesti pire i piletinu u dobi od 6mj čime se (bar kod mene) isključila iz skupine mjerodavnih
    jednako tako ista pedijatrica nije mogla vjerovati da dojim dijete već 6mj iz tako malih grudi :?

ja ne znam je li ni pod kojim uvijetima dojeno dijete nikad i ne može biti debelo, generalno gledajući dojeno dijete nije debelo i majka treba dati dojiti djetetu kad god ono to traži to će ti reći svaki pedijatar koji imalo zna o dojenju...no ti genaraliziraš kad ustvrđuješ da je dijete od 8 ili 9 kg-ova u dovi 2mj predebelo, i da, vrlo se nespretno služiš uvredljivim riječima

Evo ga. Moj V.
    Za 8 dana imat ce tocno 5 mjeseci i ima preko 9 kg (ne znam tocno koliko, al s puna 4 mj imao je 8,5 kg.
    Dugacak je 70 cm.
    Na slici na sebi ima platnenu pelenu, a ispod kombinezoncica body dugih rukava.
    Mislite li da je moj V debeli. Iskljucivo je dojen.

Nije mi uspjelo stavljanje slicice.
    Evo ponovnog pokusaja.
    http://img399.imageshack.us/my.php?image=dsc8657jw5.jpg

leonisa uklonila sliku iz posta u skladu sa pravilima foruma

anitalu's Avatar

Predivan je

Mene ljute ljudi koji se osjećaju pozvani doći, ustvrditi djete ti je abnormalno predebelo, debelo ma što već na neviđeno eto tako jer se ne poklapa s njihovom slikom djeteta te dobi, a nikad nisu vidjeli dijete, ne znaju kontekst i onda se vade na spiku vjerojatnosti tipa nikad/i ni pod kojim uvijetima

Ma bez veze.
    Dojeno dijete ne moze biti debelo, preuhranjeno....

Pa to zna i moja mama i moja baka koje nisu imale sve ove znanosti oko sebe kad su imale male bebe. Moja mama se cudi odakle meni sve te stvari.

A kad netko spominje vrticku djecu molim da se oni ne stavlju u kontekst dojencadi. Ipak ecina te djece vise uopce nije na cici, dakle debela, ondosno djeca s prevelikom kilazom u vrtickoj dobi su potpuno druga prica.

Nasa je pedijatrica nama lijepo rekla nek ne brinemo, nije nas V nis debeli, al se vidi da ce biti jako, nabijeno dijete.

Sigurna sam da iskljucivo dojena beba koja sa 2,5 mjeseca ima 9 kila, nije rodjena sa 3 kile...I sigurna sam da ni roditelji nemaju po 50 kila.

Vidim da se hvatate na nepretnu i priznajem nepotrebnu riječ abnormalno.

Ako je dijete dojeno,ne može se okarakterizirati kao debelo nikad i ni pod kojim uvjetima? To nisam znala,a teško ću i prihvatiti.

Ako pedijatar kaže da je nešto dobro,onda je to tako.Složit ću se,ali koliko se puta baš ovdje niste slagali sa raznim pedijatrima?

Nema veze.Ispričavam se mamama koje sam možda uvrijedila i žao mi je što nisam napisala: Dijete od 9 kg sa 2 mjeseca po mojem mišljenju ima pretjeranu težinu ili ovako kako je sročila Loryblue.
    majcino mlijeko je lako razgradivo, u potpunosti je probavljivo vec nakon 90-120 minuta, 100% iskoristivo, nema praznih kalorija i masnoce koje se nalazi u majcinom mlijeku drukcije su od onih koji se nalaze u npr. kravljem.
    sto je najbolje ono je bas prilagodjeno za to dijete koje doji. i ako doji iskljucvo i na zahtjev, savrseno se prilaogodjava i prvh 6mj. zadovoljava sve djetetove potrebe.

na ovom forumu ima puno mama i "sumo" beba

izmedju ostalog dojenjem se suzbija pretilost u kasnjoj dobi

a sto se pedijatra tice, on, za razliku od nas svih ima na uvid djetetovu anamnezu.

ljepa je to kilazica, moj sad ima 14mj i 11kg

sonata's Avatar

Svako je dijete posebno i svako dijete nosi gene svojih roditelja. I super me zivcira kad se djeca ukalupljuju i kada se stavljaju u grafikone i tablice. Sam nek on papa, pa on je jos beba. Uvjerena sam kada prohoda i vise se pocne "trositi" nece biti ni debeljuco ni nista. Ak je on nasmijan i zadovoljan onda trebas biti i ti! :D

manal's Avatar

a je li "to" premalo? danas me ortoped na UZV kukova pita je li bebe iskljucivo dojen. kazem da, kaze on "vidi se" i neka pitam pedijatra za pocetak dohrane yeah right, odmah cu mu sutra evo slaninu servirati! pa bebe ima 3,5 mjeseca i zgoljo je, pa sta! kakva crna dohrana i sta mi on ima o tom reci! a kako bi to njegovo "vidi se" da je iskljucivo dojen vrijedilo za ovu krupniju djecu?

Balarosa's Avatar

Quote Originally Posted by leonisa
    na ovom forumu ima puno mama i "sumo" beba
    Možda ne bi bio loš jedan topic "Sumo bebe - nekad i sad", da se kroz primjere riješe dileme zabrinutih mama.

velika većina ne ostane, štoviše velika većina ožgoljavi

mene osobno puno više brine kada dijete na ad-u sa šest mjeseci ima 6 kg, a s 3 g. pak 30 kg

moj je na adapt. i rekla je pedijatrica neka mu pocnem davati dohranu i da kad prohoda otici ce sve dolje. i ako ima 9 kila na njegovih 75 cm se ne vidi i ima 5 mj :D

Quote Originally Posted by ovca_i_janjad
    velika većina ne ostane, štoviše velika većina ožgoljavi

mene osobno puno više brine kada dijete na ad-u sa šest mjeseci ima 6 kg, a s 3 g. pak 30 kg
    evo nas ) dobijala je 1,5kg prvi mjesec, pa 1kg drugi, tako, slaufici, borice i onda je sa 6 stala.
    sa godinu dana nije mala dovoljno za AS sljedece skupine
    dijete sve jede i danas ima 12 kila. ni u jednom trenutku njenog zivota nsam pomislila da ima premalo ili previse.

NORMALNO je da dijete dobija na kilazi najvise tih prvih mjeseci jer tada najvise raste i tada se najvise razvija. nikad vise u zivotu nece imati tako intenzivan razvoj kao tada.
    a ako (dojeno) dijete jede kada zeli i kolko zeli, zasto mu ne vjerujemo da mu toliko zaista i treba?

opustite se

ajde malo pročitaj nešto prije iznošenja svog mišljenja. dojena djeca ne mogu biti pretila, pogotovo ne u vrtićkoj dobi, to mame naprave šopanjem djece glupostima, a druga stvar moje djete je dugačko 70cm. nije isto 70kg na 150cm i 180cm. pa tako ni ovo! ako meni doktori ne govore da mi je dijete predebelo onda nemoj ni ti koja očito nemaš pojma. ja se za to ne brinem jer mi je suprug medicinski tehničar i imam doktore oko sebe koji su mi neke stvari objasnili.

Page 1 of 2 12 LastLast