Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: iznos naknade

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno iznos naknade

ovo je moj prvi post na rodi, pa vas molim za pomoć. već 3 g.bez prestanka radim u državnoj firmi i tamo imam stalan posao. međutim, nudi mi se posao u drugoj firmi ali za početak na određeno vrijeme, do 1.9.2009.g. Zanima me ako pređem na novo radno mjesto, a u međuvremenu ostanem trudna što je s mojom rodiljnom naknadom? kolika će biti? svjesna sam toga da mi poslodavac ne mora produžiti ugovor, a strah me, ne želim odgađati trudnoću, a imam veliki stambeni kredit. hvala na svakom savjetu!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako u trenutku otvaranja rodiljnog dopusta budeš imala na snazi pravovaljani ugovor o radu na određeno vrijeme, ostvarit ćeš sva prava kao i druge zaposlene majke (naknada kao prosjek isplaćenih plaća). Ako ugovor istekne dok si na rodiljnom dopustu, prava će ostati do prekida dopusta. Tad se prijavljuješ na burzu kao nezaposlena osoba.

Ako će se zbog komplikacija u trudnoći otvarati bolovanje, naknada će obračunati kao prosjek isplaćenih plaća (do max 4250). No ako tijekom trudnoće i bolovanja se ugovor o radu ne produži, prava na bolovanju ostaju dokle god si na njemu. Rodiljni dopust ćeš otvoriti kao nezaposlena osoba uz max naknadu od 1660 kn (moraš se prijaviti na burzu).

Moja osobna preporuka i moje razmišljanje: Ako planiraš skoru trudnoću, ne mijenjaj poslodavca i ne odlazi na nesigurnije radno mjesto.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

potpisujem savjet i sretno s trudnoćom.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala Vam na savjetima! ostajem na istom radnom mjestu do daljnjega! imam još jedno pitanje, bez obzira što mi je plaća veća od 5000 kn, na porodiljnom primam 4250 kn?!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nike prvotno napisa
    hvala Vam na savjetima! ostajem na istom radnom mjestu do daljnjega! imam još jedno pitanje, bez obzira što mi je plaća veća od 5000 kn, na porodiljnom primam 4250 kn?!

- naknada za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći je limitirana do max vrijednosti od 4250 kn.

- naknada za rodiljni dopust do 6 mj starosti djeteta obračunava se kao prosjek isplaćenih plaća u prethodnih 6 mjeseci i nije limitirana.

Za sve ostalo oko obračuna naknada, molim te pogledaj ovaj pdf.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a od kojih 6 mj.se uzima prosjek? ako sam na bolovanju cijelu trudnoću tih 6 mj. ili prije bolovanja? hvala

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E ovo i mene zanima, čini mi se da ne bi bilo fer da ako sam prisiljena čuvati trudnoću (fala Bogu zasad nisam,al nikas se ne zna?!) da mi još to bolovanje uđe u prosjek zadnjih plaća. To bi bilo krajnje diskriminirajuće.

U sjećanju mi da sam negdje pročitala da to ipak ne ide u prosjek nego se uzima zadnjih 6 neto isplaćenih plaća od poslodavca priije komplikacija u trudnoći.
    Jesam li u pravu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    U sjećanju mi da sam negdje pročitala da to ipak ne ide u prosjek nego se uzima zadnjih 6 neto isplaćenih plaća od poslodavca priije komplikacija u trudnoći.
    Jesam li u pravu?
    jesi

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel imam pravo na bolovanje i naknadu plaće ako sam zaposlena na pola radnog vremena, na ugovoru o radu, na neodređeno vrijeme? Negdje sam pročiatala da treba radit najmanje 12 mjeseci da bi se to ostvarilo. Ja radim 14 mjeseci, ali ne znam da li se to broji kao 6 mjeseci ako sam na pola radnog vremena :? :? ?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

super onda! hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •