Results 1 to 44 of 44

Thread: 20tak osoba na večeri

  1. #1
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default 20tak osoba na večeri

    Sutra trebam pripremiti večeru za 10-ak ljudi i 10-ak djece.
    sve bi bilo Ok da sam ja kod kuće. Ali ja radim i dolazim kući oko cca 5, a oni će doći oko 6. Dakle, moram pripremiti danas, sutra samo zgotoviti. Ideje???

    HEEEEELLLLPPPPP!!!

    I još moram danas u šoping!!!

  2. #2

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,710

    Default

    Spaniraš pileći file, očistiš i opereš zelenu salatu, skuhaš domaću juhu, sve strpaš u frižider.
    Kad dođeš doma, uključiš rernu i staviš da se u njoj peku pohanci, gore zakuhaš juhu, napraviš salatu i postaviš stol.
    Za prilog rizi bizi, s tim da grašak skuhaš ujutro prije posla.
    Desert napravi danas.

  3. #3
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    uuu, lijep si si posao natovarila.

    ja bih danas ispekla kakav komad mesa. a obzirom da vas je puno, da se gosti zasite pa da ne traže previše mesa (ko bi 20 ljudi zasitio samo s mesom) prije mesa bi im dala kakav rižoto. npr. moj omiljeni za ovakve prilike - rižoto od crvenog radiča s pancetom.
    i uz to poslužila salate razne. i kuhano povrće. ali, onako savršeno kuhano povrće (ako imaš kuharicu od j.olivera).

    npr. riga, pomidori, zelena, kupus ribani

    povrće - eventualno krumpir s masl. uljem i peršinom, brokula, karfiol, mahune, e da - obavezno fažol na salatu - to isto zasiti ljude

    sve više manje može stajati, osim salata. sve je jako jednostavno, a vjeruj mi, efektno, ukusno, domaće i raznovrsno. i onda sve to odmah poslažeš na stol odjednom, kao švedski stol.

    i to mi uvijek super upali, i svi me hvale kao savršenu kuharicu.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,710

    Default

    Uostalom nemoraju jesti čim stignu.
    Ovo je inaće scenarij kojeg najviše mrzim, ali kad je neizbježno da se napraviti.

  5. #5
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    A jel to mora baš biti kuhano???? Ili mogu proći neke hladne plate u kombinaciji s nekim domaći hladnim jelom tipa diplomat sendviča ili sl?
    Ako mora biti kuhano možeš recimo danas skuhat lazanje, ili neki gulaš, a sutra samo njoke ili rezance, možeš recimo danas umijesit neke široke rezance a sutra nabrzinu par vrsti umaka na bazi vrhnja, pršuta, gljiva i sl...a kao pohvališ se domaćim rezancima, ili recimo torteline, raviole ...

  6. #6
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    treba mi samo dobra organizacija

    odlučih (ali još koja ideja dobro dođe)

    - hladna plata (domaći kulen, pršut, paški sir, meso iz tiblice, svježi sir s vrhnjem)
    - salata s rižom i povrćem (hladna)...što dohvatim
    - salata sa slanutkom (hladna) - stabljike celera, krastavac, rajčica, luk, vidjet ću što dohvatim....
    - talijanska tjestenina s povrćem (toplo) - propirjano povrće na maslinovom ulju, češnjaku, dodm kapare, vrhnja za kuhanje i tijesta
    - lazanje (koje ću danas pripremiti, sutra samo ispeći)
    - Schwarzwald torta (danas)

    :/ baš sam nadobudna...
    radim do 16:30, pokupim djecu u vrtiću, jednu turu dojenja odradimo kod kuće, odemo do dućana, djeca budu savršeno dobra i u dućanu i kod kuće kad sve krenem pripremati, još koja tura dojenja, spremim ih na spavanje, dovršim što mogu, očistim, pripremim stol i još stignem pregledat mailove jer ujutro imam važan poslovni sastanak....
    Ma da......

  7. #7
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    evo Kosjenka, lazanje su u planu....
    A prošlu sam nedjelju isto imala 10 ljudi na ručku, ali je dan ranije subota, pa sam pravila pašticadu i samo skuhala njoke drugi dan....

    A široke rezance ionako imam domaće jedino takve i pravim.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    144

    Default

    Ovo mi zvuči kao ja samo što još nemam djece

    Ja si volim ovako natovariti! Plan već imaš sretno!
    Ukoliko misliš da bi ti bilo jednostavnije predlažem rožatu s njom ima malo posla klincima će bit super, a i velikima.

    Javi kako je prošlo!


    eh da i sretno na sastanku

  9. #9
    iki's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,675

    Default

    AndreaMa, sve kaj imam reć je !!!

    Ja bi vjerojatno dala ispeć odojka kojeg saamo pokupim u pekari u kojoj kupim odmah friški kruh i doma narežem paradajza i luka...
    Kolač eventualno HOLA kocke tu sa foruma.

  10. #10
    Goge's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    na morskome plavom žalu...
    Posts
    347

    Default

    Quote Originally Posted by iki
    AndreaMa, sve kaj imam reć je !!!
    x

  11. #11
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    evo, da se javim...

    jučer sve po planu, manje više sve je spremno, lazanje pripremljene, sastojsci za salate (riža i slanutak) skuhani, začini čekaju u stand byu, torta izgleda savršeno, mesoreznica na radnoj plohi......
    Sastanak prošao OK, još samo da sve isfiniširam kad dođem doma i TUUULLLUUUM!!!!!!! :D

    Samo, tko će to spremiti nakon njih???

  12. #12
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Svaka čast...

  13. #13
    jadro's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    1,568

    Default

    svaka cast...

  14. #14

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Catering i cistacica

  15. #15
    bzara's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,511

    Default

    svaka čast!

    ali ja sebi isto volim natovariti sve i svašta, i sve stignem kad sam na knap s vremenom! stvarno je sve stvar organizacije!
    želim ti odličan tulum!!!!

  16. #16
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Svaka čast AndrejaMa, ovo je puno i za reći a ne za napraviti u tako kratkom vremenu

  17. #17
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    i kako je bilo? sve po planu?

  18. #18
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    Ma sve prošlo super!!!

    Ali kako su malo pojeli!!!! :shock: :shock:
    Ostalo brdo toga, danas popakirala nešto MMu da ponese u firmu, a i mi ćemo jesti još tri dana i mislim da će još ostati....
    Ima koja gladna duša???? Poziv stvarno vrijedi..... :D

    A djeca...OK nije ih bilo 10 već 8, dvoje najstarijih ostali kod prijatelja, ali ovih 8-ero je bilo do 5 godina! I sve super, sami se igrali, nikakav nered nisu napravili, nisu se ni jednom posvađali, ništa nisu prolili ni razbili, ma perfektni su bili!!!!! Jedino je MM razbio jedan tanjurić.... kao Petar je zakačio nogom, možeš si misliti!!!
    Spremila sam brzo, Matej i MM su pobacali igračke u pripadajuće kutije, ja hranu u frižider (nešto i na balkon jer nije baš sve stalo u frižider), suđe u suđericu, još i brzo prebrisala parket i - sve super!!!

    Eto, ako zatrebate uslugu, znate gdje se možete prijaviti!!!!
    Jedino što je kratko trajalo, došli su oko 18:30 a otišli oko 20:30, pa se baš i nismo puuunooo družili.....

  19. #19
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Super! Svaka ti čast.

    Sad nam fino stavi recepte od tih hladnih salata

  20. #20
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    AndrejaMa, ja imam party u subotu sa 30-ak ljudi, jesi slobodna?

  21. #21
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    Topla tjestenina s povrćem
    Salata s rižom
    Salata sa slanutkom

    Malo izmodificirano i prilagođeno, ali baza je bila ta...
    A lazanje su standarna stvar....ili??

  22. #22
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Quote Originally Posted by AndrejaMa
    Topla tjestenina s povrćem
    Salata s rižom
    Salata sa slanutkom

    Malo izmodificirano i prilagođeno, ali baza je bila ta...
    A lazanje su standarna stvar....ili??
    Da, da jesu. To mi je u malom prstu.
    Hvala za link na salate, ne radim inače ništa slično jer MM ne jede ništa od povrća
    ali probat ću nekada za sebe.

  23. #23
    Felix's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,219

    Default

    jel se moze znati koji je bio povod partyju
    svaka cast, ja se jedva nagovorim roditelje pozvati na rucak, vec mi mrak pada na oci od kuhanja :/

  24. #24
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    Poslovni partner i dobar prijatelj MM bili obiteljski (kombinacija privatno i poslovno) u ZG, pa onda i kolegica s posla, pa kum tog prijatelja, naravno svi s životnim suputnicima i djecom....
    Ništa, obično (ako se tako može nazvati) druženje....

    Ako treba recept za lazanje ...šaljem...ili napravim...

  25. #25

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    pod stresom
    Posts
    1,827

    Default

    u subotu spremam večeru (ročkas za prijatelje, s mm-om sam proslavila)... pravit ćemo peku - teletina...
    vjerovatno ću za predjelo iskombinirat nešto bruschetta... kupus salata i zelena salata (imam u vrtu)... kolač - nešto voćno i lagano...

    i eto ti spize za 12 odraslih...

    osim ako ne predložite nešto zanimljivije

  26. #26
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    pusti ti zanimljivosti - peka je peka

  27. #27
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Uh, nama se bliži ročkas i slavit čemo i širem krugu obitelji (ujne, strine itd.)
    nekih 30 - 40ak ljudi.
    Već nam je "običaj" ispeći odojka na ražnju, grah/francuska salata + kolači i to je to.
    Nekako mi već ide na živce stalno isti meni :/
    A uopće nemam ideje što bi se osim toga moglo (jednostavno/brzo) pripremiti za tolike ljude?
    Fešta će biti doma.
    Svaki prijedlog je dobrodošao

  28. #28
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    ako imaš dovoljno veliki lonac, možda pašticada i njoke?
    roštilj?
    čobanc ili fiš?

  29. #29
    AndrejaMa's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Sesv. Kraljevec
    Posts
    2,199

    Default

    naravno, čobanac...čorbanac ili kako ga već tko zove....

  30. #30
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    naruči catering

  31. #31
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Quote Originally Posted by AndrejaMa
    ako imaš dovoljno veliki lonac, možda pašticada i njoke?
    roštilj?
    čobanc ili fiš?
    To sam si i ja mislila.
    Neki gulaš (kak ga mi zovemo) i nikada nisam shvatila razliku između čobanca i gulaša.
    Doduše, nisam niti između pljesakvica i faširanih šnicli :? (to mi je vječna zagonetka).
    Roštilj mi se čini prekompliciran za toliko ljudi.

    A što je pašticada?

    puntica mislim da catering ne dolazi u obzir :/
    Al bum pitala MM-a
    Al ak to naručim - pak bum vanzemaljka i opet će Rode i forum biti linčovani

  32. #32
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Ja ću odgovoriti samo na gulaš - čobanac razlike Čobanac se pravi od nekoliko različitih vrsta mesa (postoje i određeni omjeri kojeg mesa koliko kako bi se postigao određen okus) dok gulaš (mislim) obično ide od jedne vrste mesa.

  33. #33
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    kahna, ti si dobra s tijestom.... a šunka u kruhu?

  34. #34
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    a ja ću o pljeskavicama i faširanim sniclima
    temeljna razlika: prvo se peče a drugo se friga 8)

  35. #35
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Quote Originally Posted by puntica
    a ja ću o pljeskavicama i faširanim sniclima
    temeljna razlika: prvo se peče a drugo se friga 8)
    A koja je razlika pečeno - frigano?
    Što znači frigano?

    I da, mislim da će biti čobanac/gulaš (odnosno više vrsta mesa) sa palentom i možda sarma.
    Dala mi teta ideju danas.

  36. #36
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    frigano=prženo
    pečeno s malo ili nimalo ulja, frigano=prženo u ulju

    jesam, smotana sam

  37. #37
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Čobanac se pravi na jušno i uz njega se servira kruh, obavezno ide divljač i mora biti ljut ili jakoo ljut, ima još fora tipa da idu i svinjske nogice i štatijaznam...najbolje kod čobanca je da ga obično muški dio familije kuha.
    Ako se nevaram jedna od razlika između faširki i pljeski je ta da u faširke ide kruh

  38. #38
    Inda_os's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    598

    Default

    Kod nas se za velike fešte uvijek priprema hrana koju kuha muški dio (fiš u kotliću, čobanac, janjetina s mladim lukom, prasetina)

  39. #39
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Mi sutra imamo rođendan (dječji) s 30-ak odraslih.Prve dvije godine smo radili pašticadu i njoke + roštilji krumpir i salate.Prošli put smo izbacili roštilj,dodali faširane štruce. Za sutra sam si maximalno olakšala tako da sam većinu hrane napravila danas.Imat ćemo dvije vrste salata s tijestom (jedna s tunom, druga sa svježim paprikama i šunkom+pužići+majoneza+vrhnje).Naručili smo plate u Billi da budemalo suhomesnatog.Sutra ću raditi faširane štruce punjene jajima i šunkom,uz to imamo francusku salatu i još sam danas napekla palačinke,sutra ćemo ih zapeći punjene šunkom i sirom.Poanta je da ne moram kuhat kad mi gosti dođu, a sve ovo sam uglavnom već pripremila.
    Sad me čeka još i torta...

  40. #40
    Inda_os's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    598

    Default

    Svaka čast!

  41. #41

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    131

    Default

    e sad, ovisi i ko ti sve dolazi

    fiš ili čobanac je uvijek odličan izbor za dosta ljudi.
    Možeš napraviti male sndviče s paštetom od ribe kao predjelo i onak,
    hrana dobrodošlice hehe

    plate i salate su isto tako dobra odluka.

    ili napravi nešto drugačije, npr tortilje i klasični mex nadjev.
    Ne traži puno vremena, sami si motaju, uzimaju...
    još da hoće ostati i oprati..al ajde to je za neke druge teme

  42. #42
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by MalenaMM
    ili napravi nešto drugačije, npr tortilje i klasični mex nadjev.
    Ne traži puno vremena, sami si motaju, uzimaju...
    ali treba sve to nasjeckati
    pa umake napraviti
    pa onda balansirati s podgrijavanjem tortilja kako bi svima bile dovoljno vruće...

    ja sam se jednom... zeznula :/

  43. #43
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Mi smo jučer obavili svoju veliku večeru i bilo je super.
    Ostala je,naravno hrpa hrane. Punjene palačinke smo zapekli tik što su gosti ulazili i držali u pećnici,sve ostalo je posluženo kao hladno jelo, i po prvi put sam se konačno družila s gostima,umjseto kuhala i nakujavala dok svi ostali sjede. :D

  44. #44

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    131

    Default

    ajde stella, baš mi je drago.

    apricot, ma ja sam jednostavno radila, iako si u pravu za grijanje.
    Prvi put sam poželjela mikrovalnu

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •