Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: JELI TO PUNO KILA????

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dugo već čitam ovaj forum i registrovala sam se zbog ove teme. Naslušala sam se toga kako mi je dijete "abnormalno" debelo. Pitanja čime ga hranim, zašto mu to radim. A ja sam ga samo dojila do njegovih punih 6 mjeseci života.

Rođen je 4650 gr i 58 cm.
    Prvi mjesec, dojenje na zahtjev i dobio je 2200 gr. Posjeta pedijatru zbog vakcine i njen savjet da ga dojim na 3 sata. Vidim joj u očima da mi ne vjeruje da je isključivo dojen. Ja pokušavam da ga zabavim između podoja, pokušavam sve moguće da bi on rjeđe dojio, ali on plače i plače sve dok ga ne stavim na siku.

Drugi mjesec. Dobio je 1800 gr. Pedijatrica mi i dalje ne vjeruje da ga samo dojim. Naređuje mi da ga dojim na 3 sata, da ga ne uništavam. "Pa zar ne želim najbolje svome djetetu?" Pitam je šta ću kad on plače, kad traži. Kaže nosaj ga. Leđa mi pucaju, a on i dalje plače. Kad ga stavim na siku, ne pušta je po sat vremena, sve dok mu je ne izvučem.

Treći mjesec. Dobio je opet 1800 gr. Doktorica je već vidljivo ljuta na mene. Traži da mu jedan obrok zamijenim sokom. Ja u šoku, tek su mu tri mjeseca. Prešutim, ali odlučim da je ne poslušam. Naručuje me za idući pregled za 15 dana. Kaže da ako ne smanji dobijanje na kilaži idemo u bolnicu.

Tri i pol mjeseca. Dobio je 1000 gr. Znači ima 11450 gr. Šalju nas u bolnicu na pretrage. Tamo ostajemo 10 dana. Tih 10 dana sam preplakala. Oko mene su sve bolesna djeca. Endokrinolog naređuje dojenje na 4 sata i više. Vade mu krv iz glavice, a meni ne daju da prisustvujem i držim ga. To traje pola sata, on plače u prostoriji, a ja ispred vrata. Prije vađenja krvi, nije smio ništa jesti 8 sati. Vaganja, UZ pregledi, doktori koji ponašaju kao da sam ja najgori neprijatelj mog djeteta. On plače i uznemirava drugu djecu. Ja ga nosim po čitav dan, a leđa mi pucaju.
    Na kraju nas otpuštaju iz bolnice. Sve je u redu. Kao razlog pretilosti naveden je pretjeran unos kalorija.

Danas moj sin ima 2g i 3 mj. Visok je oko 100 cm i ima 19 kg. I dalje je bicko, ali se sve to jako lijepo raspoređuje kako on raste.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

azrael, tako mi je to tuzno, kako su se ponasali prema vama i ja znam veliku i tesku djecu, pa opet nisu debela. pusa tvom deckicu!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala @manal.

Izvinjavam se zbog dužine posta, ali kad sam počela da pišem nisam mogla stati.

Samo da vam kazem i da sam nedavno opet rodila. Dječaka od 4250 gr.
    Sa 2,5 mjeseca ima 7800 gr. Samo ga dojim, a pedijatrica i ostatak okoline mi ne smiju ništa reći.
    Uživam u tome što mu kad god poželi dajem siku, a on me nagrađuje sretnim osmjehom kad završi.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

azrael

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

azrael strasno je to sto ste prosli.

mene najvise ubja cinjenica da neki pedijatri "propisuju" odbijanje hrane- neka place, nosajte ga....preskocite koji podoj.....dojite svakih 3-4h....a tako male bebe glad osjete kao bol. a za 2h od zadnjeg podoja u zelucicu vise nema nicega

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj azrael prvotno napisa
    Hvala @manal.

Izvinjavam se zbog dužine posta, ali kad sam počela da pišem nisam mogla stati.

Samo da vam kazem i da sam nedavno opet rodila. Dječaka od 4250 gr.
    Sa 2,5 mjeseca ima 7800 gr. Samo ga dojim, a pedijatrica i ostatak okoline mi ne smiju ništa reći.
    Uživam u tome što mu kad god poželi dajem siku, a on me nagrađuje sretnim osmjehom kad završi.
    Svaka čast na svemu izdržanom i na bebici. Ja nisam imala takvih problema sa pedijatrom, ona se samo nasmije na njegovu težinu. On također dobija 2kg na mjesec dana. Puno sam se u trudnoći, a i ranije informirala o dojenju i svemu ostalom vezanom uz djecu. Zato sam tražila pedijatra kojeg nije vrijeme pregazilo i koji mora biti upućen u današnja saznanja vezana uz medicinu. A na komentare nekih ljudi da mi je dijete abnormalno debelo samo se nasmijem, jer zadnje što su te osobe pročitale je Vlak u snijegu. Ljuti me jedinu što neko ko se u nešto ne razumje ne treba davati savjete na temelju svojih zaključaka. Topla voda je odavno izmišljena. Treba misliti da ima majki koje će na takvu izjavu počet paničiti i stavljat bebu na dijetu što je van svake zdrave pameti. Drago mi je što si podjelila svoje iskustvo s nama da bi se majke sa velikim bebama uvjerile da su rodile zdravu i naprednu djecu, a ne kao po mišljenju nekih ovdje na forumu čudovišta.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala @Lejla

I ja sam se puno informisala o dojenju prije no što ću roditi. Samo teško je oduprijeti se svima, kad nemaš iskustva, još te drmaju hormoni poslije porođaja, a svi ti stalno tupe jedno te isto.
    Ja još nisam, a ne vjerujem ni da ću ikada preboliti te traume. Nadam se samo da će moje iskustvo nekome pomoći da opušteno dojji svoje dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj azrael prvotno napisa
    Hvala @Lejla

I ja sam se puno informisala o dojenju prije no što ću roditi. Samo teško je oduprijeti se svima, kad nemaš iskustva, još te drmaju hormoni poslije porođaja, a svi ti stalno tupe jedno te isto.
    Ja još nisam, a ne vjerujem ni da ću ikada preboliti te traume. Nadam se samo da će moje iskustvo nekome pomoći da opušteno dojji svoje dijete.
    To je sigurno srašno, ne mogu ni zamisliti koliko. Dobro pa je prošlo bez većih posljedica za bebu. Sad si jača za jedno veliko iskustvo, zato će nova bebica da raste bezbrižno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo bili na kontroli 14.11.jer ima četiri mjeseca trenutno ima 8400 na što je pedijatrica rekla da je savršen,stim da je dugačak 65cm.Za doktorku je to savršena kilaža za takvo dijete,stog njihove priče su malo pretjerane više ni sami neznaju šta je dobro ,ašta nije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

6,5 mj - 10200, 78 cm.... rođen sa 4700 i 54 cm. nije ko Michelinov logo, nema ni jedan šlaufić ni na rukama ni na nogama. jednostavno je veliki dečko. počeli sa dohranom prije mjesec dana i sada je stao sa dobivanjem na kilaži - dobio nekih 200-300 gr za mjesec dana (dosada dobivao od 1 - 1,5 kg na mjesec). skroz smo zadovoljni osim sto nam svi nose premalu robicu kao poklon

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj mali ima točno 4 mj i 8300g i 78 cm i uopće ne mislim da je predebel, također ni naša pedijatrica.
    Ja dojim uz nadohranu adaptiranim, ne dodajem nikakve čajeve ili sokove
    Rođen je sa 4030 g i 53 cm.
    On je jednostavno velika beba i nigdje po tijelu nema nikakve šlaufiće ili kobasičice, jedino ima malo obrašćiće - jednostavno sav je mišićav i nabijen - mislim takve stvari ovise o genetici, moj muž je kaže bio isto takav ko beba.

Bubica editirala u skladu s pravilima foruma

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ispravak netočnog navoda - nema 78 cm, već 68 cm!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •