1. Koliko dana prije poroda se spusti stomak (meni se izgleda spustio sa 37+2) :?
36+5
2. Koliko dana prije poroda ode sluzavi čep :? Ima li pravila :?
meni nije ni otisao. nema pravila. pocela mi je samo curkati voda ali onako po malo kao u stilu kad ne spustis gacice kako treba pa nisi sigurna dali si se po njima pomokrila ili je pocela voda curkat
3. Hoće li mi nakon poroda splasnuti otekle noge (pitam najviše radi papuča) :?
hoce. meni su bile nenormalno otecene, razlika u 6 i 3 cm od mjerenja ujutro i uvece. ici ces cesto mokriti prvih dana nakon poroda.
4. Jeste li nosile brijači aparat u bolnicu (mislim za brijanje ispod pazuha, nogu i sl. - meni dlačice začas narastu) :? Kada smijem brijati na mjestu gdje je bila epiziotomija, jer će dlačice 100% izbiti već drugi-treći dan i kako to ustvari izgleda :?
ja sam nosila zilete i tusirala se par sati nakon poroda a brijala sam se svako jutro ispod pazduha. za noge me bas i nije bilo briga a doli mi ni u ludilu nije padalo na pamet doci sa brijacem

5. Spremila sam si par sokova, ali mi prijateljica kaže da su njoj savjetovali da dok doji ne pije "kisele sokove" npr. od naranče i sl. već borovnicu :?
kiselo ili ne nema nikakve veze. sok od borovnice se preporucuje zbog zeljeza . mozes nositi i piti sta oces ( jedino se preporucuje izbjegavanje gaziranih zbog mogucis gasova u bebe dok doji)
6. Smije li se jesti svo voće ako se doji :? Isto mojoj prijateljici rekli da smije jesti recimo samo jabuke, banane i sl. Ne mogu zamisliti da ne smijem u ovom periodu jesti nektarine, lubenice, dinje :/
naravno da smijes sve jesti. to su gluposti jos iz vrimena komunizma da se ne smije jesti sve
7. Jeste li nosile one jastučiće za dojenje što idu u grudnjak i kada mogu očekivati da će nadoći mlijeko, ako se nešto ne iskomplicira i rodim vaginalno
mljeko nadode svakome drugacije, ovisno jesu prvorotke ili ne... meni je nadoslo treci dan ali ja sam imala maloga stalno uz mene i stalno je sisao koliko je god zelio pa je to naravno ubrzalo proces nadolaska.
mislim da je do pet dana sigurno da ces imati mljeka mada ga imas i prije pa zato ne brini. nosila sam ih sa sobom ali ovde u rodilistu se sve mame takoreci setaju bez grudnjaka pa tako i ja a poslije sam koristila te jastucice.
8. Stavljaju li samo onu krpu nakon poroda ili guraju u rodnicu i one silne gaze i sl. :? Oprostite na gluposti, ali uvijek me strah da nešto unutra ne ostane. Mnoge cure nisu znale da se to stavlja nakon punkcije i transfera. Ne znam kako nisu osjetile, ali ja jesam i odmah bi prije prvog odlaska na wc to iščupala
nista mi nije stavljeno unutra osim sta sam imala ulozak velicine pelene za odrasle

9. Da li ste dobile injekciju za izlazak posteljice ili :?
nisam. za lakse izlazenje posteljice umisto skakanja po stomaku daje se beba da sise i na taj nacin se ona lakse odvaja. trazi da ti je pokazu i da pregledaju da je cijela.
10. Koliko boli šivanje za vrijeme, a koliko poslije :?
ja imam 2 unutarnja sava a u papiri ma mi pise da sam bila jako napeta dok su me sili. ja se toga toliko ni ne sjecam jer sam u tom periodu drzala maloga u narucju dok su me sili.
11. Navodno kad ste na stolu nema više odlaska na wc i sl. Što ako sam na stolu recimo 3 sata (iskustvo mojih frendica), a moram mokriti :?
odkud to? ja sam bila u radaoni, imala trudove ali ne one bas za tiskanje i isla mokriti. nakon poroda je u stvari i potrebno da mama ide mokriti. ja sam isla, ustala uz pomoc muza, isla se pomokriti ( sve usporeno ali sam uspila) i kad je dosla babica rekla sam joj sta je ona odma zapisala u moj zurnal .
Baš sam udavila. Možda mi još nešto padne na pamet