Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: kratak osobni osvrt

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno kratak osobni osvrt

od prije i bez ovog podforuma sam bila malo freak za sigurnost djeteta u prometu i meni nije apsolutno niti jedna opcija osim AS bila za voziti dijete iz rodilišta pa nadalje (danas sam odbila kavu jer nisam imala svoj auto a u taj tuđi prijevoz nije bilo mjesta za lovrinu AS), sve sam detaljno proučavala i na kraju sam kupila i bazi i AS kako bih povećala sigurnost vlastitog djeteta koje se često vozi u autu. također sve gnjavim (u granicama pristojnog) da voze djecu u AS. i to pravilno. ali iskreno me iznenađuje, da ne kažem izluđuje da i dalje mame (ovo govorim što su mi same rekle) misle da je dovoljno sigurno držati dijete u košari i jastuku na putu iz bolnice, da je beba bila premala do 4 mjeseca za AS, da je ok samo formalno zadovoljiti zakon pa staviti dijete u AS ali i ne vezati ga pravilno...
    uvijek se u sebi ljutim na te mame, kažem im pristojno (ako smo si prijateljice, inače ne) svoje mišljenje, par informacija i tu stajem da se koja ne naljuti ali na kraju se ljutim na sebe jer da se i ljute (mislim si), nek se ljute, djeca su bitnija.

u biti nemam neki poseban razlog zašto ovo pišem već da se ispušem jer mi je dosta objašnjavanja o AS i tih koji samo zadovoljavaju formu na štetu vlastite djece. ne morate pisati da te teme već ima ili što već, ali eto da i svoj glas pustim ovdje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh, i mene sve to pogađa. Dok se N vozila u jajetu nismo nigde išle jer je ta AS jeeedva nameštena u našem autu, a kako ja ne vozim, morale smo za sve da čekamo MMa koji ima jako čudno radno vreme. I svi su kad sam prošle zime sa N išla kolicima kod doktora umesto da pozovem taxi....
    E sad kad smo u velikoj AS tu i tamo je montiram kod frendica u auto (juče smo baš išli kod prijatelja na drugom kraju grada), ali vidim da se ni njima ne da uvek, pa me zaobilaze. Više puta sam odbila tako neka druženja jer nam je AS ostala kod MMa u autu pa nas više i ne zovu....
    Gde mogu idem gradskim prevozom, gde ne mogu ne idem i gotovo....

I nekako nemam snage da ubeđujem ljude, ako neko pita dam sve info, iscrpno i detaljno, ponudim se da pomognem. Ako ne pita - ništa.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma ja vozim i imam uglavnom ja auto ali baš danas je MM uzeo auto i tako da smo izvisili. ali poanta je da se drugi ne bi ustručavali voziti dijete i bez... plus ostale neodgovorne priče..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja se ocu ispuhat jer sam za dan mrtvih taxi sluzbi objasnjavala da to sto oni nude nije AS niti je primjereno mjesto za voznju djeteta.

jos uvijek ne mogu doci sebi da nakon toliko vremena, kampanja, akcija, zakona...taxi ne nudi siguran i zakonit prijevoz djece.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo ja imam tu sreću da skoro pa svi iz moje okoline voze kikiće u AS.
    Neki čak zbog mojih info na tu temu :D
    I čini mi se da sve ide na bolje i da se rezultati vide, istina puževim
    korakom, ali ide i to me veseli.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ja se ocu ispuhat jer sam za dan mrtvih taxi sluzbi objasnjavala da to sto oni nude nije AS niti je primjereno mjesto za voznju djeteta.

jos uvijek ne mogu doci sebi da nakon toliko vremena, kampanja, akcija, zakona...taxi ne nudi siguran i zakonit prijevoz djece.
    Ja sam se jednom, pre nekoliko meseci vraćala kući taksijem, žurila jer je Nađa ostala sa mojom mamom. I pitam taksistu da li imaju u planu uvođenje neke usluge za prevoz dece, on kao pao s marsa, pa što ne vodite dete? Ja rekoh da nema AS u taksiju, kad je počeo priču: truli zapad, bla, bla, izvlačenje para, krađa, ko mi garantuje da je sigurno, on je vozač, on zna, najsigurnije je kad mama drži dete (zašto ne tata pitam se ja), imao je on puno saobraćajki, ako ti je suđeno, suđeno ti je...... Ćutala sam do kuće, da nisam žurila izašla bih ranije.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

Ja sam, isto s njima jednom imala sličan razgovor.
    Naime, jednom sam vidjela u gradu taxi sa sjedalicom i to mi je bilo baš super i mislila sam kako je to baš dobro da imaju takav taxi ako prevoze dijete... No, kad sma jednom zvala taxi službu i napomenula da bi se vozila s djetetom i jel imaju taxi sa AS, rekli su da to nemaju i da je ono valjda bila sjedalica vozača taxija za njegovo dijete, da može moje dijete sjesti ako nabasam na taj, ali da nema tog pravila da oni imaju sjedalice.

Netko je tu jednom na forumu napisao da taxi nije osobno vozilo u smoslu ZOSPC... pa da ni ne mora imati sjedalicu :/
    Ne znam jel to točno.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja isto ludim na takve neodgovorne osobe!!!

jednom su se neki prijatelji sprdali jer dolazi susjedima rodica iz njemačke s 3 godišnjim djetetom. idu po nju na aerodrom ali moraju posuditi sjedalicu od prijatelja jer je rodica rekla da se njeno dijete neće voziti bez autosjedalice :D

Komentari su bili u smislu: koja razmažena glupača. sad zbog nje moraju posuđivati sjedalicu i montirat ju. a do aerodroma ima manje od pola sata. ti njemci nisu normalni

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj gdje me nađe...

nije za povjerovati, ali je istinito, imamo u familiji osobu koja 1,5 godišnje dijete vozi na prednjem sjedalu, nezavezano s tim da se mala stoji i drži se za onaj gore rukohvat :shock: :shock: :shock: . Znam da zvuči preuveličano, vjerujte da nije. Iako žive u manjoj sredini, bez gustog prometa, objašnjenja i isprika ipak nema.
    MM i ja smo ponudili da im mi kupimo AS (ukoliko nemaju uvjeta) a na to smo dobili odgovor da oni mogu svom djetetu kupiti AS ali da dijete NE ŽELI (1,5 g) voziti u AS i plače kad je u njoj, a mama ne podnosi slušati kako joj dijete plače.

Ja sam luda... ne znam šta da radim po tom pitanju... nosila sam i letke i brošure i pričala... i na kraju ostala "pametnjakovićka"...

I odustala sam...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

emira nažalost, odustati
    Jer nekada i najdobronamjerniji savjet može biti shvačen svakako :/

Bila sam i ja u puno sličnih situacija di sam ispala "pametnjakovička" pa
    sada radije držim jezik za zubima i mislim u sebi -- a ako si ti ljudi ne žele
    dati malo truda, pa se educirati i saznati sve o, trenutno spominjanoj, sigurnosti vlastitog dijeteta -- neka im.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mi smo snobovi iz Zagreba koji svoju djecu voze u skupim fensi sjedalicama. Koliko puta sam čula kako je to užasno skupo i onda kupe sunčane naočale za dvije tisuće kuna a djecu voze kao krumpire jer nemaju za sjedalice.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo i ja cu se malo ispuhati ako smijem
    puno puta nisam negdje isla jer nisam imala AS, i znam nekad bas biti ljuta zbog toga, al sa druge strane znam da cinim najbolje
    mi imamo as u autu sa kojim md ide svaki dan na posao 100 kn tam i nazad, a kak smo na otoku on auto ostavlja na kopnu da ne placa trajekt svaki dan, eto rijetko zapravo i je auto doma
    bilo mi je puno lakse kad smo bili u 0+ jer je bila prenosiva

a sto se tice voznje bez AS, md je prije 2 tj. imao sudar, vozio je jedno 35km/h polako...sam...odjednom je osjetio udarac u prednji desni kraj (zena se isparkiravala i nije gledala) njemu je auto odletio u lijevu stranu i popeo preko kante za smece...betonske žardinjere i klupe te prevrnuo na krov :shock: kazu ocevidci kao u nekom americkom filmu...ne mozes vjerovati, uz to auto je bio passat karavan (nije nas nego od kolege)
    znaci voziti polako, paziti nije dovoljno jer uvijek ce netko takav biti sudionik prometa i neces ti biti kriv
    njemu hvala bogu nije nista, malo je natukao rame
    e sad zamislite da je u autu bila mala beba bez as, nema sanse da bi je netko zadrzao u narucju ili lose montirana sjedalica koja nebi izdrzala prevrtanje na krov

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je gore i gluplje od svega kad kažu da dijete neće ovo ili ono te da hoće ovako i onako

Ja samo pitam hoće li mu onda dat pivu i pljugu kad u petom osnovne bude to htio.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo od pocetka "forsirali" sjedalicu, bilo je uspona i padova, plakanja i ne plakanja
    danas mu je najnormalnije da se tako vozi, cim ja otvorim vrata od se sam popne i sjedne u nju

vjeruj mi nakon ovog iskustva nema mu NECU

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

recenica: ne moze Lea ici bez AS, mama neda.
    i onda "onaj" pogled u mamu.

a ja si mislim, pih, da je samo zato sto mama neda. ljudi fakat, ali fakat nisu svjesni.
    mislim, nekoc, nisam ni ja bila.
    ali veseli me sto stvarno sve vise i vise vidjam aute sa AS :D

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja nažalost isto imam dosta ljudi u svojoj okolini koja djecu ili ne stavljaju u AS ili ih stave bez ispravnog vezanja. A što je najgore jedan od tih osoba je i MM. Ja sam inzistirala i molila da prije mog poroda montira AS da ja vidim dali je dobro montirao i kad je došao dan da idemo iz bolnice uspio me odgovoriti da ga stavim u nju jer je bebač ipak premali, krhki itd. za tako veliku AS (0-13kg) I ja ga držala u rukama - i nikad više. A sad me zna prevariti kad montira AS u drugi auto, kaže da ju je svezao a ja tek na pola puta shvatim da nije i poludim, a toliko ga molim i objašnjavam o sigurnosti u prometu - ljudi kao da su sljepi, kao da ne žele vidjeti što se događa oko njih i da oni mogu biti sljedeći (nedo Bog). Eto ja moram i MM objašnjavat pa čak i provjeravati ga, a o prijateljicama da ne pričam...... kao da ne čitaju, ne mare....ma grozno, grozno. Već sam luda od istih priča istim ljudima
    Mislim da je tu i policija kriva što slabo tj. nikako ne educira ljude. Jedina motivacija od strane policije su kazne, ali bi trebalo biti više edukacije (zato svaka čast RODI i njenim akcijama)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bebolino_ dali se TM veže pojasom?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nesreće se uvijek dešavaju nekom drugom i u pravilu je uvijek netko drugi za njih odgovoran .

Ja sam za kazne, dijete koje se vozi po propisima - kazna u visini iznosa za koji bi kupili AS i kazneni bodovi jer, nažalost, ljudi se opamete tek kad ih opališ po džepu.

Taksisti su posebna priča, meni je jedan gundrao da kaj to montiram, kaj nisam mogla dijete držati u rukama, jedan otraga nije imao izvučene pojaseve "ja sam ti siguran vozač, nema frke" itd. Uglavnom zagrebački taksisti nemaju pojma o AS.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa

Taksisti su posebna priča, meni je jedan gundrao da kaj to montiram, kaj nisam mogla dijete držati u rukama, jedan otraga nije imao izvučene pojaseve "ja sam ti siguran vozač, nema frke" itd. Uglavnom zagrebački taksisti nemaju pojma o AS.
    Ja imam lijepo iskustvo s jednom taksisticom

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    A mi smo snobovi iz Zagreba koji svoju djecu voze u skupim fensi sjedalicama. Koliko puta sam čula kako je to užasno skupo i onda kupe sunčane naočale za dvije tisuće kuna a djecu voze kao krumpire jer nemaju za sjedalice.
    ista stvar-to samo tako voze dicu ovi iz Zagreba prese**tori-ali za cvike može.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo, ja u jednoj rent-a-car agenciji kroz izlog vidjela diivnu crveno-bijelu sjedalicu kako ponosno stoji na stolici za goste kao dio opreme što se može iznajmiti!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a kad bi bilo više ovakvih akcija http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...5/Default.aspx
    (treba copy/paste cijeli link :/ )
    i još da počnu naplaćivati kazne popravila bi se situacija

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Neznam jel ovo uopće spada tu, al eto podijeliti ću svoje iskustvo:
    Jedan dan sam se dobrano išokirala kad sam na autoputu A3 vidjela tipa kak naprijed vozi 3-4godišnje dijete! I to ne da dijete sjedi na suvozačevom mjestu - dijete STOJI, a nos mu do onog pretinca naprijed i drži se za kokpit! :shock:
    Ja mu trubim i pokazujem na dijete, a on meni ...ti pas mater( pročitano s usana) - a možda mi je rekao i hvala gospođo, bum pametniji?! Ako sam pogrešno pročitala - ispričavam se!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja mislim da md nece vise nikad pasti na pamet da predlozi bez AS (sto je nekad znao reci...tipa pa idemo samo do ...) samo sto sam ja radje isla pijeske tih 5 min, nije mi nikad bilo tesko

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja cu samo pohvaliti svoje dijete koje samo sjeda u AS, koje meni kaze da ju jos malo stisnem da nisam do kraja, koje tati cim sjedne vice "vezi se", a vezemo se uvijek i svi....naravno, pohvala i meni/nama sto sam ju od rodjenja vozila u AS, i pohvala Rodi (tu sam ja mnogo toga naucila), jer i ja sam prije bila "pametna", i mislila da je dovoljno cvrsto drzati dijete.
    Mislim da ljudima treba pokazati film kako dijete izlijece iz auta, jer letci, i price takvima nisu dovoljni..nazalost

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj je srećom kao ja, zna važnost sjedalice, puno se vozimo, jako nam je to bitno

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    bebolino_ dali se TM veže pojasom?
    Nažalost se ne veže. Dok ja, da - čak i dok mi je bilo teško u trudnoci, uvijek se vežem. Ne znam kako mu objasniti da tako pokazuje djetetu loš primjer i da ću radi njegovog ne vezanja morati možda jednog dana imati muku s malim (jer oni jako vole kopirati odrasle )
    Teško je tvrdoglavost promijeniti.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    a ja cu samo pohvaliti svoje dijete koje samo sjeda u AS, koje meni kaze da ju jos malo stisnem da nisam do kraja, koje tati cim sjedne vice "vezi se", a vezemo se uvijek i svi....naravno, pohvala i meni/nama sto sam ju od rodjenja vozila u AS(
    na isti način ću se i ja pohvalit.
    od rođenja je u AS i nikad nije bilo problema ili plakanja zbog sjedanja u as. u as je njeno misto i to se zna.
    čak i L., ako ima kandidata za vozit se u našem autu kaže: može ako će moć sjest od moje sjedalice :D
    i ona je ta koja uredno pita (kad idemo npr. iz vrtića) zašto xy...nema sjedalicu u autu.
    i meni je nepojmljivo da se roditelj uopće može opravdat: dite ne želi sjest u as
    šta tu dite ima želit ili ne želit :? tu nema rasprave pa plakalo ono do prekosutra ako mu je volja. najgore je ići linijom manjeg otpora i dozvolit ditetu da izvoljeva hoće li ili neće sidit u sidalici. sidalica je da dite, po propisu sidi u njoj i tu je svaka priča i objašnjavanje završeno.

a je li neki roditelj vozi svoje dite u sidalici ili ne stvarno me više prestalo zabrinjavat i zgražat.
    moja mora u sidalicu i to mi je najvažnije.
    meni kolegica povremeno umre od smija kad na posao ispod ruke donesem as jer ću nakon posla službenim autom po malu u vrtić. meni je točno 5 sekundi skinit i montirat sidalicu, a toliko valjda mogu izdvojit za sigurnost svog diteta.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    evo, ja u jednoj rent-a-car agenciji kroz izlog vidjela diivnu crveno-bijelu sjedalicu kako ponosno stoji na stolici za goste kao dio opreme što se može iznajmiti!
    koliko sam ja vidio u zračnoj luci, večina rent-a-car firmi nudi AS i to vam je najbolji pokazatelj kako je to apsolutno normalna stvar u inozemstvu i kako rent-a-car mora imati AS jer mu stranac s djetetom u protivnom neće uzeti auto.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

u mene je AS obavezna pa taman i da cu samo preparkirati auto.
    grozim se od vozaca s mobitelom i vozaca s djecom bez AS.
    a sta kazete na ovo... genijalac

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znate šta mene najviše nervira? Kad moji bliski (rodbina i prijatelji) kojima sam zilion puta objasnila zašto AS uvek, počnu po stoti put...... kako ja Nađi ne dam (sa naglaskom na mama-ti-ne-da u prevodu: jadna ti sa takvom mamom).
    Npr kad smo se vraćali sa mora, moj tata nas je čekao na železničkoj stanici (koja je 10 minuta peške od naše kuće). I priča je bila sledeća: eto i mama je htela da dođe, ali nije znala da li ćeš ti možda, ipak hteti u taksi, pa da ne pravi gužvu, a možda ćeš ti hteti i peške, ali mi nismo znali pošto si ti tako stroga u vezi voženja deteta, pa.....
    I šta je na kraju bilo: MM i tata su lepo stavili stvari u taksi, MM otišao sa stvarima a tata, Nađa i ja prošetali do kuće.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vissnja, ja sam tako ne jednom napravila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja bih se malo ispuhala. Prijateljica mi je ranije rodila i u bolnici čekaju da mrvica dobije dovoljno na kilaži da ih puste kući. Na tulumu povodom rođenja vidim uredno spremljenu košaru koju joj je jedna druga prijateljica (i meni draga poznanica) pripremila da tata svoju mrvicu iz bolnice doveze kući. Prijateljica mi je ionako u šoku od preranog poroda i komplikacija koje uz to idu i mislim da nije vrijeme da joj sad počnem "piliti" s AS, ali ako neću njoj, kome uopće smijem? Suzdržavam se za sada, još koji dan, možda da tatu obradim, hm?
    Već me duže vrijeme nešto drugo kopka. Vodim svoju K. u vrtić i vidim tatu kako u dostavnom vozilu (sa dva sjedala) odvozi svoje dvoje djece u vrtić - jedno sjedi na suvozačevom mjestu drugo (jasličke dobi) njemu u krilu, mačak uz to još i telefonira!!! Meni para na uši, ali tko sam ja da mu nešto kažem? Prepričam to MM-u, a on kaže - ljudi se snalaze kako znaju i umiju, čovjek možda i nema drugi auto, ne možeš samo tako osuđivati. Neki dan sam u hodniku malo bolje pogledala toga tatu, čovjek ih sprema, u radnoj je tuti, zamišljen, tko zna koliko ima problema, možda zaista i ne kuži da radi nešto nedopušteno, možda ... Bavim se mišlju da tetama predložim da u okviru roditeljskog ili u nekoj drugoj prigodi malo popričaju o sigurnosti u prometu, možda pozovu nekog iz policije ili sl., da bez direktnih "napada" do nekih ljudi dopre ono što je većini nas najprirodnije. Da nabavim neke materijale da ih podijele?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A najbolja mi je situacija jednih poznanika koji kupiše sjedalicu s isofixom, jer je to kao sad in, jelte-a pojasevi samo povezani oko struka tj.spušteni sa ramena.... E, mislim se, dobar ti je taj isofix samo šteta.....
    Ali ja se trudim nikome više ništa ne spominjati jer se svi nekako uvrijede a onda se ja samo nanerviram... :/

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ok... volim "pametovati", tj. volim dijeliti informacije i kada me neko ne pita....

Bližnje pitam za AS, pojaseve itd.... i kako je pokrenuta akcija u BiH, koja je npr. bila meni ispred prozora, a ja nisam znala iako je i na ovom forumu na jednom od pdf-a objavljena, kako neko ne bi propustio svoju šansu objavim ja na Facebook-u...
    Komentar??? :shock: :shock: :shock:

I ne znam zašto sam šokirana kada je to tako... i znam da je tako, ali valjda nisam očekivala od ljudi koje znam.

Moj facebook - kratka rasprava
    Je li vidite? Oni koji ne vide mogu kopirati ovdje... ako zanima nekoga.

I hoću da vas pitam nešto: DA li se vi UVIJEK vežete u autu? I na ZADNJEM SJEDIŠTU?
    I taksiju i kod prijatelja itd?
    I da li zahtjevate od drugih putnika, ako ste vi vozač ili vlasnik auta, da se vežu???

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam napomenula da djevojka koja je ostavila 1. komentar je inače šaljivdžija i nema djecu i njen komentar mi nije strašan.
    Djevojka koja se pita da li sam vlasnik proizvodnje AS nema djece...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Il kopiraj, il cemo ti svi biti frendovi

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Budite mi frendovi!!!

Evo onda kopiranje:
    JA: Za Banjalučane - besplatan pregled dječijih autosjedalica - PREPORUČUJEM Više info: http://djeca.org/site//index.php?opt...y=25&Itemid=57

T:E hvala ti ko sestri, to mi je baš važno.
    Ako iskopaš i besplatnu konzumaciju piva, javi. )

JA: Valjda imaš makar JEDNU prijateljicu koja ima dijete i koja vodi odgovarajuću brigu o dijetetu za vrijeme vožnje u autu? :D :D :D Ako imaš PRENESI informaciju....

A za tebe ću posebno da čačkam po netu da vidim ima li besplatna piva kakva! Ako nema, kada dođeš u Sarajevo častit ćemo se ispred neke trgovine! )))

L: Moja djeca porastoše i bez autosjedalica,a Boga mi i mi )))

JA: Što svakako nije za pohvalu ))))

N:iskreno se nadam da radis ili si vlasnik kompanije koja to proizvodi ili si predsjedniik nevladine organizacije cija vizija je da svako dijete u bih ima to i da se podigne svijest roditelja o vaznosti toga....

JA: Pa kud baš predsjednik ili vlasnik moram biti?
    Ne mogu imati svoje mišljenje i stav o tome?
    Kome treba info tu je...ja baš mislim da je korisna! ))))
    Nije valjda da misliš da su nepotrebne autosjedalice?

N:kako da ti kazem.... ne mogu da tvrdim da sam skoro kontemplirala na tu temu...

JA: A čuj, ne proizvodim niti imam koristi od pojaseva u autu, pa se vežem.
    Zašto se vežem?
    http://www.youtube.com/watch?v=fi5-i...eature=related

Nevezanost djeteta, roditelj vezan, kratki video http://www.youtube.com/watch?v=giYQE1Hskjc&NR=1... Read More

Još kraći, niko nije vezan
    http://www.youtube.com/watch?v=xU2jr...eature=related

A ne želim da ulazim u kvalitetu određenih AS, jer ni ja to stvarno ne znam i razrede AS, ali ako je već imaju ljudi treba je i ispravno montirati, jer inače kao da je nemaju. Provjeru da li odgovara AS autu i djetetu i montaža se može BESPLATNO napraviti, pa ko MISLI da mu treba - bujrum!

N: gdje mi je bila pamet sve ove godine...

L: Daj Majo molim te,nesreće se dešavaju i u autu i mimo auta,neke stvari jednostavno ne možeš sprečiti,sa sjedalicom ili bez nje.

JA: Iskreno ... ne znam šta bih ti rekla. Ne znam zašto je tvoja reakcija negativna na, meni, pozitivnu stvar.
    Niko tebe ne tjera koristiti niti pojas niti auto na kraju krajeva, ali možda znaš nekoga u B.Luci kome bi mogla biti informacija potrebna.

Lejla, naravno da se dešavaju stvari sa AS ili bez njih. Evo jedne - troje djece...cccc... http://www.laderatimes.com/Coble_Family_Tragedy.html .... imali AS, zabio se kamion u njih, odozada.
    Ali, u SLUČAJU nesreće smanjuje se mogućnost povreda ili smrti djeteta ako je odgovarajuće vezano u AS, s tim da AS ima dobre ocjene. ... Read More

I ponavljam, ako imate nekoga kome bi mogla biti informacija korisna samo da proslijedite informaciju roditeljima, zato sam i stavila link, a ne da vas ubjeđujem u korisnost ili nekorisnost pojasa ili AS.

Mislim, da li ljudi misle da su AS marketinški trik? I pojasevi?
    + preskupe su AS i kada ljudi nemaju para razumijem zašto ih nemaju ili imaju one od 200-ak kn.... ali baš ovako...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam što bih ti rekla, moja je okolina puna roditelja koji, ili nemaju AS ili ju koriste kao nekakvu nosiljku, čak i okrenutu prema naprijed (onu od 0-13)
    Više ništa ne komentiram.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cubana - ništa... nema se šta reći... samo sam se ispucala i sad mi je lakše!

Odgovori mi na pitanja gore vezano za pojaseve?

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uvijek se vezem u autu, i trazim to isto od muza,koji se ponekad zaboravi.

ako neko drugi vozi isto se vezem i trazim od svojih suputnika da se vezu, pod obavezno!!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sve da, čak sam se i otraga počela vezati (da pokažem primjerom djetetu).

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A šta je sa onim iza putnicima? Vidjela sam da oni direktno ugrožavaju ove naprijed koji su vezani, ali mislim, koliko je stvarno osoba koje se vežu pozadi.

Npr. ja se većinom vežem kada sam pozadi, ali ne uvijek. Naprijed, uvijek...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na to ne upozoravam, priznajem. I ja se vežem otraga samo kad sjedim kraj curke koja je u sjedalici.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Maslačkica, dodala sam te ko prijateljicu 8)

mi smo svi vezani u autu. uvijek. kad se netko ne veže spomenem kako su velike kazne pa to većinu natjera da se ipak vežu

moja nećakinja se vozi u as koja nije primjerena njenoj kilaži, upozorila sam nekoliko puta roditelje (iz za prijašnju as koja je bila prestara) ali me oni e žele poslušati. znam da misle da sam malo ali baš me briga

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neka si... drago mi je!!!!

Ma ja sam inače malo valjda KU-KU za mnoga svoja uvjerenja i mišljanja, koja su sa Rode skoro sva...

Nemamo tu kulturu još... moji nećaci se voze nevezani...ali kada su sa nama u autu onda je obavezno vezanje, nema pogovora.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sljedeći put kad otvoriš takvu raspravu na fejsbuku prvo pozovi nekoliko nas forumašica pa ćemo se mi uključit. pa će ispast da je vožnja u as najnormalnija stvar, a oni koji tako ne rade osjećat će se nadjačano i jadno 8)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dijete je uvijek vezano u AS.
    Ja se uvijek vežem.
    MM se ne želi vezati. I protiv toga ne mogu. Imao je par saobraćajki kad nije bio vezan, i stalno me uvjerava da ne bi preživio da je imao pojas. Ne znam više šta bih mu rekla.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Maslačkice, kao što i sama znaš, kod nas (u BiH) se još uvijek prati rasplet zdravstvenog stanja našeg popularnog pjevača nakon, mogu sa sigurnošću reči, manje saobračajne nesreće, koja je po njega imala nesagledivo teške posljedice samo zato što nije bio vezan. A ta činjenica se u svim medijima prešućuje kao da je napravio najveće kriminalno djelo koje, zbog toga što nam je drag želimo zataškati, umjesto da se u najpozitivnijem smislu njegov primjer iznese kao upozorenje. Moram priznati da sam se par puta vozila sa bebom u rukama (više od par ) i nije AS samo zaštita u slučaju sudara. Prilokom vožnje glavica bebe se klima po inerciji i sigurna sam da je to izrazito opasno, a osoba koja drži bebu ne može dovoljno dobro osigurati malenu glavicu. Stariju sam kčer naučila na sjedenje u sjedalici i vezivanje, pa ona sama upozorava da nije vezana ako se desi da zaboravim na njen pojas dok se svi potrpamo. Isto namjeravam učiniti i sa sinom. Ja prijatelje savjetujem, ne navaljujem, nisam taj tip. Zato sam se valjda uključila u našu DjeCu da kroz aktivizam pokušam podići svjest o neizmjernoj važnosti AS.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi se oboje vežemo uvijek i bez iznimke i bez obzira sjedili naprijed ili odozada. Djeca su od prvoga dana u as. "Gosti" se vežu ili se ne voze. Ozbiljno. MM je iz Australije i on ne pristaje voziti nikoga bez pojasa. Ne kreće dok svi nisu povezani. Veliki D čim vidi da netko nije (još) svezao pojas diplomatski pita "A jesmo li svi vezani?". Slovimo kao čudaci i zbog pojaseva i zbog as. Sve ih imamo uduplo (za dedin auto). Djeca se ne bune jer za drugačije ne znaju.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •