-
Anči rodit ću u Kninu, ali imam iskustvo samo dvije cure ovdje i svaka govori drukčije:
- jedna ležala na stolu ona 2 sata, drugu odmah potjerali u sobu sa plahtom među nogama,
- jedna nije osjetila epiziotomiju, a ni šivanje posebno - druga se malo izmakla pa je još jednom recnuli,
- jednoj dali injekciju pa joj odmah izišla posteljica, druga nije ništa ni osjetila,
- jedna veli nije nosila ni grudnjak ni spavaćice i misli da se grudnjaci ne smiju imati, a druga veli da su čak preporučivali nositi grudnjak i da je ona nosila svoje spavaćice,
- jednoj klistir ništa ko dobar dan, a drugoj za umrijet,
- jednoj brijanje OK, a druga se obrijala doma i još su išli popravljati,
- itd...
Išla sam i na tečaj, ali nisam previše ispitivala, jer mi je tada prijetila dijagnoza hidrocefalusa kod bebe, pa sam i tako bila u tom "filmu" i strahovala da će me prisilno poslati za Split na carski :/
Znam da je svačije iskustvo drugačije, ali eto dobro je biti pripremljen na sve i na lijepo i na ružno
Još mi je preostalo 7 dana, a sad kad sam pročitala Nattinu priču s poroda uhvatila me strahovita panika
Nemam još nikakvih simptoma - ni lažnih trudova, ni čep ni ništa...
Razmišljam da stavim najlon ispod plahte u velikom krevetu da me ne bi iznenadila plodna voda - glupo ha?
Inače, ovdje ne može MM biti na porodu, ali meni to i onako nije želja (a ni njemu), rutinski rade epiziotomiju kod prve trudnoće (kasnije ne ako nije potrebno), klistiranje i brijanje je također rutinsko. No, rijetko se događa da rađaju dvije žene istovremeno, pa je uvijek na raspolaganju jedna dežurna babica i ginić i to mi se sviđa, a najviše od svega mi se sviđa rooming in
Poslušala sam sve vaše savjete - nešto izvadila iz torbe, nešto dodala, nešto pripremila da mi MM donese ako zatreba i sad samo čekam dan "D"
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma