Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Kakav je to osip?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Kakav je to osip?

U srijedu je L. (2.5g) dobio osip samo po trbuhu, sitne crvene točkice. Ništa ga nije svrbilo ni smetalo. U četvrtak nakon popodnevnog spavanja imala sam šta i vidjeti. Cijeli trbuh i leđa prepuni tih istih malih crvenih točkica. Valjda nije bilo mjesta bez tih točkica. Otišli pedijatru i naručila nas drugi dan i da mu dajemo rinolan u sirupu jer je to možda alergija. U petak se taj osip proširio i iza uha i pedijatrica je posumnjala na šarlah. Napravila je neki brzi bris grla koji je bio negativan, zaključila da je alergija i da mu dalje dajemo sirup. Danas ima malo tih točkica po licu. Osip pod rukom ima površinu kao brusni papir. Temperaturu nije imao, ne kašlje jedino mu je danas malo procurio nos. Jel se netko možda susreo s tim i šta bi to moglo biti? :? Nije ništa novoga jeo, sve kao i inače. Sirup mu očito ne pomaže kad se osip širi :?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Kakav je to osip?

Citiraj dada5 prvotno napisa
    U srijedu je L. (2.5g) dobio osip samo po trbuhu, sitne crvene točkice. Ništa ga nije svrbilo ni smetalo. U četvrtak nakon popodnevnog spavanja imala sam šta i vidjeti. Cijeli trbuh i leđa prepuni tih istih malih crvenih točkica. Valjda nije bilo mjesta bez tih točkica. Otišli pedijatru i naručila nas drugi dan i da mu dajemo rinolan u sirupu jer je to možda alergija. U petak se taj osip proširio i iza uha i pedijatrica je posumnjala na šarlah. Napravila je neki brzi bris grla koji je bio negativan, zaključila da je alergija i da mu dalje dajemo sirup. Danas ima malo tih točkica po licu. Osip pod rukom ima površinu kao brusni papir. Temperaturu nije imao, ne kašlje jedino mu je danas malo procurio nos. Jel se netko možda susreo s tim i šta bi to moglo biti? :? Nije ništa novoga jeo, sve kao i inače. Sirup mu očito ne pomaže kad se osip širi :?

moj sin je jednom dobio osip netom prije prehlade pa je nakon svih pretraga zaključeno da je osjetljiviji tj. da postoje djeca koja od prehlade mogu dobit osip. Samo kod nas to nije bilo u toj količini :/ .
    Moji imaju atopijski dermatitis i kad im je koža kao brus papir najčešće je razlog neke iziritiranosti. Npr. nedavno je mala imala takvu kožu ( ali to je oku skoro nevidljivo, samo se osjeti pod rukom ) jer ju je tata okupao u Johnsons kupki ( + upitno kak ju je isprao ).
    Možda ne bi bilo loše uzet malog i odvest na Šalatu ( al tam se pripremi na dugo čekanje ) ili ak ti se čini da se mali dobro drži i da mu to ne smeta sačekaj ponedjeljak, uzmi uputnicu i pravac Klaićeva- dermatologija- dr. Pustišak.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Njemu to ništa ne smeta, ne svrbi ga, ne boli. Ne znam ni sama... :?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kada je noa dobila osip od alergije isto ju nije svrbilo,pila je rinolan i osip je trajao tj.dana,svaki dan po drugim djelovima tijela.rekla je dr.da treba par dana da se organizam očisti od toga šta je pojela,popila....
    treba čim više piti da se to očisti.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ahmed je dobio osip prije nego sto je zavrsio u bolnici 22 dana. Osip je prvo bio iza usiju, pa po trupu i navecer je bio i po nogama i rukama. Nije ga smetalo i za 24 sata je nestao samo mu je koza bila dosta suha nakon ko sto kazes ko brusni papir. Otkrili su mu zacepljenje zucnog kanalica nekakvom bakterijom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Njemu je sada kad ima te prištiće koža kao brusni papir. Sada mu se proširilo po guzi i licu. Pričekat ćemo ponedjeljak pa opet doktoru

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a mozda trodnevna...........................neznam mogu li je dobiti i starije bebe...........................

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I meni je trodnevna groznica pala na pamet. Ali, kod nje osipu prethodi visoka temperatura. Inače, koliko se sjećam, od trodnevne groznice obolijevaju djeca do tri godine.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sta nije prvo 3 dana osip pa kad on nestsne dode 3 dana temp........................ali to bi ped. trebao odmah prepoznati

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj lrs prvotno napisa
    sta nije prvo 3 dana osip pa kad on nestsne dode 3 dana temp........................ali to bi ped. trebao odmah prepoznati
    tako je kod nas bilo....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trodnevnu je već imao. Tri dana visoka temperatura pa onda osip. Sada temperaturu nema. Osip se polako počeo povlačiti, prvo na trbuhu gdje je prvo i izbio

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dada jel ti ide mali u vrtić ili je kući s tobom?

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to meni zvuci kao osip izazvan najvjerojatnije nekim virusom, nikakva alergija, moguce cak i trodnevna groznica, temperatura moze cak izostati ponekad.

moja kcer jedna je dobila jako jaki osip, gotovo po cijelom tijelu, koji se povukao za 5-6 dana, zvuci vrlo slicno tvoj opis njezinoj pojavi...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne ide u vrtić. čuva ga baka

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoslava ima pravo i meni to liči na reakciju na virus, koliko imam iskustva s mojom djecom, a ne na alergiju. Što su stariji rijeđe reagiraju s temperaturom.

Ponekad mislim da su se s tim virusom več bili susreli pa odtud samo to...

Ima još jedna mogućnost da dijete reagira na neke cijepne oslabljene viruse kad boravi s drugom djecom netom cjepljenom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

osip samo po trbuhu i prsima. sitne crvene tockice.
    nije jela nista novog.
    nema temp.
    ima 8 mjeseci i sve je zasada ok osim sto sam ja panicar, LUDA OD STRAHA.
    ako me netko procita, nek pise!!
    hocu ju ujutro vodit dr.?
    od cega nam je sad to?
    jooooooj
    upomoc..

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja bi ju peljala dr. nema veze što nije ništa novo jela. može biti alergija na nešto što je do sada normalno jela i ništa joj nije bilo. meni je noa pila amoxil i ništa joj nije bilo,a slijedeći put kada je opet pila sva se osula.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ima osip na dlanovima i u ustima. Prištići sa bjelkastim vrhom. Navodno nisu vodene kozice ako nema po tjemenu.

Od jučer popodne ništa ne može gristi, samo jede tekuće i sisu koja mu je isto po noći zadavala probleme pa pretpostavljam da ima i na jeziku.
    Neće da otvori usta, a na brzinu sam vidjela da ima i crvenih i bijelih točkica.

Još jedna cura u jaslicama ima isto od danas. Inače bi posumljala da mu je alergija na macu ili kutnjak ili da je nešto stavio usta jer su mu ionako ruke unutra cijelo vrijeme.

Da čekam ili idem pedijatru?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ima i malo crvenkastih na guzi i na nožnim palčevima. Nigdje više nisam primjetila.
    A na ruci mu je samo nekih 4, 5 bjelkastih.
    :?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Ima osip na dlanovima i u ustima. Prištići sa bjelkastim vrhom. Navodno nisu vodene kozice ako nema po tjemenu.

Od jučer popodne ništa ne može gristi, samo jede tekuće i sisu koja mu je isto po noći zadavala probleme pa pretpostavljam da ima i na jeziku.
    Neće da otvori usta, a na brzinu sam vidjela da ima i crvenih i bijelih točkica.

Još jedna cura u jaslicama ima isto od danas. Inače bi posumljala da mu je alergija na macu ili kutnjak ili da je nešto stavio usta jer su mu ionako ruke unutra cijelo vrijeme.

Da čekam ili idem pedijatru?
    ovo ti je prije 10ak dana imalamoja nećakinja. jedva je gutala i baš je bila nervozna. nisam sigurna, ali mislim da joj je dr dala antibiotik.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ljudi, u Zagrebu vlada šarlah. i ja sam mislila da je alergija, ali je bio šarlah.
    preporučam da se svi sa sitnim osipom po tijelu javite pedijatru za svaki slučaj. inače je karakteristično da se osip kod šarlaha ne javlja po licu. najviše u području gačica i ispod ruke. no kod nas je bio po cijelom tijelu, a do drugog dana popodne i po licu.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naša dijagnoza je hand foot mouth disease. Bili smo i kod infektologa. sad ih je već 4-ero u jaslicama. Virus se javlja samo na dlanovima, stopalima i u ustima. Ovo u ustima strašno iritira i ne može se gristi, karlo jede samo tekuće.
    sva sreća nije šarlah

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

no, super. to još nismo imali, a kak je krenulo dobit će čim drugi tjedan krene ponovno u vrtić.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mogu ja moliti za savjet. sinoć se dora nakon igre u parku osula po trbuhu i leđima i kako se češala to se širilo. izgleda kao urtikarija, odnosno kao kad se opečete koprivom. nismo išli odmah doma iz parka i počela se češati u autu,dok smo došli kući to joj se jako raširilo i svrbilo je. okupala sam je i namazala i dala joj rinolan. nakon sat i pol se povukao apsolutno sav osip. nije ništa jela neposredno prije...e sad ono što me muči je da je i prošli tjedan bila dobila tri točkice po trbuhu i ja sam je namazala odmah i odmah se umirilo.kaže muž da ju je i ovaj vikend svrbilo dok su se igrali.
    da li je moguće da je to od omekšivača koji sam promijenila prije 2 tjedna i počela stavljati u malo većim količinama nego prije????
    hvala na odgovorima...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koji si omekšivač kupila?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

frosch zeleni.i malo sam ga stvaljala više nego inače (savjet zbog mekoće i ljepšeg efekta u sušilici)

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moje cure su već tjedan dana doma zbog bolesti šake, stopala i usta (jedan od enterovirusa), prvi put sam za to čula a sumnjala sam na kozice
    njima su se afte u ustima pojavile 3-4 dana nakon točkica. prištići vrlo nalik na kozice su ih jako boljele na koljenima!
    nisu nam preporučili ništa posebno za tu boleštinu, samo smo pojačali probiotik i med za imunitet, propolis spray za usnu šupljinu i puno tekućine.
    jel su nekom dali kakav dodatni savjet? teško je s aftama koje užasno bole Hanu u ustima, a uz to je počela i kašljati, pa je kombinacija kašlja i bolnih usta katastrofalna

naravni, pokupili su to u vrtiću

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moje cure su već tjedan dana doma zbog bolesti šake, stopala i usta (jedan od enterovirusa), prvi put sam za to čula a sumnjala sam na kozice
    njima su se afte u ustima pojavile 3-4 dana nakon točkica. prištići vrlo nalik na kozice su ih jako boljele na koljenima!
    nisu nam preporučili ništa posebno za tu boleštinu, samo smo pojačali probiotik i med za imunitet, propolis spray za usnu šupljinu i punotekućine
    jel su nekom dali kakav dodatni savjet? teško je s aftama koje užasno bole Hanu u ustima, a uz to je počela i kašljati, pa kombinacija kašlja i bolnih usta je katastrofalna

naravno, vrtić je u igri

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi nismo ništa koristili, rečeno nam je da će proći samo od sebe i da često bude blažeg oblika tako da roditelji ni ne primjete da je riječ o virusnom osipu.
    Karlo je isto imao dosta u ustima i 3 dana nije mogao ništa kruto jesti. Samo čokolino, juha, jogurt, sisa.
    Tako da ti nemam neki pametan savjet nego da izdržiš jer će brzo proći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •