Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Knedli od grisa i sira

  1. #1
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno Knedli od grisa i sira

    Kak ih vi radite?
    Ja radila danas po receptu negdje s interneta: 25 dkg svježeg kravljeg sira, isto toliko grisa, malo soli, 2 jaja, 1-2 žlice margarina. Umijesila, ostavila 1 sat u friđideru i oblikovala kuglice i kuhala 15-ak minuta.
    TVRDI!
    Jela sam ih par puta na poslu, i bili su divno mekani i ukusni, preliveni s poprženim prezlama (nekad i šećerom)
    Ima li netko da ih radi a da su onak fino mekani?
    Thanks

  2. #2
    Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    795

    Početno

    Ja ovako:

    Sastojci:
    1/2 kg svježeg kravljeg sira
    20 dag griza
    10 dag oštrog brašna
    10 dag maslaca
    1 jaje
    2 žutanjka
    malo soli

    Svi se sastojci pomiješaju, oblikuju se kuglice i kuhaju oko 20 minuta. I to je to! Nisu ni tvrde ni mljackave.

  3. #3
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    moraš napraviti snijeg od bjelanjaka. inače su tvrdi. i dosta se moraju kuhati.

    ali ni meni nikad ne ispadnu kao bakini :/

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,715

    Početno

    Ja radim odokativno. Mekaniji su kad je više masnoće, a manje grisa. Probaj drugi put staviti manje grisa i bit će super.

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Citiraj thalia prvotno napisa
    moraš napraviti snijeg od bjelanjaka. inače su tvrdi. i dosta se moraju kuhati.

    ali ni meni nikad ne ispadnu kao bakini :/
    Ovako. Snijeg!

    Kaj se problema s tvrdim knedlima tiče, netko tko se razumije u tehnologiju prehrambenih proizvoda rekao je da to ovisi o vrsti i kvaliteti brašna / grisa (nešto u stilu pšenica tvrdog zrna, pšenica mekog zrna... bla bla... ne znam detalje). Može biti! Ni kuruza koju danas kupimo nije mi kao ona koju je baka imala na vrtu. :/

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Lux
    Postovi
    903

    Početno

    Ja sam ih do sad pravila samo dvaput, po nekom receptu s coolinarke, s tim da sam drugi put smanjila broj jaja jer su po receptu bile malo tvrde i bile su mraaaak, dok su još tople, pjenaste Hladne su se mali stisnule ali nisu bile tvrde....
    Nisam ništa posebno mutila, samo izmješala pjenjačom.
    Možda tvrdoća ima veze i sa sirom, prvi put sam stavljala vindijin u sirnoj marami koji je malo stisnut, drugi put meggle.

    500g. svežeg sira
    2dl(čaša za vodu) grisa
    2 Ž ulja
    Malo soli
    2 jaja( u receptu stoji 4)
    Nakon što isplivaju kuham još koju minutu :D

  7. #7
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Hm, nikad nisam jela knedle od sira, a ovako na prvi pogled mi se svidjaju. Uz sta bi to islo?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Lux
    Postovi
    903

    Početno

    Mogu se jesti kao desert, sa šećerom i mrvicama ili vrhnjem i šećerom.
    Možda i kao prilog, slani ali nisam probala...
    Ja sam čak razmišljala da stavim po višnju iz kompota unutra, čini mi se dobro, jel neko već probao?

  9. #9
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja ih jedem slane sa kajmakom, prethodno ih uvaljam u popržene prezle.
    Ne dodajem masnoću u njih. Radim odokativno, sir jaja ( ne snijeg ) griz, sol. Masa bude mekana, ali ostavim da stoji 15-tak min i vlažnim rukama pravim kuglice .
    Ako su knedle tvrde, previše je kriza.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Lux
    Postovi
    903

    Početno

    Večeras stavljala višnje iz kompota u knedle...
    Malo su sitne pa sam onda stavljala po 2-3 i stvarno dobra kombinacija, malo maslaca, prezli i smeđeg šećera na vrhu

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •