Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: beba i klima uređaj

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno beba i klima uređaj

počele su vrućine i ja razmišljam da li da preko noći upalim klima uređaj...
    bojim se da bi bebici moglo smetati, da će joj isušiti nosić, da bi se mogla razboliti, ma svašta :/
    a opet vrućina joj smeta, nemirno spava i često se budi
    šta da radim :?
    (klima naravno, nije u istoj prostoriji gdje spavamo)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja od klime dobivam upalu sinusa... :/

ventilator vulgaris?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni isto klima smeta, na poslu smo je prisiljeni koristiti, i odmak kod prve uporabe me luđački boli grlo. Doma ju još ove godine nismo upalili, mada nam je vruče, ali moramo ju prvo očistiti, nikak da dođe na red.
    Kad je maleni bio bebica, onda smo pred večer otišli u šetnju i ostavili upaljenu klimu. Čim bi došli doma, odmah smo ugasili, ali je bilo ok rashlađeno. I tak smo stalno radili, klima je uvijek bila upaljena dok nismo u kući.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne klimu za bebu!!!

I nama odraslima smeta, a kako neće maloj bebi! Mi ti radimo ovako - preko dana zamračimo i zatvorimo sve prozore na južnoj strani, a malo su nam otvoreni oni na sjevernoj, od kuda je hladniji zrak. Kada sunce zađe, otvorimo samo malo prozore, a po noći po kući napravimo propuh da se lijepo rashladi, a u sobi gdje spavamo isto nam je otvoren prozor, ali bez propuha naravno!

Jedino što bi mogla napraviti jest da sobu prije spavanja malo rashladiš klimom, ali pazi da ti ne bude prevelika razlika u temperaturi, da se bebica ne prehladi!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Ne klimu za bebu!!!

I nama odraslima smeta, a kako neće maloj bebi! Mi ti radimo ovako - preko dana zamračimo i zatvorimo sve prozore na južnoj strani, a malo su nam otvoreni oni na sjevernoj, od kuda je hladniji zrak. Kada sunce zađe, otvorimo samo malo prozore, a po noći po kući napravimo propuh da se lijepo rashladi, a u sobi gdje spavamo isto nam je otvoren prozor, ali bez propuha naravno!

Jedino što bi mogla napraviti jest da sobu prije spavanja malo rashladiš klimom, ali pazi da ti ne bude prevelika razlika u temperaturi, da se bebica ne prehladi!
    Zašto ne na način koji sam opisala? Znači klima se pali samo kad ste izvan kuće, naravno ne na neke niske temperature, nego samo nekoliko stupnjeva niže, čim uđeš u stan gasiš klimu i to je to.
    Naravno i mi spuštamo rolete i luftamo, ali znam neke stanove koji bez klime ne mogu funkcionirati. Mislim da je tad manje zlo propisno održavana klima koja se pali kad nije beba u stanu, nego da se beba stalno kuha na ogromnoj vručini. Sve mora biti umjereno.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa to sam i napisala - da se rashladi prostor klimom dok ih nema, i onda da se ugasi.
    Tako i ja sebi na poslu radim, pustim klimu da radi dok me nema, i onda uđem u fino rashlađeni prostor.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nekoc sam bila uvijek za klimu, cemu trpit? A ljeta i vrucine podnosim tesko, zbilja. No, otkako imam dijete, klimu koristim minimalno, samo da rashladim i to dok dijete nije u prostoriji. Koji put radi i kad je ona tamo, iznimno, ali i tad pazim da je to kratko i da ona nije na udaru.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je dovoljno kada uključim klima uređaj samo na odvlaživanje, bude ugodnije i nismo svi ljepljivi...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Meni je dovoljno kada uključim klima uređaj samo na odvlaživanje, bude ugodnije i nismo svi ljepljivi...
    Potpis

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Citiraj piplica prvotno napisa
    Potpis

I ja!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja od klime dobivam upalu sinusa... :/

ventilator vulgaris?
    I s ovim bih bila oprezna. Znam se gadno prehladiti ako se nađem na putu ovakvoj spravi. A ni klimu ne volim. Mi se samo brčkamo u lavoru, tuširamo i idemo na more ako stignemo.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nama se klima pokvarila, a majstor kad je došao, umjesto da rješava probleme, on se zagledo u bebu i nije se prestajo diviti, problem ostao isti. Skapavamo od vrućine. Da mi je bar malo upaliti dok se šetamo da se ohladi kuća. A u autu nam radi i dok vozamo bebaća, naravno na nježnije nego prije i par min prije izlaska ugasimo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U autu nam obvezno radi klima, bez toga ne možemo nigdje, jer se L jako oznoji, a ako otvorim prozor onda će je napuhati.
    Malo duže traje sav taj proces, ali se isplati.
    Prvo otvorimo sva vrata auta da izađe ona sparina, zatim upalimo klimu na neku podnošljivu temperaturu, nikad da se puno osjeti da je dosta manja od one vani. Kad dobijemo neku podnošljiviju temperaturu stavim L u autosjedalicu (uvijek i bez iznimke ) i tek tada krenemo.
    Tako da sada gdje god idem krenem 15 minuta prije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi imamo fenomenalno debele zidove i stan dosta dobro drži hladovinu. Ali za najvrelijih dana uključujemo klimu preko podneva (moje dete ne podnosi biti u zamračenom, a meni se čini da i sijalica greje). Naravno, klima je u trpezariji a mi smo u spavaćoj. Noću samo napravimo promaju, a leti krevet premestimo tik ispod prozora i onda otvorimo sve pa spavamo na povetarcu. Nema šanse da bih mogla noću pod klimom, sinusi bi mi valjda eksplodirali :/

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Kad je maleni bio bebica, onda smo pred večer otišli u šetnju i ostavili upaljenu klimu. Čim bi došli doma, odmah smo ugasili, ali je bilo ok rashlađeno. I tak smo stalno radili, klima je uvijek bila upaljena dok nismo u kući.
    Tak i mi radimo isto

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Upalim klimu, ali s time da nikada nije veća razlika od 3-5 stupnja spram vani.
    Klima je u drugoj prostoriji tako da su vrata polu zatvorena tako mu ne može puhati smetati.
    Da ne palim klimu kao u sauni smo jer smo na tavanu.

Ovako funkcioniramo već 3 godine i niti on niti mi imamo problema.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme koliko tip felera.

Skućit ćete, ali funkcioniramo 2 god. ne 3 jer će mi dijete tek sutra 2.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo dugo mislili kamo da je postavimo a da neće na nas puhatii da će hladiti cijeli stan ( mislim gornji kat jer smo u kući). Pa smo je postavili u hodnik i super funkcionira.Ne puše po nama,i podešavamo je na parstupnjeva manje nego je vani.I isto dok malo rashladi,ugasimo je.Prema potrbi ponovimo.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kod nas klima uredno radi i doma i u autu. J nema nikakve poteškoće. Palimo na 25 C, ne pravimo iz toga filozofiju. Zašto bi se patili i znojili ako imamo mogućnost rashlađivanja?!
    J se od znojenja ospe po tijelu, a od klime mu nije ništa. Boravimo u istoj prostoriji u kojoj je i klima samo ne puše direktno po nama. On je bos i nosi samo bodi kratkih rukava. Nije mu ništa.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi držimo klimu na odvlaživanju (palimo je u najtoplijim satima) i da puše prema stropu i svi smo ok. Spavamo u drugoj sobi sa poluotvorenim vratima do kud nikako ne može puhati, a N spava u bodiću kratkih rukava i laganim hlačicama ili pidžamici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •