Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: neće da jede

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno neće da jede

Očajna sam.U zadnje vrijeme,ali zapravo oduvijek u većoj ili manjoj mjeri,moje dijete neće da jede.Sitnija je beba,dobiva na težini u donjoj granici normale ili nešto ispod.U međuvremenu je raspoloženo,nije bolesno,ali odbija hranu, i cicu i bočicu,pojede malo,oko 100-120 ml po obroku,a ima 6 kg i to svega 4-6 puta dnevno,nekad ni toliko. Beba je raspoložena,ali kad treba jesti to je mučenje i za mene i za njega.
    Jeste li vi imali takvih problema? Kako ste rjiešavale? Opustiti se ili forsirati jelo? Ne znam,ponekad se pitam od čega živi. Krv i mokraća u redu,više puta kod doktora iz istog razloga,ali i on sliježe ramenima.
    Tako sam nervozna jer vidim kako druge bebe papaju,a moj nikad nije plakao zbog gladi i jede obroke kao novorođenče.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a star je koliko? iako ako je dobre volje, sve je (moje subjektivno mišljenje) ok. opustite se i nek jede kad hoće i koliko želi. ali čut ćeš još pametnije i iskusnije od mene

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

4 mjeseca.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sa 4 mj moja curka je jela 5 puta dnevno (samo po danu, cijelu noć spava) 120ml i normalno dobiva na težini...nije na prsima, samo bočica...tak da mislim da je to skroz normalna količina ako tvoje dijete uz to još i doji...ali uglavnom, pa svako dijete jede različito nemoj se opterečivati sa mililitrima

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja malena je još sa 3 mj. jela po 4 obroka dnevno, iako je trebala više, ali nije htjela. Cijelu noć bi prespavala od 22h do 9h u komadu. Sada ima 5 mj. i isto papa po 4 obroka po 190ml plus malo dohrane.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a jel dojite ili ste na nadohrani?

iz posta bas ne mogu skuziti.

ako dojite, mogu ce je da se radi o strajku
    vidi ovaj tekst http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=142&Show=360

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

moj od kad se rodio ne želi popit ni kap više nego što je stvarno neophodno. Sa 4 mjeseca je imao 5700g, a rodio se sa 4170. Uvijek dobro raspoložen i spavalica. Kad sam shvatila da on jednostavno nije izjelica i opustila se, život je postao jako lijep.
    Moj savjet - opusti se 8) Kao što je meni rekla pedijatrica u Vinogradskoj- jest će poslije, kad se bude primalo i kad zapravo ne bude smio. Sva djeca su drugačija. Ne mjeri se s drugima. Ako je dijete zadovoljno i nije bolesno, nemaš razloga za brigu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala vam. Što se tiče mlijeka sad smo došli na svega 3 obroka,dva po 180 ml i jedan jedva 100 uz sokić od breskve i to je to. Zadovoljan je,ali voljela bih da jede više mada je sad lakše kad ga ne nutkam svaki sat,dva nego jede kad on to poželi. Valjda je takva beba,ne znam ni sama više.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dojenje je svedeno na minimum minimuma,ne zanima ga ni cica.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hej,imala sam i ja tih problema,i još ih znamo imati.to ti je normalno,bebe kao i mi nekada namaju apetita,nisu svaki dan isto raspoloženi!

Aliana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja imam tih problema,moja je stara 5 tjedana,hrani se bočicom i to svaka 3 sata po nekih 50-70 ml,kako joj dođe.Po onome na kutiji dohrane,trebala bi jesti po 130 ml 5-6 puta dnevno,dali je to normalno da tako malo jede?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na kutijama pretjeruju, valjda da se vise trosi. Mi smo sada u dobroj fazi,4x200 ml plus vocna kasica.
    Mislim da je stvar bila u zeljezu. Otkad ga dajem apetit se vratio,a smanjila sam i vitamin D.
    Isto kad se rodio i prvih mjesec dana 70 ml je bio maksimum,a opet treba gledati tezinu djeteta. Vidim i ovdje da neka djeca sa 2 mjeseca imaju 8 kg,a druga samo 4 mj i kako ocekivati da jedu isto?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

imala isti problem, i kao što netko gore reče kad sam prihvatila da jednostavno nije izjelica počeli smo uživati moj je mjesečno dobijao po 350 grama, al bio savršeno zdrav i zadovoljan iako sam ja ludila i zbog neiskustva prestala s dojenjem i ostala do nedavno na izdajanju (sad imamo 9 mjeseci i 8300 grama postignitih uz tešku muku ). glavno da je beba dobro, da je gladan tražio bi a dok god napreduje na svakom drugom planu nemaš se što brinuti već uživaj

Aliana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I meni se čini da na kutijama stvarno pretjeruju,ali moja curica je sada krenula praviti prave probleme oko jela.Prođe i po pet sati između obroka i bude gladna,trpa ručice u usta,mljacka a kad joj dam jesti povuče par puta i udari u plač.Mislila sam da je možda boli grlo ali čaj pije normalno,samo je na mlijeko takva reakcija,sad joj dam čaja pa kad počne piti na brzinu zamjenim bočice ali izludi me to hranjenje pitam se samo do kada će nam biti tako.....

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Aliana prvotno napisa
    I meni se čini da na kutijama stvarno pretjeruju,ali moja curica je sada krenula praviti prave probleme oko jela.Prođe i po pet sati između obroka i bude gladna,trpa ručice u usta,mljacka a kad joj dam jesti povuče par puta i udari u plač.Mislila sam da je možda boli grlo ali čaj pije normalno,samo je na mlijeko takva reakcija,sad joj dam čaja pa kad počne piti na brzinu zamjenim bočice ali izludi me to hranjenje pitam se samo do kada će nam biti tako.....
    da nisu možda zubići?kod nas je tako bilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa mozda da izbacis sokice(u kojima nema nista sto djetetu od 4 mjeseca treba, samo mu zavarava glad) i vocnu kasicu jer to djetetu od 4 mjeseca netreba. Onda mozda mozda bude bolje dojilo ili pilo adaptirano.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Najvjerojatnije su grčevi u pitanju. Moja je isto malo-pomalo jela kad su je mučili grčevi...onda prestali mučiti grčevi, pa počeli zubi....ne znam šta je gore

Citiraj paid prvotno napisa
    da nisu možda zubići?kod nas je tako bilo
    Sa 5 tjedana?

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ups
    ja dala čaj tek sa 6 mjeseci, pa čitajući zadnji post odmah pomislila da se radi o većoj bebici.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Pa mozda da izbacis sokice(u kojima nema nista sto djetetu od 4 mjeseca treba, samo mu zavarava glad) i vocnu kasicu jer to djetetu od 4 mjeseca netreba. Onda mozda mozda bude bolje dojilo ili pilo adaptirano.
    potpis.
    pogotovo za bebu od 5 tjedana.
    Aliana, jesi o tome porazgovarala sa pedijatrom?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da bi se svakako trebala posavjetovati s pedijatrom. Nazalost nismo bas kompetente po pitanjima adaptiranog, no ono sto je Natasa30 rekla, sigurno stoji - djetetu ne trebaju prazne kalorije iz sokova, a niti kasice.

I djeca koja su na adaptiranom je bolje da su samo na mlijeku do 6mj starosti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja curka isto malo jede sad ima 2 mj jede od 60 do 80 ml,cak mi je nest malo pala na kilazi,krv i urin su u redu,ovaj mj je dobila 440g,sad cemo za tjedan dana vidjeti dali je sta dobila,koda nije ljubitelj mlijeka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •