Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: SA PORODILJNOG NA BOLOVANJE

MONAZG

Početno SA PORODILJNOG NA BOLOVANJE

IMAM CURICU OD 11 MJ.TREBALA SAM POČETI RADITI 1.12.2008.NO OSTALA SAM OPET TRUDNA I U VRIJEME KAD BI TREBALA NA POSAO BIT ĆU TRUDNA 28 TJ.BUDUĆI DA JE FIZIČKI NAPORAN POSAO MORAT ĆU NA BOLOVANJE.ZANIMA ME DAL JE ISTINA DA ĆU NA PORODILJNOM DOBIVATI MINIMALAC?AKO DA,TO ZBILJA NIJE U REDU.DRŽAVA TRAŽI DA SE POVEĆA NATALITET,A KOD OVAKVIH SLUČAJEVA OBESHRABRUJU...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Točno. Dobivat ćeš minimalac od 851 kunu.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to je prestrašno, kako su to izračunali?
    a što ako se ide na " normalno" bolovanje, isto?
    ja mislim da ću morati na operaciju štitnjače, šta da radim, da radim mjesec, dva pa onda?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

recite mi...sad sam na čudu

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se HZZO-a tiče, a oni isplačuju mirovanje i naknadu za porodiljni, oni nemaju osnove da ti izračunaju veći prosjek pošto prošlu godinu nisi radila, tako da po difoltu dobivaš minimalac,. U slučaju da radiš tri mjeseca i dobiješ dvije isplačene plaće onda ti mogu izračunati bolji prosjek.
    žalosno, ali istinito.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisam u tom sosu, ali stvarno prežalosno

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad sam pak žalosna do bola.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Točno. Dobivat ćeš minimalac od 851 kunu.
    al otkud tih 851 kn?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja znam da ako recimo vratiš se na posao i moraš na bolovanje unutra prva 3 mjeseca da ti nešto gadno skinu na plaći.
    Sva sreća meni je evo sada skoro 3 mjeseca, a djeca još uvijek zdrava.
    Nisam morala na bolovanje.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja znam da ako recimo vratiš se na posao i moraš na bolovanje unutra prva 3 mjeseca da ti nešto gadno skinu na plaći.
    Može li mi netko ovo pojasniti?
    Kaj je to stvarno tako? :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja iskreno uopće ne znam o čemu pričaš??!! O kojem bolovanju? Na teret firme ili HZZO-a? Bolovanju zbog vlastite bolesti ili zbog djeteta? :?

Poprilično je neozbiljno stavljati ovakve tvrdnje rekla-kazala, koje još više dižu usijanu atmosferu. :/

Molit ću lijepo sve da ako imate potrebu napisati nečije ili osobno iskustvo, budete temeljite, a ne površne. U protivnom, molit ću da ne stavljate komentare. Ovaj pdf služi u druge svrhe, a ne za rekla-kazala priče.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Napr. vratim se nakon godinu dana porodiljnog na posao. Beba se razboli i 10 dana sam doma na bolovanju zbog nje. Koliki postotak plaće primam za to vrijeme obzirom da sam zadnjih 6 mjeseci na naknadi od 2500kn?
    Kako se to uopće računa? Prosjek koliko zadnjih mjeseci se uzima u izračun?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Napr. vratim se nakon godinu dana porodiljnog na posao. Beba se razboli i 10 dana sam doma na bolovanju zbog nje. Koliki postotak plaće primam za to vrijeme obzirom da sam zadnjih 6 mjeseci na naknadi od 2500kn?
    Bolovanje zbog bolesti djeteta je na teret HZZO-a. To bolovanje se izračunava iz prosjeka primljenih plaća. S obzirom da u proteklih godinu dana si bila na teret HZZo-a, a radila si svega 15 dana bez plaće, mislim da ćeš dobiti 851 kunu mjesečno.

Ako ideš na bolovanje zbog svoje bolesti, bolovanje ide na teret poslodavca i računa se u visini 70% posto plaće (satnice za dane bolovanja).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na ovom linku imate sve o obračunu naknade za bolovanje.
    I moj ispravak gornjih postova. Nije 851, već 831 kunu.

http://www.hzzo-net.hr/03_01_07.php

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Ovako,ovih 851,00 kuna nema veze s tim,to ide u drugom slučaju.
    Za ovaj slučaj, budući da ti se nema od čega uzeti prosjek jer dok si na porodnom gleda se kao da si nezaposlena, od 2.441,25 lipa bruto izračuna se neto i ispadne oko 1.900 kuna(nije svakom isto,ovisi o olakšicama,prirezu itd.)i to se podjeli sa brojem sati u mjesecu,npr.10.mj.184 sata(ovisi u kojem mjesecu je nastupilo bolovanje). I to je tvoja satnica koja se pomnži sa danima koliko si bila na bolovanju,npr.za 10 dana bolovanja ćeš dobiti oko 825 kuna(slučajno je ispalo blizu 851 ali ne mora biti,ovisi koliko si na bolovanju) a za ostale dane u mjesecu ćeš dobiti normalnu plaću.
    malo je komplicirano,i zato ako se ikako može u ovakvim situacijama tražiti doktoricu bolovanje za sebe, a ne za djete,bit će puno veći iznos barem dok tri mjeseca ne odradite, onda je opet bolje za dijete jer je 100%.Nadam se da sam ti malo pomogla!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Ja iskreno uopće ne znam o čemu pričaš??!! O kojem bolovanju? Na teret firme ili HZZO-a? Bolovanju zbog vlastite bolesti ili zbog djeteta? :?

Poprilično je neozbiljno stavljati ovakve tvrdnje rekla-kazala, koje još više dižu usijanu atmosferu. :/

Molit ću lijepo sve da ako imate potrebu napisati nečije ili osobno iskustvo, budete temeljite, a ne površne. U protivnom, molit ću da ne stavljate komentare. Ovaj pdf služi u druge svrhe, a ne za rekla-kazala priče.
    Pa kada sam se vratila s porodiljnog s Jankom bila sam otišla na bolovanje zbog njega nakon nekih mjesec dana kaj sam radila, kratko nešto i dobila dosta manje na plači i kad sam pitala da kako to, da kaj nemam za dijete do 3. godine 100% plaćeno rekli su mi da nemam prosjek plaće 3 mjeseca i da je to zato tako.
    Sada sam ja zbunjena.
    Znači ne govorim napamet nego iz vlastitog iskustva i onog kaj mi je rečeno. :/ .
    Narvno da ne želim širiti krive info i naravno da ako je krivo da nemam ništa protiv da me se ispravi, ali ja sam to doživjela pa zato i pišem.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bolovanje zbog bolesti djeteta je na teret HZZO-a. To bolovanje se izračunava iz prosjeka primljenih plaća. S obzirom da u proteklih godinu dana si bila na teret HZZo-a, a radila si svega 15 dana bez plaće, mislim da ćeš dobiti 851 kunu mjesečno.

Ako ideš na bolovanje zbog svoje bolesti, bolovanje ide na teret poslodavca i računa se u visini 70% posto plaće (satnice za dane bolovanja).[/quote]

U državnim upravama bolovanje na teret poslodavca isplaćuje se u visini 85% a ne 70% a i u većini ostalih firmi.Ovih 851 kuna i ovih 70% nema veze s ovim,primjenjuje se kod obračuna ali u sasvim drugim situacijama.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobro su ti rekli, i ti si dobro pitala,upravo sam ti ja to pokušala gore objasniti, ali teško je shvatiti ako s tim nemaš nikakve veze.
    Kažem, najbolje ako dok.dozvoli otvoriti bolovanje za sebe ako nastupi bolovanje za djete za prva dva,tri mjeseca nakon porodnog.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sada to znam, pa sad evo nakon što sam napisala da još nisu bili bolesni, Janko ima virozu i koristim godišnji...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •