Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dijagnoza sy distormi G 24 u 14 mjesećnog djeteta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2005

Početno dijagnoza sy distormi G 24 u 14 mjesećnog djeteta

Drage mame i tate !

Prije nekoliko dana bila sma sa svojim sinom kod fizijatra po uputi pedijatra . Napregledu mu je dijagnosticirano G24 sydistormi , dali neko do vas ima ikakvih saznanja o kavom se poremečaju radi . Moje zlato je rođeno u punom terminu i do sada se sasvim normalno razvijao kod fizijatra smo upućeni zbog mog subjektivnog osjećaja da nešto nije uredu
    Jako sma zabrinuta za svoje dijete pa bih vas molila da mi date malo više
    informacija o tom poremečaju .
    :? :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da nije distoni?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga samba !

vrlo vjerojatno je onakao kao si ti napisla , ja teško mogu isčitati diajgnozu jer je pisano jako loše i liječnik je satvio faksimil preko teksta .
    No možeš li mi reći o kakvom se poremečaju radi i koliko je opasan .
    Puno hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koliko znam tako ti se označava bilo kakvo odstupanje u psihomotornom razvoju kod jako male djece, ne znači nikakvu posebnu dijagnozu, ne znam o čemu se radi kod vas, ali bitno ti je početi sa vježbicama što prije, jer se kod malih većinom može puno napraviti tako - vjerojatno te fizijatar malo uputio u to, kome da se javiš i sl. Nadam se da sam bar malo pomogla.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga Tajko !

Hvala na odgovoru , no nas fizijatra nas nije uputio kod nikoga posebno samo je napisao terapiju medicinska gimnastika . Naime mi smo bili kod njega nakon što sam ja primijetila da moj sin ima desnu nogicu odnosno stopalo blago iskrenuto prema unutra i to me malo brinulo s druge strane na kontroli sa 6 mj naš pedić me uplašio da maleni ne sjedi samostalno i da idemo fizijatru tjedan dana nakon kontrole maleni je počeo sjediti posve samostalno .
    sa 7mj propuzao malo iza toga se digao samostalno na nogice .
    sa 10 mj uspravlja se na nogice samostalno
    sa 11 mj prvi koraci uz pridržavanje što radi i danas .
    Inaće je jako živahan penje se posvuda na penjalicu , sa poda se popne na trosjed . S toga ne vidim razlog za paniku moje mišljenje kao roditelaj je da je on još nesiguran u sebe . jedino što bi po mome trebalo ispravlajti jest to stopalo .

Dali ima netko na forumu sa istom diajgnozom , neka se javi , biti če mi drago čuti iskustva.
    Pozdarv i hvala

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako vas pedijatar nije uputio fizijatru,mozes ga traziti uputnicu ili otici privatnom,na forumu se dosta govori o toj temi,vezano za motoricki razvoj,pa malo prosurfaj....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vlatkapeno ne znam gdje ste bili kod fizijatra,ali ako ste bili u nekoj bolnici trebali ste se odmah nakon pregleda tamo javiti na fizikalnu da vas naruče na vježbice. Tete će vidjeti kakve probleme ima dijete pa će vam pokazat vježbe i za stopalo i za motoriku.

Isto tako možeš pitat pedijatricu kuda da se javite na fizikalnu.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da su vam vjezbice trebali i pokazat ako vam je vec preporuceno vjezbanje....barem je tako bilo s nama.......

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage mame !

Bili smo u Vinogradskoj bolnici dr. V . Šuška , nije mi pokazao nikakve vježbice sestra je napisla povijest bolesti i terapiju Medicinska gimnastiak no Dr.Šušak mi nije rekao da se naručim . Ja bih ipak otišla kod Dr.Matijašević isto u Vinogradskoj da ga ona još jednom pregleda .
    Na zadnjoj kontroli kod pedijatra sa 12 + 8 mjeseci rekao je da je sve ok no poslao nas je kod fizijatra iz predustrožnosti .
    Danas sam razgovarala sa suprugom svog poznanika ( ona je fizijatrica) i
    rekla mi je da se tolerira do 18 mj za hodanje i da se ne brinem previše .
    On hoda uz namještaj jedino se još ne usudi samostalno .Žena ga je danas malo promatrala kako hoda uz namještaj i rekal je da je sve ok da njim .
    U pravo sam pogledala svoje liječničke dokumente u kojima stoji da sam ja prohodala i progovorila sa 18 mjeseci ( rođena mjesec dana prije termina sa hidrocefalusom )

Toliko od mene i mog malog miša .

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage mamice !

Evo javljamo se danas bili na prvim vježbicama ( još ućimo ) , moram priznati da je moje zlato sve dobro podsnijelo iako je plakao i protestirao , no ja sam ga hrabrila ljubila i pričala mu . S obzirom da ima staršno puno vježbica i teško ih je popantiti htjela sam snimiti no fizijatrica nam to nije dozvolila . Dali netko od vas zna gdje mogu naći knjigu ili možda dvd sa vježbicama koje se koriste u medicinskoj gimnastici tako da mogu doma raditi vježbice uz pomoć dvd-a .
    Također me zanima dali imamo pravo na fizikalnu terapiju u kući s obzirom na Janovu diajgnozu . Dolazak fizijatra bi mi jako pomogao dok ne usvršim vježbice.
    Mamice koje imate dječicu sa sličnim dijagnozama slobodno mi se javite i na pp .
    Puno hvala u ime Jana-Renata i mene .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vlatka, distoni je dijagnoza koja može imati jako puno različitih poremećaja tako da jedno dijete sa distonim može zahtijevati potpuno drugačije vježbe od drugoga.
    ako nisi zapamtila vježbe, moraš ponovo otići i pitati fizioterapeuta jer bi svaki drugi način bio pogrešan i mogao bi naštetiti malenome.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

vlatka, nemaš pravo na besplatnog fizioterapeuta doma, jedino da nekome privatno platiš. čudi me da ne dozvoljavaju snimanje kamerom, čula sam da je to normalna procedura. doduše, mi nismo imali kameru, ali sam svaki put u bilježnicu detaljno zapisivala opise vježbi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno distoni

Drage moje !

Evo da se malo javimo , Vježbamo no maleni je jako nemiran pa moramo pauzirati između vježbica.Strašno sam umorna iscrpljena i nervozna jer nisam upantila sve vježbice pa mi je teško a od supruga baš i nema neke velike koristi .
    U Ponedjeljak idemo opet na vježbice u vinogratsku . Cure koje idete sa svojim mališanika na vježbice zanima me dali mogu tražiti drugu fizijatricu da vježba sa maleni jer mi ova sada baš nije susretljiva , bojim se bilo što pitati a ima hiljadu pitanja u vezi vježbica .
    Dali neko zna kada se može i kaao doći do Dr. Matiajšević . Još jedno pitanje da li mogu prebaciti maloga na vježbice u klaićevu ili goljak ako u vinogradskoj nisam zadovoljna .
    Pozdrav svima od Jana-Renata i mene .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •