Da ne otvaram masu topica evo nekoliko pitanja:

1. Koliko dana prije poroda se spusti stomak (meni se izgleda spustio sa 37+2) :?
2. Koliko dana prije poroda ode sluzavi čep :? Ima li pravila :?
3. Hoće li mi nakon poroda splasnuti otekle noge (pitam najviše radi papuča) :?
4. Jeste li nosile brijači aparat u bolnicu (mislim za brijanje ispod pazuha, nogu i sl. - meni dlačice začas narastu) :? Kada smijem brijati na mjestu gdje je bila epiziotomija, jer će dlačice 100% izbiti već drugi-treći dan i kako to ustvari izgleda :?
5. Spremila sam si par sokova, ali mi prijateljica kaže da su njoj savjetovali da dok doji ne pije "kisele sokove" npr. od naranče i sl. već borovnicu :?
6. Smije li se jesti svo voće ako se doji :? Isto mojoj prijateljici rekli da smije jesti recimo samo jabuke, banane i sl. Ne mogu zamisliti da ne smijem u ovom periodu jesti nektarine, lubenice, dinje :/
7. Jeste li nosile one jastučiće za dojenje što idu u grudnjak i kada mogu očekivati da će nadoći mlijeko, ako se nešto ne iskomplicira i rodim vaginalno
8. Stavljaju li samo onu krpu nakon poroda ili guraju u rodnicu i one silne gaze i sl. :? Oprostite na gluposti, ali uvijek me strah da nešto unutra ne ostane. Mnoge cure nisu znale da se to stavlja nakon punkcije i transfera. Ne znam kako nisu osjetile, ali ja jesam i odmah bi prije prvog odlaska na wc to iščupala
9. Da li ste dobile injekciju za izlazak posteljice ili :?
10. Koliko boli šivanje za vrijeme, a koliko poslije :?
11. Navodno kad ste na stolu nema više odlaska na wc i sl. Što ako sam na stolu recimo 3 sata (iskustvo mojih frendica), a moram mokriti :?

Baš sam udavila. Možda mi još nešto padne na pamet