-
dijagnoza sy distormi G 24 u 14 mjesećnog djeteta
Drage mame i tate !
Prije nekoliko dana bila sma sa svojim sinom kod fizijatra po uputi pedijatra . Napregledu mu je dijagnosticirano G24 sydistormi , dali neko do vas ima ikakvih saznanja o kavom se poremečaju radi . Moje zlato je rođeno u punom terminu i do sada se sasvim normalno razvijao kod fizijatra smo upućeni zbog mog subjektivnog osjećaja da nešto nije uredu
Jako sma zabrinuta za svoje dijete pa bih vas molila da mi date malo više
informacija o tom poremečaju .
:? :shock:
-
-
Draga samba !
vrlo vjerojatno je onakao kao si ti napisla , ja teško mogu isčitati diajgnozu jer je pisano jako loše i liječnik je satvio faksimil preko teksta .
No možeš li mi reći o kakvom se poremečaju radi i koliko je opasan .
Puno hvala
-
Koliko znam tako ti se označava bilo kakvo odstupanje u psihomotornom razvoju kod jako male djece, ne znači nikakvu posebnu dijagnozu, ne znam o čemu se radi kod vas, ali bitno ti je početi sa vježbicama što prije, jer se kod malih većinom može puno napraviti tako - vjerojatno te fizijatar malo uputio u to, kome da se javiš i sl. Nadam se da sam bar malo pomogla.
-
-
ako vas pedijatar nije uputio fizijatru,mozes ga traziti uputnicu ili otici privatnom,na forumu se dosta govori o toj temi,vezano za motoricki razvoj,pa malo prosurfaj....
-
Vlatkapeno ne znam gdje ste bili kod fizijatra,ali ako ste bili u nekoj bolnici trebali ste se odmah nakon pregleda tamo javiti na fizikalnu da vas naruče na vježbice. Tete će vidjeti kakve probleme ima dijete pa će vam pokazat vježbe i za stopalo i za motoriku.
Isto tako možeš pitat pedijatricu kuda da se javite na fizikalnu.
-
mislim da su vam vjezbice trebali i pokazat ako vam je vec preporuceno vjezbanje....barem je tako bilo s nama.......
-
-
-
Osoblje foruma
vlatka, distoni je dijagnoza koja može imati jako puno različitih poremećaja tako da jedno dijete sa distonim može zahtijevati potpuno drugačije vježbe od drugoga.
ako nisi zapamtila vježbe, moraš ponovo otići i pitati fizioterapeuta jer bi svaki drugi način bio pogrešan i mogao bi naštetiti malenome.
-
Osoblje foruma
vlatka, nemaš pravo na besplatnog fizioterapeuta doma, jedino da nekome privatno platiš. čudi me da ne dozvoljavaju snimanje kamerom, čula sam da je to normalna procedura. doduše, mi nismo imali kameru, ali sam svaki put u bilježnicu detaljno zapisivala opise vježbi.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma