Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dječji vrtić srednjaci - EKO program

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dječji vrtić srednjaci - EKO program

Ima li netko nekih iskustva o vrtiću na srednjacima , konkretno o Eko programu. dali se zapravo provodi sve ono sto pise na njihovim internet stranicama, kakve su tete, kakva je prehrana...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, provodi se sve što piše;
    nedavno su postali stručno razvojni centar iz programa Odgoj za održivi razvoj :D

puno rade s klincima, program se po potrebi prilagođava potrebama i interesima djece
    npr. ove jeseni im je u vrt bilo mali milijun nekih sitnih crvenih bubica, klinci su se po cijele dane igrali s njima, zapitkivali gdje žive, što jedu...
    pa je nakon nekoliko dana u sobi osvanuo novi terarij s paličnjacima i bogomoljkom koji su im sada ljubimci i organizirao se posjet Zoo baš u onu njihovu tropsku šumu gdje su još malo učili o kukcima

hrana je, u usporedbi s nekim vrtićima, odlična
    moja je jedina zamjerka što se ne mogu rješiti nesretne Cedevite jednom tjedno i pokojeg pudinga, ali ako kažeš tetama da to ne daju, poštivati će dogovor
    mi trenutno ne idemo, ali kad L. ozdravi mogu ti prepisati jelovnik
    nemaju vegetarijansku prehranu

tete su ok, neke izvrsne, neke samo odrađuju, ali sve primjedbe i zamolbe će pokušati uvažiti

vidi li se da sam zadovoljna?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imga puno ti hvala na tako opsirnim informacijama i vidi se da si zadovoljna

drago mi je to cuti jer mi se planiramo prebaciti u eko grupu a do sada je isla u waldorfski vrtic. pa trazim najslicnije tome.

ako ti nije problem voljela bi da mi prepises jelovnik
    thanks

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    drago mi je to cuti jer mi se planiramo prebaciti u eko grupu a do sada je isla u waldorfski vrtic. pa trazim najslicnije tome.
    zašto ispisujete iz waldorfskog? to mi se čini još bolje... :/

ne znam kad se mislite prebacivati, provjeri ima li mjesta
    možda ste vršnjaci pa dođete k nama
    nas je 19 u grupi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imga poslala sam ti pp o razlozima razmisljanja o odlasku iz waldorfskog

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bio mm i prepisao jelovnik

sad ću se obrukat, jer je meni to dobro
    mi niti doma ne zaziremo od špeka i šunke

PONEDJELJAK
    Doručak: mlijeko, kukuruzne pahuljice
    Užina 1: mandarine
    Ručak: varivo od mahuna, mrkve i krumpira s prosom i piletinom, kruh cedevita
    Užina 2: kolač - biskvit sa sirom

UTORAK
    Doručak: kruh, namaz od svježeg sira, vrhnja i špinata, šipkov čaj s medom
    Užina 1: jabuke
    Ručak: juha s povrćem i prosom, tijesto s tunjevinom i šalšom, zelena salata s komoračem
    Užina 2: kruh, namaz od špeka, kisela paprika, šipkov čaj s medom

SRIJEDA
    Doručak: crni kruh, šunka u ovitku, bijela kava
    Užina 1: grožđe
    Ručak: varivo od krumpira i junetine s noklicama i korijenastim povrćem, kruh; kolač - kukuruzna zljevanka
    Užina 2: kiselo mlijeko, kruh

ČETVRTAK
    Doručak: miješani kruh, maslac i med, kakao
    Užina 1: kruške
    Ručak: krem juha od celera, lazanje s junetinom i puretinom, zelena salata s radičem
    Užina 2: puding od vanilije s malinovim sirupom

PETAK
    Doručak: žganci s mlijekom, vrhnjem i jogurtom
    Užina 1: banane
    Ručak: juha od rajčice s rižom, kelj na lešo s krumpirom, panirani oslić, kruh
    Užina 2: sladoled

Djeca koja ostaju na popodnevnom dežurstvu dobijaju još jednu užinu koja je jednaka doručku.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi relativno zadovoljni, osim što do sada (mali ima 3,5 god) nisam primjetila neki specijalni eko program. osim te fine papice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imga thanks na jelovniku.

jel oni imaju neke organizirane aktivnosti svaki dan po nekom redu ili rasporedu ili je to stihijski, bez reda? i sta uopce rade, jele nesto kuhaju, rezuckaju jabuke....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

raspored je stalno isti
    do 9 doručak i slobodna igra
    od 9-11:30 strukturirani rad s djecom - e sad tu ima svašta, čitaju se priče, slika se na tu temu, razgovara, modelira, uče se pjesmice, pleše, izrađuju se razne stvari...
    Prošli su tjedan bili dani jabuka pa su spremali jabučni ocat, tjedan prije dani kruha pa su mijesili tijesto i radili "savijače". Bila je i jesenska svečanost. Radili su krune od lišća, gledali kazališnu predstavu u vrtiću i bio im je kestenjar...
    imaš na njihovom webu što se radilo po mjesecima: http://www.vrtic-srednjaci.hr/aktualnosti.aspx
    Dolazi nam sad rad na projektu. Djecu se uči kako se osmisli i provodi neki projekt. poslije će tokom godine sami osmisliti 2 projekta na teme: 1. Vrtićki okoliš, stanište za male životinje i ptice; i 2. Dječje govorno stvaralašto - EKO SLIKOVNICA. u sklopu toga raditi će se i reciklirani papir. Prošle je godine najstarija grupa radila svoju dječju kuharicu koju se kasnije moglo kupiti.

od 11:30 priprema sobe i sebe za ručak
    12:00 ručak
    12:30 pospremanje i odmor/tihi rad
    14:30 užina
    15: 00 slobodna igra

Sreća da smo imali roditeljski prošli tjedan, inače bi bila totalno neupućena.

opet sam se raspisala, najte kaj zamerit

ivy, pa nije to niti ništa specijalno. Onak, više se pažnje posvećuje prirodi, zdravlju i okolišu i teme su im u skladu s tim. A i što su veći teme se "jače" obrađuju pa su i rezultati vidljiviji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da se javim i tu ovo mi zvuci stvarno ok a inace imas pp imga

posebno ova eko slikovnica mi se svidja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da imga i samo se ti raspisi, dapace.......to se i trazi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •