Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Fontanela i rahitis kod beba

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Fontanela i rahitis kod beba

Pozdrav svim forumašicama.ja sam iz srednje Bosne.Želim da pitam je li iko od vas imao sličan problem sa bebom.Naime,moja beba ima 4 puna mjeseca,i na svakoj kontroli pred vakcinu doktor mi je govorio da bebi fontanela ne zarasta ni malo. Prvo je pila 3, pa 5 a sad 10 kapi ujutru 10 naveče.Danas sam bila na kontroli i kaže da je počela se malo zatvarati ali ni blizu dovoljno za dob bebe.Pitala me ima li beba pojačano znojenje kad spav i hrani se,a ja sam rekla da ima,al smatram da je to i zbog toga što je krupnija.Jer rođena je sa 3,900kg a sada ima 7,400kg.Doktorica mi kaže da bebi prijeti rahitis na što sam ja ostala prestravljena :shock: pa molima ako je iko od vas imao ili ima sličan problem da mi napiše.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ima još tema o fontaneli pa pročitaj ovo dok ti se ne jave iskusne mame:

http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t...hlight=rahitis
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...asc&highlight=

Sve će biti u redu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala ti puntica što si mi se javila i dalal mi ove teme,hvala ti puno,sad mi je lakše jer nisam jedina sa ovim problemom,a izgleda da je malo iskusnih mama
    Pusa od moje bebi i mene

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pozdrav!
    Vidim da se na ovu temu nije dugo pisalo, ali možda mi netko može pomoći... Bila sam na kontroli s klincem od 4 mjeseca, i pedica je primjetila da ima znojne rukice i nožice, te da dok ga stavi na trbuh ne diže glavu oslonjen na laktove nego jedan ručicu spušta, a na drugu se oslanja. Iskomentirala je da joj je malo izotoničan i rahitičan. Napravili smo krvne pretrage, i sve je bilo u granicama normale, jedino je povečala vitamin d na 5 umjesto 4 kapi dnevno. Kontrola sljedi za dva tjedna, i ako se ne digne do onda na laktove, veli da će nas poslati fizijatru. E sad... Mene ne muči to ako budemo trebali vježbati i hodati fizijatru,, nego me muči strah od izotonije i rahitisa... Ima li netko kakva slična iskustva?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj frankie 100 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!
    Vidim da se na ovu temu nije dugo pisalo, ali možda mi netko može pomoći... Bila sam na kontroli s klincem od 4 mjeseca, i pedica je primjetila da ima znojne rukice i nožice, te da dok ga stavi na trbuh ne diže glavu oslonjen na laktove nego jedan ručicu spušta, a na drugu se oslanja. Iskomentirala je da joj je malo izotoničan i rahitičan. Napravili smo krvne pretrage, i sve je bilo u granicama normale, jedino je povečala vitamin d na 5 umjesto 4 kapi dnevno. Kontrola sljedi za dva tjedna, i ako se ne digne do onda na laktove, veli da će nas poslati fizijatru. E sad... Mene ne muči to ako budemo trebali vježbati i hodati fizijatru,, nego me muči strah od izotonije i rahitisa... Ima li netko kakva slična iskustva?
    E, i još nešto zaboravih..
    Najviše me zabrinulo ta što je na uputnici za laboratorij na krvne pretrage pedica napisala: RACHITIS, IZOTONIJA.. Jer meni ništa nije oko toga previše htjela govoriti, osim ono kako sam i napisala da joj je malo rahitičani i izotoničan...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija se rodio s ogromnom fontanelom (rupa skoro za pola glave) i blago deformiranim prsima (kokšja prsa). Dakle dijete sklono rahitisu. Prvu godinu davali smo mu 5 kapi D vit., kasnije 4 kapi, s tim da svaku zimu dok god raste mora piti D vitamin. Fontanela se zatvorila negdje između 18 mjeseci i 2 godine. S prsima se vidi da nešto nije sasvim u redu, ali tek ako znaš što gledaš, ništa strašno. Isto to mu ima i tata i baka po tati.

frankie, ja bih rekla da dr sumnja da ti je dijete hipotonično (laički rečeno, slabo se drži), izotonija je nešto sasvim drugo.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Andrija se rodio s ogromnom fontanelom (rupa skoro za pola glave) i blago deformiranim prsima (kokšja prsa). Dakle dijete sklono rahitisu. Prvu godinu davali smo mu 5 kapi D vit., kasnije 4 kapi, s tim da svaku zimu dok god raste mora piti D vitamin. Fontanela se zatvorila negdje između 18 mjeseci i 2 godine. S prsima se vidi da nešto nije sasvim u redu, ali tek ako znaš što gledaš, ništa strašno. Isto to mu ima i tata i baka po tati.

frankie, ja bih rekla da dr sumnja da ti je dijete hipotonično (laički rečeno, slabo se drži), izotonija je nešto sasvim drugo.
    Hvala na odgovoru!
    Idem malo prošnjofat o hipotoničnosti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •