Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Apetit u trogodišnjaka

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Apetit u trogodišnjaka

Evo malo sam očajna sin mi je navršio 29.09. 3 god. i ima 100cm i 16kg u vrtiću kažu da ne jede baš dobro al kad dođe kući pojede ono što mu stavim makar pola. Očajna sam i razmišljam da li da mu dam nešto za otvaranje apetita ne znam da li je netko od vas nešto probao davati djeci i kakva iskustava imate s tim u apoteci samnaša neke dječije tabletice al sam malo skeptična. Molim pomoć i iskustvo..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moja djevijčica ima 6 godina i ide u prvi razred. U 5 mjesecu ove godine na lječničkoj kontroli kod upisa u školu imala je 21.80 kg i nitko nije rekao da je to malo, a osim toga višlja je od većine svojih vršnjaka. Šlankerica! Nikada joj nisam probavala davati neke sirupe i slično za apetit jer sam se bojala ipak su to sve kao neki ljekovi. Nekada jede super, a nekada samo brlja. Pred tri tjedna sam joj ipak počela davati sirup kao dodatak prehrani, neki biljni. Nisam je još vagala da vidim ima li učinka, čini mi se da možda malo bolje jede, ali opet kako koji dan. Dosta je izbirljiva kod jela. Uškoli sve pojede kao što je i u vrtiću. Nisam mišljenja da djecu treba šopati (probali smo pa smo samo izazvali povraćanje). Djeca jedu koliko treba ako su gladna. Poznam neku djecu koja imaju problema jer imaju tri godine i 28 kg. Mislim da je to još veći problem. Ježim se i kada vidim koliko moja šogorica trpa u svog sina koji ima 4 godine i kilograma kao moja malena. Sve će se to kasnije promjeniti, djecu ne treba šopati.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma ne znam sestra mu ima 4i pol god. i 24kg stavarno s njom nemamo problema ona je pravi sladokusac al možda si u pravu vidit ćemo ne znam ... voljela bi da on makar u vrtiću pojede sve inače je dosta živo hiperaktivno djete... nadam se da čemo uspjeti nekako ,sestra mu je na nekakvoj djeti ajmo nazvati tako je nas stvarno zabrinjavju njezine kile ... a opet s druge strane da mi seka da koji kilo bilo bila bi prava ravnoteža

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mislim da nema razloga za brigu, djeca su različita. Možda kad odrastu situacija bude obrnuta, seka bude tvigi a braco buco. Tako je bilo i sa mojim mužem i njegivim bratom kojeg su kao malog smještali u bolnice zbog neuhranjenosti a sad je rambo. Ako su zdravi i nemaju problema mislim da je to u redu.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da njemu ništa ne treba i da mu niš ne fali.
    Konkretno moj mali ima 3 godine ima 18kg ali je visok 105cm. Znam jednu maličku koja ima 18kg a ide u 1 razred ona je stvarno kost i koža.
    Gle sva djeca su različita i mislim da je bitno da on tokom dana bar nešto pojede i da pije tekučinu, a silit ga previše i davati mu nešto za apetit, mislim da mu to stvarno ne treba.
    Uostalom možda ti je najbolje posavjetovati se sa doktorom ako si neodlučna.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Apetit u trogodišnjaka

Citiraj madi prvotno napisa
    Evo malo sam očajna sin mi je navršio 29.09. 3 god. i ima 100cm i 16kg u vrtiću kažu da ne jede baš dobro al kad dođe kući pojede ono što mu stavim makar pola. Očajna sam i razmišljam da li da mu dam nešto za otvaranje apetita ne znam da li je netko od vas nešto probao davati djeci i kakva iskustava imate s tim u apoteci samnaša neke dječije tabletice al sam malo skeptična. Molim pomoć i iskustvo..
    Jesi mu provjeravala zeljezo? Los apetit moze biti i od blage anemije. Mi smo se nakon samo jedne bocice feroglobin sirupa "projeli"...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi spadamo u grupu slabo jedaca. Ima 98 cm, 14,5 kg (prehlada nas skinula sa 15).
    U vrticu kazu tete jede malo, tj.ako ima juha pojede i dva tanjura, ali neko varivo i meso, nista. Taj dan zivi na kruhu u vrticu i eventualno banani ako je za uzinu jer jogurte noci mami i tati Kuci prilagodjavam menu onom sto voli: juha, brokula/kelj/krumpir, meso nasitno u juhi, prsut i sir, jabuka/banana i Dukatino.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, vidim da je ninet spomenula zeljezo...mi smo slabokrvni i to dosta, i sad smo na drugoj bocici sirupa :/

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

eto bas vas citam...moja malecka ima 3.5god i nejede puno valjda otkada se rodila...ima samo 13kg ali kad god doktoricu pitam sve je u redu...kaze da ona pojede koliko moze i da se ne brinem...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo samo da se javim i napisem koju rijec da olaksam mama i tatama koji imaju isti problem ko ja...

kao sto gore pise moja malena ima 3.5god i ima 13kg (trenutno pala na 12.5 jer je bolesna bila)...
    ...bila sam kod pedice jer sam se vec pocela jako brinuti posto joj se svaka koscica istice i zatrazila da se pogleda krvna slika,jucer smo dobili nalaze i bilo je sve ok...

a na pitanje sta da joj radim kada tako slabo jede,dali da kupim kakav sirup za apetit???
    ona mi je odgovorila:-"da sve dok je ona zdrava neka se ne brinem i neka jede koliko hoce,a za sirup mi je odg.da je to bezveze bacanja novaca jer nista ne pomaze...(sto je istina neznam koliko sam ih kupila)...

eto nadam se da je nekome lakse jer meni malo je...ali svejedno zatrazite pregled krvne slike zbog moguceg pada zeljeza...(moj mali savjet)

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

serviraj raznovrsnu hranu i ne sekiraj se previse

djeca su razlicita i jedu razlicito u razlicite periode

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sva sam happy dijete mi se projelo evo bolje nego što je bilo ali je veliki pomak tako sam :D

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo mozda nekome pomogne...ja sam odusevljena i iznenadena...
    pocela sam maloj davati cedevitu boboncice i nebi vjerovali apetit joj je da ju nahraniti nemogu...i presretna sam evo vec 4dana jede odlicno...
    kupim joj tu kutijicu boboncica i pojede ju cijelu tokom dana a jede zbilja odlicno uvijek je gladna...
    probajte,oni su i navodno zdravi jer drze i 9vitamina u sebi... :D :D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •