Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Problemi s kakanjem

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Problemi s kakanjem

Uh, neznam odakle da počnem..
    Uglavnom, moj cicoljubac je imao normalnu stolicu svaki dan do 6.tjedna i od tada nam počinju problemi s kakanjem..
    Sada ima evo skoro 5.mjeseci i ne kaka svaki dan...
    Prošli put je kakao tako da sam mu gurnula toplomjer i kad je tiskao naprezao se i počeo je plakati...stolica je bila mekana.
    Sljedeći dan je sam kako bez muke...
    E danas sam mu dala čepić jer je prošlo 7 dana od prošlog puta kad je kakao.
    Što da radim da mu olakšam???
    On cica ali i jede kašice, malo kruškice svaki dan a danas je jeo mrkvicu..
    Naravno sisa mu je još No.1 u hranjenju.
    Prijateljica je bila kod Dr.specijaliste i rekli su joj da se dijete NEMOŽE naviknuti na čepić ...više neznam što da radim...
    Pomagajte...jel imao tko sličnih problema???
    Hvala.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mislim da ne bi trebala forsirati kakanje. za isključivo dojenu bebu je normalno i do 15 dana bez stolice.
    vjerojatno i dohrana utječe. ja sam uvela sa 6 mjeseci i maleni se mučio prvih desetak dana, jer je to novina za probavni trakt.

sretno i

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Ma on je imao i prije problema s kakanjem, a tada je bio isključivo na cici...
    Sada sam mu počela davati kruškicu da pokušamo srediti to kakanje ali ono opet nije ok..
    Mislim pročitala sam da dojena dijeca mogu bez stolice i do 10 dana...nije meni problem što on ne kaka svaki dan nego me je strah da mu nešto nije..jer sada kod tiskanja on se napreže, sav zacrveni i plače...a kakica nije trvda..ono normalna kakica

Ma neznam više...sutra idemo kod Dr. da vidim kaj će ona reći

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

koliko mu obroka dohrane daješ?

možda da ga pokušaš češće dojiti, tj. češće nuditi drugu dojku? nama je pomoglo na početku dohrane... Kažu da je prvo, vodenasto mlijeko, odlično za rješavanje problema s kakanjem. nama je uvijek pomoglo...

kažeš da je imao problema i kad je bio isključivo dojen. kakvih?

ajde javi što je dr. rekla

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Problem je bio to što nije kakao svaki dan.
    Imamo jedan obrok kašice..voćne ili mrkvica.
    Ali cica mu je i dalje zakon...on nju obožava...po danu recimo da jede svaka 3 sata...ali nema pravila..kada je gladan dobije cicu i to je to.
    On oduvijek jede..prvo jedna cica a onda druga...nikad jednu ne isprazni pa na drugu...ma ima on svoje mušice...
    Budem javila sutra kaj nam je rekla.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

probaj bez mrkvice, nas uvijek zatvori...

sretno sutra

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Evo čuli smo se s Dr. i rekla nam je što više sokića i ako dijete nema stolicu par dana slobodno mu dati čepić i to je to.
    On sokiće baš ne voli previše...popije u par dana par gutljaja...i tako nam ostaje samo masiranje trbušćića i čepići...
    Vidjet ćemo kako će sve to proći! :/

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Podizem jer imam slican problem. Imam bebu od skoro tri mjeseca.
    U pocetku je stolica bila nakon svakog podoja. Mali je i tada imao nekakav oblik grcica i dosta vjetrova ali je i halapljivo jeo pa se sigurno i zraka znao nagutati. S vremenom je poceo lijepo i smireno papati ali sad imamo drugi problem...neredovnu stolicu.
    U biti, ima stolicu svaki dan, ali nekad je to dva puta, nekad pet, pravila nema. Jedina redovna stolica koja je "zagarantirana" je u 7 ujutro, uz dosta vriske i napinjanja, ali je obavi. Kad vidim kakicu, ne vidim razlog za toliku muku jer je ista kao i svaka druga. Problem je sto se nekad desi da je slijedeca stolica tek slijedeci dan ujutro a on se nakon vecine papanja napreze i place i automatski mi manje pojede pa je gladan i grintav i tako u krug.
    Ima li tko kakav savjet? Koliko uopce dijete od 12 tjedana mora imati stolica na dan? Znam da dojeno dijete moze biti bez stolice nekoliko dana ali ja ga stvarno ne mogu gledati kako se pati.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj savjet je vjerojatno mnogima radikalan, ali posto imam dvoje djece koji nisu nikad imali problema s kakanjem (mala je imala grceve i napinjanje i plakanje ali nikad problema s praznjenjem), smatram se kompetentnom dati isti

dakle, stavite djecu da se pokakaju van pelene, u lavor/lavabo/wc/kahlicu/sto god vam je zgodno. primite dijete tako da je ledima oslonjeno na vas trbuh, primite ga za nogice ispod koljena--u pozi kao da cuci. radi cuda za kakanje

cocolina, cepici nisu bas neka metoda, mogu ozlijediti sluznicu cmara, a i normalno je da dojena djeca nemaju stolicu par dana. vi ste malo uranili s dohranom, mozda je zatvor od toga?

uostalom, zamislite kako biste se vi ponasali da morate kakati u gace

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gledajuci L. tek sada stariju, kada kad joj je tesko kakiti, ona se lagano digne na noge iznad wc-a ili tute i kaki, mogu potpisati mikku.

kikca, tvoje djete ima normalan broj stolica. kako izgleda stolca? kakve je boje? da li je pjenasta?

coccolina sto se cepica i sokica tice- smatram da su cepici nepotreban agresivan pristup koji samo iritira sluznicu. mrkva zatvara a sokici ne mogu imati laksativnije djelovanje od tvog mlijeka. ono prvo vodenastije mlijeko, puno je laktoze te kao takvo ima laksativno djelovanje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

btw. L. se prvi put pokakila u tutu sa 6mj. od 9mj. je redovito kakila u tutu.
    drzala sam ju na nacin kako je mikka opisala.

Rozamunda avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

cocolina ja imam curicu od 7,5 mjeseci i tek sada ima malo bolju stolicu nakon mnogo muke
    ona je imala redovitu stolicu prva cetri mjeseca sa tim da ju ja dojim a onda je krenulo sve naopako znala je ne kakakati po 7 dana pa se mrvicu pokakati pa opet nista
    davalala sam joj cicu pa ju stavljala u lavor, cepice i nista nije pomoglo
    onda sam juj davala krusku i nista nego joj je jedino pomogla sljiva davala sam joj i sok i kasicu
    nju je to jako mucilo bila je stalno je stiskala i od onda joj se sve poseremetilo jer mi je do onda spavala cijelu noc a sada se budi svaka 3 sata

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zora je do mjesec dana kakala svakodnevno, a nakon toga ne kaka svakodnevno. ponekad preskoči jedan, ponekad dva, a ponekad i tri dana

majčino mlijeko je jako iskoristivo i ponekad nema dovoljno otpadaka za svakodnevno kakanje

kod dojene djece je normalno da nema stolice i do dva tjedna. a ima i sasvim zdrave isključivo dojene djece koja su kakala dva do tri puta mjesečno

iskreno, mislim da forsiraš nešto što uopće nije potrebno. osobito ako beba nema nekih problematipa - tvrda i suha stolica, jako napinjanje, ...

inače. mrkvica bi moje obje zatvorila na par dana i obavezno im zacrvenila guzu

ja mislim da je kod vas sve dobro

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mrkvica bi moje obje zatvorila na par dana i obavezno im zacrvenila guzu
    potpis na ovo!! (a i sve ostalo )
    ne samo da b se zacrvenila vec i osula. bile su to grozne stolce.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Stolica mu je nekad onako boje senfa, nekad zelenkasta, rijedja. Ne bi rekla da je pjenasta. U biti i tu zelenkastu kada brisem vidim da mi na krpici ostaju fleke zute boje a ne primjetim neku razliku, nekad se muci sa onom boje senfa, nekad s tom zelenkastom. Istina, nekad bas lijepo pocica jednu cicu, nekad trazi obje...Sigurno popijem casu mlijeka dnevno a sjecam se da mi je patronazna rekla da od mlijeka bude zelena kakica, sad je li to tocno ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zelenkasta stolica moze biti od neceg sto si ti jela/ pila ali moze biti i posljedica zraka (naguta se zraka) il pak gljivica.
    da li prducka? jesu li eksplozivne stolice?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nas je mrkvica jako zatvorila i to sam skužila nakon 15 dana. Prestala sam joj je davati nakon 5 dana i počela je kakati nakon 1 dana bez mrkvice, i opet sam joj dala i nije kakala opet 4 dana i onda sam skužila da je mrkva i više je ne jede. Tko zna možda joj daješ nešto što je zatvara.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa zna prduckati, manje sada nego kad je bio manji. Obicno to bude prije kakanja. A i kad kaka dosta se cuje, ali i on se dosta napinje pa mozda zato. Onda fino napuni pelenu i nakon toga kes od uha do uha ili spavanje.
    Kako izgleda ta eksplozivna stolica?
    Pitala sam pedijatricu i jedino mi je rekla da probam s masazom trbuscica i neka ga hranim u lagano povisenom polozaju. Kako bi znala da su gljivice? Bijelih naslaga u ustima nema, nema ni osipa po guzi...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lagano masiranje trbuscica u smijeru kazaljke na satu je ok.
    eksplozivne stolice...bio je topic kakanje u dalj.
    kad ga razmotas, vidis da su eksplozivne...prscu. razlog je zrak. a stolica moze biti zelena jer oksidira.
    kakav ti je refleks otpustanja mlijeka? da li je jak?
    ako beba hlapljvo jede savjetuje se i podrigivanje za vrijeme i nakon dojenja.

da li stolica smrdi? tako se mogu prepoznati gljivice. ali ako je guza ok, usta i tvoje bradavice (ne izgledaju drukcije i ne bole) vjerojatno se radi o zraku ili rejakom refleksu otpustanja mlijeka jer se najede prvog mlijeka koji je pun laktoze i djeluje laksativno.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Hvala Mikka na savjetu :D :D :D
    Sljedeći put ću pokušati tako pa ćemo vidjeti da li će upaliti.
    Dohranu sam mu i uvela da mu probava proradi..mislila sam da će ga kruška otvoriti :/ :/ ali nije
    Javim kak smo prošli.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moje iskustvo: malena je počela ne kakati svaki dan s cca 2 mjeseca. Pedijatrica je preporučila kamilicu zaslađenu lagano isključivo sa smeđim šećerom i pri tome rekla da je za bebe osobito one na ciki normalno da ne kakaju i preko 10 dana. Rekla je da literatura navodi čak i 18 dana (meni se to činilo kao :shock: ). Danas je malena 8 mj. i još uvijek ne kaka svaki dan. Sada smo na cca 2 dana. Kamilicu i dalje pije. Za čepiće je dr. rekla tek 8. dan po nekakanju i masirati trbušćić svaki dan. Budite strpljive i sve će biti ok. Vele da je za bebe na ciki to sasvim normalno, iako se to nama čini strašno.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno problemi s kakanjem

evo citam vase prijedloge ali meni ipak situacija je malko drugacija. moj mali je prosao tezak porod i ja kasno sam pocela s dojenjem (tek 10 dan), prvo dijete i problemi s bradavicama on jednostavno nije htio na prsi. (nemojte sad sve poludit ja nisam odustala od svog mlika). KUpila 3 izdajalice i izdajala se do besvjesti. svako 3 sata da on ima moje mliko. e sad kako to nije isto ko i kad on sisa to mliko se smanjilo odnosno on trazi vise nego mu ja mogu pruzit i onda sam morala unit dohranu s umjetnim (on sad ima 4 mj). I vec mi 4 dana nije kakio. to jos nikad nije bilo do sada. je li neko imao slicnih problema (dohrana je u vidu umjenog mlika jer kao to je bolje od kasica). Bio je samo na mom mliku sve do prije neki dan. On uredno prducka.

Strah me da mu nije sta! Nema osip!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da dohrana je jednom dnevno / ja se jos uvik izdajam.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    lagano masiranje trbuscica u smijeru kazaljke na satu je ok.
    eksplozivne stolice...bio je topic kakanje u dalj.
    kad ga razmotas, vidis da su eksplozivne...prscu. razlog je zrak. a stolica moze biti zelena jer oksidira.
    kakav ti je refleks otpustanja mlijeka? da li je jak?
    ako beba hlapljvo jede savjetuje se i podrigivanje za vrijeme i nakon dojenja.

da li stolica smrdi? tako se mogu prepoznati gljivice. ali ako je guza ok, usta i tvoje bradavice (ne izgledaju drukcije i ne bole) vjerojatno se radi o zraku ili rejakom refleksu otpustanja mlijeka jer se najede prvog mlijeka koji je pun laktoze i djeluje laksativno.
    Potpuno se nalazim u ovom opisu : nekada su stolice eksplozivne, pršću. Ima ih nakon svakog podoja.
    Refluks otpuštanja mljeka je jak, često joj curi niz nosnicu mljeko, ili se zakašlje pa bljucne.
    Nekada cokće dok sisa, pokušavam joj tada bolje namjestiti bradavicu, ali ne ide. Nema naslaga na jeziku, moje bradavice su ok, guza joj je ok.
    Bebica ima 15 dana.
    Mene je počelo brinuti njeno napinjanje. I pored redovitih stolica više puta tijekom dana, često se između podoja napinje kao da treba a ne može kakati.To nekada predugo traje - čitavo prijepodne ili čitav dan. Kao da svaka dva minuta ima nagon za tiskanjem, napne se cijela, protegne, nekada zacrveni od napinjanja ..... a ona joj se tijelo odjednom opusti, pa nakon par minuta ponovo. Ukoliko joj se to desi dok spava, ona se napinje, kao da tiska, pa se opusti i nastavi spavati .... pa nakon par minuta ponovo.
    Nekako mi se čini prečesto. Kako da joj pomognem? Da li to napinjanje može smetati trbuščiću? Ne plače, pa pretpostavljam da je ništa ne boli .... ali je tako često da više nisam pametna ....
    Nakon sat vremena takvog napinjanja nekada se sasvim mirno pokaka, bez muke i posebnog truda. Nekada eksplozivno, nekada ne.
    Danas sam joj dala Sub Simplex kapi, da vidim hoće li biti bolje.
    Još neki savjet?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidiš, dobar je mikka ovaj savjet za kakanje
    Mi nikad nismo imali problema s kakanjem, niti na početku dohrane, niti sada, a stolicu imamo svaki dan, još ništa je nije zatvorilo :/
    Nikad je nisam vidjela ni da se napinje da kaki, a da se kakila osjetim, jer sada više ne miriše po jogurtu već po kakici

Super je ovaj savjet za kakanje, držeći dijete, ovo ću zapamtiti, jer nedaj Bože da zatreba dobro će doći :D

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

sne probaj je kad se tako jako napinje skinuti iz pelene, i pridržati je iznad nje u tako da je držiš u čućećem položaju kako je mikka napisala. Moj maleni je uz takva napinjanja koje ti opisuješ još i dodatno plakao. Nakon što sam ga podržala iznad raširene pelene iskakao se pošteno i napinjanje odmah prestalo. Sad redovito kakamo u sjedećem/čućećem položaju nad lončićem napinje se još jedino kad mu prolaze plinovi kroz crijeva, no puno manje.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Naravno, logično da je djetetu lakše kakiti dok stoji ravno. Još je dobro onima što sjede, a oni što uvijek leže, jao...
    :/

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ima li netko slijedećih iskustva:Naime,moj bebač je redovito kakao svaki dan,a sad je već 4dan kako nije kakao.On je dobre volje,ništa ga ne muči i ima redoviti vjetrove.Na prsima je pa me to malo brine kako to da ne kaka.Što da napravim? Čula sam da je normalno ako dojena djeca nemaju stolicu po 5 dana,a što ako ne bude imao i dalje,što onda?

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zaboravih napisati da moj smotuljak danas navršava 8 tj.i redovito papa.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

normalno je da nemaju stolicu i po 10 dana, ili 2 tjedna. ako mu hoces pomoci da se iskaki drzi ga ovako kako sam napisala negdje gore i ici ce to nekako. iako mislim da, ako on ne pokazuje znakove da ga nekakanje smeta, nije ni potrebno da mu sad nesto previse pomazes (iako je uvijek bolje da kaki van pelene, nego u nju, naravno ).

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala na savjetu,to nisam znala.Onda ću još par dana pričekati pa ću pitati patronažnu.A što se tiče kakanja van pelena,to na žalost još ne može jer je star 8 tj.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

o može, imam ja mladju kakalicu, koja kaka u wc

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa
    Hvala na savjetu,to nisam znala.Onda ću još par dana pričekati pa ću pitati patronažnu.A što se tiče kakanja van pelena,to na žalost još ne može jer je star 8 tj.
    Od tamo negdje trečeg tj moj miško kaka van pelena svakih 5-6dana. Skinem ga na previjalištu, podignem nogice i ispod guze stavim papirnatu maramicu, kako on obavlja posao, ja ih mjenjam. Pomogne mu topli ručničić ili trljačica na trbuhu. Bube mu lakše.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mi kakamo u wc, a sada smo 6. tj :D i svi sretni

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dajte vi to meni malo podrobnije opišite.Kolko sam shvatila,staviš bebu na prematalicu,skineš je ,ispod nje staviš maramicu i kaj masiraš joj trbuščić i podigneš nogice na trbuščić?Akak dugo to radiš dok se beba ne pokaka,ja sam probala,al sam zauzvrat dobila popišanac i par vjetrića Nogice moraju biti skvrčene ili ih uhvatite za gležnjeve ko dok ih prematate?
    Moram priznati da ste me jako iznenadile,ovo još do sad nisam čula :? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •