-
Danas je bio doktor napokon pregledat moju malu bolesnicu. Postavila sam mu pitanje vezano za upitno djelovanje terapije kortikosteroida u lijecenju bronhiolitisa i referirala se u svome pitanju na članak što je izašao u uglednom medicinskom časopisu. Rekao mi je:
...zašto ste onda ovdje, mogli ste se i doma liječiti ako ne želite tu terapiju.. ja vam nešto moram dati a to je jedino što mogu...bolje išta nego ništa...studije su se oduvjek radile i stalno se nešto u njima mijenja, malo ovako malo onako...to vam nitko ne čita..znate tko to piše, ljudi koji nemaju veze sa stvarnim životom..oni nisu praktičari nego teoretičari...nemojte puno čitati, to vam ništa ne vrijedi...ja vam ne mogu rec da sam sto posto siguran da djeluje, ali nesto malo mozda pomogne....ne mogu tvrdit da vjerujem u tu terapiju 100 posto.. ali ako se nesto dogodi a ja vam nisam dao terapiju sto ce onda biti...od 90 posto slucajeva nsita se ne bi vjerojatno dogodilo...ali onih 10 posto a ja nisam dao terapiju i sta onda?....
Eto čisto da podijelim s vama stav doktora oko terapije kortikosteroida koja se regularno pripisuje oboljelima od bronhiolitisa...
Nemam ništa protiv terapije koju propiše izvrstan liječnik,i neću se petljat u tuđu struku, ali eto, učinkovitost terapije nije dokazana....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma