Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Svrab

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Svrab

Nakon dva mjeseca traganja za uzrokom osipa koji ga užasno svrbi danas smo konačno saznali što je Svenu. Išli smo na Šalatu da mu pod mikroskopom pogledaju uzorak i otkriven mu je SVRAB :šok:
    Dobili smo svi troje kreme (Sven jednu mi drugu) s kojim se moramo mazati 5 dana i za to vrijeme biti u izolaciji, tj. Sven ne smije u vrtić a mi na posao.
    Svrab su otkrili tek sada jer je totalno atipičan.
    On se jadničak puna dva mjeseca patio od nesnosnog svrbeža, a šta je najgore ta dva mjeseca je normalno išao u vrtić. Nevjerojatno je to što se nitko nije zarazio (za sada bar nitko nema nikakve simptome.
    Nemam pojma gdje je to Sven mogao pokupiti jer nije bio nigdje na selu i u kontaktu sa domaćim životinjama i štalama (dr. kaže da se tamo jako često pokupi). Jedina varijanta je da ga je isto tako netko zarazio. Ali tko, bog te pitaj.
    Kad se samo sjetim šta smo sve prošli u ova dva mjeseca dođe mi muka koliko smo ga jadnog izmaltretirali bez razloga. Od dijete, 2 vrste sirupa protiv alergije, Afloderma, Synopena, vađenja krvi, 3 puta urina i urinokultura...
    No dobro. Danas smo ustvri svi sretni jer konačno znamo šta je i liječi se u roku od tjedan dana. Eto, konačno je naša točkasta priča pri kraju.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, Brunda!

Kažeš svrab. Stvarno iznenađujuće.

Držim fige da što prije to prođe i da izađete iz karantene.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A jadničak mali...
    Jeste li vi dobili ikakav osip ili je to preventiva? Mislim, ako nemaš osip gdje se trebaš mazati, po rukama i izloženim dijelovima ili cijela (158 tuba na dan)?
    A gdje ga je pokupio... mislim da beštija preživi neko vrijeme na površinama. Možda u vrtiću ima još netko tko liječi alergiju...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zvala sam danas odmah tetu u vrtiću i ona kaže da nije na nikome primjetila (a ovo što Sven ima po sebi ne može proći neprimjećeno ni sa 100 metara udaljenosti).
    Što se tiče simptoma, ja ih imam već sigurno desetak dana, ali sam isto mislila da je alergija pošto me ovo proljeće uništilo na tom planu. MM-a ništa ne svrbi. Moramo se mazati po cijelom tijelu. MM je pitao doktoricu, kaj i po intimi, a ova mu je rekla, sve tata, sve :hihi:
    Svako je dobio jednu bočicu, ali nam sigurno neće biti dosta pa ćemo vjerojatno MM i ja još jednu bratski podijeliti.
    Nakon tih 5 dana mazanja moramo sve što se da iskuhati i speglati to i napraviti, a ostalo koji dan luftati na balkonu. A možeš si misliti, cijeli stan ćemo iznjeti na 5 kvadrata balkona :kolut:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf svrab je gadan. Ajde sad ce te vi to istrjebiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a brate i ti doktori........

zar nije logičnobilo da prvo posumnjaju na svrab....????

brunda,hvala na temi
    jer ako se meni nešto slično desi znam na čemu ću inzistirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    a brate i ti doktori........

zar nije logičnobilo da prvo posumnjaju na svrab....????

brunda,hvala na temi
    jer ako se meni nešto slično desi znam na čemu ću inzistirati
    Imas pravo Maria. Ja sam na svrab totalno zaboravila. Sjecam se da ga je imala jedna frendica nekada davno u osnovnoj skoli.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad mi je žao što se nisam ranije javila sa svojom sumnjom da je to najvjerojatnije svrab i možda vas poštedila ova dva mjeseca muke. Ali uvijek je nezahvalno (ponekad i opasno) davati savjete na neviđeno, pogotovo za osipe.
    Super za konačnu dijagnozu i što će se Sven nakon par dana preporoditi

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, već ga danas manje svrbi i malo je splasnulo crvenilo :smajlić skače od sreće:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajoj Brunda, ja ovaj topic uopće nisam vidjela, još se mislim danas di si ti.
    Velika pusa Svenu, da što prije prođe. ***

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

baš mi je drago da mu je bolje - mislim SVRAB :shock: ja nisam znala niti da to stvarno postoji; samo znam da je učiteljica u osnovnoj školi kad bi netko bio nemiran pitala 'što je, imaš svrab?' (eto ti pedagogije)

doduše ja nisam znala niti da postoji laringitis khm - možda netko ima neki popis boleština koje mogu sustići dječicu : (

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nimalo vam ne zavidim, svrab mi je, uz krpelja, ostao u sjećanju iz biologije kao jedan od odvratnijih parazita.... Dobro je da ste konačno otkrili što mu je pa da zaliječite kak spada...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajme Bruna , a li glavno da su uspjeli otkriti što mu je i da će se konačno izliječiti. Jadničak, baš se napatio ovih zadnjih tjedana.

Pusa ozdravilica za sve! :heart

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Nimalo vam ne zavidim, svrab mi je, uz krpelja, ostao u sjećanju iz biologije kao jedan od odvratnijih parazita.... Dobro je da ste konačno otkrili što mu je pa da zaliječite kak spada...
    Svrab je parazit? Šta sve neću naučiti ovdje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brunda, mene odmah počelo sve svrbiti čajno paranoični smajlić:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svrab je kožni parazit. Kopa kanale ispod kože i to strašno svrbi.
    Jučer smo ga gledali pod mikroskopom (doktor je bio genijalan, stvarno rijetko viđeno) i odvratno izgleda. Kad si samo zamislim da je to na meni ili na Svenu totalna me jeza hvata :brrr:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    brunda, mene odmah počelo sve svrbiti čajno paranoični smajlić:
    :haha: onda znaš kako je meni.
    Kada smo jučer došli nakon svega do pedijatrice, ona i sestra su se odmah lagano udaljile na bar metar udaljenosti, a pedijatrica je rekla da ju je odmah počelo svrbiti lice. Ali i da se ne boji ona tih primitivnih parazita :haha:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kužni ste, kužni! ha ha ha!!!

ajme, ja se odmah sjetim kako smo mi morali mahnito prati veš, posteljinu, ručnike, dezinficirati kupaonu i wc kad je kod zare nađena salmonela u stolici...

to čišćenje mi se čini gore od svrbeža ili parazita koji ruju po koži...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nažalost, to i nas čeka nakon terapije. Sve prokuhavati, peglati, a ono što se neda provjetravati na zraku :uf:
    A najgore od svega mi je što se ne smijemo ovih 5 dana ni kupati. Čak ni ruke (ali to mi je nemoguće izvesti).

A kad smo danas Sven i ja krenuli malo na zrak u šetnju, MM je komentirao: Tifusari idu u pohod dvalj:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tifusari idu u pohod
    ha ha ha

zamišljam vas zmazane, prljavih ruku i crnih noktiju, musave, sa skorijenjenim komadima hrane oko usta, u dronjcima, vučete se po cvjetnom trgu i luđački se češete po cijelom tijelu...
    svi se odmiču od vas, jedino vam se golubovi približavaju i pokakaju vam se na glavu

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Nažalost, to i nas čeka nakon terapije. Sve prokuhavati, peglati, a ono što se neda provjetravati na zraku :uf:
    A najgore od svega mi je što se ne smijemo ovih 5 dana ni kupati. Čak ni ruke (ali to mi je nemoguće izvesti).

A kad smo danas Sven i ja krenuli malo na zrak u šetnju, MM je komentirao: Tifusari idu u pohod dvalj:
    A zakaj se ne smijete kupati???

A komentar od TMa je za krepat :cerekavi smajlić!!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sireno, valjda zbog djelovanja kreme. Mažemo se 2 puta dnevno (ujutro i navečer) pa valjda mora cijeli dan tj. cijelu noć djelovati. Valjda.

Lutonjice, iš iš. Riknula sam od smijeha na tvoj slikoviti opis. Ali nisi daleko od istine. Svenova krema je boje dreka pa ostane tanki film one maslinasto zelenkasto smeđkaste nijanse na njemu. A i bili smo do Cvjetnog danas :hoho smjeh kao kada buldog ulazi u kučicu za Tomom i polako zatvara vrata za sobom:

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja umirem od smijeha... sad ste mi i ti, Brunda i Lutonjica još jače vizualizirale sve to i slika mi ne ide iz glave :smajlić koji se valja po podu od smijeha

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:smajli rikava od smijeha na zamišljene prizore:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako imaš tapecirani namještaj i tepihe nabavi cento gradi (to je parni čistač) pa prijeđi s tim - ne znam kako bi trosjed recimo izbacila na balkon. A imaš i neke firme koje čiste po stanovima tepihe i namještaj, to je MM napravio kad smo Luka i ja bili u rodilištu, sve nas je dočekalo prekrasno čisto, bili su gotovi za jedan dan i nije bilo preskupo.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam mislila da je SVRAB samo mit iz udžbenika biologije.

Dakle, svašta, ali hvalabogu da ste konačno otkrili uzrok osipa.
    Ništa, mažite se... a znači kad vas vidim pred vrtićem samo da mahnem iz pristojne udaljenosti ŠALIM SEEEEE

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mamazika, ajde molim te ako još imate broj od tih koji čiste, pa mi pošalji. Stvarno bi nam dobro došao.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne vjerujem, MM je prošle godine izgubio mobitel. Ali pitat ću ga.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda, imam ti ja broj od jednih koji čiste tepihe i namještaj. Meni su doduše samo tepihe ali frendici i trosjed, ja sam bila zadovoljna.
    Poslat ću ti u inbox.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dermatolozi su izgleda zaboravili na šugu...

Za nju je karakteristican osip izmedju prstiju na rukama, koji jako svrbi i ima izgled linija...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majkomila- prvo sam se i ja rascesala a poslije lutonjicinog opisa sam skoro opala na pod od smijeha.

saljem vam puse iz daljine i nemojte zaboravit mazat intimu))

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lidija, pa šta je svrab i šuga jedno te isto :gulp:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam lidiju shvatila da ti želi reći da možda nije svrab u pitanju, nego šuga...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Aaaa. Svrab je sigurno jer smo ga gledali svi skupa pod mikroskopom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

svrab JE šuga!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a onda sam ja krivo shvatila.... :kolut:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Isuse, pa mi smo onda šugavi :zaprepašteni i očajni:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kaj si očajna, ja sam kao mala imala slinavku (zaradila u nekoj štali s kravama), a doktorici je bilo neugodno to reći mojoj staroj nego je izgovorila neko stručno latinsko ime :kolut: jer ono, slinavka, šuga i slično su "proste" riječi, nedajbože da netko to čuje....

a gliste i uši sam imala nebrojeni broj puta, pa kaj sad...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dok sam citala topik, trebalo mi je malo vremena i jedno guglanje da shvatim da je svrab (kao dijagnoza) i šuga jedno te isto...ja znam za izraz šuga, :sleze ramenima: nisam znala da se ''svrab'' koristi u tom kontekstu. Mislim da je ''Scabies'' latinska dijagnoza. Izvinjavam se ako sam unela zabunu :/

Jako mi je zao sto se Sven toliko napatio i zato sam napisala da su dermatolozi zaboravili na tu bolest...zato sto se u danasnje vreme redje javlja ali je i te kako ima...sramota je da su ostavili dete 2 meseca bez prave dijagnoze i lecili ga od nepostojecih bolesti...

Brunda, jel imao te karakteristicne promene izmedju prstiju ? Pogledaj ovu sliku

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brunda, MM-u se čini da su bili iz Remeta. A meni zvoni da su imali nešto "eko" u nazivu. U svakom slučaju koristili su neka neškodljiva sredstva, nije bilo nikakvog mirisa poslije. Izašle sve prastare fleke s tepiha.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lidija, da to kod Svena izgleda slično, ali ni približno ovako grozno kao na ovoj slici. To su samo ruke, a on ima i po cijelom tijelu crvene točkice.
    Meni je tu i tamo po tijelu neka točkica boje kože koja užasno svrbi, a sad mi se počelo pojavljivati i po prstima na ruci kao male sitne bradavice. Sad ne znam jel' to na prstima ima veze sa svrabom ili s reakcijom na kreme kojima se mažemo :muka mi je više:

mamazika, dala mi je Barbi broj telefona jedne firme koja isto čisti, pa ćemo njih nazvati. Hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Stari lekari su govorili da su promene na rukama (koje i ti opisujes) izmedju prstiju karakteristicne za scabies i da se po tome bolest prepoznaje i da uvek mora da se sumnja na nju.

U principu sam ljuta na dermatologa koji to nije prepoznao na pocetku sve sto je trebao da uradi je da ''skine'' malo koze i pogleda pod mikroskopom...

Bice sve u redu, proci ce to brzo, zao mi je, kazem opet, sto se toliko mucite...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strašno..........čoham se od užasa...................

Samo da vam ta muka brzo prođe i više nikad ne dođe! (rima??!!!)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lidija, on nema tipičan svrab. Svrab obično počinje od ruku jer se dobiva fizičkim kontaktom. Svenu je to počelo po trbuhu, pa se širilo na leđa. Tek onda na ruke i noge. Zbog toga nisu sumnjali na svrab.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kako je jadnik to pokupio? Jesu li ga u nekoj bolnici na pregledu polegli na trbuh? Ili kakva igraonica, tepisi...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma razbijam si glavu već danima kako je, kada i gdje to mogao pokupiti.
    Njemu se to pojavilo oko 10.4. Bili smo 1.4. na jednom rođendanu u igraonici na Velesajmu. Da li treba 10 dana da se to pojavi? Kako mu je preko majice i bodija to dospjelo do tijela? Ne znam odgovore na ta pitanja. Razmišljala sam i da li sam mu možda nešto od nove robice tada isprobavala? Ne sjećam se. Mislim da će nam to ostati vječna misterija.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bili smo jučer na kontroli kod pedijatrice i super se povlači. Nije još do kraja pa moramo ponoviti postupak s kremama još 5 dana. Mogli smo se jučer okupati :very happy: i od jutros smo ponovno krenuli.
    Loša vijest je da je šuga prešla i na mene :brrrr:

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jooj Brunda tak mi je zao da se s ovom bestijom mucite

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •