Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: guza se izasula-šta da radim

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno guza se izasula-šta da radim

bebica mi ima 3 i po mjeseca i guza joj se izasula.
    na vještačkoj je prehrani i do sada nije imala nikakvih problema-njegujemo ličnu higijenu do maksimuma.
    ali sada je kriza:
    guza i područje oko genitalija se zacrvenilo i sitne bubuljice ( kao kad se čelo u puberttetu izaspe) bet gnjoja ili sl. su poiskakale.
    šta da radim. promijenila sam pelene, ali ne pomaže.
    jedino što je interesANTNO JE TO Što se osip pojavio odmah nakon završenog uzimanja ZINNATA jer je imala bakteriju u urinu.
    inače, guzu joj uvijek nakon presvlačenja( svaka 2 sata) mažem bademovom kremom.
    šta da radim???
    da li je to boli ili svrbi

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ukucaj u pretražnik pelenski osip!
    Moguće da je od Zinnata dobila gljivice!

Nastavi je često mijenjati, peri samo vodom, ako koristite vlažne maramice prvo ih isperi vodom.

Guzu dobro posuši tapkanjem, ne trljanjem.
    Ako možeš zaigraj je malo da bude što više bez pelene.

Možda bi je trebala mazati Plimycolom ili Canestenom ( protiv gljivica i svrbeža ) ali o tome se posavjetuj s pedijatrom

Nekad pomaže i Riblja mast ili neka krema za guzu sa dosta cink- oksida- to su ti one kreme što ostavljaju jako bijeli trag.
    Pusa maloj crvenoj guzi da što prije prođe!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sudocrem -odmah će nestati osip i crvenilo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a gdje da nađem sudocrem?
    sad sam stavljala johnsons puder i malo je smanjio crvenilo, ali bubuljice se nisu povukle.
    čitala sam da može biti od antibiotika, od promjene hrane ili čak od zubića ako trebaju da brzo izbiju.
    mama mi je rekla da je meni stavljala list kupusa!!!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nama je nestalo od mustele (koja je malo skuplja), zračenja guze, kupanja nekoliko puta dnevno...
    držala sam ga dva dana u tetrama, čistila vodom, osušila, nanjela kremu...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    Sudocrem -odmah će nestati osip i crvenilo.
    Neće ako je od Zinnata, tj. ako su gljivice, onda treba ciljana terapija protiv gljivica, tipa Plimycol/Canesten. Jesu li gljivice ili ne, najbolje će procijeniti pedijatar.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se. L je samo jednom imala pelenski osip, s 11 mjeseci, jako gadno i nismo ga se uspijeli riješiti s kremicama (probali i sudocrem, između ostalih), luftanjem guze, platnenim pelenama... Onda nam je pedijatar dao plymicol i prošlo je.
    E da, isto je antibiotik bio u điru prije toga. Ako ne pomaže ovo ostalo, pitaj pedijatra.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to su sigurno gljivice, kupi Plimycol kremu i maži 2 puta na dan. kad mažeš Plimiycol poslije normalno namažeš i zaštitnom kremom. bebe imaju candidu u crijevima to ne ovisi o higijeni. u peleni je toplo i vlažno a to njoj odgovara. ako nastanu ranice njih možeš mazati bepanthen kremom. Plimycol možeš dobiti i na recept.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako su gljivice onda trebate provesti terapiju, a svaku terapiju propisuje lijecnik.
    savjetovala bi ti posjet pedijatru i da procitas neke od tema na forumu radi usporedbe iskustava.

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja beba dosla iz rodilišta sa strašno crvenom guzom i sve je bilo gore i gore, nista nije pomagalo - ni sudocrem, ni penaten, ni pavloviceva mast..nitijedna krema, dok nismo igrom slucaja zavrsili u bolnici na Rebru gdje su mi bebi u par dana rjesili trajno osip - RIVANOLOM. To je otopina koja se kupi u apoteci, jeftina je, natopi se na gazicu i stavi na crveno područje. Preko toga se zamota pelena i to je sve. Osip je već prvi dan bio upola manji.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo (doduše blagi) osip riješili Pavlovičevom. Mustela mi je isto Ok, no Sudocream mi nije valjao

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što više luftanja, ako može i što više bez pelene... to pod br. 1., a onda možeš probati i sve ostalo spmenuto.

Jedino Pavlovićevu i bademovu ne bi trebalo koristiti kod osipa - koliko se ja sjećam to je hrana za osip i gljivice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ponavljam- ako se radi o gljivicama potrebna je terapija koju propisuje lijecnik.

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Rivanol otopinu isto nemojte koristit bez blagoslova pedijatra

Ima u Zagrebu u Gradskoj ljekarni na Zrinjevcu mast koju oni rade (samo ta Gradska, koliko znam) - Dječja mast sa peruanskim balzamom

moja E isto imala crvenu guzu, s prištićima, mazala joj sa Sudocremom (ima ga u ljekarnama) 3 tjedna i ništa, namazala 3 X sa perubalzamom i supač
    pedijatrica rekla da su gljivice i bila zadovoljna što je prošlo s tom masti

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tu mast s perubalzamom smijete koristiti bez nadzora pedijatra

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hipermangan... operi nekoliko puta u otopini i :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor