-
-
Onaj koji ja cesto radim ide ovako;
Stavis kuhati ribu (mol npr. koji mi je za dijete super lako za ocistiti), selen, 4-5 reznja bijelog luka i eventualno krisku limuna....
U drugu tecu na maslin. ulju dinstati krumpir izrezan na kockice (moze i nariban) dok se ne raspadne, staviti rizu (odokativno) i nadolijevati ili vodom pa na kraju uliti procijedjenu riblju juhu ili samo ribljom juhom ako je ima puno (steta je da ispari dok se riza skuha).
Pred kraj staviti malo koncentrata od pomidora da dobije onako laganu crvenu boju, posoliti i popariti i gotovo!
J
-
U biti ne treba krumpir dinstati bas dok se skroz ne raspadne, nego onako kad je napola staviti rizu, do kraja ce nestati.
-
Riblju juhu mi kuhamo kao običnu: sve povrće, riža...i kad je sve skoro kuhano ubacim ribu. Samo... (Dalmatinke, nemojte se ljutiti! ) mi kuhamo u juhi neku masniju ribu tipa brancina. Tako imamo i juhu i meso ribe koje kasnije samo posolim, prelijem maslinovim uljem, posipam peršinom i jedemo ga uz slani krumpir.
U zadnje vrijeme dosta kuhamo hm...ne znam kako to nazvati... bakalar na "čušpajz"
. Crveni luk+pelati+malo vina+smrznuti bakalar+posebno skuhani krumpir. Kad je gotovo ubacim krumpir, peršin i malo papra. Kome treba detaljan recept nek javi.
-
sol selen, luk (bijeli) i maslinovo ulje je obavezno te poma (mm-ovi stavljaju pomu-rajcicu, moji ne, a mi nekad jedno nekad drugo)
kuhati sve to skupa 5 min prije ribe, zatim dodati ribu (mol, lubin, cipal, skarpina, grdobina) i kuhati
rizu skuham skoro do kraja, sastrane, pa kad procijedim juhu i izvadim ribu, dodam rizu da se malo u juhi ukuha...
dobar tek
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma