Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: opis poslova predsjednika/ce razreda :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno opis poslova predsjednika/ce razreda :/

ivar je neki dan postao predsjednik razreda. bila sam jako ponosna pa nisam bas razmisljala sto znaci njegovo: da sam mogao birati, odbio bi kandidaturu

tad sam ga pitala zasto, a on je rekao: prevelika odgovornost, znas kako kazu: with great power comes great responsibility :/

i fakat, u ovih nekoliko dana skuzim da je posao predsjednika razreda uglavnom miriti posvadjane i drukati nemirne. pa ima li nesto lijepo u precjednikovanju (osim ponosa materinog)?

rodica mu je danas rekla da da ostavku, da nijedan decko predsjednik u njenom razredu nije izdrzao torturu cura. da im cure smjestaju svasta, postanu nepopularni. jel to stvarno tako?

znam da sam tipicni primjer lude majke, ne morate mi to potvrdjivati

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja Ivara u toj ulozi zamišljam sa žezlom u ruci i krunom na glavi. Nema šanse da mu itko išta smjesti. Još kad nađe svoju kraljevnu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam bas sigurna, danas je imao tezak dan, isplakao se dobro poslije skole (a moja krivica je )

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod nas je to znacilo otici par puta godisnje na neki sastanak u hol skole za vrijeme sata

sad mi pada na pamet da je kod nas u prva cetri razreda uvijek bio muski predsjednik, a zamjenik cura. zanimljivo
    ja sam bila u drugom zamjenica, a u prvom mi je bila frendica iz klupe. predsjednici dva frenda iz kluep, jedan s njom, jedan sa mnom. mi smo inace bili neki parovi jos iz vrtica

jos sam jednom bila predsj. u 7.

i to je sve sto ja znam o tome, ko je bio ove druge godine nemam pojma.

to su bila vremena, a ovo danas :shock:

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestike ivaru :D
    bas cu sutra pitat oskara ko je njima predsjednik i sto radi (ak oskar opce zna tko je predsjednik/ca)

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hehe predsjednik razreda najcesce sluzi za zicanje profesora odgodu testa ili molbu "nemojte danas ispitivati"......u nekim slucajevima cak i skupljanje novaca po razredu u slucaju neke humanitarne akcije. doduse, mi smo u osnovnoj imali i riznicara razreda koji je brinuo o tome.

da ta funkcija u nekim skolama nije samo mrtvo slovo na papiru i drukanje, lijepo pokazuje zagrebacka XV gimnazija (popularni ex mioc).....oni imaju vijece ucenika. pogledajte ovdje. je da je popis nije up-to-date, ali............

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod B jos nema predsjednika, odgovornost su podijelili na sve ucenike. B je odgovoran za kompjutor u razredu (da ga cuva, nitko ga nesmije dirati i tako). Drugo dijete za TV, netko za urednost razreda...i itd. Od ove godine imaju i takve neke patrole na nivou skole, zgodno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa ne može ga valjda nitko natjerati na drukanje...
    ja se sjećam, negdje u nižim razredima imali smo te različite funkcije - predsjednik, tajnik, higijeničar... poslijednji je imao ulogu da svakodnevno svima pregledava da li imaju čiste nokte i čiste rupčiće, valjda i još ponešto, te da sve to zapisuje u svoju tekicu. To je trajalo sve dok jedne godine nisu mene izabrali za higijeničara. Ja zbilja nisam ni danas tip da bih nekog ganjala da mi pokaže rupčić kako bih ja sad procjenjivala je li čist. Jednostavno sam zapustila svoje dužnosti i koliko se sjećam uloga higijeničara je od onda ostala samo pro forma :D

Ja bih svojem djetetu savjetovala da obavlja one dužnosti koje mu se čine pozitivne i korisne, a ono za što misli da nije u redu da ne mora raditi. Ali ako razvoj situacije pokaže da je ipak izložen maltretiranju bilo od učenika bilo od nastavnika, otišla bih popričati s razrednikom/com.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Odgovoran kakav već je, i nije mogao reagirati drugačije nego istresti sve emocije iz sebe onda, kada je shvatio da mora uložiti puno truda, a ne ovisi sve o njemu, neće uvijek biti suradljivih...

Vjerujem da se sada "kali" kako bi se reklo, i da će, kada ubaci u potrebnu brzinu bez poteškoća svladati cestu. E sad, hoće li mu to oduzimati previše energije i hoće li je uvijek uspjeti filati... to ćeš vidjeti.

Sugeriraj mu da malo olabavi, sve će to putem doći na svoje mjesto.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj toga još ima, mislim na predsjednikovanje razredom.
    Kod mene nema ni predsjednika, ni blagajnika, ni higijeničara. Skupljanje love traje danima, a danas se krade više nego prije. Na čistoću paze redari, čiste ruke i uši razrednik i prof. tjelesnog, a odgoditi test mogu samo ja.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj je bio ove godine predsednik puna dva mjeseca. Sa 01.11. je svrgnut... Trebao je napisati tko je bio neposlusan pod vjerunaukom. On je napisao, pa bacio papiric umjesto da ga da razrednici. I tako, nista od politicke karijere. A nije pomoglo ni to sto bas i nije blistavog ponasanja, voli decko lajati pod satom, pa veli razrednica da bas i nije primjer drugima. On kaze da mu je drago, bilo mu je glupo stalno miriti posvadane. Uz to stalno bi trebao tuzakati druge, a zna se da to klinci bas i ne vole.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    kod B jos nema predsjednika, odgovornost su podijelili na sve ucenike. B je odgovoran za kompjutor u razredu (da ga cuva, nitko ga nesmije dirati i tako). Drugo dijete za TV, netko za urednost razreda...i itd. Od ove godine imaju i takve neke patrole na nivou skole, zgodno.
    Kod nas slicno ovome.... Nema "trajnih funkcija", svatko treba sve isprobati. Svidja mi se.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Meni je ovako najbolje. Ja sam od lani uvela tjedne dužnosi tako da SVAKI učenik tijekom tjedna ima neku dužnost. Dužnosti i imena ispišem na pano, a sljedeći tjedan na satu razrednika mijenjamo dužnosti.
    Malo me ta situacija podsjetila na sastavljanje vlade jer sam radi toga da svatko ima neku dužnost morala izmišljati funkcije

To je npr. pregled klupa nakon nastave (je li tko što ostavio ispod klupe, je li koja pošarana...), dežurstvo kod pranja ruku prije velikog odmora, pomoć pri uređivanju panoa, podjela mapa i listića, izmjena dana u tjednu na panou, briga za ormar s knjigama, igrama i slikovnicama, pregledati nakon nastave je li tko ostavio svjetlo u WC-u, zaboravio jaknu, nije složio papuče u ormariću... i još dosta toga ali njima je to super i stvarno pali!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u utorak je prvi sastanak Vijeca ucenika, donio ivar doma poziv na sastanak s dnevnim redom i prijedlog Kucnog reda skole.
    kaze, treba ga procitat dotad, spremit ze za raspravu
    ali ostat ce mu za to tek ponedjeljak, u osijeku je na izvidjackom izletu

imaju li vase skole na internetskim stranicama kucne redove da ja to malo usporedim, pomognem sinku

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj toga još ima, mislim na predsjednikovanje razredom.
    Ovo sam i ja prvo pomislila.

Ja sam otpredsjednikovala dobar dio svog školskog staža, ne pamtim nikakve velike obaveze i odgovornosti, a bome niti benefite od toga.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj S. nema pojma sto je to predsjednik razreda, nemaju oni to (jos? 4.r) ...

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    imaju li vase skole na internetskim stranicama kucne redove da ja to malo usporedim, pomognem sinku
    hm, moja skola nema internet stranicu. :/ pogledat cu u skoli postoji li kakav Kucni red u digitalnom obliku, pa ti ga posaljem. u medjuvremenu mozes pogledati na http://www.skole.hr... tamo ima popis skola, neke imaju i internet stranice.....svasta se korisno moze naci na toj stranici[/url]

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da li netko zna koja je razlika izmedju predsjednika razreda i predstavnika razreda u vijecu ucenika?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne znam jel tak bilo u svim skolama prije, no kod mene je predsjednik/ca uvijek imao/la 2 potpredsjednika/ce. U osnovnjaku sam nekoliko godina bila predsjednica razreda, al su sve operacijske stvari obavljali potpredsjednici/ce (naravno, znala sam biti i potpredsjednica )

Mozda bi mu ovo bilo rjesenje da sa svojih ledja skine dio tereta, a kako ce suskolarci prihvatiti tu novu ideju ovisi o tome kako ce on to predstavit

No, po ovim mislima koje je izrazio po prihvacanju kandidature, a koje si ispisala na pocetku, iskreno sumnjam da ce imati ikakvih problema i bez diobe odgovornosti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Da li netko zna koja je razlika izmedju predsjednika razreda i predstavnika razreda u vijecu ucenika?
    I mene zanima, moj je B. predstavnik u vijeću učenika, a koliko sam shvatila predsjednik ni ne postoji, pa bi to moglo biti isto. Kad je donio zapisnik o izboru jedva sam suzdržavala smijeh, dolazi sa žutom kuvertom i ozbiljnim zapisnikom, tko, kada, gdje, kvorum, kako izabran, tko je zapisnik vodio i sl. A kada je dobio poziv na prvo vijeće i popratni materijal - izvod iz Statuta škole, poziv s dnevnim redom, mislim, koliko treba jednom prvašiću vremena da se pripremi za vijeće?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U srednjoj školi predsjednik razreda se svađa s profesorima i zalaže za svoje kolege.
    Obavještava učenike o nekim događajima u školi (maturalac,izleti itd.)
    I mora ići na besmislene sjednice učeničkog vijeća.
    To je uglavnom to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar je i ove godine izabran za precjednika i danas je kao predstavnik razreda pozvan na sjednicu vijeca ucenika

sinoc je kukao sto ce on tamo gdje pricaju samo o stvarima koje on ne razumije (pa stvarno, zasto ne podijele to nekako u dvije grupe, po starosti, sto ce osmasi s prvasicima pricati?)

pitala sam ga sto mu je najveci problem u skoli, njegov i njegovih prijatelja, pa da o tome rasprave na tom vijecu pod tockom razno.
    rekao je da su obroci premali, da za rucak svi ostanu gladni, a da kad idu trazit repete, kuharice kazu da nema

i sad ne znam sto je gore, da nista ne kaze tamo sat vremena ili da kaze svoju primjedbu pa se svi smiju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

istu primjedbu ima i moje dijete, u istoj školi. To znači da nije izmislio problem.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zanimljivo...moja kćer sad ide u treći i oni ne biraju predsjednika. Samo imaju redare koji se izmjenjuju svaki tjedan - dakle, 2 učenika koji brinu o čistoći razreda - brišu ploču, kupe papiriće...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ni kod nas nema predsjednika razreda.

Postoji učenik/ca koji je predstavnik učenika u Vijeću učenika.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam odgađala testove

može li netko objasniti ovo "mirenje posvađanih u razredu"?

ivaru savjetujem da definitivno spomene ovo s ručkom!
    pobrat će simpatije i podršku zasigurno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pricali su i o bijednoj kolicini hrane (saznali i da je razlog taj sto drzava duguje skoli 60.000 kuna za hranu) i o psecim drekecima na putu do skole

nije ivar inicirao nijedno ali je sudjelovao, svi su, kaze

kaze da jedan decko u raspravi nije rekao pseci izmet nego g.ovna, i to pred ravnateljem. tako da ovaj sastanak uopce nije bio dosadan kako se bojao

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zanimljivo
    Kod Svena je učitelj podjelio funkcije. To je privremeno dok se klincofi bolje ne upoznaju pa će napraviti izbore.
    Sven je čistač (sav si je važan što je dobio bilokakvu funkciju) i mora brinuti na likovnom da svako malo donosi čistu vodu za kistove

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo s premalo hrane je očito opća pojava... I moj mlađi je dojavio istu stvar. A i uzroci su očito isti... :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

je li naša škola jedina u hrvatskoj (a i u ovom dijelu svijeta) gdje predsjednika razreda određuje učiteljica?
    trebaju mi info iz drugih škola za argumentirani razgovor.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prvašica M danas došla iz škole i odmah sa vrata objavila da su "...oni glasali da je Ivana imala 5a a ja 7....."
    Prijedloge su davali nakon razgovora sa učiteljicom, a "glasovanje" je bilo javno. Ja sam doma skužila da joj je "biračko tijelo" sastavljeno od djece iz njene vrtićke skupine, a zamjenica je iz druge vrtićke skupine dobila glasove. Još joj nisu jasne dužnosti, misli da će ona voditi djecu na "razgledavanje" školske zgrade .
    Jučer na informacijama učiteljica mi je dal naslutiti da ima ulogu onog koji miri i upozorava na kršenja pravila, al nisam ni pomišljala na ulodu predsednice. Tata je daleko ponosniji od majke .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    je li naša škola jedina u hrvatskoj (a i u ovom dijelu svijeta) gdje predsjednika razreda određuje učiteljica?
    trebaju mi info iz drugih škola za argumentirani razgovor.
    Kod nas učiteljice (u 2 različita razreda različitih generacija) daju slične upute: predstavnik razreda u vijeću učenika treba biti DOBAR i GLASAN, porazgovaraju o tome, a onda je glasanje javno. Vrlo slično kao što je napisala Dingač. Uloga "miritelja" je 98% zadataka, preostala 2% je jednom ili dvaput godišnje prisustvo na sastanku Vijeća učenika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •