Evo i od mene par iskustava:
1. Noć prije induciranog poroda.
4. Mislim da nisam nosila brijaći aparat, ali mislim da ti neće ni trebati, brijanje je zadnje što će ti biti na pameti kad sve prođe, beba je tu, tebi se spava, boli te...... Ja svoj rez nisam duuugo htjela ni pogledati, a brijanje sam preskočila dok nisam išla prvi put kod ginekologa, a tada je dolje sve bilo ko i prije.
5. Ne preporučuju gazirano, sok od agruma i jagoda, zbog nadimanja ili moguće alergije kod bebe. Ja sam to saznala malo kasnije pa sam u bolnici popila litru cedevite, a prvi dan doma od jagode i sve prošlo ok. Uzmi dosta tekućine, ili nek ti donesu kasnije jer ćeš biti žedna. Ja inače ne pijem mnogo, ali tamo sam pila puno.
6. Kod voća isto kao i sokovo ne za jagode i agrume ostalo je ok.
7. Meni je mlijeko došlo brzo, a jastućići su me trebali jer je curilo dok sam spavala, ali to je opet individualno.
8. Ja sam iz rodilišta do sobe prešla s pravom pravcatom plahtom među nogama. U sobi sam si sama stavila uložak. Ništa nisu gurali, a imala sam epizotomiju.
9. Ne sjećam se, ali mislim da ne. Malo su sačekali i mislim da oni to samo povuku za pupčanu vrpcu. Sjecam se da je samo iskliznula van.
10. Dali mi anesteziju i nisam ništa osjetila.
11. Dobila posudu da se pomokrim na stolu, ali nisam imala potrebu za mokrenjem.
Sve će proći ok. Ja sam rodila prirodno u drugom jesecu. Prva beba, trajalo 3 sata i nije bilo strašno! Sretno!