Imamo priliku ići 20. i 21.12. u Beč. Moji s posla bi išli autobusom, a ja bi sa suprugom i malim autom. Ne znam dal je pametno tad ići zbog gužve. Interesira me dal je velika gužva u to vrijeme i ak se odlučimo da idemo što da s njim posjetimo.
Imamo priliku ići 20. i 21.12. u Beč. Moji s posla bi išli autobusom, a ja bi sa suprugom i malim autom. Ne znam dal je pametno tad ići zbog gužve. Interesira me dal je velika gužva u to vrijeme i ak se odlučimo da idemo što da s njim posjetimo.
Ups...dvogodišnjakom.
U Beču. Totalno sam smotala jer mi mali pokušava oteti laptop. Sorry!
U bozicu?dmagi10 prvotno napisa
![]()
Sad jos i kasnim. Kvragu.
![]()
![]()
bila prije 3 ili 4 godine
Irma je bila premala, a gužva prevelika
no ponavljamo ove godine
Ja bi iskoristila ovu temu i pitala za dobar hotel u beču, za obitelj s troipolgodišnjakom...isto idemo u vrijeme adventa.
Htjela bi da bude blizu centra ili u centru, a da nije baš basnoslovno skup...
I mene zanima gdje ići, što vidjeti.
Ja sam išla prošle godine preko agencije. Bila je i jedna mama, baka i dvogodišnja curka. Cijelo vrijeme sam se iščuđavala kako to dijete sve dobro podnosi. Naime, bilo je jako, jako hladno, cijelo vrijeme je puhao ledeni vjetar. Ja sam se mm-u cijelo vrijeme žalila, a to dijete nije ni zucnilo.
Da, bila je poprilična gužva.
Meni osobno se Beč puno više dopada u kasnije proljeće. Ima prekrasne parkove koji se zimi ne mogu doživjeti.
mislim da ja osobno ne bih išla. išli smo s N. kad je imala 1,5 godina u rano proljeće i nije bilo loše jer smo bili po parkovima i sl. i mogli smo biti vani, baš je bilo lijepo vrijeme. Ovako pred Božić kad u Beču zna biti zaista hladno i vjetrovito, plus gužve :/ ne znam baš...
Živjeli smo u Beču i preživjeli nekoliko adventskih gužvi s jednom, a zatim i s dvije bebe. Nije nemoguće.![]()
Ugođaj je čaroban i svakako bih preporučila, a za odgovore na ostala pitanja iskoristite pretražnik, već postoji nekoliko topica o Beču.
Evo: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=be%E8 (naslov je "Prater", ali ne dajte se smesti, topic je općeniti o Beču).
Prvo mi je palo napamet da si to nas vidjela, ali moja M. je imala 4 godine.Inda_os prvotno napisa
Preko koje agencije ste išli?
Blago vam se!
Mi smo s malenom bili u Beču prošlu zimu kad je imala svega 7 mjeseci (s tim da smo mi putovali iz dalekog Dubrovnika). Bilo nam je super! Odsjeli smo u apartmanu u blizini centra, u prekrasnom mirnom kvartu, a s prozora od kuhinje smo imali pogled na igralište dječjeg vrtića (doduše, nije bilo djece jer je bila zima). Apartman je bio odlično opremljen, bolje rečeno u njemu smo imali sve (može se dobiti hranilica, prsten za kupanje - mi smo ipak nosili svoj , i sl.). Ako netko želi podatke ili link - šaljem.
A ono što s djetetom nikako ne smijete propustiti je Zoom muzej za djecu. Nešto fenomenalno! Naša mrva je bila oduševljena, a mislim da je starijoj djeci (koja hodaju) doživljaj još bolji. Za posjet, barem ovaj program za najmanje - Ocean, se treba unaprijed najaviti. Evo link:
http://www.kindermuseum.at/jart/prj3/zoom/index.html
Inače, muzej je u samom centru Beča (MuseumsQuartier na Museumsplatz-u).
Želim vam dobar provod!
ovo djeluje vrlo zanimljivo![]()
Pcelica Mara, igra li jezik ulogu kod posjete zoom muzeju? ustvari, želim pitati: hoće li starije dijete propustiti koji važan dio programa ako ne razumije njemački?
Mislim da nije tako važno poznavanje jezika. Nama su malo na početku pričali o moru (i djeca su odgovarala na neka jednostavna pitanja), onda su djeca napravila kao val ispod nekog plavog vela pa su tako išli u drugu prostoriju... Na kraju se igraju s roditeljima i drugom djecom u zadnjem dijelu muzeja. Eto, nama nije bio problem, ali ipak sam ja biolog pa sam znala i ja koju riječ o oceanu 8) , muž mi zna njemački, a i malena ga uči od rođenja (iako sumnjam da je baš razumjela njemački sa 7 mjeseci).džez prvotno napisa
Više je to kao neka igraonica, ali stvarno je super. Djeca su bila oduševljena.
Jedva čekam kad ćemo opet preko grane da svratimo do muzeja (inače, Zoom muzej za djecu ima i u Grazu).
džez, vidim sad da imaš dijete od 8 godina, a za veću djecu postoje drugi programi (pogledaj na njihovim web stranicama). Dok smo čekali vidjeli smo neke prostorije kao za slikanje, djeca dobiju tute, boje, papir i udri. Izgleda veselo i zanimljivo.
Tko zna, možda i jeste vi. (Do nedavno sam djecu dijelila na malu i veliku tako da je moja procjena starosti jako nepouzdanamamaduda prvotno napisa
) . Išli smo preko Kompasa zadnji vikend prije Božića.
to smo bili mi :D , moja starija kćer, moja mama i jaInda_os prvotno napisa
sada me baš zanima tko ste, sigurno bi se sjetila da vas vidim![]()
Koja slučajnost :D. A za M. dubokimamaduda prvotno napisa
![]()
[/quote]
Koja slučajnost :D. A za M. duboki[/quote]
stvarno je slučajnost![]()
moja M. je bila oduševljena sa putom, bez obzira na hladnoću
često spomene neke detalje koje je doživjela ili vidjela, a pita i kada ćemo ići opet (ali drugi put idemo u proljeće ili ljeto![]()
... nedavno smo bili u gostima i ljudi imaju neku sliku na zidu (tip Mona Lise) i kaže ona: Što nismo ovu sliku vidjeli u onom dvorcu u Beču, znaš tamo gdje je dječja soba bila bez igračaka? A svi :shock:
uglavnom nakon onog iskustva, s njom se može na kraj svijeta![]()