-
Natecena sam ko zaba, vjencani prsten ne mogu ni skinut. Valjda me nece izbacit
-
možda je to dio moje predporođajne paranoje, ali opet sam raspakirala torbu (i vrečice) i sad sve ponovo pakiram u dvije torbe...na kraju ću se vratiti na koferčić s kotačićima.. :/
A i gledam ovo šugavo vrijeme i mislim si: nebi bilo loše ponijeti i čarapice i neku vesticu dugih rukava... :/
-
Mi se u nedjelju vratili s mora (by the way- sve trudnice koje mogu- MORAJU IĆI NA MORE!! To je predivno!).
Sve je bilo savršeno (to nam je bio medeni mjesec, ili bolje rečeno medenih 8 dana), samo smo imali jednu vatrogasnu vježbu.
Naime, petak je bio dan poplava!¨Prvo mi u noći krenulo mlijeko, sve mokro oko mene. Nisam dizala paniku jer sam pročitala Niticinu zgodu prije puta.
Ali onda taj dan, kad sam se naručala, dižem se od stola a ispod mene sve mokro!! :shock: Ja u 35 tjednu!
Imala sam feeling da je sve ok, ali mm navalio da zovem dr a ona me oprala ko balavicu preko telefona što sam uopće u tako visokoj trudnoći krenula na put (i to još bez trudničke knjižice!!
) I nek se tornjamo u prvu bolnicu jer "to može biti jedino plodna voda!" :shock:
E onda me je uhvatila panika lagana- nemam ništa od stvari za rodilište!! Zgrabila sam neseser, nagurala četkicu, kremicu, wc papir, ručnik i maminu spavačicu i krenusmo u Šibenik!
A cijelo vrijeme sam imala osjećaj da je to samo morska voda jer sam ujutro plivala.
I bila je morska voda! Tko bi rekao da je toliko stane unutra!
Bar smo se uvjerili koliko smo prisebni "kad krene"!
mm je bio divan!
-
A sada upravo radi vešmašina i prere sve bebine krpice, završava se šoping, i moram spremiti torbu konačno, jer u Zg nema morske vode, a ne bi htjela opet pakirati navratnanos, nakon što već 6 mjeseci samo čitam i zapisujem sve potrebno!
-
vidim-svi se zabavljamo sa istim stvarima!
i mene sad ceka pakiranje torbe za rodiliste,pranje bebine robice...
-
OK ljeto je na izmaku, ali svejedno da malo "osvježim" ovaj post.
Možda nekome zatreba hehe. Pa eto, mogu napisati što sam ja ponijela sa sobom i što mi je trebalo, a što nije:
TORBA ZA PREDRAĐAONU/TOALETNA TORBA
(uzela sam veliku torbu, kao za plažu, s dugim ručkama(naramenicama)-tako da se može zakačiti za kukicu na zidu-sve stane u nju-zataknete za jednu ručku i uzimate iz nje kao iz ormarića)
-dezinfekcijske vlažne maramice
-vlažne maramice
-2 paketa VIR 80 uložaka (naknadno vam mm donese još kad zatreba)
-neseser s pastom za zube, četkicom, gelom za umivanje, kremom za lice itd
- gel za intimno pranje
- faktu mast i čepići - ako vas zadese hemoroidi - mene nisu odmah, već treći dan
- 2 role wc papira
- gel za tuširanje, šampon
- četka za kosu, ukosnice, lastik za vezanje kose u rep
- ručnik (+ bar još 3 komada u koferu)
Sve je stalo u torbu i SVE sam koristila!
Bademantil - bilo je vruće, ali ponekad je stvarno dobro došao. I to onaj frotirni, debeli i mekani...
Piđama i dvije spavaćice (prvih dan i pol isključivo bolničke jer se ipak puno krvari - ja sam samo prvi dan presvukla spavaćicu 4 puta)
Japanke - s njima i u tuš
2 paketa jednokratnik gaća - za prvi i eventualno drugi dan. Obavezno i pamučne gaće - puno sam se bolje osjećala s njima...nekako sigurnije..
Izdajalica - jako mi je pomogla kad je mlijeko navrlo i dojke bile ko dva kamena....koja ironija...sada imam pre malo mlijeka...šmrc
Grickalice - keksi ili nešto slično
Voda, voda, voda, sok
uh, ne mogu se sjetit više...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma