Ima li netko nekih iskustva o vrtiću na srednjacima , konkretno o Eko programu. dali se zapravo provodi sve ono sto pise na njihovim internet stranicama, kakve su tete, kakva je prehrana...
Ima li netko nekih iskustva o vrtiću na srednjacima , konkretno o Eko programu. dali se zapravo provodi sve ono sto pise na njihovim internet stranicama, kakve su tete, kakva je prehrana...
da, provodi se sve što piše;
nedavno su postali stručno razvojni centar iz programa Odgoj za održivi razvoj :D
puno rade s klincima, program se po potrebi prilagođava potrebama i interesima djece
npr. ove jeseni im je u vrt bilo mali milijun nekih sitnih crvenih bubica, klinci su se po cijele dane igrali s njima, zapitkivali gdje žive, što jedu...
pa je nakon nekoliko dana u sobi osvanuo novi terarij s paličnjacima i bogomoljkom koji su im sada ljubimci i organizirao se posjet Zoo baš u onu njihovu tropsku šumu gdje su još malo učili o kukcima
hrana je, u usporedbi s nekim vrtićima, odlična
moja je jedina zamjerka što se ne mogu rješiti nesretne Cedevite jednom tjedno i pokojeg pudinga, ali ako kažeš tetama da to ne daju, poštivati će dogovor
mi trenutno ne idemo, ali kad L. ozdravi mogu ti prepisati jelovnik
nemaju vegetarijansku prehranu
tete su ok, neke izvrsne, neke samo odrađuju, ali sve primjedbe i zamolbe će pokušati uvažiti
vidi li se da sam zadovoljna?![]()
imga puno ti hvala na tako opsirnim informacijama i vidi se da si zadovoljna![]()
drago mi je to cuti jer mi se planiramo prebaciti u eko grupu a do sada je isla u waldorfski vrtic. pa trazim najslicnije tome.
ako ti nije problem voljela bi da mi prepises jelovnik
thanks
zašto ispisujete iz waldorfskog? to mi se čini još bolje... :/nevena prvotno napisa
ne znam kad se mislite prebacivati, provjeri ima li mjesta
možda ste vršnjaci pa dođete k nama
nas je 19 u grupi![]()
imga poslala sam ti pp o razlozima razmisljanja o odlasku iz waldorfskog
bio mm i prepisao jelovnik![]()
sad ću se obrukat, jer je meni to dobro
mi niti doma ne zaziremo od špeka i šunke![]()
PONEDJELJAK
Doručak: mlijeko, kukuruzne pahuljice
Užina 1: mandarine
Ručak: varivo od mahuna, mrkve i krumpira s prosom i piletinom, kruh cedevita
Užina 2: kolač - biskvit sa sirom
UTORAK
Doručak: kruh, namaz od svježeg sira, vrhnja i špinata, šipkov čaj s medom
Užina 1: jabuke
Ručak: juha s povrćem i prosom, tijesto s tunjevinom i šalšom, zelena salata s komoračem
Užina 2: kruh, namaz od špeka, kisela paprika, šipkov čaj s medom
SRIJEDA
Doručak: crni kruh, šunka u ovitku, bijela kava
Užina 1: grožđe
Ručak: varivo od krumpira i junetine s noklicama i korijenastim povrćem, kruh; kolač - kukuruzna zljevanka
Užina 2: kiselo mlijeko, kruh
ČETVRTAK
Doručak: miješani kruh, maslac i med, kakao
Užina 1: kruške
Ručak: krem juha od celera, lazanje s junetinom i puretinom, zelena salata s radičem
Užina 2: puding od vanilije s malinovim sirupom
PETAK
Doručak: žganci s mlijekom, vrhnjem i jogurtom
Užina 1: banane
Ručak: juha od rajčice s rižom, kelj na lešo s krumpirom, panirani oslić, kruh
Užina 2: sladoled
Djeca koja ostaju na popodnevnom dežurstvu dobijaju još jednu užinu koja je jednaka doručku.
mi relativno zadovoljni, osim što do sada (mali ima 3,5 god) nisam primjetila neki specijalni eko program. osim te fine papice
imga thanks na jelovniku.
jel oni imaju neke organizirane aktivnosti svaki dan po nekom redu ili rasporedu ili je to stihijski, bez reda? i sta uopce rade, jele nesto kuhaju, rezuckaju jabuke....
raspored je stalno isti
do 9 doručak i slobodna igra
od 9-11:30 strukturirani rad s djecom - e sad tu ima svašta, čitaju se priče, slika se na tu temu, razgovara, modelira, uče se pjesmice, pleše, izrađuju se razne stvari...
Prošli su tjedan bili dani jabuka pa su spremali jabučni ocat, tjedan prije dani kruha pa su mijesili tijesto i radili "savijače". Bila je i jesenska svečanost. Radili su krune od lišća, gledali kazališnu predstavu u vrtiću i bio im je kestenjar...
imaš na njihovom webu što se radilo po mjesecima: http://www.vrtic-srednjaci.hr/aktualnosti.aspx
Dolazi nam sad rad na projektu. Djecu se uči kako se osmisli i provodi neki projekt. poslije će tokom godine sami osmisliti 2 projekta na teme: 1. Vrtićki okoliš, stanište za male životinje i ptice; i 2. Dječje govorno stvaralašto - EKO SLIKOVNICA. u sklopu toga raditi će se i reciklirani papir. Prošle je godine najstarija grupa radila svoju dječju kuharicu koju se kasnije moglo kupiti.
od 11:30 priprema sobe i sebe za ručak
12:00 ručak
12:30 pospremanje i odmor/tihi rad
14:30 užina
15: 00 slobodna igra
Sreća da smo imali roditeljski prošli tjedan, inače bi bila totalno neupućena.![]()
opet sam se raspisala, najte kaj zamerit
ivy, pa nije to niti ništa specijalno. Onak, više se pažnje posvećuje prirodi, zdravlju i okolišu i teme su im u skladu s tim. A i što su veći teme se "jače" obrađuju pa su i rezultati vidljiviji.![]()
evo da se javim i tu ovo mi zvuci stvarno ok a inace imas pp imga
posebno ova eko slikovnica mi se svidja.
e da imga i samo se ti raspisi, dapace.......to se i trazi![]()