Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Vikend s dvogodišnjakom u Beču za vrijeme adventa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Vikend s dvogodišnjakom u Beču za vrijeme adventa

Imamo priliku ići 20. i 21.12. u Beč. Moji s posla bi išli autobusom, a ja bi sa suprugom i malim autom. Ne znam dal je pametno tad ići zbog gužve. Interesira me dal je velika gužva u to vrijeme i ak se odlučimo da idemo što da s njim posjetimo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ups...dvogodišnjakom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U Beču. Totalno sam smotala jer mi mali pokušava oteti laptop. Sorry!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dmagi10 prvotno napisa
    Ups...dvogodišnjakom.
    U bozicu?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad jos i kasnim. Kvragu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bila prije 3 ili 4 godine
    Irma je bila premala, a gužva prevelika

no ponavljamo ove godine

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja bi iskoristila ovu temu i pitala za dobar hotel u beču, za obitelj s troipolgodišnjakom...isto idemo u vrijeme adventa.
    Htjela bi da bude blizu centra ili u centru, a da nije baš basnoslovno skup...
    I mene zanima gdje ići, što vidjeti.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam išla prošle godine preko agencije. Bila je i jedna mama, baka i dvogodišnja curka. Cijelo vrijeme sam se iščuđavala kako to dijete sve dobro podnosi. Naime, bilo je jako, jako hladno, cijelo vrijeme je puhao ledeni vjetar. Ja sam se mm-u cijelo vrijeme žalila, a to dijete nije ni zucnilo.

Da, bila je poprilična gužva.

Meni osobno se Beč puno više dopada u kasnije proljeće. Ima prekrasne parkove koji se zimi ne mogu doživjeti.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da ja osobno ne bih išla. išli smo s N. kad je imala 1,5 godina u rano proljeće i nije bilo loše jer smo bili po parkovima i sl. i mogli smo biti vani, baš je bilo lijepo vrijeme. Ovako pred Božić kad u Beču zna biti zaista hladno i vjetrovito, plus gužve :/ ne znam baš...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Živjeli smo u Beču i preživjeli nekoliko adventskih gužvi s jednom, a zatim i s dvije bebe. Nije nemoguće.

Ugođaj je čaroban i svakako bih preporučila, a za odgovore na ostala pitanja iskoristite pretražnik, već postoji nekoliko topica o Beču.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=be%E8 (naslov je "Prater", ali ne dajte se smesti, topic je općeniti o Beču).

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    Ja sam išla prošle godine preko agencije. Bila je i jedna mama, baka i dvogodišnja curka. Cijelo vrijeme sam se iščuđavala kako to dijete sve dobro podnosi. Naime, bilo je jako, jako hladno, cijelo vrijeme je puhao ledeni vjetar. Ja sam se mm-u cijelo vrijeme žalila, a to dijete nije ni zucnilo.
    Prvo mi je palo napamet da si to nas vidjela, ali moja M. je imala 4 godine.
    Preko koje agencije ste išli?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Blago vam se!
    Mi smo s malenom bili u Beču prošlu zimu kad je imala svega 7 mjeseci (s tim da smo mi putovali iz dalekog Dubrovnika ). Bilo nam je super! Odsjeli smo u apartmanu u blizini centra, u prekrasnom mirnom kvartu, a s prozora od kuhinje smo imali pogled na igralište dječjeg vrtića (doduše, nije bilo djece jer je bila zima). Apartman je bio odlično opremljen, bolje rečeno u njemu smo imali sve (može se dobiti hranilica, prsten za kupanje - mi smo ipak nosili svoj , i sl.). Ako netko želi podatke ili link - šaljem.
    A ono što s djetetom nikako ne smijete propustiti je Zoom muzej za djecu. Nešto fenomenalno! Naša mrva je bila oduševljena, a mislim da je starijoj djeci (koja hodaju) doživljaj još bolji. Za posjet, barem ovaj program za najmanje - Ocean, se treba unaprijed najaviti. Evo link:
    http://www.kindermuseum.at/jart/prj3/zoom/index.html
    Inače, muzej je u samom centru Beča (MuseumsQuartier na Museumsplatz-u).
    Želim vam dobar provod!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovo djeluje vrlo zanimljivo
    Pcelica Mara, igra li jezik ulogu kod posjete zoom muzeju? ustvari, želim pitati: hoće li starije dijete propustiti koji važan dio programa ako ne razumije njemački?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj džez prvotno napisa
    ovo djeluje vrlo zanimljivo
    Pcelica Mara, igra li jezik ulogu kod posjete zoom muzeju? ustvari, želim pitati: hoće li starije dijete propustiti koji važan dio programa ako ne razumije njemački?
    Mislim da nije tako važno poznavanje jezika. Nama su malo na početku pričali o moru (i djeca su odgovarala na neka jednostavna pitanja), onda su djeca napravila kao val ispod nekog plavog vela pa su tako išli u drugu prostoriju... Na kraju se igraju s roditeljima i drugom djecom u zadnjem dijelu muzeja. Eto, nama nije bio problem, ali ipak sam ja biolog pa sam znala i ja koju riječ o oceanu 8) , muž mi zna njemački, a i malena ga uči od rođenja (iako sumnjam da je baš razumjela njemački sa 7 mjeseci).
    Više je to kao neka igraonica, ali stvarno je super. Djeca su bila oduševljena.
    Jedva čekam kad ćemo opet preko grane da svratimo do muzeja (inače, Zoom muzej za djecu ima i u Grazu).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

džez, vidim sad da imaš dijete od 8 godina, a za veću djecu postoje drugi programi (pogledaj na njihovim web stranicama). Dok smo čekali vidjeli smo neke prostorije kao za slikanje, djeca dobiju tute, boje, papir i udri . Izgleda veselo i zanimljivo.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    Tko zna, možda i jeste vi. (Do nedavno sam djecu dijelila na malu i veliku tako da je moja procjena starosti jako nepouzdana ) . Išli smo preko Kompasa zadnji vikend prije Božića.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Tko zna, možda i jeste vi. (Do nedavno sam djecu dijelila na malu i veliku tako da je moja procjena starosti jako nepouzdana ) . Išli smo preko Kompasa zadnji vikend prije Božića.
    to smo bili mi :D , moja starija kćer, moja mama i ja

sada me baš zanima tko ste, sigurno bi se sjetila da vas vidim

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

to smo bili mi :D , moja starija kćer, moja mama i ja

sada me baš zanima tko ste, sigurno bi se sjetila da vas vidim
    Koja slučajnost :D. A za M. duboki

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[/quote]
    Koja slučajnost :D. A za M. duboki [/quote]

stvarno je slučajnost

moja M. je bila oduševljena sa putom, bez obzira na hladnoću

često spomene neke detalje koje je doživjela ili vidjela, a pita i kada ćemo ići opet (ali drugi put idemo u proljeće ili ljeto

... nedavno smo bili u gostima i ljudi imaju neku sliku na zidu (tip Mona Lise) i kaže ona: Što nismo ovu sliku vidjeli u onom dvorcu u Beču, znaš tamo gdje je dječja soba bila bez igračaka? A svi :shock:

uglavnom nakon onog iskustva, s njom se može na kraj svijeta

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure sorry, malo smo se udaljile od teme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •