Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: kad sve krene nizbrdo...

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno kad sve krene nizbrdo...

Ne znam uopće gdje da stavim ovaj topić, ali dojenje me trenutno najviše muči, pa ću ovdje.
    Dakle, u petak sam s mamom krenula na put u Njemačku i nakon 13 sati vožnje (2 sudara u Sloveniji- čekanje 5 sati na +60C), smo napokon stigle, no Luna kuri 40. Totalna panika, dajemo čepič, preko noći malo temperatura padne no ujutro se opet vraća. Hoće cikiti (još uvijek samo dojimo) ali nije to ono pravo. Sva je smalaksala, oči na pol otvorene, uglavnom samo spava, plače... Popodne ja odlučim s avionom nazad za Zagreb. Avion properelac, kasni sat vremena, Luna mi kao pečica u rukama, sva izmučena, ali prima ciku i vuče. Velim, ne baš kako ona to inače radi, ali ipak ima volju. S aerodroma odmah u zaraznu. Kuri 39, ostavljaju nas preko noći. Meni su cice već kao baloni. Ručno izdajam u lavabo, ona malo papa, no niti jedan obrok onako pravi, sve nešto polovično. Krvna slika super, daju joj infuziju, jer je dehidrirala (kažu doktori da sam morala davati tekućine i pored cice!!!!!) i sljedeći dan u podne nas puštaju kući. Vele obična viroza! Temperatura joj se par puta još popela na 38,3 nisam davala ništa i onda se počela spuštati i danas je 37. No od prekjučer u podne je počela povračati. I sad sve što pociki povrati. U bolnici je imala 9,5 kg, jučer 9,25 kg. Još uvijek ima želju za dojenjem ali još uvijek to nisu obroci kakvi su bili. Od jučer imam osjećaj da su mi cice dva visuljka i kao da nema ništa u njima. Kad povraća, pelene su suhe, kad ne povraća pelene su mokre. ponekad kaka smeđe, ponekad zeleno.
    Jel moguće da sam od šoka ili od njezinog "polovičnog" dojenja počela gubiti mlijeko? Što da radim da sve vratim u normalu?

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sorry i još nešto, iako to ne spada ovdje već u zdravlje: jel imao još netko ovakve simptome? Dakle prvo temperatura, a onda povraćanje?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

blondie, ne boj se, nisi počela gubiti mlijeko.
    Odlično je što se toliko trudiš i samim time nema mjesta panici: ako su doktori rekli da je obična viroze, najvjerojatnije i nije ništa drugo.
    A to što manje i nevoljko jede... Pa zamisli sebe s tolikom temperaturom, sva jadna i nikakva... Ne bi ni tebi baš bilo do jela.
    To je i razlog što tvoje tijelo proizvodi možda i nešto manje mlijeka - Luna je dala znak da joj ovih dana i ne treba tako puno, pa su je dojke i poslušale. Čim beba prizdravi i počne više tražiti, i proizvodnja će se povećati i ponovo se stvoriti balans između ponude i potražnje.
    Samo nastavite kao i do sada.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Slažem se sa apricot.Kada povrati,nemoj joj dati sisati bar dva sata ,da se želudčić malo smiri a nakon toga daj joj pomalo.tek 6 sati nakon povraćanja bi mogla pojesti cijeli obrok.Ako krene sisati odmah nakon povraćanja,opet će povratiti jer želudcu treba malo odmora.Ja to prošla sa svojim bebačem neki dan.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

blondie, to je ta nekakva crijevna viroza
    i moj bojan je isto takav od subote, jedino što više nema temperaturu, ali ima užasne proljeve, povraća i skoro niš ne jede, osim cice
    pedijatrica mi je rekla: cica i voda !
    to forsirati; a hranu- koliko pojede- pojede.

puse za brzo ozdravljenje ! :ccccmok:

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Luna jučer nije povraćala. Bojala sam se noći, no prošla je super. Probudila se u 3 i fino popapala i dalje spavala do 7.30. To je njezin uobičajen ritam.
    Nadam se da smo se vratili u normalu. I sad ujutro je lijepo jela. Baš onako s guštom, kako ona i inače jede.
    Jučer sam ju često stavljala na cicu, iako jučer nije baš bila raspoložena.
    Baš sam se bila prepala ovih dana. Ne znam što bih bez dojenja.
    I meni je pedijatrica rekla cicu, vodu i malo šipkovog čaja s malo šečera i malo soli, zato što je Luna možda na putu i dehidrirala, iako su joj u zaraznoj dali infuziju.
    No, od kad ima tu virozu kao da joj se užasno lijepe usta, onako puno cmače s njima a osjećaš kako joj je sve suho. Ja joj pokušavam malo s gazicom ovlažiti, ali počne se tako buniti i gura me rukama i nogama. A kad me vidi s D vitaminom u žličici uhvati ju totalan šiz, što nikad nije.
    No, glavno da ona ciki, sve ostalo ćemo step by step...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super sto je konacno sve ok.

a za d vitamin sam ti samo htjela reci da je sad ljetno doba kad ga mozda ne bi trebala davati ako ste puno na suncu, a i uzasno je gorak i mnoga ga djeca jedva podnose, mozda da pitas pedijatra koji ti ga je preporucio mozete li prekinuti barem preko ljeta. a ako bas inzistira na uzimanju, razmislite o alternativi, postoje neke uvozne kapi koje nisu tako fuj. ne idu na recept, ali ak je djetetu tako bolje, ne...?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

blondie,zelim ti samo reci da mi je drago da je sve sada u redu i mogu samo zamisliti kako vam je tesko bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •